DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
Arkadaşlar, dün vize onayı gerçekleşmişti. Bugün vizenin basıldığını gördüm. Siz de aşağıdaki adresten kontrol edebilirsiniz. https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV
-
@fatma-parlak hayırlı olsun tebrikler
-
@misha90 Tebrik ederim. Yeni hayatınızın size beklediklerinizden fazlasını vermesi dileğiyle ✌🏻
-
@misha90 tebrik ederim kardeşim. ABD’de görüşmek üzere.. Öncesinde Antep’e bekliyorum ☺️☺️
-
@Alice-0 Ben de dün girdim mülakata ve onay aldım ama henüz 'Administrative Processing' olarak görünüyor. Dünden beri 8-10 defa baktım henüz değişmedi. İnşallah yarın değişmesini hatta pasaportların kargoya verilmesini bekliyorum.
-
@asdwqq
Bizim mülakat 9 Eylül’deydi. Parmak izi için 10 Eylül’de sabah 8’de tekrar gitmiştik. Bugün öğleden sonra da Pasaportlar postaya verilmiş. -
Herkese merhabalar, 06.10.2024 (Cuma) günü Unganlarda girdiğim sağlık muayenesi ve 10.10.2024 (Salı) günü Ankara'da girdiğim mülakat deneyimimi paylaşmayı bu foruma bir borç bilirim.
Öncelikle herkese karşılık beklemeden hiç tanımadığı insanlara elinden geldiğince yardım etmeye çalıştığı için teşekkür ederim.
Ben ilk başvuruda kazanmış birine göre az çok sürece hakimdim. Yani nasıl başvuru yapılır, sonuç nasıl öğrenilir, sonraki süreçler nedir vs. İşim gereği de sık sık yurt dışına seyahat ettiğimden vize görüşmesi için aşağı yukarı hangi evraklar gereklidir biliyordum. Ancak bu forum sayesinde bilgi sahibi olan birinin bile bilmediği çok şey olduğunu püf noktaların ne olduğunu öğrendim. Bu yüzden de forum kurucularına ve adminlere teşekkür ederim.
06.10.2024 (Cuma)Unganlar Sağlık Muayenesi
Sabah 10:30’da olan muayene için kliniğe ben eşim ve 2,5 yaşındaki kızım birlikte giriş yaptık ve hemen kaydımızı yaptırdık.
Standart prosedür olan Düzen Lab. İşlemlerimizi hallettikten sonra tekrar Unganlara geldik ve 1 saat sonra muayene olacağımızı söylediler.1 saat sonra muayene için geldik ve ilk olarak beni çağırdılar. Muayene eden kadın doktorun ismini bilmiyorum ancak oldukça asık suratlı, aceleci ve umursamazdı.
Sırayla standart soruları sordu ve aşıları yaptı. Alkol kullanıp kullanmadığımı sordu bende arada kullandığımı söyledim. Bunun üzerine alkollü araç kullanıp kullanmadığımı sordu bende nedense dürüst davranmak istedim ve 2019 senesinde böyle bir şey yaşadığımı söyledim. Bunun üzerine bir şey söylemeden işine devam etti ve işini bitirip odadan çıkarken beni psikoloğa yönlendireceğini söyledi.Çok şaşırdım çünkü üstünden 5 yıldan fazla zaman geçmişti ve çok düşük promil ile olayın gerçekleştiğini hatta alkolü de ayda yılda bir tüketmeme rağmen tamamen şanssızlıktan başıma geldiğini de laf arasında söylemiştim.
Velhasıl ben dışarı çıktım sonrasında eşim ve kızım sorunsuz şekilde muayenelerini oldular.
En son benden 3 kişi için toplam ödeme alındı ve saat 17:00’da psikolog ile görüşme yapmak için tekrar gelmemi ve ekstra kan ve idrar tahlili vermemi istediler. Bu tahlilleri de verdim ve binadan ayrıldım.Saat 16:50’de geri gittim ve psikolog ile 20 dakikaya yakın bir görüşme gerçekleştirdim Sanıyorum psikolog ilk 3 dk sonrası raporu olumlu yazacağını fark etti ancak prosedür gereği sorular sormaya devam etti.
Psikolog ile görüşme bittikten sonra bugün 06.09.2024 (Cuma) ve benim mülakatım 10.09.2024 (Salı) rapor yetişir mi çünkü 16 aydır bu günü bekliyorum ve artık daha fazla stres yaşamak istemiyorum dedim. Raporun hazır olduğunu sadece ekstra kan ve idrar tahlili sonuçlarını bekleyeceğini daha sonra onların sonucuna göre raporu Unganlara göndereceğini söyledi. Teşekkür edip görüşmeyi sonlandırdık.
Unganlardan ayrılırken sekreter hanıma da aynı kaygımı dile getirdim 09.09.2024 (Pazartesi) raporun yetişmesinin biraz zor olduğunu ellerinden geleni yapacaklarını en kötü ihtimalle mülakattan sonra sağlık raporumu konsolosluğa gönderebileceğimi söyledi.
09.09.2024 (Pazartesi) saat 14:00 gibi raporu sormak ve açıkçası konuyu takip ettiğimi bilmelerini sağlamak hatta biraz hızlandırmak için Unganlara gittim ancak henüz hazır olmadığını hazır olunca beni arayacaklarını söylediler. Ancak ben kendilerine telefon beklemeden saat 17:00’da tekrar geleceğimi ve yapabilecekleri bir şey varsa yapmalarını rica ederek oradan ayrıldım.
Saat 17:00’da tekrardan gittim ve hiç beklemediğim halde raporum hazırdı. Bir rahatlama ve sevinçle teşekkür edip ayrıldım. Vizeyi almışçasına mutluydum çünkü sürecin zor kısmının mülakat değil sağlık muayenesi olduğunu düşünenlerdenim. (En azından benim gibi sabıka kaydı, boşanma, maddi sıkıntı vs vs gibi mülakatı etkileyecek durumu olmayan biri için)
10.09.2024 (Salı) Mülakat
Saat 09:00’da olan randevumuz için ufak bir trafik kazası da yaşadıktan sonra saat 08:30 gibi konsolosluğun avlusundaydık.
Kızımız küçük olduğundan ve gribal bir rahatsızlık yaşadığından bize öncelik vermelerini rica ettik. Yardımcı oldular ve içeri erken aldılar.
İçeri girdikten sonra giriş kaydımızı yapan çok güler yüzlü genç erkek personel kızımızın çok öksürdüğünü ve hafif ateşi olduğunu görünce ‘Yardımcı olmamı ister misiniz?’ der gibi baktı ve biz de yardımcı olup olamayacağını sorduk. Sağ olsun hemen 1-2 kişiyle görüştü ve biz ödemeyi yapana kadar ayarlamaları yapıp bizi 5 dk içinde evrak teslimi için yönlendirdi.Burada evraklarımızı alan kadın arkadaşta inanılmaz güler yüzlü ve ilgiliydi. Kızımız için birkaç doğal macun önerisi ve bir doktor önerisi bile verdi :)
Evrak teslimini yaptığımız arkadaş birkaç evrakı eksik istedi bunları ben hatırlattım, en sonda da önemli bir evrakı atlamamak için fazladan getirdiğim tüm evraklar için ihtiyacı olup olmadığını sorma gereği hissettim ve hiçbirini almadı.Daha sonra mülakat için beklemeye başladık ve yaklaşık 10-15 dakika beklemenin ardından numaramız yandı ve mülakat için bankoya yöneldik. Seyrek saçlı fit beyaz bir Amerikalı bey ile mülakata başladık.
Mülakatı Türkçe yapmak istememe rağmen İngilizce bildiğini düşünüyorum o yüzden İngilizce yapalım deyince ikiletmedim ve mülakatı İngilizce olarak yaptık.
Parmak izi, standart sorular, kızımız ile şakalaşmalar vs derken 2 dakikalık görüşmenin sonunda Türkçe olarak ‘Vizenizi onaylıyorum 1 hafta sonra PTT’den pasaportları alabilirsiniz’ dedi.
Amerika’ya gitmeye benim kadar hevesli olmayan hatta istemeyen eşim benim aylardır yaşadığım strese şahit olduğundan mıdır bilmiyorum heyecanlı ve hafif yüksek sesle ‘Ayyy teşekkürlerrr’ dedi ve konsolosluk görevlisi ile birbirimize bakıp gülüştük. Sonra da konsolosluktan ayrıldık.Herkese tekrardan bu foruma verdiği karşılıksız destek için teşekkür ederiz.
Amerika’ya gidene kadar hatta gittikten sonra bile buradaki bilgilerden faydalanacağımdan hiç şüphem yok. Sadece sık sık ziyaret ettiğim konu başlığı değişecek hepsi o kadar :)
Bekleyen isteyen herkesin hayaline kavuşması dileğiyle…. -
@asdwqq yarın öbür gün issued olur , simdiden hayırlı olsun. 🙏🏻
-
Merhabalar bugün pasaportum geldi ve vize ücretimi de ödedim fakat bir sorunum var. Amerika'da green cardımın gideceği adresteki arkadasım oradan taşınmış ve orayla bir bağlantı kurma imkanım yok havaalanından önce adres değişikliği bildirebilir miyim kartım yanlış adrese gitsin istemiyorum
-
@enesfatihh ABD’ye ilk giriş esnasında CBP memuruna kartlarınızın gitmesini istediğiniz yeni adresi beyan edebilirsiniz
-
@zge Teşekkür ederim umarım sizler de ABD'de başarılı ve mutlu olursunuz :)
-
@ibrahimhalılll Çok sağol Halil'cim. İnşallah fırsatını yakalarsam geleceğim kesinlikle :smiling_face_with_sunglasses:
-
@asdwqq Vizeniz hayırlı olsun. Sağlık muayenesinde o alkollü araç kullanma konusunu hiç söylemeseydim keşke demiştiniz. Sorunsuz hallolmasına sevindim :) Kızınıza çok geçmiş olsun umarım hemen iyileşir
-
Arkadaşlar selam herkese
Biz dosyamızı taşıma sürecine nisan sonunda başladık. Biz eşimle çok şükür pasaportlarımızı teslim aldık. İlk başta karadağdan oturum alıp Sırbistan'a taşımayı planlamıştık fakat biz oturum kartlarını almadan önce case number aktifleştiği için KCC Sırbistandaki amerikan konsolosluğuna mail atmamızı söyledi fakat konsolosluk neredeyse bize 1 ay dönüş yapmadı biz de bu süre içerisinde farklı yerlere mail atmayı denedik, bosnaya gittik orada mail attık ama çoğu ya hiç dönüş sağlamadı ya da olumsuz dönüş sağladı bir ay sonra da Sırbistan bize olumsuz dönüş sağladı. Daha sonra biz Colombia'nın fiziki olarak orada bulunursak dosya kabul edeceğini duyduk fakat onlara mail attığımız zaman 90 günlük sürenin yeterli olmadığını söylediler. Tam umudumuz tükenirken yeşilkart forumda birinin malezya kuala lumpur'a dosyasını taşıdığını okuduk ve yarım saat içerisinde bilet aldık ve malezya'ya uçtuk. Malezya'ya mail attıktan sonra bangkok'tan onay alan birilerini de duyunca oraya da gittik ve İstanbul'a döndükten 1 hafta sonra pazartesi günü kuala lumpur'dan dönüş aldık fakat pasaportun fotoğrafını eksik gönderdiğimiz için tekrardan fotoğraf göndermemizi istediler, biz Kuala Lumpur'dan dönüş beklerken ertesi gün Bangkok mail gönderdi ve dosyamızı taşımayı kabul ettiklerini söylediler.
24 temmuz günü mülakat mailimiz geldi 13 ağustos saat 9.30 da mülakatımız olduğunu öğrendik ve hemen sağlık Muayenesi için randevu aldık 8 ağustos günü için randevumuz onaylanınca 6 ağustos günü Bangkok'a bilet aldık.
Sağlık mülakat günü saat 6.30 da Bumrungrad hastanesine gittik önce 10. Katta kayıt oluşturduk sonra 15.katta muayene olduk. Sağlık muayenesinde göz kontrolü, kan tahlili, röntgen ve aşılarımızı olup tamamladık ertesi gün öğleden sonra hastaneden sonuçlarımızı aldık.
Mülakat günü saat 9 da konsolosluğa gittik bizi bahçe gibi bir alana aldılar orada 3 tane gişe vardı 2 ve 3. Gişelerde evrak teslimi yapılıyor 1. Gişede ise sözlü mülakat yapılıyordu. Biz 2. Gişede evrak Teslimi yaparken eşim vize ücretlerini ödemek için içeriye gitti evrak Teslimi bittikten sonra 1. Gişeden bizi çağırmalarını bekledik en son biz kalmıştık konsoloslukta ve sonunda bizi çağırdılar biz greencard çıktıktan sonra evlendiğimiz için
"Greencard çıkmadan önce de evlenmeyi düşünüyor muydunuz ?
Evlenmeden önce kaç sene çıktınız?
Hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz ?
Orada ne yapmayı planlıyorsunuz? "
Gibi sorular sordular ve 2 hafta içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz dediler. Bir hafta sonra pasaportlarımızdaki durumun "issued" olduğunu öğrendikten sonra akşam postaneye gidip pasaportlarımızı teslim aldık. Pasaportlarımızdaki vizeleri kontrol ederken eşimin vizesinde hiçbir problem yoktu fakat benim vizemde uyruğumu Tayland olarak basmışlar ve durumu düzelttirmek için konsolosluğa durumu bildiren bir mail attık. İki gün sonra dönüş yaptılar pasaportumun ve vizemin fotoğrafını da istediler hemen cevap olarak gönderdik fakat hemen dönüş yapmadılar ve tam bir hafta sonra önümüzdeki salı günü pasaportunuzu saat 1 de konsolosluğa getirin şeklinde mail aldık. Salı günü pasaportumu teslim ettik 2 gün sonra da yine konsolosluktan teslim aldık ve o gün vizemi 5 kere kontrol etmişimdir:) çok şükür sorunsuzdu ve tam bir ay sonunda aynı gün İstanbul'a bilet alıp döndük :) -
@Baris-Erdem Vizenizi tebrik ederim Barış Bey. Evlilik konusunda ben de aynı durumdayım. "Greencard çıkmadan önce de evlenmeyi düşünüyor muydunuz ?" sorusuna ne yanıt verdiğinizi de paylaşır mısınız?
-
@misha90 Teşekkür ederiz :) Evet hiç söylemeseydim dedim çünkü sanırım ulaşabilecekleri bir bilgi olmadığından ben bunu söyleyerek biraz suyu bulandırmış oldum açıkçası ve işlerim uzadı. Hatta gecikmeye sebep olabilirdi ve strese girebilirdik ki şu dönemde en az ihtiyacımız olan şey stres :) Çünkü zaten fazlasıyla stresliyiz :)
-
@gizemctr biz nişanlandığımız gün greencard çekilişi açıklandı onu söyledik ve daha önceden de düşündüğümüzü belirttik.
-
@Baris-Erdem hayırlı olsun sağlık kontrolünde göz ile alakalı sorun çıkarsa bu vizeye engel olur mu?
-
Merhaba herkese daha önce yazdığım gibi iki gün önce 10 Eylül'de Ankara'da 3 kişilik bir aile olarak (Ben, eşim ve kızım) mülakata girdik ve onay aldık. 1-2 saat önce durumu kontrol ettiğimde dosya numarasına eklenen 01 ve 03 numaralı dosyalar issued olmuş 02 olan hala AP olarak görünüyor. İnşallah gün içerisinde onun da issued olarak güncellenip pasaportların kargolanmasını bekliyoruz. Umarım standart sürecin dışında bir aksilik yaşanmaz.
Aynı gün mülakata giren arkadaşların da bilgi sahibi olması açısından yazmak istedim. -
@cemal1153 teşekkürler, hocam bizde sorun çıkmadığı için hiçbir fikrim yok açıkçası yanlış yönlendirmek istemem
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum