Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953
  • ⭐⭐⭐

Selamlar...Şuraya bir not olarak bırakalım...
    NL : Notification Letter
    İlki çekilişi kazandığınızı belirten mektup..Mayıs ayının başında pc ekranında görüyoruz "You have been randomly selected" diye başlıyor ya işte o...😉
    2NL ise mülakat planlamasının bize duyurulduğu mektup..Bu da DS 260 doldururken verdiğimiz maile geliyor...

• @EzgiLera teşekkürler çok güzel bir abdde deneyim süreci paylaşmışsınız part part. Ben şuan part 7deyim ve çok şey öğrendim emeğinize sağlık yeri gelmişken teşekkür etmek istedim 🙂

• @iskorpitx Daha önceden 3 kere vize aldığımız bir firma vardı yine onunla başvurmayı düşünüyoruz

• @sdz çok çok teşekkür ederim bu değerli bilgiler için. Peki çocuğa başvurmadan önce ABD ye giriş çıkış yapmışmiydiniz hiç. Birde başvuruyu kendimizmi yaptınız çocuğa. Konsolosluk olarak Ankara mi İstanbul mu seçtiniz formu doldururken.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Rica ederim.Daha önce birleşik devletler de bulundum fakat yeni vizeyle (2 sene önce yeniledim posta yoluyla) hiç giriş çıkış yapmadım. Evet çocuğun tüm işlemlerini kendim yaptım.

• Arkadaşlar merhaba green cardı aldıktan sonra türkiye de yaşamak istesek bi yandan da kartımızın yanmaması için ne yapmak lazım 6 ayda bir giriş çıkış yapsam yeterli oluyor mu

• @ahmeterol1912 Greencard Abd de yaşamak için verilen birşey. Türkiye'de yaşadığın anlaşılırsa elinden alırlar. Girdi çıktı yaparak elinde tutamazsın.

• ⭐⭐⭐

Covidden korunmanın en iyi yolu yakalanmamak, Green Card ı elinde tutmanın yolu Amerika'da yaşamaktır....😉

• ⭐⭐⭐

Türkiye de sürdürülen tahsilin belgelenmesi, talihlinin veya aile bireylerinden birinin -ki talihlinin bakımına muhtaç olması- tedavisi gibi bir sürecin belgelenmesi ile hemen yerleşmeyi erteleme şansı vardır.. Bununla ilgili örnekler konuşulduyor çeşitli başlıkların altında...

• Bu ileti silindi!

• ................

• ⭐⭐

herkese selamlar, forumdan @altkhaN ile konusurken bir soru sordu fakat cevabi icin emin olamadim. bildiginiz gibi kcc araciligiyla dosyami hnk ya tasidim. ve 2 ekim icin randevu olusturuldugunu ogrendim. bu durumda, 2nl den sonra konsolosluk ile iletisime gecip ds260 formunda bulunan adresimi degistirmem gerekecek mi yoksa bu sekilde(TR adresi ile) kalmasinda bir problem var mi?

• @altkhaN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@altkhaN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@altkhaN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

FAM'a uygun dosya taşıma konusunda şüphe yaşıyorum, daha doğrusu yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Dosya taşımak için ilgili konuyu (Kentucky Consular Center (KCC) detaylı olarak inceledim ama rehberlik edebilecek ve hali hazırda HKK'ya taşımış talihli(ler) varsa bilgi alışverişinde bulunmak isterim, tecrübeli birinin yardımı çok yardımcı olur, teşekkür ederim. (HKK, VNN, KLL, MST)

Merhaba. Taşımak istediğiniz konsolosluğa karar verdikten sonra dosyamı şuraya transfer etmek istiyorum şeklinde KCCye mail atmanız yeterli. CN, DoB ve FN ekleyin. Bunlara ekstra bir şey yazmanıza, talihli olduğunuzdan bahsetmenize, sebepten bahsetmenize, Ankaradan bahsetmenize, FAM’den bahsetmenize gerek yok. Mümkün olduğunca sadece ve basit bir email yeterli.

Ülkeye karar vermeyi önceki senelerin mülakat deneyimlerini okuyarak ve kendi maddi/manevi durumunuzu değerlendirerek yapabilirsiniz. Herkesin durumu kişisel oluyor ve sizin karar vermeniz gerekiyor.

Çok teşekkürler, mesajı hazırladım. FN'yi eklerken, mail içeriğine Full Name: KAYIKCI, ISMET BAKI (türkçe karakter olmadan) şeklinde mi eklemeliyim yoksa bunu sadece başlığa mı dahil etmeliyim? Aynı durumu CN için de merak ediyorum. Eğer bunlar sadece mail içeriğine eklenecekse başlığa ne yazılmalı? Yardımınız için teşekkürler.

Başlığa hiçbir şey yazmasanız da olur, case transfer de yazabilirsiniz. Mail içeriğine ekleyin bu bilgileri. FN yazarken önce adınızı yazabilirsiniz. Hepsini büyük harf yazmayın, sadece soyadınızın hepsini büyük harfle yazın.

Teşekkürler, son bir soru daha birkaç kişiye sordum ama emin olmadan cevap verdiler, dosyamı diyelim ki HNK'a taşıdım (KCC yanıt mailinde adres sorduklarını ve cevapladığımı varsayıyorum) ve dosyam taşındı ardından işler olumsuz gitti taşınan dosyam "henüz current olmadı" herhangi x bir konsolosluğa yeniden taşıma şansım var mı?

@altkhaN dosyanızı her durumda (ister daha önce transfer yapmış olun, ister olmayın) current olmadan veya current olduktan sonra hatta mülakat aldıktan sonra bile taşıyabilirsiniz. Current olduktan sonra taşımaktaki zorluğun tek sebebi transfer talep edilen Konsolosluğu ikna etmek. Her konsolosluk dosya transferine istekli olmayabiliyor.

• @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese selamlar, forumdan @altkhaN ile konusurken bir soru sordu fakat cevabi icin emin olamadim. bildiginiz gibi kcc araciligiyla dosyami hnk ya tasidim. ve 2 ekim icin randevu olusturuldugunu ogrendim. bu durumda, 2nl den sonra konsolosluk ile iletisime gecip ds260 formunda bulunan adresimi degistirmem gerekecek mi yoksa bu sekilde(TR adresi ile) kalmasinda bir problem var mi?

Bir mail atıp Konsolosluğa sorarsınız, onlar sizi yönlendirir. Belgrad bize gerek yok demişti.

• @dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sevdemimi sorun şu askerlik belgesi e devletten alamıyoruz kaçak olarak gözüktüğümüz için ancak bu kaçak olarak gözükmemiz yurtdışına çıkışımıza engel degil çünkü bu yıl 12 ülke gezdim. Merak ettiğim Konsolosluk dönüpte yav kardeşim ne diye askere gitmedin der mi 🙂

Konsolosluk askerlik yaptınız mı, yapmadınız mı veya bakaya mısınız ilgilenmez. Sizden mülakatta her durumda askerliğe ilişkin belge ister, bir şekilde belge almanız gerekiyor. Bu belgeyi sunarsanız sorun olmaz, bu belgeyi sunamazsanız AP’ye kalırsınız.

• @zeynepebe çok teşekkür ederim Zeynep Hanım 😊🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ahmeterol1912

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri konu başlığını okuyabilirsiniz. Sağlık kontrolünüz ve mülakatınız başarılı geçerse elde edeceğiniz permanent resident size turistik amaçlı ziyaret ve geçici süreli ABD seyahatleriniz için değil, ABD’de oturma ve çalışma izni sağlar, ABD hükümeti orada yaşayarak toplumsal çeşitliliğe katkı sağlamanızı ve vergi mükellefi olarak vergi ödemenizi bekliyor sizden.

Konu başlığında göreceğiniz üzere, aksi hareketler halinde ABD’ye girişte kontrollerinizi yapacak Custom Border Protection memuru sizden gönüllü olarak haklarınızdan feragat ederek kartınızı iade etmenizi veya sizi mahkemeye sevk ederek permanent resident kartın sizden geri alınmasını talep edebilir. Ailesel ve işsel olarak göç etmeye hazır değilseniz süreçteki maddi ve manevi kayıplarınızı düşünerek tekrar süreci düşünmenizi tavsiye ederim. Bol şans

• Bu ileti silindi!

• Herkese merhaba. Ben de bu seneki green card çıkmış talihlilerdenim. Siteyi yeni keşfetmeye çalışıyorum. Ancak siteyi ve konuşulan konuları çok çözümleyemedim. Bunun için de kendimi oldukça kötü hissetim açıkçası. Lütfen yanlış başlığa yazdıysam ya da bir hatam varsa affedin. Ben sadece green cardla ilgili formu doldurdum ve beklemedeyim. Nasıl ekstra bir aksiyon almam gerek, nasıl hareket etmelyim, yazılanları nereden okumaya başlamalıyım bilememekteyim. Dışarıdan bu işleri yapan arkadaşlardan destek talep ettiğimde ücrete mukabil olduğunu söylemekteler. Tavsiye ve görüşlerinize sonsuz açığım. Herkese iyi hafta sonları dilerim.

• @zeynepebe Viyanaya dosya taşıma için maili attım, umarım kolay bir süreç olur, desteğiniz için teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k