Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@orhan-cabarov

https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/minneapolis/milwaukee?

https://www.niche.com/places-to-live/s/wisconsin/

https://www.niche.com/places-to-live/s/minnesota/

• Wisconsin Eyaleti ve Başkent Madison

2023 yılının başından bu yana Wisconsin eyaletinin başkenti olan Madison'da yaşıyorum. Wisconsin eyaleti ve Madison şehrinden bahsedeceğim:

Wisconsin Eyaleti

Birleşik Devletler'in kuzey orta batı bölgesinde bölgesinde yer alır. Bu nedenle kış aylarının ne kadar soğuk geçtiğinden bahsetmeye gerek yoktur. Eyaletin başkenti Madison; en büyük şehri ise Milwaukee'dir. Ayrıca Green Bay, Wisconsin Dells, Kenosha gibi önemli şehirlere de sahiptir.

Gölleri ve nehirleri başta olmak üzere doğal güzellikleriyle öne çıkar ancak bu eyalette yüksek bir dağa rastlamak pek mümkün değil. Çok sayıda göl var. Ayrıca birçok tarihi ve kültürel turistik bölgelere sahiptir. Özellikle Wisconsin Dells şehri, su parkları, spor alanları ve eğlence merkezleriyle meşhurdur. Az daha unutuyordum: Çok fazla göl var. İyi bir şey...

Önemli ekonomik faaliyetleri arasında tarım, hayvancılık, ormancılık, turizm ve hizmet sektörü yer alır. (O kadar gölden sonra bir zahmet...) Harley-Davidson, Kohl's, General Motors gibi önemli şirketler burada faaliyet gösterir.

Birleşik Devletler'in en büyük süt ürünleri üreticisidir ve bu endüstrinin merkezlerinden biridir. Öyle ki araba plakalarında "America's Dairyland" yazar.

Başkent Madison

Madison, eyaletin güney merkezinde yer alır. Wisconsin Üniversitesi'ne ev sahipliği yapması nedeniyle tam bir öğrenci şehri denebilir.

Bisiklet yolları, parkları, doğası ve tabii ki gölleri ile meşhurdur. Şehrin merkezi Lake Monona ve Lake Mendota isimli iki gölün arasında yer alır. Ortalama seviyede sanat, kültür ve alışveriş alanına sahiptir.

Genç nüfusu ve üniversite öğrencisi fazla olduğu için yerel düzeyde gece hayatı fena değildir ama sorun şu ki mekanlar genellikle gece 2'ye kadar açıktır. Özellikle State Street bölgesi çeşitli bar, pub, club ve restoranlara sahiptir. Sıcak yaz aylarında Union Terrace, Capitol Meydanı gibi yerlerde açık hava etkinlikleri düzenlenir. Üst düzey etkinlikler için ortalama 2 saat uzaklıktaki Chicago'ya gitmek fena fikir olmayabilir.

Elbette daha eklenecek çok bilgi vardır.

• Merhabalar. Greenbay ve Maddison arasında kalan biri olarak; bilen, deneyimleyen birileri varsa fikirlerini merak ediyorum.

• BofA şubesi yokmuş sanırım Wisconsin'de sadece atmleri varmış gitmeyi düşündüğümüz bölgeye de çok uzak bu ATM ler.
    Burda yaşayanlar hangi banka ile çalışmayı tercih etti? Ya da TR birikimlerine nasil ulaşabiliyorlar

• @zge Merhaba, Chase ile calisiyoruz. Swift yapabilirsiniz Turkiyeden, zaten yuklu bir para ise Bofadan hergun 500 dolar cekerek getirmek biraz zor olmaz mi?

• @misha90 Nerede yasayacaksiniz veya yasiyorsunuz?

• @vartorian İlk zamanlarda ihtiyacımız olabilecek kısmını nakit olarak getirmeyi planliyorum yanımda.

İlk sorumdan bağımsız profilinizi incelediğimde Milwaukee de olduğunuzu okudum. Hala orda misiniz güney eyaletlere tasinma planiniz hala geçerli mi önerir misiniz? siz işiniz hazır gitmişsiniz saniyorum dolayisiyla GC ile gelenler için ilk aşamada iş olanaklari olarak nasıl görüyorsunuz WS ve Milwaukee yi

• @vartorian Türkiyedeyim henüz eyaletleri araştırıyorum

• @zge Ben suan isyerime cok yakin oldugu icin Racine, Mount Pleasant'ta yasiyorum. Milwaukee buyuk bir sehir, is olanaklari epey cok bence bir sorun yasamazsiniz is bulma konusunda.

Guney eyaletlere tasinma fikrim simdilik askida bekliyor, duzen bozmak zor bir karar. Geldik, iyi kotu es dost edindik bir cevre yaptik 🙂

• @vartorian Merhaba, yaşadığınız yer hakkında biraz bilgi alabilir miyim acaba? Topluluk genelde Meksikalı diye duydum ama bazı yazılarda da Almanya’dan çok göç aldığı yazıyor. Okul eğitim kalitesi nedir, Türkler de var mı gibi bir çok sorum var ama sizin müsaitliğinize göre hepsini öğrenmek güzel olurdu. Teşekkür ederim

• @BelmaSarvan Merhaba,

Bizim yasadigimiz yer 30.000 nufuslu bir kasaba, Racine’e bagli Mount Pleasant. Nufus genellikle Amerikali ancak Wisconsin’da da Amerikanin bircok yerinde oldugu gibi Meksikali nufusu epey var.
    Bizim buralarda tanidigimiz 5 aile var Turkiyeli, zaten 4 tanesi ayni isyerinde calisiyoruz cunku Turkiyeden beraber geldik, baska bildigimiz Turkiyeli yok.
    Okullarin iyi oldugu bolgeler var ancak biz geldigimizde cocugumuz olmadigi icin pek onemsemedik, simdi kismet olursa ev almayi dusunuyoruz ve okul puani iyi olan bir bolgeden almayi dusunuyoruz gucumuz yettigince.
    Wisconsin kuzey bolgesinde Alman gocmenler cok diye duydum ancak bizzat bilmiyorum, her sene festivalleri de oluyor.

• Merhaba Wisconsin yerleşmeyi düşündüğüm eyaletlerden birisi. Oda kiralama ve Intended US adres verme konusunda destek olabilecek varsa konuşabilir miyiz.

• @vartorian Merhaba ev almayı düşündüğünüz için size sormak istedim. Milwaukee'de tanıdığız Türk emlakçılar var mı ? Milwaukee'nin hangi tarafları iyi sayılıyor ? Güney-batısı iyi diye araştırdım ama yüzeysel bir araştırma sadece. Şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

• @ATS16 Öncelikle teşekkür ederim. Niche'yi bilmiyordum, bakacağım. Genelde Reddit'i kullanıyorum, orada yazılan yorumlarıve incelemeleri okumaya çalışıyorum. Milwaukee çok ilgimi çekiyor, hakkında yazılanlar genelde olumlu gördüğüm kadarıyla. Vergiler, düşük ve göl kenarında olması hoşuma gidiyor. Ayrıca Chicago'ya 1.5 saat uzaklıkta ve tren var. Çok büyük şehir sevmediğim için ilgimi çekiyor ama görmek lazım. Yazıyla videoyla olacak şey değil.

Orada yaşayan tanıdık Türk emlakçı varsa lütfen yazabilir misiniz ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Razer-Mamba

Niche bekarlar, evliler, çocuklu aileler gibi her profil için okullar, yaşam standardı, suç oranı, bölgelerin yapılari ile ilgili doğru ve isabetli yönlendirme yapmakta bir numara bence.

Illinois eyaletinde Türk emlakçı ihtiyacınız olması halinde sizi yönlendiririm görüşmek isterseniz. Chicago da sadece downtown’dan ibaret değil, birçok suburb’ü mevcut. Bol şans

• @ATS16 Çok teşekkür ederim ilginiz için. Chicago'yu görmüştüm güzel bir yer. Keşke oraya kadar gitmişken Milwaukee'ye de gidip görseydim. O taraflara taşınsam Wisconsin eyaletini seçerdim. Illinois'e göre vergiler daha düşük olduğu için.

Benzer Başlıklar

• 28
  • 197
  • 22
  • 34
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |