Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • @MomisCan tebrik ederim hayatınız boyunca bu mücadele unutulmayacak çocuklarınız sizinle gurur duyacak🙏👍🏻


  • @tugceayilmaz, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    ''TEBRİKLER VİZENİZ ONAYLANDI.''
    14 Ağustos'taki mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim randevu saatim 8.00'deydi. İçeride pasaportumu alıp vize çeşidini sorduktan sonra arkasına etiket yapıştırdılar. Öncelikle sıra bana geldiğinde 330 dolar ödeme yapıp makbuzumu aldım. Daha sonra ise belgelerimi teslim etmek için sıraya girdim. Teslim ettiğim belgeler;
    -Pasaport
    -İki adet fotoğraf
    -Sağlık raporu
    -Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    -Son 6 aylık banka hesap dökümü (Hesabımda 9k dolar ve 4k euro vardı.)
    -Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    -Diploma ve kopyası
    Bunları teslim ettikten sonra görüşme için beklemeye başladım. Belgeleri teslim ettiğim bankodan tekrar çağırdılar ve e devletten mezuniyet belgemi çıkartmamı söylediler. Görüşme sırası bana geldi. Mülakatımı İngilizce yaptım. Yemin ettirip parmak izlerini aldıktan sonra sordukları sorular;
    -Daha önce hiç evlendin mi? - Hayır
    -Daha önce hiç Türkiye dışında yaşadın mı? - Hayır
    -Üniversitede hangi bölümü okudun? -İngilizce öğretmenliği
    -Şu an ne iş yapıyorsun? -İngilizce öğretmeniyim
    -ABD'de nereye gitmeyi düşünüyorsun? -New Jersey
    -Orada tanıdıkların var mı? -Evet, akrabalarım var.
    -Ne iş yapmayı düşünüyorsun? -Babysitter, daha sonra kendi mesleğimi yapmayı düşünüyorum.
    -Tebrikler vizeniz onaylandı.
    Çok fazla stres yapmıştım bu dönemde AP'ye kalan çok kişi görünce. Bende de sorunlar çıkar küçük bir hatadan onaylanmaz gibi düşünüyordum. Ama her şey sorunsuz ilerledi ve yıllardır hayalini kurduğum vizem onaylandı. :hugging_face:

    Tebrikler, darısı bizlerin başına. Bu arada nüfus kayıt örneği için hangisini seçmemiz gerekiyor? Evli bir çift olarak.

    dc2f1b29-0268-4002-ac31-b0c3a3407e2a-image.png


  • @geçmiştengeleceğe nüfus aile 😉


  • Herkese selamlar.

    Sonraki yıllarda dosya taşıyacak veya mülakata girecek arkadaşlara ışık olması adına Hong Kong mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.

    Sonuçlar açıklandığında dosya numarasının ve hatta mülakatın bile varlığından haberi olmayan, başvuruda verdiğimiz adrese kartımızın bir kaç hafta içerisinde geleceğini düşünen biri olan ben, bugün Amerika'ya seyahat planımı yapıp uçak biletlerine bakıyorsam bu yeşilkartforum.com ve onu oluşturan güzel yürekli insanlar sayesindedir.

    Yüzlerce mülakat deneyimi okudum, bir süre sonra kişisel hikayeleri okumak çok zor geliyor biliyorum. O nedenle gelecek yıllarda okuyacak arkadaşlara kolaylık olsun çok fazla uzatmadan duygusallığı köşeye bırakıp başlıyorum. :)

    Tavsiyeler:

    • Green card danışmanlardan uzak durun.
    • Pasaport sahibi değilseniz hemen temin edin veya süresi 1 yıldan az kaldıysa yenileyin. Schengen başvurusunda bulunun. Eğer schengen vize geçmişiniz yoksa aracı firmalar ile çalışmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ret alma riskini almayın, zaman bu süreçte çok kıymetli.
    • Forumu sıkı takip edin. Her gün sadece 5 dakika okuyarak sürecin tamamını takip edebilirsiniz.
    • Arama bölümünü kullanın. Aklınıza gelen hemen her soruya defalarca büyük bir sabırla cevap verildiğini göreceksiniz. (Arama konumunu başlık ve iletiler olarak değiştirin.)
    • Taşıma işlemi için current olmayı beklemeyin. Numaranız aktif olmadan KCC aracılığı ile taşıma yapılabilirsiniz. (Detaylar için arama butonunu kullanın.)
      Araştırma ve Mail Trafiği:
      -Ankara'dan bana fayda gelmeyeceğini Mart - Nisan aylarında anladım. Schengen vize başvurusunu yapıp ardından diğer seçenekleri araştırmaya başladım. Eski senelerde Türkiye'den dosya taşımış ülkeleri listeleyip mail adreslerini, vize talep durumlarını ve aşı taleplerini oluşturdum. Bazı ülkeler 12 yaş altına covid aşısı zorunlu tutmazken bazıları 2 yaş üstündeki her birey için zorunlu tutuyordu. 4 yaşında kızıma bitme noktasında gelmiş bir salgının aşısını yaptırmak istemediğim için aşı isteyen ülkeleri elemek durumunda kaldım. (Mail, aşı talebi gibi bilgilere konsolosluğun kendi sitesinden erişebilirsiniz.)

    Kendimce bir istatistik oluşturup konsolosluklara haftada bir taslak olarak kaydettiğim maili atmaya başladım. Mail attığım 40 kadar konsolosluktan bazıları hala dönüş yapmadı, bazıları ise olumsuz döndü. İlerleyen süreçte geçmiş senelerde dosya kabul eden konsolosluklara hafta başı ve sonu mail atmaya başladım. Bazıları oturum talep etti, bazıları yoğunluğu olduğunu ve sadece kendi vatandaşlarına hizmet verebileceklerini söylediler. Her hafta rutin bu şekilde devam etti. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü misali.
    Mail örneği:
    Dear Sir/Madam,
    Principal Applicant Surname-Name: Surname, Name
    Principal Applicant Date of Birth : xx/xx/xxxx
    Case Number : xxxxxx
    I am one of the winners of the 2024 Green Card application. My file number is xxxxx
    Ankara American consulate is the only application center in Turkey for Green Card visa interview and process. Unfortunately, department is busy time in the recent months and there is almost no chance of me getting an appointment. Because of this reason, I kindly request to transfer my case and application to xxxx.
    Thank you for your consideration.
    Yours sincerely,
    Name Surname.

    İlk Umut Işığı ve Yolculuk
    Sabaha doğru 04.30 civarı Hong Kong'dan gelen maili yine olumsuzdur diye okumadan uykuma devam ettim. Sabah forumu okurken kıymetli dostum @Demayfo 'nun iletisine denk gelince hemen maili kontrol ettim ''Fiziksel olarak burada olursanız iş yükü durumumuza göre dosyanızı taşıyabiliriz fakat bu mülakat alabileceğiniz anlamına gelmez.'' yazısını görünce planlama yaptım. @Demayfo ya durumu bildirip ne yapacağını sormak için yazıyordum ki o da bana aynı minvalde mesajı attı. Planlamayı yaptık. Aylardır beklediğim cevap gelmişti ve kontenjanın dolma ihtimali vardı o nedenle ilk fırsatta uçak bileti alıp İstanbul'dan Hong Kong'a Thai havayolları (THY klasmanında çok konforlu ve rahattı. Kesinlikle tavsiye ediyorum) ile Tayland üzerinden aktarmalı gittim. (Gidiş dönüş olarak almakta fayda var. Dönüş bileti olmadığı için sorun yaşayan arkadaşlarımız olmuştu.) Hong Kong Pasaporta damga vurmuyor. Pasaport kontrolünde bilgilerinizin bulunduğu harç pulu büyüklüğünde bir kağıt veriyorlar. Kontrolü geçtikten sonra pasaportum ve o kağıdın fotoğrafını çekip Konsolosluğa mail olarak ilettim. Gelen cevabı göründe yeni bir krize merhaba demiş oldum. Gelen cevapta ''Dosya taşıma talebinizi KCC ile devam ettirin'' yazıyordu. @Demayfo ile bir kaç gün süren mail mücadelesi ''Current olmuş bir dosya KCC ile taşıma yapamaz, sizin Ankara'dan talep etmeniz gerekiyor'' şeklinde maillerimize sonunda ''dosyanızı taşıdık'' cevabını alınca kazanmış olduk. 1 hafta sonra mülakat mailimi aldım ve yaklaşık 15 günlük @Demayfo ile Hong Kong keşfinden sonra İstanbul'a dönüş yapıp evrak hazırlığına başladım.

    Evrak Hazırlığı:
    Evrak hazırlığı yaparken diplomalarımın kayıp olduğunu fark ettim ve durumu mail attığımda benden e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesini kendilerine göndermemi ve çıktı olarak yanımda getirmemi istediler.
    Evrak hazırlığı ''aşırı titiz'' arkadaşlar sebebiyle inanılmaz yorucu ve stresli bir süreçti benim için. Detaylara girip kimsenin aklını karıştırmayacağım. Ben benden talep edilen evrakları yazacağım. Kişiden kişiye farklılık gösterebilir o nedenle araştırıp gerekli olabilecek evrakların hepsini hazırlayıp götürmenizi tavsiye ederim.

    Talep Edilenler:

    • Doğum Belgesi (Formül A) (Her aile üyesi için)
    • Evlilik belgesi (Formül b) (Başvuru sahibi ve eşi için)
    • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Kadın evli ise açık ve kapalı şekilde olması gerekiyor.) (Her aile üyesi için)
    • Askerlik Belgesi
    • Arşivli Adli Sicil Kaydı (Başvuru sahibi ve eşi için)
    • Diplomalar (Bende kayıp olduğu için e-devlet üzerinden aldığım mezun belgesi) (Başvuru sahibi için)
    • 2 adet 2x2 inc fotoğraf (Her aile üyesi için)
    • Hesap hareketleri, Banka referans mektubu (usd cinsinden) ve Sgk dökümü (evrak tesliminde istediler fakat mülakat sırasında bunlara ihtiyacımız yok deyip iade ettiler) (Başvuru sahibi için)
    • 330 usd (kişi başı) (Her aile üyesi için)
    • Dv program sayfası (Mülakatın tarih ve saati yazan belge. Girişte gerekiyor.) (Başvuru sahibi için)

    Sağlık Randevusu ve Gerekli Evraklar:
    Dr. Nicolson & Associates Drs. Anderson & Partners ile iletişime geçip randevu talebinde bulundum. Kendileri mülakata en az 10 gün kala randevu almamın iyi olacağını söylediler. 6 Ağustos tarihli mülakat için 25 Temmuz tarihini önerdiler ve o tarihi kabul ettim.

    • Covid 19 aşı kartı (Son 1 yıl içerisinde hatırlatma dozu istiyorlar.)
    • İstedikleri aşıların antikor testi (Kendi web sitelerinde detaylar mevcut. Testleri herhangi bir devlet hastanesinin ENFEKSİYON bölümünden yaptırabilirsiniz.)
    • Fotoğraf 3 adet (1x1.5 inc)
    • Pasaport fotokopisi
    • Kullanıyorsanız ve elinizde mevcutsa gözlük reçeteniz.
    • Varsa eski ameliyat raporlarınız.

    *Kendilerine kızım için covid aşısı gerekliliğini sorduğumda cevap olarak: Kendi ülkenizde aşı yapılan yaş grubunda değilse; bunu resmi bir kanaldan aldığınız bir yazı ile bize kanıtlarsanız aşıdan muaf olacaktır dediler. Bu konuda yoğun çaba sarf eden ve bana da çok yardımı olan @sefa-catak 'ın önerisi ile ilçe sağlık müdürlüğüne durumu özetleyen bir dilekçe yazdım ve ''Aşıla sisteminin yaş aralığında değildir'' cevaplı dilekçeyi de evraklar arasına ekledim.

    *Bazı arkadaşlar test sonucu eksik çıkan aşıları da Türkiye'de yaptırdılar. Bazılarının aşılarını kabul edip bazılarını reddettiler ve aşı tekrarı yaptırmak zorunda kaldılar. Bu doktorun inisiyatifinde anladığım kadarıyla. Ben karışıklık yaşanmaması adına antikorum bulunmayan hiç bir aşıyı Türkiye'de yaptırmadan randevuya gittim.

    Mail adresi: [email protected]

    Konaklama:
    2 gidişimde de konaklamamı Bishop Lei International adlı otelde yaptım. 3 Yıldızlı, standart, tertemiz ve çok ilgili personelleri olan, Hong Kong island'da Amerikan konsolosluğuna yürüyerek 7-8 dk mesafede, ada merkezine ve metrolara shuttle'ı ve bence en önemlisi önünde 3 farklı otobüsün durağı olan gayet rahat bir otel.

    Sağlık randevusu:
    Yukarıda yazdığım belgeleri ilettikten sonra ciğer filmi, kan tahlili ve aşılama işlemleri yapıldı. Çalışanlar çok ilgili ve yardımseverdi. Hatta Türkiye'den gelen kişilere özel olarak Türkçe çevirisi olan anket verdiler ve translate kullanarak detayları aktardılar.
    Eşime 3, bana 2, kızıma 2 aşı yapıldı. 3 kişi için yaklaşık 10.500 Hong Kong Doları ödeme yaptık. (Amerikan doları kabul edilmiyor.)

    *Bizim sonuçlarımızın 3-4 gün içerisinde çıkacağını fakat kızımın testinin 1 hafta civarı sürebileceğini söylediler. Kızımın sonuçları geç çıktığı için raporlarımızı 12 gün sonra, mülakattan bir gün önce 5 Ağustos tarihinde alabildik.

    Tercüman:
    Günlük yaşantımı sürdürebilecek kadar İngilizcem olmasına rağmen kayıp diploma durumu ve DS formundaki değişiklikler sebebi ile stres yaşamamak adına Aslı hanım ile iletişime geçip tercümanlık talebinde bulundum. Kendisi çok nazik, işini bilen ve ortamı yumuşatan biri.
    Mülakat sırasında aslında orta seviye İngilizcenin yeterli diyebilirim. B-1 seviyesinde İngilizceniz varsa rahatlıkla mülakatı kendiniz halledebilirsiniz.
    Aslı hanımın iletişim bilgilerini paylaşıyorum. Kendisinden randevu aldıktan sonra sizinle mülakata girebilmesi için durumu bildiren mail atmalısınız.
    Tel No: +852 9841 7355

    Mülakat Günü ve Pasaport Teslim:
    Sabah 8.30 daki mülakat için 8 civarı konsolosluk önünde olduk. Mülakat gününü belirten evrak ile giriş yaptık. Cep telefonunu girişteki küçük sepete bıraktıktan sonra üst kata çıkıp evrak teslimini yaptık. Fazla detaya girip göz korkutmak istemiyorum. Ortam gayet sakin ve rahat ve akıcıydı. Elinizi ayağınıza dolaştıracak bir durum yoktu. Hatta evrakları teslim ettiğimiz beyefendi Aslı hanımı eşim, eşimi ise kızımız zannetti. Espriler ve kahkahaların olduğu bir ortamdı. Abd'deki adresinizi (DS-260 formuna yazdığınız) bir kağıda yazıp götürmeyi unutmayın. Sizden teyit amaçlı forma tekrardan yazmanızı istiyorlar.
    Evrakları düzenli bir şekilde dosyaladığımız için hızlı bir şekilde teslim edip vezne bölümüne gittik. Kişi başı 330 dolar (Tutarı tam ve yeni dolar olacak şekilde ayarlamakta fayda var, sabahları para üstü olamayabiliyormuş.) ödedikten sonra mülakat için beklemeye başladık.

    • Mülakat:
      Gayet sevecen bir beyefendi mülakat için çağırdı.
      Yemin ettikten sonra sohbet havasında sorular sormaya başladı.

    • Nerede yaşıyorsunuz?
      İstanbul

    • Hangi meslektesiniz?
      Gayrimenkul yatırımı ve restorasyon üzerine şirketim var.

    • Hangi işi yapmayı planlıyorsunuz?
      Türkiye'de yaptığım işe devam etmek istiyorum.

    • Son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıktınız mı?
      Evet. Gittiğim ülkeler .....

    • Daha önce Irak, Suriye, İran, Libya, Afganistan gibi ülkelerde bulundunuz mu?
      Hayır bulunmadım.

    • Amerika'da yaşamayı planladığınız yer neresi?
      Kısa bir süre Seattle'da yaşayan kuzenimin yanında kalacağız fakat henüz bir yer belirlemedik, ticaret ve yaşam koşullarına göre karar vereceğiz.

    Bilgisayara 1-2 dakika boyunca bir şeyler yazdıktan sonra;
    -Her şey harika görünüyor. Vizenizi onaylıyorum. Tebrikler. Mailimizi bekleyin 2-3 gün içinde pasaportunuzu buradan teslim alabilirsiniz. (Atlas kaydı yapmıştık fakat gereklilik yokmuş.)

    Aklımda kurduğum onlarca olumsuz senaryoya, strese ve uyku kaçıran düşüncelere aslında hiç gerek yokmuş.

    Aylardır çekilen emeğin karşılığını almanın sevincini ancak yaşayanlar bilecektir. :)

    Pasaportlarımız ertesi gün hazır olmasına rağmen mail atılmamıştı. Bir sonraki gün tercümanımız bize pasaportlarımızın hazır olduğunu ve teslim alabileceğimizi söyledi. TC kimlik kartım ile konsolosluğa gidip teslim aldıktan süreç tamamlanmış oldu.

    Bu süreç boyunca yardımını, iyi niyetini ve sabrını esirgemeyen @gucarslan, @crazycells, @Serapp, @mehmetizmirli ve yeşilkartforum ailesine sonsuz teşekkürler.

    Gerçekten isteyen ve bunun için emek veren herkesin karşılığını alabilmesi dileği ile.

  • ⭐⭐

    @Hanhun öncelikle tebrik eder abd de mutlu bir hayat yaşamanızı dilerim dosya taşımak doğru kararmış herkese örnek oldunuz


  • @Hanhun tebrikler tekrardan yolunuz açık olsun 🙏✋


  • Selamlar Arkadaşlar. Viyanada mülakata gittiğinizde kaldığınız uygun otelleri veya evleri bizimle paylaşabilir misiniz? Ekim ayında mülakatımız var onun için planlama yapmaya çalışıyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrt01

    https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1709286503667-xcode.pdf

    Bu yukarıdaki link'te bulunan DV2023 Viyana deneyimlerde ve diğer DV2024 deneyimlerinde bahsi fazlasıyla geçen U4 metrosu hattı üzerinde bulunan airbnb ve booking.com'dan kendi bütçenize göre bulacağınız alternatiflere kendinizin bakması daha sağlıklı olacaktır zira her talihlinin bütçesi ve beğeni algısı farklı bence. Bol şans


  • @Hanhun tebrikler,vizeniz hayırlı olsun. Dosyasını taşıyıp ekstra emek ile vizeyi alanlara gıpta ile bakıyorum gerçekten. Başaramayacağınız şey yok. Bundan sonraki süreçte de bol şans dilerim.


  • @ATS16 teşekkürler


  • @Hanhun tebrikler bize güzel bir örnek oldunuz deneyiminiz bizim için çok önemliydi


  • @Hanhun Vizeniz hayırlı olsun :)


  • @Hanhun Merhaba, detaylı bilgilendirme için teşekkürler, içimize su serptiniz ve tebrikler!
    HK'ya ne zaman mail atmaya başladınız ve onlar ne zaman talebinizi kabul ettiler?


  • @salih-atilla Teşekkür ederim. Sizler için de harika bir hayat olur umarım :)


  • @mehmetizmirli Tecrübelerinizi paylaştığınız ve her soruya sabırla cevap verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim. :)


  • @Didem-G İyi niyetiniz için teşekkür ederim. Hepimiz bir bilinmeze doğru aynı cesaretle gidiyoruz. Hepimiz için çok huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. :)


  • @semihkomuscu Rica ederim. Numaranın hiç bir önemi yok. Süreci takip edip gerekli özeni ve sabrı gösterirseniz seneye sizi Amerika’da kahve içmeye davet edebilirim. :)


  • @misha90 Çok teşekkür ederim :)


  • @ATS16 çok teşekkür ederim. Hem yazdıklarınız için hem de süreç boyunca yanımda olduğunuz için.
    En kısa zamanda görüşmek üzere 🙏🏼🌸


  • @DenizMaths Çok teşekkür ederim 🙏🏼


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    760
    1
    10 Oy
    760 İleti
    89k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 33 Oy
    5k İleti
    604k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum