Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.2k 438

• selam dostlar virginia ehliyeti için braddock gittim. internetten randuvu almanıza gerek yok; ben direk oradan sıraya girip giriş yaptım. ehliyet için yanımda ev kira kontartı, ve ev kira insurance belgelerin ve SNN çıktılarını götürdüm ve kabul ettiler. Türkçe dil sınav seçeneği var. Bilgi sınavı 10 tane işaretlerden soruyorlar 10/10 bilmeniz lazım. aksi takdirde 2. bölüme geçemiyorsunuz sonrasında 3 tane hakkınız var. geçemezsseniz sizi ehlıyet kursuna gönderiyorlar. 10 soruyu geçtiniz hemen 2. bölümde 30 soru soruyorlar, geçebilmek için en az 24 soru bilmeniz lazım. Sonrasında bekliyorsunuz size 15 gün geçerli bir ehliyet veriyorlar ve 15 gün içersinde road testine girmeniz lazım. road test için gördüğüm kadarıyla hemen dmv önünde parkur var, ön park etme, arka park etme, u dönüşü, yan park edip çıkma sürüş tesleri var. road test kolay gözüküyor. Kısa bir tüyo, dmv virginia sitsinde online practise exam var; o soruların Türkçe çevirilerini çalışsanız geçmekiçin yeterli

• @pulcet Güzel ve oldukça yararlı bilgiler verdiğiniz için size teşekkkür ederim.
    Amerika yaşantınızda sizlere mutluluklar dilerim.

• @actorhandsome merhaba, evet turist vizesi ile Orlando’da aldım. Ehliyeti ı-94’teki son güne kadar veriyorlar

• @kartalveat ben teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

• Selam dostlar virginia için ilk ehliyetim geldi. İlk ehliyet DV LEARNCE ( öğrenci ehliyeti geçiyor) telaşlanmayın 1 hafta sonra DRİVE LİCENCE gelioyor bilginize

• Pennsylvania eyaletinde ehliyet almak

Yaşadığınız bölgede sınav merkezleri var ssn ve adres kanıtı istiyorlar Greencard yerine size basılan vize yi gösterin (upon endorsement serves as temporary i-551 evidencing permanent residence for 1 year) yazısı sizin resmî olarak ülkede ikamet edebileceğinizi gösteriyor bu ifadeyi internette devlet internet sayfalarında bulun gösterin.

iki tane mektup bankada hesap açınca eve göndermelerini isteyin kartın yada bilgilendirme mektubu ssn veya Greencard gelirse o mektup zarfınızda gösterebilirsiniz eski ehliyetinizi yanınıza alın

Sınava çalışalacak kaynaklar var direk bu sorulardan çıkıyor bazen istisnai sorular geliyor
    Amerika ya ilk geldiğimizde yeni bir hayat yeni bir başlangıç olduğundan bir telaş içinde olunuyor gelmeden sınava Türkiye’de çalışıp gelmekte fayda var çünkü eğer bir tanıdığın yanına gittiğseniz o kişiye külfet olmamalı onun bol zamanına göre hareket etmek zor olabilir
    af61a9f6-393e-4086-b741-e98a55f17c8a-image.jpeg

Sınavdan geçemezseniz sınav merkezinin yöneticisini bulun Türkçe yada başka dil sınav için gün veriyor sınavı Google translate çevrilmiş normal usul sınav yapıyorlar

Sınav ekranlar üzerinden oluyor 18 soru soruluyor16 doğru olmalı 3 tane bilemezseniz ekran kapanıyor yarın bir daha girme hakkınız oluyor bilemediğiniz soruyu atlamanızı tavsiye ederim

Sınava çalışırken ezber yapmak kodlayarak yapmak daha iyi İngilizce seviyeniz iyise sorular zaten kolay

Sınavı geçtiniz hemen görevli size anlatıyor dmv sitesinden randevu al diye size verilen evraktaki kodla direksiyon sınavı için randevu alıyorsunuz merkezi sınav yerleri dolu oluyor 40 dakika 1 saat uzaklıktaki sınav merkezleri boş oluyor sınava sigortası ve registration ve ehliyeti olan biriyle gitmelisiniz bu belgeler her araçta olmalı zaten sınav çok kısa ama Amerika’da kuralları dönüşleri stopları bilmezseniz ilk sınavda elenirsiniz

SSN gelince ilk işiniz ehliyet almak olmalı Amerika’da ehliyet geçmişi bir çok şeyde geçerli uber yolcu taşımacılığı ilerde yapacaklar en az 1 yıl olması isteniliyor

DMV ehliyet bürolarında eyalet kimlikleride alabilirsiniz

Amerika’da ilk yapılacak sıralamalarda ehliyet almak gelir

Ehliyeti real id yapmak istediğinizi söyleyin Greencard ve sen beyan etmeniz gerekecek

Yolunuz açık olsun

• @Erhan-2 aradığım cevap çok teşekkürler

• @Movistar74 bilmiyorum.

• ID card için bir soru sormak istiyorum. Cevabını bulamadım, bilen arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.
    Eşim ve çocuğum ile turist statüsünde Texas eyaletindeyiz ve statü değişikliği düşünüyoruz. Ben ve eşim ehliyet aldık. 7 yaşındaki çocuğumuz da burada okula devam ediyor. Çocuğumuza ID card almamız gerekir mi? Eğer almazsak sadece pasaport var ID olabilecek.

• Arkadaşlar selamlar ABD'ye geleli 1 hafta oldu Green Card adresi için ny olarak bi adres vermiştik ve süreç uzamasın yanlışlık olmasın diye havalimanından girerken aynı adresi teyit ettik.
    Bu konuda bi kaç sorum olacaktı durum karışık ve okudum forumu benzer bi durum göremedim o yüzden bilen varsa sevinirim:
    -New Jerseyde yaşıyoruz ve ehliyet için New York adresi verdiğimiz için orada gireceğim sanırım. Adresi taşımak istesek ne kadar sürer. Çünkü nj ehliyeti için birdaha işlemlere girişmemek için taşımayı düşündüm
    -GC adresi için ny verdik ancak telefon hattı alırken nj adresi verdik; ehliyet için istenen belgelerde adres teyiti için bunu kullanamayız sanırım. Banka hesabıda açmadığımız için ny adresini nasıl göstereceğim teşekkür ederim

• @fahri26 siz greencardınızın geleceği adres için NY adresi vermişsiniz. Anladığım kadarıyla henüz dmvye gidip ehliyet başvurusu yapmadınız yani isterseniz yaşadığınız evin adresi olan NJ adresini verebilirsiniz dmvye başvuru sırasına adres proof olarakta telefon faturanızı vs kullanabilirsiniz bu sayede

• @Emre-Kurtulmuş evet daha gidip başvurmadım harika öyleyse bunu yapayım çok teşekkürler🙏

• Merhaba, NY’da ehliyet alacağız yazılı sınavı, 5 saatlik eğitimi tamamaladık. Sadece direksiyon sınavı kaldı. Onda da aracı kendimiz bulmamız gerekiyor. Ancak aracını kullanabileceğimiz hiçbir tanıdığımız yok. Sürücü kursları çok pahalı fiyata kiralıyorlar. Ve Türkiye ehliyetimle daha önce araç kiralamış olmama rağmen, Rent a car şirketleri direksiyon sınavı için araç kiralamıyorlar. Merak ettiğim ben yine Türkiye ehliyetimle araç kiralayıp direksiyon sınavına gitsem sınav sırasında bu bir sorun teşkil eder mi? Ya da böyle bir durumda tek yol sürücü kurslarından araba kiralamak mı? Teşekkürler,

• ⭐⭐

@TheEcot new York DMVde hangi araclari kabul edeceklerine dair bilgi mevcuttur.
    Rent a car uygunsa kiralayip gidersiniz.

• @TheEcot Kiralık araçla sınava girebilir misiniz ondan emin değilim fakat daha önemli bir konu var ki road teste gittiğinizde yanınızda ny ehliyetli biri olmazsa türk ehliyetinize el koyarlar. Bu konu pek bilinmiyor fakat daha önce başına gelen arkadaşlarımız oldu forumda yazılmıştı.

• Amerika'da trafige sorumluluk sigortasi olmadan cikilamaz.
    Sorumluluk sigortasi sizin adinizi kullanilan aracin ustunde gosterdikten sonra arabanin ruhsati/aitligi (title);

• ister sizin adiniza
    • ister esinizin/aile bireyinizin adina
    • ister kiralama sirketi adina
    • ister bireysel kiralayan birine
    • ister de baska herhangi birine ait olsun hic bir sorun teskil etmez. Bunlarin hepsi ehliyet surus testinde de gecerlidir.
      Ornegin, ben herhengi bir kiralama sirtketinden araba kiralayip ve sorumluluk sigortasi satin alip ehliyet direksiyon sinavina tek basima gidebilirim. Gittim ve aldim da.
      Bunu bir arkadasimin arabasi uzerinden kendi adima sorumluluk sigortasi satin alip tek basima giderek de yapabilirdim.
      Ancak sorumluluk sigortam yoksa, ne baskasinin ne de kendi arabamla birakin road teste gitmeyi, driveway'im sokaga bagli ise orada bile kullanamam.

• @TheEcot birden fazla rent a car şirketine sordunuz mu? Biz california ehliyeti için ilk başta aracı normal kiralıyormuş gibi kiraladık türk ehliyetimizle çünkü rent a carın ofisinde tabelalar vardı road test için kiralayamazsınız diye daha sonra dmvye gittik o araçla ve bize kiralık araçla girebilmeniz için rent a car şirketinden kağıt getirmeniz lazım dediler onların onay verdiğine dair. Ardından rent a car şirketini arayıp durumu anlattım ve bize ilgili yazıyı verdiler. Her ne kadar internet sitesinde ve ofislerinde böyle yazıyor olsada gidip konuşun sorun derim.

• @Hamuchera tüm dönüşler için teşekkürler. Birkaç firmaya sorduk, hiçbir araç kiralama firması sınav için araç kiralamıyor. Başka eyaletten bir tanıdığımız araç ayarlayabilecekti, o seçeneği de NY ehliyetli biri olmadığı için yapamadık. Son çare olarak sürücü kursundan kiralama yaptık. En garanti yol olarak.

• Arkadaşlar work and travel J1 vizesi ile geldim ve ilticaya başvurdum. Şu an New York eyaletinde ehliyete de başvurdum ama vizem birkaç hafta sonra bitecek. Bu durumda bana verecekleri ehliyetin süresi ne olur sizce direkt vizeye bakıp mı belirliyorlar süresini yoksa iltica başvurumu kullanıp daha uzun süreli ehliyet almam mümkün müdür?

• Merhaba, bugün TX-Houston'da road test randevum vardı ama giderken aracımız arızalandı. İlgili ofisi aradım ama maalesef bağlanamadım. Dps sayfasında form doldurup bilgi verdim ama yeterli olmaz sanıyorum, bunun bir cezası var mı? Bilginiz var mı?

Benzer Başlıklar

• New Jersey Motorsiklet ehliyeti

Ehliyet ve Araba
    5
    0 Oy
    5 İleti
    870 Bakış
    iamtarcanalI
    Evet road teste girmedim memur ehliyetimi kabul etti sansliydim
  • Florida ehliyet..

Kilitli Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @albayrakkosova Florida ehliyet.. içinde söyledi: merhaba arkadaşlar florida da uber / lyft ve ya delivery hizmetleri yapabilmek için ehliyet aldıktan sonra beklememiz gereken belirli bir süre var mı yani ilk gidildiği zaman kısa bir süre içerinde ehliyeti alabilirsek bazı video ve vloglarda 1 yıl beklemek gerekiyor gibi ifadeler yer alıyor bu doğru mu bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkürler su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/91/uber-ve-lyft-şoförlüğü
  • Adres Kaniti (Proof of Address)

Taşındı Ehliyet ve Araba ehliyet
    53
    0 Oy
    53 İleti
    5k Bakış
    M
    @Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
  • TC den yeni ehliyet almak şart mı ?

Ehliyet ve Araba
    18
    0 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    K
    gelmek derken ? :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k