Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @metinbeci Evet abi aklımda raleigh var benim de. Gökhan öner diye bir youtuber da oraya taşınmış geçtiğimiz aylarda. Senin araştırdığın kadarıyla nereler var aklında?

• Selamlar, bende bir Art Director - Graphic Designer alanında 6 senedir çalışıyorum ve hangi eyaleti seçeceğim konusunda çok fazla karar değiştirmeye başladım. Kafamda net oturan bir şey yok Houston olarak düşünürken okuduklarım gözümü korkutuyor. Uzaktan çalışmayı göz önünde bulundurarak ne yapmam konusunda yardımcı olabilecek olursa mükemmel olur. Yeni evleyim ve eşimle beraber geleceğiz o yüzden kiralar ve yaşam şartları vb. Alanımla alakalı NY,LA gibi yerlere gidemeyeceğim gibi o yüzden önerebileceğin yerler var mı?

• @misha90 Evet Gökhanı takip ediyorum galiba oda floridadan gelmişti. Raleight genç nüfusu daha fazla cary bölgesi daha çok ailelere göz kırpıyor ama iki sehir arası cok cok yakın cary durham raleigh bu üçlünün bulundugu bölgede iş bulmak zor değil maliyetler birçok yere göre uygun eğitim açısından başarı oranları kaliteleri cok yüksek, Youtube da birkaç kişi var dolaşıp dolaşıp buraya gelen(Cary). Raleight de arkadasım yasıyor 3 senedir orada. Aslında Yazılımcıya amerikada her yerde iş var fakat DİL yeterli olmadığından kültür şoku yaşayacağımızdan dolayı çat diye iş bulacağımızı sanmıyorum ben işi sağlama alıp 1 yıl yetecek kadar param olmasını tercih ediyorum tabiki bu süre zarfında gereksiz yüksek kiralar, ırkçılık, güvenlik sorunları, asosyallik, gibi faktörlerden uzak bir hayat olması mental sağlığımız için önemli buda başlangıç için uygun yerlerden birtanesi "carolina" tabiki çok seçenek var ama başlangıç için aklıma çok yatıyor evli çocuklu aileler için. özellikle o bölgede tanıdığınızın olması size ciddi avantaj sağlayacaktır. Ama tanıdığa bel bağlayarak yola çıkmamak lazım şartlar değişebilir insan oğlu nede olsa.

Başlangıç için düşündüğüm yerler;

69ee116f-4e3b-4457-889b-c916c875a1a8-image.png

• @serel @misha90 selamlar.. İklim, her ne kadar güvenlik, eğitim, sağlık, sosyal imkanlar, yaşam şartları gibi daha önemli konulardan sonra gelmesi gerekse de (benim kişisel düşüncem) aslında oldukça hayati ve belirleyici bir unsur olabiliyor. Minnesota, Minneapolis, Maple Grove'un iklim konusunda yaptığım araştırmalarda Kışların çok sert ve yoğrun karlı geçtiğini öğrendim. Kasım ayının başlarından Nisan ayları başlarına kadar ciddi bir soğuk ile karşı karşıya kalınması muhtemel. Ancak yaz ayları çok daha sempatik sıcaklıklara sahip. Gece saatlerinde 21-26 derecelerde, gündüzleri ise 33 lerin üzerinde pek seyretmiyor.
    Orada yaşayan birkaç Türk'den edindiğim bilgiler doğrultusunda; hayatı felç eden bir durum yaşanmadığını söylüyorlar, ana yollar, ara yollar hatta mahalle aralarındaki yollara varıncaya kadar kar nedeniyle kapanan bir yol bulamazsın diyorlar. Bu zamana kadar 1 gün bile kar nedeniyle okulların tatil olduğuna veya insanların işlerine geç kaldığına veya gidemediğine tanık olmamışlar. Kasım ayından Nisan ayına kadar Twin Cities yerel yönetimlerinin saha ekibi (onlar bu ekibi ordu olarak nitelendiriyorlar) tetikte ve hazır oluyorlarmış.
    Kısaca Minnesota ikliminde yaşamak için, serin hava koşullarını ve sert kış iklimini kabullenmek gerekiyor.

Biz tercihimizi yaparken iklimi yukarıda saydığım sıralama ile düşündük. eyaletin insani gelişmişlik endeksi, US eyaletleri içerisinde güvenlik ve eğitimdeki sıralaması ve sosyal imkanlarını göz önünde bulundurarak Minneapolis'e karar kıldık.

• @misha90

Serkan bey var mesala IT Sektöründe oda biraz dolaştıktan sonra Cary bölgesine karar vermiş bu videoda 24.dakika anlatıyor. Tavsiye ederim izlemi.

• @berkibirdinc Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. İnceleyeceğim bu eyaleti de bilhassa tabi her ne kadar sıcağı sevmesem de çetin geçen kışlarda da ne yapabilirim açıkçası bilmiyorum. Bakarsınız kışları o saha ekibinde çalışıyor oluruz biz de 🙂

• @metinbeci Ben yalnızken bile carolina düşünüyorum. Her eyaletin eksileri artıları var mükemmel bir yer yok herkes için. Bir eyalet bana göre mükemmel olabilirken baskası icin rezaler olabilir senin diğer şehirlere de bakacağım baya bi yer oldu bakabileceğim 🙂

• @misha90 motor gücü yeterli bir aracınız varsa ve önüne küreme ekipmanı takılabiliyorsa bulunduğunuz bölgenin yerel yönetimine başvurup bu konuda ücreti mukabilinde gönüllü de olunabiliyormuş, tam üzerine bastınız 🙂

• @misha90
    Sene boyunca 15-20 derece olan tek yer San Francisco, ne yaz gelir ne kış gelir, ancak orası da aşırı pahalı bir şehir hatta Amerika'nın en pahalısı diyebiliriz.

Bence işi nerde bulursan bir süre orda kalıp, biraz olayı öğrendikten sonra istediğin şehre geç derim. Benim de izleyeceğim yöntem bu olacak. İşim remote istediğim yerde yaşarım diyorsan da yaşam şartlarını göz önüne alarak karar vermeli, misal bekarsan, gezmeyi seviyorsan ona göre bir yer belirlemelisin.

Amerika'da 4 tur roadtrip yaptım, birçok yerini görme şansı yakaladım.

Bende henüz green cardı yeni aldığım için iş arayışımı Amerika'nın geneline yaydım ancak içimden geçen yerler Phoenix, Seattle, ve Nashville.

• @erenotti Ben bekar olduğum için ve oda kiralayacağım için ABD'ye gelmeden airbnb ile bir oda kiralayıp, banka ,hat, araba, ehliyet vs halledip sonrasında iş aramayı düşünüyorum. Belki doordash tarzı kuryelik de olabilir.

• @misha90 Siz ne istiyorsunuz onu bilmiyorum. Gelir gelmez yazilimci olmayacaksaniz California’yi tavsiye etmem. Dehset derecede pahali bir eyalet. Yeni gelmis bir gocmen icin bence uygun degil. Malvarligini olusturursun yillar sonra tasinmak istersin o olur. Ama sifirdan baslamak icin tavsiye etmem. Daha once sicak olmasin demistin, North Carolina sicak bir yer ve is firsatlari da uygun. Hangi eyalete tasinacagim sorusunun cok dogru cevabi, az yanlis cevabi var. Bence uzak durman gereken iki eyalet var. California ve New York. Bunlar sirf populer kulturun eyaletleri diye asiri pahali. Bunlardan alacagin hizmeti yine baska eyaletlerden de alirsin. Bunlar tamamen benim fikrim.

• @misha90 nerde ne is yapicaksin? Ornek:
    ciftcilik yapicaksan koy kasaba olur. okula gidiciceksen okula yakin biyerden baslamalisin. evde kendi online isini yapicaksan nerde olsa yaparsin internetin olsun yeter

• @ismailayaz sizi yıllardır takip ederim videolarından olurda bu sene gelirsem hedef tırcılık .bunun dışında sürücü olarak başka kazançlı işler var mıdır teşekkür ederim Amerika'nın iki numaralı ustası 🙂

• @sevdemimi mutlaka vardir, size ne uygundur ona bakmak onu belirlemek gerek...Tircilik oldukca zor agir bir istir.

• @sadıkkurtoglu ny birçok konuda avantajlı bir eyalet.cocuklar için 3 yastan başlıyor ücretsiz prek,afterschool yemek servis summer school metro card müze kart bedava örneğin.yıne family medicaid le ucretsız sağlıktan bir çok kişi faydalanıyor ve en iyi hastane ve doktorların yasadığı bir eyalet.

• @sevdemimi tırcılık bitti çoğu şirket iflas.insanlar paralarını alamıyor tolga karel bile sattı tırları iflas.pandemi zamanıydı şimdi artık eskisi gibi değil. Ayrıca cdl ehliyeti yeni alınca zaten iş bulmak zor bulsanızda çok ucuza calıştırmaları var ve parayıda aglaya aglaya almak.

• @burakshop bahsettiğiniz sanırım nyc değil eyalet olarak ny değil mi ?

• @ismailayaz Selamlar, ilk düşüncem herkes gibi kuryecilik, amazon deposu vs sonrasında hayat nereye sürükler bilmiyorum 🙂 Aklımda raleigh, nc var şuan için.

• @burakshop ne onerirsiniz

• Texas Austin düşünen var mı ? Özellikle kiraların uygun olduğu söyleniyor. Şehir yoğunluk olarak da ortalam düzeydeymiş.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |