Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rezanclz 6 binde de bırakabilirler geçen yıllara bakın örneği var. 15 binde yapabilirler bunun da örneği var 🙂

• @Flight101 anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben bir an korktum mülakat alamayacağım diye. Çünkü çok şükür durumum var. Yeter ki mülakata girip amerikaya gideyim. Tabi ki konsolosluğun mülakat verip vermeyeceği kesin değil. İnşallah verir diye bekliyoruz.

• @rezanclz ilginiz için çok teşekkür ederim. İşlerden dolayı bazen oğlumda mesajlar yazıyor.

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz ya 6501 ise 😉

o kisim bir tik fazla sanssizlik olur😅

@fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz 6 binde de bırakabilirler geçen yıllara bakın örneği var. 15 binde yapabilirler bunun da örneği var 🙂

bu hangi yilda oldu? kaynak verir misiniz ilk defa duydum bültenin yerinde kaldigini. ilk bültenden 6k ya kadar current olmasi beni de sasirtmisti belki bu bülten yerinde kalabilir o zaman konsolosluklara fazla is yükü binmemesi icin sonucta 100k+ talihli var

• @rezanclz https://yesilkartforum.com/bulten/ dv2023 ilk iki ayina bakabilirsiniz.

• @rezanclz Özellikle 2023 ün ilk ve son bültenlerine bakın.
    bulletin.jpg

• Selam herkese ben 2023 te Kardagda calisiyordum ve ordan basvuru yapip kazandim,mayista ulkeme dondum.KCC beni otomatik olarak Belgrada tayin etti,simdi bilmek istiyorum Belgrad bana sorun cikarirmi

• Her şeyiyle değişik bir sene olacağa benziyor. Son senelerin en yüksek açıklanan ilk bülteni olmuş 2025 tablodan görüldüğü üzere.
    Heyecanla bekliyoruz bakalım.. Ve forumda paylaşılanlar sayesinde bilgileniyoruz ve güzel organize oluyoruz, inanıyorum ki isteyen herkes alacak vizesini..

@rezanclz Özellikle 2023 ün ilk ve son bültenlerine bakın.
    bulletin.jpg

• @Bluey, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz https://yesilkartforum.com/bulten/ dv2023 ilk iki ayina bakabilirsiniz.

@rezanclz Özellikle 2023 ün ilk ve son bültenlerine bakın.
    bulletin.jpg

bilgilendirme icin cok tesekkur ederim bu bilgiyi yeni ögrendim.

• Arkadaşlar merhaba, kafama takılan bir soru var. Net bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum. KKC ile dosya taşındığında kkc sadece asıl talihlinin dosyasınımı taşır ? Veya asıl talihli ile beraber eş ve çoçukların (bütün ailenin) dosyasını berabermi taşıyor? Veya şumumu yapmamız gerek, asıl talihli mailinde eş ve çoçukların dosyalarınında asıl talihli nin dosyası ile beraber ilgli ülkeye taşınması talebindemi bulunmalı?

• ⭐⭐⭐

@fahriakc @rezanclz 2023 yılına bakın bir yıl içinde kaç defa yerinde saymış...😉
    Öte yandan nisanda 30 bini görmüş..

• @Flight101 evet onu bir önceki iletimde belirttim ama en iyi yıl yine de 2023 çünkü son 7 yılda en hızlı artış 2023 de olmuş. Mart ayında 15 binden 26 bine fırlamış. Mart ayında 26 bin bülten başka bir yılda yok keşke bu yılda aynısı olsa.

• ⭐⭐⭐⭐

@fahriakc

Yazdığınız “en iyi yıl” tartışmaya açık bir konu, 2023 kotanın da erken bittiği (06.09.23), sürecin erken sonlandığı ve talihlilerin konsolosluk kapısından döndüğü bir yıl oldu. Bültenin hızlı yükselmesi diğer ülkelerde iyi çalışan konsolosluklardan mülakatlarını tamamlayan talihlilerin öne geçmesi (kotayı doldurması) anlamına geliyor ve yavaş çalışan Ankara’dan chargeability’e göre mülakat bekleyen Türk talihlilerin aleyhine bir durum ne yazık ki…

• ⭐⭐⭐

@fahriakc 2023 yılı içeriğini hiç okumadığım bir yıl, ancak rakamlara bakarak çıkarım yapacak olursam herşey çok çabuk gelişmiş ve kısa zamanda bitmiş gibi duruyor... Bununla birlikte belli noktalarda yığılmalar olmuş olabilir...Şahsen ben bu yılın 2023 e benzemesini istemem..Bu şekilde hızlı ilerleyen rakmlar kimseye hareket alanı bırakmaz alternatif planların devreye alınmasına zaman bırakmaz..Yeni FAM yönetmeliğinin avantajını alır götürür..
    Her konsolosluğun her ay etkin şekilde mülakat vereceği ve bültenin bu paralellikte artarak yayınlanacağı sağlıklı bir yıl olmasını dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz 2023 döneminde oldu daha önce sabit bırakıldı bülten ondan sonrada çok ufak bir artış verdiler mesela onun için sabit kalabilir yani şaşırtmaz

• @ATS16 Ankara çalışmadığı için bence değerlendirme dışında kalması lazım. ayrıca erken açıklandığı yıl Ankara 13 bin e mülakat verdi. sizin tezinize göre Ankara nın bu sene 13 binin üstüne çıkması gerekirdi 7 bin de kaldı.

• @Flight101 Ben kendi numaram açısından düşünüyorum Temmuzda açıklanan bültenle 2 ayım kalmış olur martta açıklana bültenle hareket zamanım kalır. durum herkes için farklı olabiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yeşil pasaportum yok, schengenim de yok. Sadece ABD turistik vizem var. CN 72**
    Bangkok gibi vizesiz bir ülke mi tercih etmeliyim? AOS mu yapmalıyım? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Bence dosya taşıtmak 1. Seçenek, AoS yapmak 2. Seçenek olabilir. Ülke sizin verebileceğiniz bir karar.

Ama maddi gücünüz yeterli ise, Amerika’da kalacağınız yer hazır ise, çalışmadan da birkaç ay geçirebilecekseniz, bir an önce Amerika’daki hayatınıza başlamak gayeniz ise, hemen Amerika’ya gelip, current olduktan sonra AoS sürecini başlatabilirsiniz.

AoS ile vize almanız, CP ile almanızdan daha uzun sürer ve daha masraflı, bunu unutmayın. Ancak CP için dosya taşıyacaksanız da KCC ile taşımak için acele edin.

• ⭐⭐⭐⭐

@LUNAP, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhabalar,
    Dosya taşıma konusu için
    case number 16 binlerde ve maddi durumu göz önüne alarak 8 yaşında ikizlerimle daha az yıpranma payı olabileceği düşüncesi ile Tiflis e dosya taşıyalım diyoruz eşimle.
    Henüz numaramız aktif olmadı.
    Fakat bir konudan hâlâ emin olamadım sanırım kesin bilgi sahibi olmak mümkün değil diye düşünüyorum.
    Yeni mali yılda artık oturum şartı aranmıyor diye forumda okudum.
    Açıkçası bu konuda korkularım var.
    Yada dosya taşıyıp ,Tiflis in
    :Oturumunuz yok mülakat ınızı onaylamıyoruz.
    Deme hakkı var mıdır?
    Bu durumda dosya numaramız red almış olur mu 😔 yada
    Başka yere taşıma şansımız devam eder mi?
    Gerçekten kararsız kaldık
    Yardımlarınızı rica ediyorum .

Yeni kuralda KCC aracılığı ile dosya taşırken oturum şartı aranmıyor. Konsolosluk hala sizden oturum isteme hakkına sahip.

Konsolosluk oturum isterse ve siz sunamaz iseniz, dosyanız red olmaz, eksik evrak sebebiyle AP olarak kalır. Süreç sonuna kadar bu eksik evrakı tamamlayıp vizenizi alabilirsiniz. Ancak tamamlayamazsanız vize alamazsınız.

Tiflis’in performansını ve mülakatlarını araştırmanızı tavsiye ederim taşımadan önce.

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dünya'da hangi konsolosluklar bu görüşmeyi oturumsuz kabul ediyor bunu öğrenme şansımız hiç yok mu? Mesela ben Bangkok kabul ediyor diye biliyordum ama sitesinde "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Thailand at the U.S. Embassy in Bangkok. (Consulate Chiang Mai does not process immigrant visas.) To apply for an immigrant visa, a foreign citizen seeking to immigrate generally must be sponsored by a U.S. citizen or lawful permanent resident immediate relative(s), or prospective U.S. employer, and have an approved petition before applying for an immigrant visa. " yazıyor. Bu cümleden Bangkok'un da kabul etmediğini anlıyorum. Doğru mu?

Bu konuda çıkarımınız doğru ancak konsolosluğun istediği evraklara da bakın. Oturum kartı isteniyor mu diye. Eğer istiyorlarsa mülakatta oturum kartınızı sorma ihtimalleri çok yüksek.

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 83
  • 7344
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |