Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• @katakomp sadece olanı götürün. Diğerleri ülkemde kaldı dersiniz. Sıkıntı olmaz. Çok da gerekli bir durum değil. Bizde götürdük ama bakmadı bile.

• @katakomp bizde aynı sıkıntıyı yaşadık. Siz doldurduğunuzdan eminseniz sıkıntı yok. Bizde de bazı isimler eksikti. Bir de eşimin anne ve babası ile ilgili bir soru vardı. Biz onu cevaplamadık ama kendisi bir değer atmıştı.
    Ayrıca ufak tefek yanlışlar için dert etmeyin. Orada görevli düzeltiyor.
    Eşim benim bilgilerimi yazdığı halde daha önce kaç kez evlendiniz sorusuna 0 yazmıştı. Görevli düzeltti mülakatta.
    Form ile çıktısı arasında uyumsuzluk olan noktalar var.
    Selamlar

• @arnblt Peki benbu delivery işini bu beş yıl içinde sürekli parti time olarak yaptım onu nasıl yazayım?

• @HLS benim eşim 2 farklı işte ve farklı zamanlarda part time olarak çalıştı. Part-time işlerde hangi aralıklarda çalıştıysanız onu yazın. Full-time part-time ayrımı yok o sorularda. O sisteme hangi aralıkta kayıtlı iseniz o zaman aralığını yazacaksınız.

• Merhaba arkadaslar,
    Formul A ve Formul B belgelerinin ingilizce tercumelerini ne olur ne olmaz diye yaptirmalimiliyiz yoksa ikinci sayfadaki numaralarla belirtilmis ceviri cetvelli hali yeterli oluyor mu?Tesekkurler

• @yenidunya vatandaslık basvurusu için dosya olarak eklerken çevirisini de eklemeniz gerekiyor. Yalnız Formul A ve Formul B belgeleri Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli dokümanlar. ABD için formul A yerine konsolosluktan Birth Extract almanız gerekiyor. Fakat USCIS çok önemsemiyor bu belgeleri. Biz tercümana çeviri yaptırıp ekledik bir sorun çıkmadı. Vatandaşlığı aldıktan sonra çocuklara pasaport çıkartırken USPS sorun çıkarıyor. Bu belgelerin ıslak imzalı olmasını istiyor.

• merhabalar,
    Basvuru icin hangi dokumanlari yuklememiz gerekiyor, n400 formunda sadece evlililk cuzdani ve Gc isteniyor. Bunlar disinda hangi evraklar yukelememiz gerekli. Ayrica e--devlet dokumanlari gecerli oluyor mu

• @travelwithdrone ingilizce tercümeleri. Çeviri yapılan dokümanları kabul ediyorlar. e-devletden de yükleyebilirsiniz. Biz evlilik cüzdanı ve birth certificate için çevirtip ekledik.
    Ayrıca eğer bir seferde 6 aydan fazla ABD dışında kaldıysanız, bu zamanda diliminde ABD ile bağınızın kopmadığını gösteren belge yükleyebilirsiniz. Tapu, kira sözleşmesi, ailenizin burada olduğunu gösteren belge vs...

• ⭐⭐⭐⭐

@travelwithdrone, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

merhabalar,
    Basvuru icin hangi dokumanlari yuklememiz gerekiyor, n400 formunda sadece evlililk cuzdani ve Gc isteniyor. Bunlar disinda hangi evraklar yukelememiz gerekli. Ayrica e--devlet dokumanlari gecerli oluyor mu

GC kart kopya , tum kimlik kartlari kopya, IRS tum vergilerin transcript kopyalari, askerlik yaptiginiza dair e devletten bar kodlu belge ve tercumesi , vukuatli nufus kayit ornegi e devletten kopya alip tercumesi ile birlikte , evlilik cuzdani kopyasi, tum yillarin banka dokumleri kopyasi , DV vizesi olan pasaportun kopyasi ve vize kopyasi, eskiden bosanma var ise mahkeme kayidi kopyasi ve tercumesi , Abd de olan tum cezalara ait makbuz kopyalari

• @redsat2000 ustad basvuranin vukuatli kayit belgesini istemiyorlar.DV vize kopyasini da.
    Selamlar

• Merhabalar..
    Haftaya vatandaslik sinavim var.Sartli GC.dan sonra ,sartin kaldirilmasi icin basvurdum ve su anda elimde sadece I551 uzatma mektubu ve suresi dolmus GC var.10 yillik kartim henuz onaylanmadigi icin,vatandaslik gorusmesine esin de katilmasi zorunlumu ?

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• merhaba, eşim ve çocugum ABD vatandaşı, benimde i-130 başvurum onaylandi ve belgeleri hazırlayıp mülakata gireceğim, ve sonrasında kısmetse ailece US'e giriş yapacağiz.  3 sene boyunca işim ve çocugun okulu gibi nedenlerden ötürü, 7 ay orda 5 ay burda (Türkiye'de) kalmayi planliyoruz. Emin olmamakla birlikte giriş ve çıkışlarımızın sorun olmayacagini saniyorum.(sene başına 6 aydan fazla USA dişinda kalmayacagiz için).

Toplam 3 sene dolmadan 3 ay önce vatandaşlik için başvuru yapmayi planliyorum. Sormak istediğim şu aslinda, vatandaşlik için başvuru yaptiktan sonra vatandaşlik alana kadar (bu süre tahmini ne kadar bilmiyorum ?) Amerikayi terketmemekte fayda varmi, yoksa yine giriş çıkış yapabilirmiyiz?
    USA 'de yaşamak istiyoruz ancak, bir süre da buraya bağliliklarimiz var.

• @ozgur75 hiç sıkıntı yaşamazsınız merak etmeyin. Hele bir de eşiniz ABD vatandaşı iken giriş çıkışta size hiç zorluk çıkarmazlar birlikte girişlerinizde. Daha önce bu başlıkta yazdım. Eşim 5 yılda 622 gün ABD dışında kaldı 7 kez Türkiyeye gidip geldi. Şimdi gelecek hafta ABD pasaportuyla gidecek Türkiye'ye. :)

• @arnblt teşekkür ederim yanıtınız için peki bu 3 sene süre boyunca, düzenli bir adreste kalmak değil de air bnb ev kiralamak vs gibi çözümler problem olurmu sizce ?

• @ozgur75 eşiniz vatandaş olduğu için size bakış açıları farklı olabilir. GC li olsaydınız problem olabilirdi. Çünkü ABD ye bir bağlılığınız olmuyor o durumda. Giriş çıkışta dediğim gibi eşinizle geçerken sorun yaşamazsınız ama vatandaşlıkta sıkıntı olabilir. Bunların pek standardı yok gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgur75, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@arnblt teşekkür ederim yanıtınız için peki bu 3 sene süre boyunca, düzenli bir adreste kalmak değil de air bnb ev kiralamak vs gibi çözümler problem olurmu sizce ?

@ozgur75 Eğer aynı yerde çok yakın bir arkadaşınızın evini sabit adres gösterirseniz. Airbnb de kalma şansınız olabilir. Ancak riskli bir davranış olur. Her hangi bir olay evinizin yakınında olursa şahit olmanız veya olayın sanığı olmanız uscis bazında sıkıntı çıkarabilir. Birde tüm postalarınızı düzenli arkadaşınızdan almanız gerekecek .

1. Seçenek Ben bir dönem airbnb uzun periyotlu tuttum ve kontrat yaptım . Oturduğum yeri resmi adresim gösterdim

• @redsat2000 en az 6 ay kalınacagi için airbnb ev sahibi 2. seçeneğinize itiraz etmeyebilir, resmi adres olarak göstermek için. teşekkürler öneriler için.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgur75 Air BNb ev sahibi 6 ay sistemden evi odayı sistemden kapatabilir Daha ucuz kiralayarak evde kalabilirsiniz . Eğer 1 sene kalacaksanız kontratı 1 senelik yapın. 6 aylık kontratta ev sahibi bazen 6 ay sonrası evden çıkarabilir bilginiz olsun. Kontratınızı ve kira makbuzlarınızı saklayınız

• Bu ileti silindi!

• @Başak-Ayhan tebrik ederim. Kalan süreçte başarılar dilerim. Son 5 yıl içinde 10 ay dışarda kalmanıza rağmen mi başvuru yaptınız yoksa 6. Yılı mı beklediniz?

Benzer Başlıklar

• Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
  • Amerikan Pasaportu Basvurusu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    116
    1
    5 Oy
    116 İleti
    10k Bakış
    MySeaM
    @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
  • ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    82
    7 Oy
    82 İleti
    19k Bakış
    T
    Merhabalar, Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k