Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yenidunya vatandaslık basvurusu için dosya olarak eklerken çevirisini de eklemeniz gerekiyor. Yalnız Formul A ve Formul B belgeleri Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli dokümanlar. ABD için formul A yerine konsolosluktan Birth Extract almanız gerekiyor. Fakat USCIS çok önemsemiyor bu belgeleri. Biz tercümana çeviri yaptırıp ekledik bir sorun çıkmadı. Vatandaşlığı aldıktan sonra çocuklara pasaport çıkartırken USPS sorun çıkarıyor. Bu belgelerin ıslak imzalı olmasını istiyor.

• merhabalar,
    Basvuru icin hangi dokumanlari yuklememiz gerekiyor, n400 formunda sadece evlililk cuzdani ve Gc isteniyor. Bunlar disinda hangi evraklar yukelememiz gerekli. Ayrica e--devlet dokumanlari gecerli oluyor mu

• @travelwithdrone ingilizce tercümeleri. Çeviri yapılan dokümanları kabul ediyorlar. e-devletden de yükleyebilirsiniz. Biz evlilik cüzdanı ve birth certificate için çevirtip ekledik.
    Ayrıca eğer bir seferde 6 aydan fazla ABD dışında kaldıysanız, bu zamanda diliminde ABD ile bağınızın kopmadığını gösteren belge yükleyebilirsiniz. Tapu, kira sözleşmesi, ailenizin burada olduğunu gösteren belge vs...

• ⭐⭐⭐⭐

@travelwithdrone, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

merhabalar,
    Basvuru icin hangi dokumanlari yuklememiz gerekiyor, n400 formunda sadece evlililk cuzdani ve Gc isteniyor. Bunlar disinda hangi evraklar yukelememiz gerekli. Ayrica e--devlet dokumanlari gecerli oluyor mu

GC kart kopya , tum kimlik kartlari kopya, IRS tum vergilerin transcript kopyalari, askerlik yaptiginiza dair e devletten bar kodlu belge ve tercumesi , vukuatli nufus kayit ornegi e devletten kopya alip tercumesi ile birlikte , evlilik cuzdani kopyasi, tum yillarin banka dokumleri kopyasi , DV vizesi olan pasaportun kopyasi ve vize kopyasi, eskiden bosanma var ise mahkeme kayidi kopyasi ve tercumesi , Abd de olan tum cezalara ait makbuz kopyalari

• @redsat2000 ustad basvuranin vukuatli kayit belgesini istemiyorlar.DV vize kopyasini da.
    Selamlar

• Merhabalar..
    Haftaya vatandaslik sinavim var.Sartli GC.dan sonra ,sartin kaldirilmasi icin basvurdum ve su anda elimde sadece I551 uzatma mektubu ve suresi dolmus GC var.10 yillik kartim henuz onaylanmadigi icin,vatandaslik gorusmesine esin de katilmasi zorunlumu ?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• merhaba, eşim ve çocugum ABD vatandaşı, benimde i-130 başvurum onaylandi ve belgeleri hazırlayıp mülakata gireceğim, ve sonrasında kısmetse ailece US'e giriş yapacağiz.  3 sene boyunca işim ve çocugun okulu gibi nedenlerden ötürü, 7 ay orda 5 ay burda (Türkiye'de) kalmayi planliyoruz. Emin olmamakla birlikte giriş ve çıkışlarımızın sorun olmayacagini saniyorum.(sene başına 6 aydan fazla USA dişinda kalmayacagiz için).

Toplam 3 sene dolmadan 3 ay önce vatandaşlik için başvuru yapmayi planliyorum. Sormak istediğim şu aslinda, vatandaşlik için başvuru yaptiktan sonra vatandaşlik alana kadar (bu süre tahmini ne kadar bilmiyorum ?) Amerikayi terketmemekte fayda varmi, yoksa yine giriş çıkış yapabilirmiyiz?
    USA 'de yaşamak istiyoruz ancak, bir süre da buraya bağliliklarimiz var.

• @ozgur75 hiç sıkıntı yaşamazsınız merak etmeyin. Hele bir de eşiniz ABD vatandaşı iken giriş çıkışta size hiç zorluk çıkarmazlar birlikte girişlerinizde. Daha önce bu başlıkta yazdım. Eşim 5 yılda 622 gün ABD dışında kaldı 7 kez Türkiyeye gidip geldi. Şimdi gelecek hafta ABD pasaportuyla gidecek Türkiye'ye. 🙂

• @arnblt teşekkür ederim yanıtınız için peki bu 3 sene süre boyunca, düzenli bir adreste kalmak değil de air bnb ev kiralamak vs gibi çözümler problem olurmu sizce ?

• @ozgur75 eşiniz vatandaş olduğu için size bakış açıları farklı olabilir. GC li olsaydınız problem olabilirdi. Çünkü ABD ye bir bağlılığınız olmuyor o durumda. Giriş çıkışta dediğim gibi eşinizle geçerken sorun yaşamazsınız ama vatandaşlıkta sıkıntı olabilir. Bunların pek standardı yok gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgur75, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@arnblt teşekkür ederim yanıtınız için peki bu 3 sene süre boyunca, düzenli bir adreste kalmak değil de air bnb ev kiralamak vs gibi çözümler problem olurmu sizce ?

@ozgur75 Eğer aynı yerde çok yakın bir arkadaşınızın evini sabit adres gösterirseniz. Airbnb de kalma şansınız olabilir. Ancak riskli bir davranış olur. Her hangi bir olay evinizin yakınında olursa şahit olmanız veya olayın sanığı olmanız uscis bazında sıkıntı çıkarabilir. Birde tüm postalarınızı düzenli arkadaşınızdan almanız gerekecek .

1. Seçenek Ben bir dönem airbnb uzun periyotlu tuttum ve kontrat yaptım . Oturduğum yeri resmi adresim gösterdim

• @redsat2000 en az 6 ay kalınacagi için airbnb ev sahibi 2. seçeneğinize itiraz etmeyebilir, resmi adres olarak göstermek için. teşekkürler öneriler için.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgur75 Air BNb ev sahibi 6 ay sistemden evi odayı sistemden kapatabilir Daha ucuz kiralayarak evde kalabilirsiniz . Eğer 1 sene kalacaksanız kontratı 1 senelik yapın. 6 aylık kontratta ev sahibi bazen 6 ay sonrası evden çıkarabilir bilginiz olsun. Kontratınızı ve kira makbuzlarınızı saklayınız

• Bu ileti silindi!

• @Başak-Ayhan tebrik ederim. Kalan süreçte başarılar dilerim. Son 5 yıl içinde 10 ay dışarda kalmanıza rağmen mi başvuru yaptınız yoksa 6. Yılı mı beklediniz?

• @Maybeoneday teşekkürler, dediğiniz gibi 10 ay dışarıda kalmama rağmen başvuru yaptım,6. yılı beklemedim

• @Başak-Ayhan Merhabalar benimde aslinda sizinkine yakin bir durumum var. 2015 den beri greencardliyim ama 2019 -2021 yillari arasinda re entry permit almistim. Okul icindi ancak sonrasinda pandemi patladi malum. 2021 ocaktan beri amerikadayim bu sene sonu vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Sizin durumunuzda ilk 10 ay icin ne gibi bir surec yasandi cok takildilar mi? Tesekkurler

• @bionicks inanın çok büyük stresle gitmiştim randevuma ama hiç sorulmadı,sadece o süreçte bir ev olup olmadığını sordu adres olarak bir yer gözüküyormuydu diye.Annem burdaydı o yüzden evet dedim.

• @Başak-Ayhan Burda olmadiginiz donem icin size ait bir ev olup olmadigimi soruldu yoksa o zamanki ikametgah yerinizi mi sordular sadece?

• @bionicks ikametgah kira yada ev sahibi olmak ile olabilir.Yada aileniz burada olmali. Bu konu ile ilgili bilgi resmi sayfasinda var.
    Madde asagidaki gibi.

"The applicant retained full access to or continued to own or lease a home in the United States."

Bende 2020 de 8 ay ABD disinda kaldim ama basvurumu gecen hafta yaptim. Zaten bu N400 bu durumla ilgili dokuman eklemenizi istiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |