Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd Texas, Austin detaylarına erişebilirsiniz

• Cinli bir atasozu der ki: 特拉華州岩石,其餘的很糟糕!(Delaware rocks, the rest sucks!) 🙂

• @burakshop Dediginiz hizmetleri New York’tan daha ucuz eyaletlerde almak mumkun. Benim cevap verdigim arkadas cocuksuz biri ayrica.

• @emirhankd
    Austin, Texas’ın en pahalı şehri, şuan pahalılıkta da ülkede zirvelere çıkma yarışı yapıyor, konut arzı talebi karşılamakta zorlanıyor, malum çok parladı. Her yer inşaat çalışması. Lakin artıları da çok. İyi araştırın.

• @misha90
    IT tecrübesi olan ve bekar birisi için bence güzel ve doğru bir tercih 👍 Tebrikler.

• @emirhankd, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Texas Austin düşünen var mı ? Özellikle kiraların uygun olduğu söyleniyor. Şehir yoğunluk olarak da ortalam düzeydeymiş.

Yazılım sektöründe çalıştığımdan bende orayı araştırıyorum, bir çok büyük firma ile birlikte fazlada startup da var. Araştırırken 'Erdem Temellioglu' adında youtubera denk geldim, Austin hakkında kiralama, muhitler, marketler, günlük yaşam vs hakkında videoları mevcut.

• ⭐⭐⭐⭐

@efkandemiroz youtubedan ziyade forumdan orada yaşayanların tecrübelerine ulaşmaya çalışın. Özellikle bu tarz kiralama vs yapan kişiler sırf müşteri oluşsun kendileri için diyede ekstra güzellemeler yapabiliyor

• Herkese selamlar,
    Tr'de 16 yıldır lojistik sektöründe çalışıyorum. Özellikle depolama ve taşıma konusunda her türlü tecrübem ve yüksek lisansım mevcut. ABD'de bu tecrübenin fazla bir önemi olmayacağının farkındayım ve bu alanda belli sertifikaları gitmeden online olarak almayı planlıyorum ancak bilenlere sormak istediğim soru şu ki; lojistik alanında sürekli olarak iş bulabileceğim şehirler neresi olabilir?
    Ticaret bakanlığı gibi kurumların raporlarına baktığımda Houston, California ve New York'da limanlar olması nedeniyle sektörün hareketli olduğu görülüyor. Sizlerin ekleyeceği veya şurası da olabilir diyeceğiniz bir yer var mıdır?

• @erenotti Teşekkürler, umarım şansımız açık olur

• ⭐⭐⭐⭐

@marius

Ana konum turizm olsa da uzmanlık konunuz olan lojistik sektörü dahilinde, yaşam pahalılığı - yaşam kalitesi - housing maliyetleri - çeşitlilik - ulaşılabilirlik (ABD'nin merkezi bir konumunda olması, hem doğu yakası hem batı yakasına olan ulaşılabilirliği ve Kanada ile mesafesi) - çocuklu bir aile iseniz eğitim - kara, hava, demiryolu ve denizcilik (göl - Lake Michigan) ulaşım ağı nedeniyle daha önce de kısa süreliğine yaşadığımız Chicago bölgesini (suburbler ve kuzeyi) alternatifler arasına almanızı/değerlendirmenizi tavsiye ederim. İklim hususu hemen aklınıza gelebilir, fayda/zarar hesabı yapmanız daha doğru yönlendirecektir. Kısa bir araştırma ile bulduğum iki kaynağı aşağıda iletiyorum. Bol şans...

https://supplychaindigital.com/logistics/top-5-us-logistics-cities

• @ATS16

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Chicago radarımda olan bir şehir ancak iklim konusunda belli çekincelerim var. Ben Ankara'lı olarak çok sorun yaşamam ancak eşim İzmir 'li olduğundan biraz soğuk gelebilir 🙂 Özellikle Chicago jazz kulüplerini de oldukça merak etmekteyim. ABD coğrafya olarak çok büyük olduğundan lojistik sektörünün gelişimi buralara göre oldukça farklı ilerliyor. Bu sebeple tecrübemden yola çıkarak bir şeyler bulabileceğimi düşünüyorum.

• @marius Bence oyle dusunmeyin. Kesinlikle TR tecrubeniz ingilizceniz de iyiyse cok onem arzediyor. Lojistik tarafinda Houston guclu bir secenek. Barsan gibi firmalarinda burada operasyonlari var. Yine zaten bircok global lojistik firmanisinin merkezleri Amerika'da. Bu firmalarda calisan bircok turk var. Linkedin'den bu insanlarla tanisip tecrubelerinden yararlanin derim. Depo tarafinda da yine bircok firmada secenekler mevcut bence. Kisa donem icin net konusamam vize turunuzu de bilmedigim icin ancak uzun vadede tecrubelerinizi degerlendirecek bircok firma oldugunu dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@marius Aslen Eskişehirli ve 18 yıl Eskişehir'de yaşamış, üniversiteyi Ankara'da okumuş ama son 20 yıldır Antalya'da yaşayan birisi olarak Chicago'ya göç edeceğimiz için (benim de eşim İzmirli) iklimsel çekinceleri bizde yaşıyoruz 🙂 Açık havada sıcağa çare çok kısıtlı ama soğuğa termal ve gore-tex teknolojili ürünler ile bir yere kadar çare var. Yaşayıp göreceğiz 😉

• @ATS16 Bizde rochester da yaşıyoruz chicago ile iklimi aynı. Ankara’nın soğuğunu görmüş biri için öyle şaşırtıcı bir soğuk olmuyor ama kış mevsiminin çok uzun olması biraz sıkıyor, nisan mayısta falan kar yağabiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Hamuchera size çok yakın Syracuse'da bir arkadaşım yaşıyor, orada akademik çalışmalarını yapıyor. Dubai'den Syracuse'a taşınmıştı, taşındıktan sonraki ilk döneminde çok şikayetini dinlemiştim iklim nedeniyle 🙂

• @ATS16 Zamanla alisirsiniz. 🙂

• @ATS16 biz de 5 sene Antalya'da yaşadık. Sıcak iklim peşinde koşarken geldiğimiz nokta üzücü mü sevindirici mi karar veremiyoruz 🙂

• Yasaklı

Merhabalar. Ben ve eşim Amerika'da eyalet seçimi aşamasındayız. Çok kafamız karışmış durumda açıkcası. Ben ingilizce öğretmeniyim eşim sınıf öğretmeni ama yazılım ile de ilgili. 29 yaşındayız. Bize bir kaç öneride bulunursanız çok seviniriz.

• ⭐⭐⭐⭐

@serserotek

Nerede sorusundan önce göç edince ne iş yapmayı planlıyorsunuz sorusuna vereceğiniz cevap daha önemli bence zira yaşam giderlerinizi karşılamak için çalışmanız gerekecek. Mevcut işlerinizi mi devam ettirmeyi planlıyorsunuz, denklik vb araştırdınız mı?

Yaşam maliyetleri dahilinde aşağıdaki site belki size temel fikir verebilir göç edeceğiz ana şehirler veya bölgeler kapsamında yaşam pahalılığı ile ilgili. Bol şans

https://www.expatistan.com/cost-of-living/country/united-states

• biryer secerken tabi bircok neden var, Maaslardan, Kiraya, Cevre'nin durumuna kadar, Yesili cok olan bir yer mi olsun, yada Denize yakin, hatta iklimi havasi Sicak mi, IlIman mi, Soguk mu..

birde tabi, belki suc oranlarina görede bi degerlendirme yapmak lazim, benim fikrim tabi..

Benzer Başlıklar

• 99
  • 28
  • 8
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |