Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sebnem_ [email protected]' a hatayı açıklayan e-mail atın, 2-3 gün içinde dönüş yapacağız diyor.

Erken tarihli randevu için sabah 07.45 - 08.00 arası sistemi deneyin ama hazır olun hemen o gün için bile randevu oluyor.

• @NewyorkNewyork Dün DPS'e gittim ve danışma kısmındaki görevliye durumu anlattım. Pasaportuma ve ismin yanlış yazıldığı ehliyete baktı, randevu alıp halletmeniz lazım dedi.
    Polis çevirirse ne yapmalıyım peki dedim. Herhangi bir bildirim ya da şikayet formu doldurmayacak mıyım şu an?
    Kadın, bildiğiniz "ne de ciddiye alıyorsun yahu" tadında gülümseyerek, polis anlayacaktır dedi :)))
    En azından 6 Ağustos'a randevu almıştım, artık o zaman halledeceğim.

@Yamtar bu söylediğiniz email adresinin bağlı olduğu birim trafik cezaları ve ehliyetin askıya alındığı haller olarak görülüyor. Bu sefer daha da ortalık karışmaz mı?
    Siz ehliyetteki sehven hata için buraya mı danışmıştınız?

• @sebnem_ dmv tamamen sabır sınava yeri koymuslar bütün yaslı memurları oraya emeklisi gelen herkes orada milleti elinde oynatıyorlar.

• @Yamtar teşekkür ederim 🌼

Dediğiniz yerden https://www.dps.texas.gov/apps/DriverLicense/customer_service/Other.aspx 'a ulaştım ve durumu anlattım.
    Umuyorum en azından olumlu bir dönüşleri olur.

• @sebnem_ Aynen oyle Sebnem hanim,cok kafaniza takmayin..Hersey sistemde zaten SSN de polis gorecek rahat olun.Dedigim gibi ben de sigortacilarin adimi yanlis yazmasindan dolayi rahatsizsim ama kisisel olarak diger tarafdan polis ne der diye hic umrumda degil bu konuda kaygilanmadim bile,bu onlarin hatasi cunku sizin durumunuzdaki gibi.

• Merhaba herkese,
    Ehliyet başvuru ve sınav sürecimi sizinle paylaşcam.
    25 Temmuz saat 11:15 için Kentucky sürücü ehliyeti için yazılı sınavım vardı. Randevu saatinde gittim. Yanlışlıkla ehliyet yenileme randevusu aldığımı öğrendim. Sonra aynı gün 12:45'te sınav için yeni randevu verdiler. Gözlük kullanıyorum. Basit bir göz testi yaptılar. Ön kayıt yaptılar sonra da sınavın yapılacağı yere geçtim. Kentucky'de türkiye'den aldığınız ehliyet varsa driver sınavına girmenize gerek yok. Sadece testi geçmeniz yeterli. 40 soruda en az 32 doğru yapmalısınız. Testte Türkçe seçeneği de vardı. Oradaki memur çekmecesinden Türkçe testin fotokopisini ve silgili kurşun kalem verdi. Testi geçtim ve sarı bir kağıt verdi. Bu kağıtla evrak işini tamamlamak için yan taraftaki sıraya girdim. Oradaki memura real id istediğimi söyledim. Real id ve standart id seçenekleri var. Real id alırsanız amerikada yanınıza pasaport ve green kartı almanıza gerek yok. Real id olan ehliyet kartınızı yanınızda bulundurmanız yeterli. Böylece green kart ve pasaportunuzu kaybetme riskini düşürürsünüz. Kaybederseniz yenisini çıkarmak maliyetli olur ve zaman alır. Memura, green kart, social security number, Türkiye ehliyetimi verdim. Ayrıca adresimi kanıtlamak için telefon faturamı ve kira kontratımı vermem yeterli oldu. Kartlarımı ve evraklarımı taratıp geri verdiler. Oradan yan masaya geçtim. Bilgilerimi sisteme girdiler. Fotoğrafımı çektiler. 4 yıllık mı 8 yıllık mı ehliyet istediğimi sordular. 8 yıllık istedim. Gösterdikleri ekranda bazı soruları cevapladım ve imza attım. Debit kartla 48 dolar ödedim. A4 olarak 30 günlük geçici bir ehliyet verdiler. Ehliyetimin verdiğim adrese 10-15 iş gününde geleceğini söyleyip tebrik ettiler.

• Merhaba Herkese,
    Şuan da yaşadığım "New Orleans" şehrinde gelecek tarihler de ehliyet deneyimi pek olmaz ama ben yine de yazayım. Belki birkaç kişiye faydası dokunur. 😊
    Öncelikle Türkiye'den alınmış yeni tip bir ehliyeti hiç dikkate almıyorlar. Dolayısıyla hem yazılı testi geçmenizi hem de sürüş testini geçmenizi bekliyorlar. Yazılı test için bu arada direkt giremiyorsunuz. DMV ofisi sizi bir kursa yönlendiriyor. Bu yönlendirme sırasında bana hiç bilgi vermeden yönlendirdiler, zaman kaybı yaşadım. Bir kurs buldum ve yazılmak istediğimi belirttim. Kurs çalışanı öyle elini kolunu sallaya sallaya gelemezsin. Sen dön bakalım tekrar dan DMV ofisine ve "TEMPORARY INSTRUCTION PERMIT (TIP) – For use only when a student is enrolled in a driver education or pre-licensing course." özetle TIP kartını al dedi. İlk gittiğim DMV ofisindeki çalışan kadın neden bilmiyorum başından resmen savmış beni. Daha sonrasında aynı DMV ofisine değil de "OMV" ofisine gittim. (Sanırım biraz daha fazla para ödüyorsun hizmet alırken) Biraz daha şehir dışında ve uzaktaydı. (Yaklaşık 30 Dk.) Burada çalışan hanımefendi durumu anlattık ve kendisi işlemleri yaptı ve çok uzun sürmedi ve "TIP CARD" teslim etti. (Hanımefendi o kadar düzgündü ki anlatamam. Sanırım güneye gittikçe yada şehir dışındakiler böyledir diye tahmin ediyorum.)

Sonrasında aynı gün akşam 17:00 sularında kursa gittim. Öyle kurs arayışına girmeden ilk gittiğim kursa giderek işlemleri başlattım. (Keşke 2-3 tane kurs gezseydim.) Bu eyalette her şey zor! Mecburi olarak 21 yaş üstü bireylerin 6 Saatlik mecburi bir yazılı eğitim alması ve 8 saatlik sürüş eğitimi alması gerekiyormuş. Kurs sırasında yanında bir tercüman getirebiliyorsun. Hoca anlatırken, tercüman eş zamanlı sana Türkçe ‘ye çevirebiliyor. (Her şeyi çevirmesi zor, bazı önemli şeylerdir diye tahmin ediyorum.) Sınav sırasında da tercümanın seninle sınava girmesine izin veriyorlar. Neyse, kurs çalışanı Hanımefendi bana 2 tane paket sundu. 1 Paket tüm sürecin 14 gün içerisinde tamamlandığı 510 $’lık bu paket – aynı gün 6 saatlik eğitim + hemen eğitim sonrası yazılı sınav + 8 saatlik sürüş eğitimi + sürüş sınavı içeriyor. 2. Paket ise aynı şeylerin olduğu 1 haftada tamamlana Express bir paket. (Sanırım sadece öncelikli planlama farkı)
    2 paket arasında kararsız kaldım, arkadaşım 1 haftalık süre için 250 dolar fazla verilmez dedi. Biraz kararsız kaldım orda ve sanırım kurs kapanıyordu ve hızlıca kararımı istediler. Hatta arkadaşın söylediğine göre gerilmişler sanırım. Tam kapanış saatinde bekletmişiz vs vs. (Anlamadım neden gerildiklerini) neyse ben 1. Paketi seçtim. Zaten fiziksel olarak Green Card’ın gelmesinin 1-2 hafta alacağını düşünerek bu kararı aldım. Cumartesi günü 6 saatlik eğitim olduğunu ve aynı gün sınav olacağını belirttiler ve kabul ettim ve kurstan ayrıldık. Tabii yarım yamalak ingilizcem ile bastı bir stres ☹ ve 2,5 gün içerisinde internetten bulduğum online web siteleri üzerinden yaklaşık 800’e yakın soru çözdüm. Soruları çözerken hem İngilizce – hem Türkçe çözmeye çalıştım en azından kelimelere aşına olayım diye ama yalan söylemeyeyim 200 sorudan sonra baktım ki süreç uzuyor. Bir süre sonra ingilizce-türkçe çevirisini bıraktım ve örnek sınavları sadece Türkçe olarak çözmeye devam ettim. Bu arada kurs bana 143 sayfalık eyaletin eğitim kitapçığını verdi. Bazı önemli bulduğum chapter’ları Türkçe ’ye çevirip okudum. Tamamını okumam çok zor olduğu için. (Alkol kuralları, Alkol cezaları, Alkol ölçüm oranları Vb. Trafik tabelaları, Hava Şartları araç kullanım kuralları, Olası kazalardaki suçların cezaları, ehliyetlerin askıya alınma süreleri, Yaya-Bisiklet-Motosiklet- Kamyon Vb. spesifik başlıklar Vb.) Bu arada bazı şeyleri bilmeseniz bile cevap verirken en güvenlikli şıkkı seçmek yetiyor 😊 Bazı sorular da ise hepsi seçeneğini seçiyorsun 😊 19 testin 4-5 tanesinde kaldım ama cevapları seçerken Türkçe çeviri azizliği nedeni ile olduğunu daha sonra dan fark ettim. 19 testin çoğunda tekrar soruları da olduğu için öğrenmek kolay oldu. Hata yaptıklarımda bir sonraki teste ya yine yapıyordum yada bir sonrakinde doğru cevabı ezberlemiş oluyordum 😊 😊 Yine yalan söylemeyeyim sanırım 3 teste 40 sorunun hepsini doğru yapmıştım. Bazılarında ise mutlaka 5-6 hatam çıkıyordu. (sonuçta 32 doğru cevap yetiyor gerçek sınavda)
    Neyse eğitim sabah 08:30 başladı ve eğitim sonrasında aynı gün içerisinde de yazılı sınava giriyorsun. 40 sorudan 32 soruya doğru cevap vermen gerekiyor. (Soruları pas geçebiliyorsun / istersen geriye dönük de cevap veriyorsun / emin olmadığın soru açısından iyi sanırım.)
    6 saatlik eğitim sırasında yanımda bir tercüman yoktu. 6 saat birisini yanımda tutamayacağım için mecbur tek girdim. Kimi zaman anlatılanların çoğunu anladım, kimi zaman ise hiçbir şey anlamadım. Çünkü bazen sunum üzerinden anlatarak gitti hoca, bazen de uzun uzun konuları anlattı sadece. Sunum tekniği ile anlatırken daha iyi anlıyorsun. Eğitim sonrasında sınavın saatini yaklaşık olarak bildiğimiz için, sınav başlangıç saatine yakın bir saatte arkadaşım geldi sağolsun. Geldi ama plazanın kapısı kapalıymış içeri giremedi ve bekledi. Kurs çalışanı da kapıyı açmak için bekletmiş. Tam sınav başlarken mecbur aşağına indim ve arkadaşı aldım. Biraz sınav öncesi hafif koşturma oldu ona da yapacak bir şey yok ☹
    Sınav sırasında İngilizce bilen arkadaşım sadece soruları Türkçeye çevirdi ve 36. Soruda sistem kendini kapattı. 1 soruyu da pas geçmiştim. (gerekirse sonra dönerim diye, cevaplar saçma geldi çünkü) Özetle çok şükür 1. Denememde yazılı sınavı verdim. Bu arada sağolsun arkadaşım bir yerde yardım etmek istedi ama yanlış cevap verdirtti. Dedim ki ben hazırım sınava, yaklaşık 800 soru çözdüm sen sadece Türkçe ’ye çevir yeter bana 😊 1-2 yerde küçük trikler yaptı ama gerek yoktu, çünkü cevabını bildiğim sorulardı. Özetle genel olarak sınav kolaydı. Yukarıda dediğim gibi sorunun cevabı “en güvenlikli” olan doğru cevap oluyor. Ama örneğin 21 yaş altı bireylerde alkol testinde alkol oranının %0,02 aşmaması, 21 yaş üstü bireylerde ise %0,08 aşmaması gerekiyor. (In which the results show a BAC level of 0.08% or more for those 21 years of age or older or 0.02 % or more for those younger than 21 years of age.) Bu sorunun cevabını ezbere bilmeniz gerekiyor. En güvenilir seçeneği seçemezsiniz 😊
    Yazılı sınav sonrasında bana demezler mi bir sonraki aşama yaklaşık 5-6 hafta sürüyor diye. Kan beynimde boşaldı. Resmen kandırıldık ya.. Ben kayıt sırasında böyle söylemediklerini belirttim. Kabul etmediler, kayıt sırasında orda olan hanımefendi yoktu. Ona sorun dedim. Onu aradılar vs vs. Neyse bir süre beklettiler. Çünkü sınavını veren gidiyordu ve ortalık karışıktı. Daha sonrasında tekrar konuştuk 3-4 hafta gibi süreye indirdiler ve pazartesi günü arayıp bilgi verecekler. (Yine bunu da kabul etmeyeceğim.) Bende Chatgpt kullanarak dilekçe tarzında formal bir yazı hazırladım ve hafta sonu onlara mail ile içinde bulunduğum durumu tüm samimiyetimle (Türkçe samimi oluyorda, ingilizce samimi oldu mu bilemedim / Chatgpt’ye güvendik artık.) anlattım. Uzun aylardır Amerika da bekleme durumumu anlattım. Ehliyet süreçlerinin çok uzun olduğunu, Ailemi özlediğim için uçak bileti bile aldığımı, (o gün yüz yüze de bunu belirtmiştik aslında ama yine de yazılı yazdım) bu prosesi biraz daha kısaltmaları içeren uzun bir mail yazı oldu. Sıkılarak okuyacaklarına eminim / hahahahaha/ Hatta yazı da gerekirse bu aşama da bile ek bir ücret ödeyerek Express hizmetten yararlanmak istediğimi belirttim. Bu kısım için iyi mi yaptım, saflık mı yaptım bilemedim bakalım sonuç ne çıkacak. Şimdilik yazılı sınav tecrübem ve 1. aşamadaki tecrübem bu şekilde. Gelişme olduğunda tekrar dan bilgilendirme yapacağım. Syg.

Not: Örnek testleri çözdüm web siteleri aşağıdaki gibidir. Kesin biliyorsunuzdur ama ben yine de yazayım dedim.

https://driving-tests.org/louisiana/la-diagnostic-driving-test/

Edit: Amerika'da uzun & samimi bir mail atılmayacağını ehliyet almak için çaba gösterirken, tecrübe etmiş oldum. Öğrendiğim kadarıyla bu tarz durumlarda kısa ve öz mail göndermek gerekiyormuş. Amerika'yı tecrübe etmeye öğrenmeye devam 🙂 O maili dikkate bile almadılar , üstüne saçma sapan para iadesi ile ilgili döndüler. Bu arada muhtemelen Sürüş Eğitimini ve Sınavını başka yerde tamamlayacağım... 😞 😞

Edit2: Yazılı sınavı verdiğim kurs bana çok uzun planlama sundular. O arada sağolsun arkadaşım bir kurs buldu. 19 Ağustos haftası 4 gün 2'şer saat den direksiyon eğitimi alacağım ve sonrasında direksiyon testine gireceğim. Önceki kurstan kesintiler sonrasında 193,61 Usd geri alacağım. Yeni bulduğum kursa ise 322 USD ödedim. Dolayısıyla 128,39 Usd fazla ödemiş olacağım. Aslında kısmet gibi oldu ama ilk kurs dan exspress hizmet alsaydım 250 usd ödeyecektim ve muhtemelen yine ağustos ayında bu işi bitiremeyecektim. İşin sonunda hem süreci öne çektim hem de küçükte olsa kar ettim görünüyor. Özellikle yaz aylarında yüzlerce öğrenci ehliyet için uğraştığı için benim olduğum şehirde ne yazık ki öğrenci yoğunluğuna denk gelmiş oldum. Neyse aynı ileti içerisinde devam etmek için 19 ağustos da tüm deneyimi yaşadıktan sonra buraya 3. editi hayırlısı ile ehliyetimi almış olarak yaparım umarım.

Edit3: Geçen hafta şansıma boşluk açılmış ve perşembe günü ilk direksiyon dersimi aldım. Yaklaşık 30 dk falan sürdü. Beyefendi araç kullandı ve sokak aralarında durma - kalkma - sağa yada sola dönme vb. şeyleri gösteri. Daha sonra aracı ben kullandım ve oooooo süpersin kesin sınavı geçersin dedi. Adama 24 yıldır aktif arama kullanıyorum dedim, gülümsedi. Normalde dersin 2 saatten 4 gün boyunca almam gerekiyordu. Kurs çalışanı sen zaten kullanmayı ve kuralları biliyorsun ve uyguluyorsun. İstersen bu eğitim yapmış gibi gösterelim ve seni direkt önümüzdeki hafta sürüş sınavına sokalım dedi. Bende eğitime gerek olmadığını tüm kuralları bildiğim söyleyip önerisini kabul ettim. Bugün de 19 Ağustos'ta yine şansıma sürüş testi için randevu verdiler ve sınava girdim. Sınav yaklaşık 15 dk falan sürdü ve sürüş testini geçtim. Test sabah saatleri olduğu için aynı gün randevusuz şekilde DMV ofisine gidip tüm sertifikaları teslim ettim "Hem Ehliyetimi - Hemde Real ID'yı" yaklaşık 3 saatlik bir beklemeden sonra sanırım sondan bir önceki kişi olarak sıra bana geldi ve işlemleri hallettim ve ehliyeti 19 Ağustos 2024 tarihinde teslim aldım.

New Orlean diğer eyaletlere göre ehliyet süreci gereksiz şekilde çok uzun olması beni üzüyordu. Bu sürecin tek artısı diğer eyaletlerdeki gibi 1-2 hafta geçici ehliyet kullanmıyorsun ve aynı gün ehliyetini teslim alıyorsun.

• @sebnem_ Dün bir ehliyet daha geldi.
    Ne hoş, meğer ilk gelen ehliyette restriction kısmında geçici ehliyet olduğu yazıyormuş ama ben anlamamışım. Sadece kağıt ile devam edeceğini sanıyordum durumun. yazılı sınavdan sonra da plastik kart gönderiliyormuş, söylememişlerdi, ben de burada yazıyorsa da dikkat etmemişim demek ki.
    İkinci gelen ehliyet ise restriction kısmında bir şey yazmıyor ve adım doğru yazılmış (bu isim konusunu direksiyon sınavında söylemiştim).
    Kısacası ehliyetime doğru isim ile kavuşmuş oldum. Şimdi de şikayetlerimin dönüşlerini bekleyip "tamam doğrusu geldi" demeye sıra geldi. 🙂
    Hikayemi tamamlamak adına eklemek istedim.
    (konuyu uzatmamak adına buraya ekliyorum. müşteri hizmetlerine attığım mesaja da şimdi cevap geldi: isminizin doğru basımlı halini gönderdik, track number sorarak yerini öğrenebilirsiniz diye)

• Merhaba,
    Florida için ehliyet alma tecrübemi belki birisine yardımı olur diye paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle aşağıdaki linkten

https://wb-octaxcol.qmatic.cloud/qmaticwebbooking/#/

yazılı sınav için randevu oluşturmak gerekli ve genellikle sonraki güne randevu alınabiliyor. Pasaport, TR ehliyet ve adres kanıtı olarak aracın registrasyon kartı ve sigorta belgesini verdim. Sonrasında bayanın yönlendirmesi ile bir bilgisayarda 50 soruluk teste başlıyorsunuz. 40 doğru veya 11 yanlış yaptığınızda sistem kapanıyor. Ben geç fark ettim ama cevabını bilemediğiniz sorularda bir seçeneği rastgele işaretlemek yerine skip butonu ile o soruyu geçebiliyorsunuz. Neticede amaç 40 doğru cevaba ulaşmak. Sınavlara hazırlanmak için DMV yazarak değişik aplikasyonları indirebilir ve oradan soruları çözebilirsiniz. Sınav 6 dilde yapılıyor ama Türkçe bu seçenekler arasında yok malesef. Yazılı sınavı geçtikten sonra sürüş sınavı için aynı linkten randevu alıyorsunuz. Sürüş sınavı için en yakın 3 hafta sonraya gün alabildim. Arasıra sistemi kontrol edip, eğer randevusunu iptal eden olursa sınav tarihini öne çekebilirsiniz. Sürüş sınavında iki duba arasına park, geri gitme ve 3 nokta dönüşünü yapmanızı bekliyorlar. Eğer sürüş testini geçerseniz hemen orada ehliyetinizi basarak teslim ediyorlar. TR'de sürüş tecrübesi olanların zorlanmadan ehliyetlerini alabileceklerini düşünüyorum.

• ⭐⭐

@pulcet teşekkürler güzel bilgi

• @pulcet merhaba hayırlı olsun , turist vizesiylemi aldınız ? Ayrıca hangi şehirde bu işlemi yaptınız..

• Merhaba daha önce texasta turist vizesiyle ehliyet alınabiliyordu bunun kaldırıldığını duydum.Bilgisi olan var mı?

• selam dostlar virginia ehliyeti için braddock gittim. internetten randuvu almanıza gerek yok; ben direk oradan sıraya girip giriş yaptım. ehliyet için yanımda ev kira kontartı, ve ev kira insurance belgelerin ve SNN çıktılarını götürdüm ve kabul ettiler. Türkçe dil sınav seçeneği var. Bilgi sınavı 10 tane işaretlerden soruyorlar 10/10 bilmeniz lazım. aksi takdirde 2. bölüme geçemiyorsunuz sonrasında 3 tane hakkınız var. geçemezsseniz sizi ehlıyet kursuna gönderiyorlar. 10 soruyu geçtiniz hemen 2. bölümde 30 soru soruyorlar, geçebilmek için en az 24 soru bilmeniz lazım. Sonrasında bekliyorsunuz size 15 gün geçerli bir ehliyet veriyorlar ve 15 gün içersinde road testine girmeniz lazım. road test için gördüğüm kadarıyla hemen dmv önünde parkur var, ön park etme, arka park etme, u dönüşü, yan park edip çıkma sürüş tesleri var. road test kolay gözüküyor. Kısa bir tüyo, dmv virginia sitsinde online practise exam var; o soruların Türkçe çevirilerini çalışsanız geçmekiçin yeterli

• @pulcet Güzel ve oldukça yararlı bilgiler verdiğiniz için size teşekkkür ederim.
    Amerika yaşantınızda sizlere mutluluklar dilerim.

• @actorhandsome merhaba, evet turist vizesi ile Orlando’da aldım. Ehliyeti ı-94’teki son güne kadar veriyorlar

• @kartalveat ben teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

• Selam dostlar virginia için ilk ehliyetim geldi. İlk ehliyet DV LEARNCE ( öğrenci ehliyeti geçiyor) telaşlanmayın 1 hafta sonra DRİVE LİCENCE gelioyor bilginize

• Pennsylvania eyaletinde ehliyet almak

Yaşadığınız bölgede sınav merkezleri var ssn ve adres kanıtı istiyorlar Greencard yerine size basılan vize yi gösterin (upon endorsement serves as temporary i-551 evidencing permanent residence for 1 year) yazısı sizin resmî olarak ülkede ikamet edebileceğinizi gösteriyor bu ifadeyi internette devlet internet sayfalarında bulun gösterin.

iki tane mektup bankada hesap açınca eve göndermelerini isteyin kartın yada bilgilendirme mektubu ssn veya Greencard gelirse o mektup zarfınızda gösterebilirsiniz eski ehliyetinizi yanınıza alın

Sınava çalışalacak kaynaklar var direk bu sorulardan çıkıyor bazen istisnai sorular geliyor
    Amerika ya ilk geldiğimizde yeni bir hayat yeni bir başlangıç olduğundan bir telaş içinde olunuyor gelmeden sınava Türkiye’de çalışıp gelmekte fayda var çünkü eğer bir tanıdığın yanına gittiğseniz o kişiye külfet olmamalı onun bol zamanına göre hareket etmek zor olabilir
    af61a9f6-393e-4086-b741-e98a55f17c8a-image.jpeg

Sınavdan geçemezseniz sınav merkezinin yöneticisini bulun Türkçe yada başka dil sınav için gün veriyor sınavı Google translate çevrilmiş normal usul sınav yapıyorlar

Sınav ekranlar üzerinden oluyor 18 soru soruluyor16 doğru olmalı 3 tane bilemezseniz ekran kapanıyor yarın bir daha girme hakkınız oluyor bilemediğiniz soruyu atlamanızı tavsiye ederim

Sınava çalışırken ezber yapmak kodlayarak yapmak daha iyi İngilizce seviyeniz iyise sorular zaten kolay

Sınavı geçtiniz hemen görevli size anlatıyor dmv sitesinden randevu al diye size verilen evraktaki kodla direksiyon sınavı için randevu alıyorsunuz merkezi sınav yerleri dolu oluyor 40 dakika 1 saat uzaklıktaki sınav merkezleri boş oluyor sınava sigortası ve registration ve ehliyeti olan biriyle gitmelisiniz bu belgeler her araçta olmalı zaten sınav çok kısa ama Amerika’da kuralları dönüşleri stopları bilmezseniz ilk sınavda elenirsiniz

SSN gelince ilk işiniz ehliyet almak olmalı Amerika’da ehliyet geçmişi bir çok şeyde geçerli uber yolcu taşımacılığı ilerde yapacaklar en az 1 yıl olması isteniliyor

DMV ehliyet bürolarında eyalet kimlikleride alabilirsiniz

Amerika’da ilk yapılacak sıralamalarda ehliyet almak gelir

Ehliyeti real id yapmak istediğinizi söyleyin Greencard ve sen beyan etmeniz gerekecek

Yolunuz açık olsun

• @Erhan-2 aradığım cevap çok teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |