Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Birde oglum bu 5 yil icinde hem calisti hemde ilk once community college sonra outof state de su an son sinifta fakat adresi degistirmedi , calistigi ve okudugu okullari yazarsa bir sorun olurmu nasil yaparsa daha iyi olur

• Ryback oglum icin foruma yazdim bu konuda da yardimci olurmusunuz

• @Ryback evet bu secenek 1 Nisan 2024 sonrasi guncellenen formlar ile geldi. acikcasi cok da mantikli bir hareket, burokratik bir islemden kurtardilar vatandas olacaklari.

Update your record with the Social Security Administration
    Social Security Administration Updates

If you filed on the newest version of the Form N-400 and if you provided consent, we can automatically transmit your information to the Social Security Administration (SAA) so they can update your status to that of a citizen in their systems. SSA may contact you if there are any questions. It may take up to 10 days after the naturalization ceremony before the USCIS systems are able to be updated and transmit to SSA. If you did not provide consent with your naturalization application, you will need to contact SSA to update your records. If you have any questions about your Social Security card, please contact SSA.

It is important that your Social Security record is accurate because you will need your Social Security number to get a job, collect Social Security benefits, and receive other government services. When you are hired for a job, your employer can enter your Social Security Number into a U.S. Department of Homeland Security web-based system, E-Verify, to determine your eligibility to work in the United States. If your record has not been updated, this may impact the information your employer receives about your work eligibility. To find your Social Security office, call 1-800-772-1213 or visit ssa.gov.

• @caglaror merhaba. Bugün eşim ve oğlum için pasaport başvurusu yapmaya gittik. Görevli memur oğlanın edevlet belgesini kabul etmedi. Daha önce ID sini tercüme ettirmiştim. Onu da bilgisayar çıktısı diye kabul etmedi. Siz bu işi nasıl çözdünüz. Son çare konsolosluğa gitmek gerekecek herhalde.
    Selamlar.

• Merhaba,
    Abd’ye girişim 29 ocak 2020 ve bu 5 sene içerisinde her sene 6aydan fazla Amerika’da bulundum. Ne zaman vatandaşlık için başvurusu yapabilirim? 29 ocak 2025 için 6 aydan az bir süre kaldı ve yılın ilk 6ayında buradaydım. Bir bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok mutlu olurum. Teşekkürler

• @arnblt teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

• @redsat2000 teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

• @arnblt Uzun suredir forma girmemistim simdi gordum. Pasaport basvuru merkezi mi USPS mi kabul etmeyen.
    USPS deki pasaport basvuru memuru kabul etmisti. Ama zaten islem merkezinden kizim icin ek belge talebi istendi. Konsolosluktan registration no ve tarih olan belge almak sanirim en garantilisi.
    Bizim durumda pasaport merkezindeki gorevli (acil pasaport veren federal agency) uzun ugraslar sonucu ikna olmustu ama ikna etmek cok zor olmustu. En saglami konsolosluktan cozmek.

• @caglaror evet konsoloslukla irtibata geçtim. Formul A,B,C belgelerinin Avrupa ülkeleri için geçerli olduğunu ABD için Birth Extract alınması gerektiğini belirttiler. Bizde gidip aldık ve USPS deki görevli kabul etti. Onda bile Anne ve Babanın soy isimleri niye yazmıyor diye sıkıntı çıkarmaya çalıştı ama biraz sert yapınca bizden imzalı bir belge istedi verdik kurtulduk.
    Belge de to whom it concerns yazıp Türkiyede uygulama bu şekilde yazıp imzaladık. Birde annesinin Certificate of Naturalization belgesinin fotokopisini koyduğumuz için onun içinde yazıp imzaladık. Orjinali annesinin başvurusuna eklenmiştir diye.

Aslında USPS in almama gibi bir hakları yok. İlk gittiğimizde kadına biraz sert itiraz edip supervisor unu çağırmasını söylemiştim. Supervisor a sıkı bir atar yapıp çıkmıştım. Sonrada şikayet postası attım. Bir kaç gün sonra arayıp benden özür diledir. Memurun böyle bir yetkisi yok. Sizden belgeri alıp Submit etmeliydi. Karar yetkili kurumun demişti.

Teşekkürler cevap için.
    Selamlar...

• @egeli35 30 ayı doldurduysanız 90 takvim günü öncesinde başvurabilirsiniz. Sürecinizi biraz hızlandırabilir. Ama 5 seneden önce sınava giremezsiniz. Eğer başvurmadan önce Türkiye seyahati palanınız varsa ilk önce onu yapın sonra başvurun derim. Birde mülakatta bununla ilgili sorulara maruz kalmayın.

• Selamlar
    N-400 formunda çalıştığım yerleri doldururken delivery uygulamalarında yazmalımıyım?
    Hem tam zamanlı çalıştım hemde delivery yaptım nasıl bir yol izlemeliyim?
    Birde iş değişikliği yaparken arada gecen bir kaç günü işsiz olarakmı göstereceğim yoksa boş kalsa olurmu?

• @HLS, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Selamlar
    N-400 formunda çalıştığım yerleri doldururken delivery uygulamalarında yazmalımıyım?
    Hem tam zamanlı çalıştım hemde delivery yaptım nasıl bir yol izlemeliyim?
    Birde iş değişikliği yaparken arada gecen bir kaç günü işsiz olarakmı göstereceğim yoksa boş kalsa olurmu?

Boslugu issizlik olarak yazabilirsiniz. Delivery islerinide yazarsaniz daha iyi olur.

• @HLS boş olduğunuz günleri yazmayacaksınız. Formda nerede ve hangi tarihler arasında çalıştığınızı soruyor.

• @arnblt Haydi gecmis olsun. Bundan sonrasi beklemek. Hizlandirilmis seceneginde 2 haftaya kalmadan geliyor pasaportlar.
    Sizin konsolosluktan aldiginiz belgede Birth Certificate/Extract mi yaziyor? TR Konsolosluklari veriyorsa harika haber. Bunu da aciklamayalara ekleyeyim. Belgenin resmi adi veya kodu var mi?

• @caglaror linki ekliyorum buraya. Birth Extract diye geciyor.

Konsolsluktan gelen yazida asagidaki gibiydi.

Sayın Bulut,

Formül-A Avrupa ülkelerinde kullanılmakta olup, birth extract (vukuatsız nüfus kayıt örneği) belgesinde ıslak imza ve mühür bulunmaktadır. ABD göçmenlik ofisi ve pasaport dairesinde kabul edilmektedir.

• @katakomp sadece olanı götürün. Diğerleri ülkemde kaldı dersiniz. Sıkıntı olmaz. Çok da gerekli bir durum değil. Bizde götürdük ama bakmadı bile.

• @katakomp bizde aynı sıkıntıyı yaşadık. Siz doldurduğunuzdan eminseniz sıkıntı yok. Bizde de bazı isimler eksikti. Bir de eşimin anne ve babası ile ilgili bir soru vardı. Biz onu cevaplamadık ama kendisi bir değer atmıştı.
    Ayrıca ufak tefek yanlışlar için dert etmeyin. Orada görevli düzeltiyor.
    Eşim benim bilgilerimi yazdığı halde daha önce kaç kez evlendiniz sorusuna 0 yazmıştı. Görevli düzeltti mülakatta.
    Form ile çıktısı arasında uyumsuzluk olan noktalar var.
    Selamlar

• @arnblt Peki benbu delivery işini bu beş yıl içinde sürekli parti time olarak yaptım onu nasıl yazayım?

• @HLS benim eşim 2 farklı işte ve farklı zamanlarda part time olarak çalıştı. Part-time işlerde hangi aralıklarda çalıştıysanız onu yazın. Full-time part-time ayrımı yok o sorularda. O sisteme hangi aralıkta kayıtlı iseniz o zaman aralığını yazacaksınız.

• Merhaba arkadaslar,
    Formul A ve Formul B belgelerinin ingilizce tercumelerini ne olur ne olmaz diye yaptirmalimiliyiz yoksa ikinci sayfadaki numaralarla belirtilmis ceviri cetvelli hali yeterli oluyor mu?Tesekkurler

Benzer Başlıklar

• 44
  • 6
  • 5
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |