Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Wisconsin

Diğer Eyaletler
37 18 4.5k 15

  • Herkese merhabalar,

    2022 yılı Mart ayı gibi Türkiyeden Milwaukee ye taşınacağız(Eşim ve ben 2 kişiyiz) . Çalıştığım şirket üzerinden Amerika lokasyonuna transfer olacağım için ilk 2 ay kalacak yerimizi şirket ayarlayacak.

    İşyerinde çalışan arkadaşlar Milwaukee-Greenfield'ı önerdi, bu bölge için bilgi sahibi olan varmıdır?

    Kiralar ne kadar olur veya iki kişinin aylık ortalama gideri 2000usd yi geçer mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik10 Teşekkür ederim.

    Peki daha açık olmama gerekirse 68000$(brüt) maaş 2 kişilik bir aile için yeterlimidir? Eşim ve ben geleceğiz çocuğumuz yok, yanımızda 10000$ ile geleceğiz.

    Biraz saçma bir soru belki kusura bakmayın ama ya yetmezse diye endişeleniyorum, anlayışla karşılamanızı rica ederim :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    insanlar 10k ile geliyor kalacak yerleri yok işleri güçleri yok. Onlar ümidini hiçbir zaman yok etmiyorlar sizlerin 2 ay kira derdinizi olmayacak 2 ay içinde ssn gelir ki ozaman delivery işleri başvuru yaparsın. Hemen işe başlayacaksın bu arada orada aylık değil haftalık ödeme yapılıyor. Gitmediğin için sana çok zormuş gibi geliyor ancak gidince bu yazını okuyunca ne kadar basit olduğunu anlayacaksın. Sana rahatlıkla yetecek bir miktar. Çünkü en büyük giderin kira 2 ay yok. Aşağıdaki site de alışveriş fiyatları food yanında ki (+) basarsan tüm liste açılıyor

    https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/green-bay-wisconsin/milwaukee?


  • @ayvalik10 İlginiz için çok teşekkür ederim.

    Evet dediğiniz gibi durumumuz birçok kişiye oranla iyi gibi görünüyor, sadece emin olmak istiyorum, sağolun.

    2014 yılında Atlanta,GA da bulunmuştum WAT programı kapsamında, az çok tahmin edebiliyorum aslında ama sizin gibi daha tecrübeli arkadaşlardan fikir almak da çok iyi oluyor.

    Şirket 2 ay kira bedelimizi karşılayacak, 2 ay sonunda eve çıktığımızda Credit Score olmadığı için bize kira sözleşmesi için kefil olacak ayrıca araba almak istersek orda da kefil olacaklar.

    Heyecanlıyız, süreci atlattıktan sonra sizler gibi oraya gelecek arkadaşlara buradan sürekli yardımcı olmaya çalışacağım. Forum gerçekten çok yararlı.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Wisconsin

    insanlar 10k ile geliyor kalacak yerleri yok işleri güçleri yok. Onlar ümidini hiçbir zaman yok etmiyorlar sizlerin 2 ay kira derdinizi olmayacak 2 ay içinde ssn gelir ki ozaman delivery işleri başvuru yaparsın. Hemen işe başlayacaksın bu arada orada aylık değil haftalık ödeme yapılıyor. Gitmediğin için sana çok zormuş gibi geliyor ancak gidince bu yazını okuyunca ne kadar basit olduğunu anlayacaksın. Sana rahatlıkla yetecek bir miktar. Çünkü en büyük giderin kira 2 ay yok. Aşağıdaki site de alışveriş fiyatları food yanında ki (+) basarsan tüm liste açılıyor

    https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/green-bay-wisconsin/milwaukee?

    @MySea bu arada evet ödemeler 2 haftada bir yapılacak.


  • Merhaba. Wisconsin ile Minnesota'yı kıyaslayabilir misiniz ? Bir seçim şansınız olsa , bu ikisi arasında hangi eyaleti seçerdiniz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Wisconsin Eyaleti ve Başkent Madison

    2023 yılının başından bu yana Wisconsin eyaletinin başkenti olan Madison'da yaşıyorum. Wisconsin eyaleti ve Madison şehrinden bahsedeceğim:

    Wisconsin Eyaleti

    Birleşik Devletler'in kuzey orta batı bölgesinde bölgesinde yer alır. Bu nedenle kış aylarının ne kadar soğuk geçtiğinden bahsetmeye gerek yoktur. Eyaletin başkenti Madison; en büyük şehri ise Milwaukee'dir. Ayrıca Green Bay, Wisconsin Dells, Kenosha gibi önemli şehirlere de sahiptir.

    Gölleri ve nehirleri başta olmak üzere doğal güzellikleriyle öne çıkar ancak bu eyalette yüksek bir dağa rastlamak pek mümkün değil. Çok sayıda göl var. Ayrıca birçok tarihi ve kültürel turistik bölgelere sahiptir. Özellikle Wisconsin Dells şehri, su parkları, spor alanları ve eğlence merkezleriyle meşhurdur. Az daha unutuyordum: Çok fazla göl var. İyi bir şey...

    Önemli ekonomik faaliyetleri arasında tarım, hayvancılık, ormancılık, turizm ve hizmet sektörü yer alır. (O kadar gölden sonra bir zahmet...) Harley-Davidson, Kohl's, General Motors gibi önemli şirketler burada faaliyet gösterir.

    Birleşik Devletler'in en büyük süt ürünleri üreticisidir ve bu endüstrinin merkezlerinden biridir. Öyle ki araba plakalarında "America's Dairyland" yazar.

    Başkent Madison

    Madison, eyaletin güney merkezinde yer alır. Wisconsin Üniversitesi'ne ev sahipliği yapması nedeniyle tam bir öğrenci şehri denebilir.

    Bisiklet yolları, parkları, doğası ve tabii ki gölleri ile meşhurdur. Şehrin merkezi Lake Monona ve Lake Mendota isimli iki gölün arasında yer alır. Ortalama seviyede sanat, kültür ve alışveriş alanına sahiptir.

    Genç nüfusu ve üniversite öğrencisi fazla olduğu için yerel düzeyde gece hayatı fena değildir ama sorun şu ki mekanlar genellikle gece 2'ye kadar açıktır. Özellikle State Street bölgesi çeşitli bar, pub, club ve restoranlara sahiptir. Sıcak yaz aylarında Union Terrace, Capitol Meydanı gibi yerlerde açık hava etkinlikleri düzenlenir. Üst düzey etkinlikler için ortalama 2 saat uzaklıktaki Chicago'ya gitmek fena fikir olmayabilir.

    Elbette daha eklenecek çok bilgi vardır.


  • Merhabalar. Greenbay ve Maddison arasında kalan biri olarak; bilen, deneyimleyen birileri varsa fikirlerini merak ediyorum.


  • BofA şubesi yokmuş sanırım Wisconsin'de sadece atmleri varmış gitmeyi düşündüğümüz bölgeye de çok uzak bu ATM ler.
    Burda yaşayanlar hangi banka ile çalışmayı tercih etti? Ya da TR birikimlerine nasil ulaşabiliyorlar


  • @zge Merhaba, Chase ile calisiyoruz. Swift yapabilirsiniz Turkiyeden, zaten yuklu bir para ise Bofadan hergun 500 dolar cekerek getirmek biraz zor olmaz mi?


  • @misha90 Nerede yasayacaksiniz veya yasiyorsunuz?


  • @vartorian İlk zamanlarda ihtiyacımız olabilecek kısmını nakit olarak getirmeyi planliyorum yanımda.

    İlk sorumdan bağımsız profilinizi incelediğimde Milwaukee de olduğunuzu okudum. Hala orda misiniz güney eyaletlere tasinma planiniz hala geçerli mi önerir misiniz? siz işiniz hazır gitmişsiniz saniyorum dolayisiyla GC ile gelenler için ilk aşamada iş olanaklari olarak nasıl görüyorsunuz WS ve Milwaukee yi


  • @vartorian Türkiyedeyim henüz eyaletleri araştırıyorum


  • @zge Ben suan isyerime cok yakin oldugu icin Racine, Mount Pleasant'ta yasiyorum. Milwaukee buyuk bir sehir, is olanaklari epey cok bence bir sorun yasamazsiniz is bulma konusunda.

    Guney eyaletlere tasinma fikrim simdilik askida bekliyor, duzen bozmak zor bir karar. Geldik, iyi kotu es dost edindik bir cevre yaptik :)


  • @vartorian Merhaba, yaşadığınız yer hakkında biraz bilgi alabilir miyim acaba? Topluluk genelde Meksikalı diye duydum ama bazı yazılarda da Almanya’dan çok göç aldığı yazıyor. Okul eğitim kalitesi nedir, Türkler de var mı gibi bir çok sorum var ama sizin müsaitliğinize göre hepsini öğrenmek güzel olurdu. Teşekkür ederim


  • @BelmaSarvan Merhaba,

    Bizim yasadigimiz yer 30.000 nufuslu bir kasaba, Racine’e bagli Mount Pleasant. Nufus genellikle Amerikali ancak Wisconsin’da da Amerikanin bircok yerinde oldugu gibi Meksikali nufusu epey var.
    Bizim buralarda tanidigimiz 5 aile var Turkiyeli, zaten 4 tanesi ayni isyerinde calisiyoruz cunku Turkiyeden beraber geldik, baska bildigimiz Turkiyeli yok.
    Okullarin iyi oldugu bolgeler var ancak biz geldigimizde cocugumuz olmadigi icin pek onemsemedik, simdi kismet olursa ev almayi dusunuyoruz ve okul puani iyi olan bir bolgeden almayi dusunuyoruz gucumuz yettigince.
    Wisconsin kuzey bolgesinde Alman gocmenler cok diye duydum ancak bizzat bilmiyorum, her sene festivalleri de oluyor.


  • Merhaba Wisconsin yerleşmeyi düşündüğüm eyaletlerden birisi. Oda kiralama ve Intended US adres verme konusunda destek olabilecek varsa konuşabilir miyiz.


  • @vartorian Merhaba ev almayı düşündüğünüz için size sormak istedim. Milwaukee'de tanıdığız Türk emlakçılar var mı ? Milwaukee'nin hangi tarafları iyi sayılıyor ? Güney-batısı iyi diye araştırdım ama yüzeysel bir araştırma sadece. Şimdiden teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • Minnesota

    Diğer Eyaletler minnesota
    28
    1
    1 Oy
    28 İleti
    4k Bakış
    Unlucky 0U
    @minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
  • Virginia

    Diğer Eyaletler virginia
    152
    1
    1 Oy
    152 İleti
    14k Bakış
    Unlucky 0U
    Herkese cevapları için teşekkür ederim tek tek. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız. @ayvalik10 @ATS16 @cleo @arnblt
  • South Carolina

    Diğer Eyaletler south carolina
    26
    1
    1 Oy
    26 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    @orangegreen sayfanın en üstünde sağda dünya işareti var işte oraya tıklarsan tüm üyelerin nerede yaşadığını görebilirsin.
  • Delaware

    Diğer Eyaletler delaware
    197
    1
    2 Oy
    197 İleti
    18k Bakış
    sadıkkurtogluS
    @MySea my steak is too juicy, my lobster is too buttery 😂
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum