Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@Movistar74 bilmiyorum.

• ID card için bir soru sormak istiyorum. Cevabını bulamadım, bilen arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.
    Eşim ve çocuğum ile turist statüsünde Texas eyaletindeyiz ve statü değişikliği düşünüyoruz. Ben ve eşim ehliyet aldık. 7 yaşındaki çocuğumuz da burada okula devam ediyor. Çocuğumuza ID card almamız gerekir mi? Eğer almazsak sadece pasaport var ID olabilecek.

• Arkadaşlar selamlar ABD'ye geleli 1 hafta oldu Green Card adresi için ny olarak bi adres vermiştik ve süreç uzamasın yanlışlık olmasın diye havalimanından girerken aynı adresi teyit ettik.
    Bu konuda bi kaç sorum olacaktı durum karışık ve okudum forumu benzer bi durum göremedim o yüzden bilen varsa sevinirim:
    -New Jerseyde yaşıyoruz ve ehliyet için New York adresi verdiğimiz için orada gireceğim sanırım. Adresi taşımak istesek ne kadar sürer. Çünkü nj ehliyeti için birdaha işlemlere girişmemek için taşımayı düşündüm
    -GC adresi için ny verdik ancak telefon hattı alırken nj adresi verdik; ehliyet için istenen belgelerde adres teyiti için bunu kullanamayız sanırım. Banka hesabıda açmadığımız için ny adresini nasıl göstereceğim teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@fahri26 siz greencardınızın geleceği adres için NY adresi vermişsiniz. Anladığım kadarıyla henüz dmvye gidip ehliyet başvurusu yapmadınız yani isterseniz yaşadığınız evin adresi olan NJ adresini verebilirsiniz dmvye başvuru sırasına adres proof olarakta telefon faturanızı vs kullanabilirsiniz bu sayede

• @Emre-Kurtulmuş evet daha gidip başvurmadım harika öyleyse bunu yapayım çok teşekkürler🙏

• Merhaba, NY’da ehliyet alacağız yazılı sınavı, 5 saatlik eğitimi tamamaladık. Sadece direksiyon sınavı kaldı. Onda da aracı kendimiz bulmamız gerekiyor. Ancak aracını kullanabileceğimiz hiçbir tanıdığımız yok. Sürücü kursları çok pahalı fiyata kiralıyorlar. Ve Türkiye ehliyetimle daha önce araç kiralamış olmama rağmen, Rent a car şirketleri direksiyon sınavı için araç kiralamıyorlar. Merak ettiğim ben yine Türkiye ehliyetimle araç kiralayıp direksiyon sınavına gitsem sınav sırasında bu bir sorun teşkil eder mi? Ya da böyle bir durumda tek yol sürücü kurslarından araba kiralamak mı? Teşekkürler,

• ⭐⭐

@TheEcot new York DMVde hangi araclari kabul edeceklerine dair bilgi mevcuttur.
    Rent a car uygunsa kiralayip gidersiniz.

• @TheEcot Kiralık araçla sınava girebilir misiniz ondan emin değilim fakat daha önemli bir konu var ki road teste gittiğinizde yanınızda ny ehliyetli biri olmazsa türk ehliyetinize el koyarlar. Bu konu pek bilinmiyor fakat daha önce başına gelen arkadaşlarımız oldu forumda yazılmıştı.

• Amerika'da trafige sorumluluk sigortasi olmadan cikilamaz.
    Sorumluluk sigortasi sizin adinizi kullanilan aracin ustunde gosterdikten sonra arabanin ruhsati/aitligi (title);

• ister sizin adiniza
    • ister esinizin/aile bireyinizin adina
    • ister kiralama sirketi adina
    • ister bireysel kiralayan birine
    • ister de baska herhangi birine ait olsun hic bir sorun teskil etmez. Bunlarin hepsi ehliyet surus testinde de gecerlidir.
      Ornegin, ben herhengi bir kiralama sirtketinden araba kiralayip ve sorumluluk sigortasi satin alip ehliyet direksiyon sinavina tek basima gidebilirim. Gittim ve aldim da.
      Bunu bir arkadasimin arabasi uzerinden kendi adima sorumluluk sigortasi satin alip tek basima giderek de yapabilirdim.
      Ancak sorumluluk sigortam yoksa, ne baskasinin ne de kendi arabamla birakin road teste gitmeyi, driveway'im sokaga bagli ise orada bile kullanamam.
  • ⭐⭐⭐⭐

@TheEcot birden fazla rent a car şirketine sordunuz mu? Biz california ehliyeti için ilk başta aracı normal kiralıyormuş gibi kiraladık türk ehliyetimizle çünkü rent a carın ofisinde tabelalar vardı road test için kiralayamazsınız diye daha sonra dmvye gittik o araçla ve bize kiralık araçla girebilmeniz için rent a car şirketinden kağıt getirmeniz lazım dediler onların onay verdiğine dair. Ardından rent a car şirketini arayıp durumu anlattım ve bize ilgili yazıyı verdiler. Her ne kadar internet sitesinde ve ofislerinde böyle yazıyor olsada gidip konuşun sorun derim.

• @Hamuchera tüm dönüşler için teşekkürler. Birkaç firmaya sorduk, hiçbir araç kiralama firması sınav için araç kiralamıyor. Başka eyaletten bir tanıdığımız araç ayarlayabilecekti, o seçeneği de NY ehliyetli biri olmadığı için yapamadık. Son çare olarak sürücü kursundan kiralama yaptık. En garanti yol olarak.

• Arkadaşlar work and travel J1 vizesi ile geldim ve ilticaya başvurdum. Şu an New York eyaletinde ehliyete de başvurdum ama vizem birkaç hafta sonra bitecek. Bu durumda bana verecekleri ehliyetin süresi ne olur sizce direkt vizeye bakıp mı belirliyorlar süresini yoksa iltica başvurumu kullanıp daha uzun süreli ehliyet almam mümkün müdür?

• Merhaba, bugün TX-Houston'da road test randevum vardı ama giderken aracımız arızalandı. İlgili ofisi aradım ama maalesef bağlanamadım. Dps sayfasında form doldurup bilgi verdim ama yeterli olmaz sanıyorum, bunun bir cezası var mı? Bilginiz var mı?

• Merhaba, eger road test randevusuna gidememiş iseniz yeniden randevu alıyorsunuz ve giremediğiniz hakkınız da yanmıyormus, ihtiyacı olan olursa diye bilgi vermek istedim.

• Bu başlığın ilk sayfasında california sorularını içeren bir link var. bu link’ten çalışıp giren var mı, o sorular güncel mi veya elinde pdf olarak sorular olan ve yardımcı olabilecek biri var mı. Soruların Türkçe olması tercihim, Türkçe değilse de google’dan çevirebilirim sanırım.

• ⭐⭐⭐⭐

@allenwilliams ilk sayfadaki soruların güncelliğinden çok emin değilim, aşağıda ileteceğim linkten test gibi çalışabilirsiniz. Türkçesi yok ingilizce ancak çok zorlu bir ingilizce seviyesi değil (chromeda açaraanız anlamını bilmediğiniz kelimeleri üstüne basılı tutup seçtikten translate seçeneğine basarak türkçesinide kolaylıkla görebilirsini) ve bir kaç test çözmeye başladıktan sonra soruları ezberlemeye başlıyorsunuz.
    Dmvnin kendi sitesindede testler var 3-4 tane onlarıda çözebilirsiniz üstünede bu sitedeki testleri çözmeye başlarsanız bence kolayca ezberlersiniz soruları

• @Emre-Kurtulmuş cevap ve bilgiler için çok teşekkürler. inceleyeceğim siteyi.

• Merhabalar newyork’ta bir dmv ofine gittiğimde ıd card ve ehliyet için başvurmak istediğimde bana Green card olmadan ofiste başvuru yapamayacağım söylediler
    Green cardı mı henüz teslim almadım bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim

• @Can-Uğur-0 Pasaport, ssn kartı, türk ehliyetiniz ve adres belgesi ile başvuru yapabilirsiniz. New York’ta DMV sisteminde belgelere belli puanlar verilir. Başvuru yapabilmek için 6 puanı toplamanız gerekir. New York DMV Document Guide şeklinde aratırsanız internet sitesinden gerekli belgeleri görebilirsiniz.

• Merhaba yanımda bu belgelere sahiptim ama oradaki görevliler bana hiçbirşekilde yardımcı olmadılar green cardım olmadığı için @Hamuchera

Benzer Başlıklar

• 8
  • 4
  • 312
  • 53
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |