Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• ................

• ⭐⭐

herkese selamlar, forumdan @altkhaN ile konusurken bir soru sordu fakat cevabi icin emin olamadim. bildiginiz gibi kcc araciligiyla dosyami hnk ya tasidim. ve 2 ekim icin randevu olusturuldugunu ogrendim. bu durumda, 2nl den sonra konsolosluk ile iletisime gecip ds260 formunda bulunan adresimi degistirmem gerekecek mi yoksa bu sekilde(TR adresi ile) kalmasinda bir problem var mi?

• @altkhaN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@altkhaN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@altkhaN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

FAM'a uygun dosya taşıma konusunda şüphe yaşıyorum, daha doğrusu yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Dosya taşımak için ilgili konuyu (Kentucky Consular Center (KCC) detaylı olarak inceledim ama rehberlik edebilecek ve hali hazırda HKK'ya taşımış talihli(ler) varsa bilgi alışverişinde bulunmak isterim, tecrübeli birinin yardımı çok yardımcı olur, teşekkür ederim. (HKK, VNN, KLL, MST)

Merhaba. Taşımak istediğiniz konsolosluğa karar verdikten sonra dosyamı şuraya transfer etmek istiyorum şeklinde KCCye mail atmanız yeterli. CN, DoB ve FN ekleyin. Bunlara ekstra bir şey yazmanıza, talihli olduğunuzdan bahsetmenize, sebepten bahsetmenize, Ankaradan bahsetmenize, FAM’den bahsetmenize gerek yok. Mümkün olduğunca sadece ve basit bir email yeterli.

Ülkeye karar vermeyi önceki senelerin mülakat deneyimlerini okuyarak ve kendi maddi/manevi durumunuzu değerlendirerek yapabilirsiniz. Herkesin durumu kişisel oluyor ve sizin karar vermeniz gerekiyor.

Çok teşekkürler, mesajı hazırladım. FN'yi eklerken, mail içeriğine Full Name: KAYIKCI, ISMET BAKI (türkçe karakter olmadan) şeklinde mi eklemeliyim yoksa bunu sadece başlığa mı dahil etmeliyim? Aynı durumu CN için de merak ediyorum. Eğer bunlar sadece mail içeriğine eklenecekse başlığa ne yazılmalı? Yardımınız için teşekkürler.

Başlığa hiçbir şey yazmasanız da olur, case transfer de yazabilirsiniz. Mail içeriğine ekleyin bu bilgileri. FN yazarken önce adınızı yazabilirsiniz. Hepsini büyük harf yazmayın, sadece soyadınızın hepsini büyük harfle yazın.

Teşekkürler, son bir soru daha birkaç kişiye sordum ama emin olmadan cevap verdiler, dosyamı diyelim ki HNK'a taşıdım (KCC yanıt mailinde adres sorduklarını ve cevapladığımı varsayıyorum) ve dosyam taşındı ardından işler olumsuz gitti taşınan dosyam "henüz current olmadı" herhangi x bir konsolosluğa yeniden taşıma şansım var mı?

@altkhaN dosyanızı her durumda (ister daha önce transfer yapmış olun, ister olmayın) current olmadan veya current olduktan sonra hatta mülakat aldıktan sonra bile taşıyabilirsiniz. Current olduktan sonra taşımaktaki zorluğun tek sebebi transfer talep edilen Konsolosluğu ikna etmek. Her konsolosluk dosya transferine istekli olmayabiliyor.

• @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese selamlar, forumdan @altkhaN ile konusurken bir soru sordu fakat cevabi icin emin olamadim. bildiginiz gibi kcc araciligiyla dosyami hnk ya tasidim. ve 2 ekim icin randevu olusturuldugunu ogrendim. bu durumda, 2nl den sonra konsolosluk ile iletisime gecip ds260 formunda bulunan adresimi degistirmem gerekecek mi yoksa bu sekilde(TR adresi ile) kalmasinda bir problem var mi?

Bir mail atıp Konsolosluğa sorarsınız, onlar sizi yönlendirir. Belgrad bize gerek yok demişti.

• @dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sevdemimi sorun şu askerlik belgesi e devletten alamıyoruz kaçak olarak gözüktüğümüz için ancak bu kaçak olarak gözükmemiz yurtdışına çıkışımıza engel degil çünkü bu yıl 12 ülke gezdim. Merak ettiğim Konsolosluk dönüpte yav kardeşim ne diye askere gitmedin der mi 🙂

Konsolosluk askerlik yaptınız mı, yapmadınız mı veya bakaya mısınız ilgilenmez. Sizden mülakatta her durumda askerliğe ilişkin belge ister, bir şekilde belge almanız gerekiyor. Bu belgeyi sunarsanız sorun olmaz, bu belgeyi sunamazsanız AP’ye kalırsınız.

• @zeynepebe çok teşekkür ederim Zeynep Hanım 😊🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmeterol1912

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri konu başlığını okuyabilirsiniz. Sağlık kontrolünüz ve mülakatınız başarılı geçerse elde edeceğiniz permanent resident size turistik amaçlı ziyaret ve geçici süreli ABD seyahatleriniz için değil, ABD’de oturma ve çalışma izni sağlar, ABD hükümeti orada yaşayarak toplumsal çeşitliliğe katkı sağlamanızı ve vergi mükellefi olarak vergi ödemenizi bekliyor sizden.

Konu başlığında göreceğiniz üzere, aksi hareketler halinde ABD’ye girişte kontrollerinizi yapacak Custom Border Protection memuru sizden gönüllü olarak haklarınızdan feragat ederek kartınızı iade etmenizi veya sizi mahkemeye sevk ederek permanent resident kartın sizden geri alınmasını talep edebilir. Ailesel ve işsel olarak göç etmeye hazır değilseniz süreçteki maddi ve manevi kayıplarınızı düşünerek tekrar süreci düşünmenizi tavsiye ederim. Bol şans

• Bu ileti silindi!

• Herkese merhaba. Ben de bu seneki green card çıkmış talihlilerdenim. Siteyi yeni keşfetmeye çalışıyorum. Ancak siteyi ve konuşulan konuları çok çözümleyemedim. Bunun için de kendimi oldukça kötü hissetim açıkçası. Lütfen yanlış başlığa yazdıysam ya da bir hatam varsa affedin. Ben sadece green cardla ilgili formu doldurdum ve beklemedeyim. Nasıl ekstra bir aksiyon almam gerek, nasıl hareket etmelyim, yazılanları nereden okumaya başlamalıyım bilememekteyim. Dışarıdan bu işleri yapan arkadaşlardan destek talep ettiğimde ücrete mukabil olduğunu söylemekteler. Tavsiye ve görüşlerinize sonsuz açığım. Herkese iyi hafta sonları dilerim.

• @zeynepebe Viyanaya dosya taşıma için maili attım, umarım kolay bir süreç olur, desteğiniz için teşekkürler

• Merhaba, dosya taşıma için Kcc mail attım, ancak doğum tarihini gün ay yıl olarak yazmışım, örneklerde herkes ay gün yıl olarak yazmış, bir problem olur mu acaba, gereksiz bir soru olabilir ama endişe var malum.

• @Mehmet-Fatih-Aslan teşekkür ediyorum hocam

• @deebee Bakın böyle bir cevabı ilk defa gördüm 🙂 Askerlik durumu değilde bununla ilgili kağıt ister şeklinde bir bilgi beni şuan çok mutlu eder 😃

• @cemciftcioglu aynı durumdan bende müzdaribim maalesef. Beni de çok mutlu eder kaçak durumda askerlik belgesi alamıyoruz malum.

• ⭐⭐⭐⭐

@orhanozbekk, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Kübra-Kırmacı Merhaba, Tabi. Daha once paylasmistim ama tekrar paylasayim. Surecinizde bol sanlar.

KONU BASLIGI;

TRANSFER DV2025 CASE TO VIENNA / YILMAZ, MEHMET/ CN : 2025EUXXXXX

MAIL FORMATI;

Case Number: 2025EUXXXXX
    Preference Category: DV Diversity
    Principal Applicant Name: Yilmaz, Mehmet
    Date of Birth: 01/01/1990

Dear Officer,

I hope this message finds you well. My name is Mehmet Yilmaz and I am writing to seek your guidance and assistance regarding my Diversity Visa (DV2025) Lottery case.

I am reaching out to kindly request the transfer of my case from the U.S. Embassy in Ankara, Turkey, to the U.S. Embassy in Vienna, Austria. I will be residing in Vienna and, if an interview is requested, I will be available to attend the consulate on the specified date. I have completed all necessary visa processes to ensure that I am prepared for this interview.

Thank you very much for your time and attention to my request. I look forward to your response and hope to receive your guidance on the best course of action.

Kind regards,
    MEHMET YILMAZ

Hiç gerek yok bu kadar uzun mail yazmaya. Hatta mümkünse bu kadar uzun yazmayın zaten.

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Daha önce örneği var mi göremedim ? 4 sorucuk 🙂
    Kafam Çok karışık. bu yıl 6000 ile current olan ilk mülakatlarda gelmeye başladı - TR de kazanan sayısı henüz belli degiil diye biliyorum en azından numaralara ezelden baktığım zaman sıralamada 150 lerdeyım. tabi bu yüksele bilir exel e bilgilerini girmeyen arkadaşlar da olabilir

Şimdik kafamın karışıklığına gelirsek.
    Eşim asıl talihli ve biz greencard çıktıktan sonra evlendik 3 yıldır birlikteyiz ve fazlasıyla her camiada sevgili olduğumuzu kanıtlayan görsellerimiz YouTube videolarımız var.
    Numaramız Eu9400 lerde ve eşimle zaten dünya turundayız ancak hep vizesiz ülkelere giriş yaptık yada kapıda vize uygulayan. YouTube içerik üreticisiyiz.

Benim sorum şu :
    1.si ve en önemlisi asker kaçağıyım ve yaşım 30 Tecil ettiremiyorum veya bir okula kayıt yaptıramıyorum. asker kaçağı olmam vizeme problem olur mu ?

1. si 18 yaşımdayken Babamın sayesinde dükkanların ve bankaların borçları elektrik faturaları felan 350 bin tl gibi bir fiyat benim imzam ile benim üzerime kaldı küçük yaştan beri. bunların bir kısmını yapılandırdım ve ödemeye çalışıyorum ailevi sorunlarımızdan dolayı tek başıma yapmaya çalışıyorum. düğünümüzde gelen takıları eşimin hesabına yatırdık ve orada tutuyoruz maddi olarak sordukları zaman eşimin hesabını göstermemizde bir problem olur mu ?

2. Numaramız 9400 lerde olduğu için ve hali hazırda asya bölgesine hakim olmamızdan kaynaklı dosyamız current olmadan dosya taşımaya gitmelimiyiz? yoksa ankara iyi bir başlangıç yapmış gibi mi bu sene çünkü yeni bir atama olduğundan dolayı bu en son atama yapılan yani 2022 yılında şuanki konsolos geldiği zaman tr de 24.000 lere kadar vize aldıklarını göruyorum ezel dosyasına baktığım zaman. buna istinaden ne yapmak lazım sizce ?

3. ve son olarak 2024 kazanan ve mülakat a giren dostlarımızın bazıları hiç korona aşısı bile sormadıklarını söyledi ben aşı hiç olmadım açıkcasıda çok olma niyetinde değilim hele şu mahkeme olaylarından sonra iyice çekinir oldum ve unganlarda bunun bilincinde olduğu için sanırım onlardada aşı olmadığı için yapmıyorlarmış ancak bu başka ülkelerde de öylemi örnek HK Kuala.L veya Bankongh ?

Üstün bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. 2024 talihlilerinin mülakatlarını okurken çok heyecanlanmıştım umarım hepimizin hayalleri gerçek olur ve yolumuz ışıklar ile aydınlanır.

Türkiye’den 4bin üstünde kazanan var, bu açıklandı. Ancak henüz kaç dosya olduğunu bilmiyoruz net olarak. Dosya sayılarını 1 Ocaktan sonra göreceğiz. Excelde 150. Sıradaysanız Ankara’nın size mülakat vermesi için yaklaşık 600 mülakat yapması gerekiyor demektir. Ki muhtemelen daha fazla çünkü excele katılım hem bu sene az hem de sürecin hala başında olduğumuz için az. Zamanla artacaktır. Kazandığını yeni öğrenen, forumu yeni keşfeden kişiler süreç boyu excele işlenmeye devam edecektir.

1- Mülakatta asker kaçağı olmanız değil, askerlik belgesi sunmamanız problem olabilir. Asker kaçağı olunca bu belgeyi alamıyorsunuz sanıyorum? Açıkçası askerlik konusunda çok bilgim yok. Onu araştırmalısınız.

2- Borcunuz önemli değil ama bu yüzden açılan ve sonuçlanan bir dava varsa, dava dosyalarını mülakata götürmeniz gerekiyor muhtemelen. Eşlerden herhangi birinin hesabındaki parayı gösterebilirsiniz, sorun olmaz. Paranın sizin olduğuna inanmaları yeterli.

3- Ankara bu sene iyi bir başlangıç yapmadı. Önceki senelerde de yapmadı. Dosyanızı taşıtma düşünceniz varsa bir an önce taşıtın. O gördüğünüz sayılar gerçeği gizleyen, istisna sayılar. DV2022de 29xx olan bir CN bile mülakat alamadı Ankaradan. DV2024 7binlere geldiğinde bitti ki 6-7bin arasında en az yarısı atlandı numaraların.

4- Bu durum mülakata gireceğiniz ülkedeki sağlık kuruluşu ile konuşmanız gereken bir durum. Şu an hala sağlık raporu almak için Covid aşısı zorunlu. Eğer sağlık kuruluşunun bulunduğu ülkede aşı varsa yaparlar. Aşı olduğu halde yaptırmazsanız sağlık raporunu alamazsınız. Sağlık raporu almayan kimse vizesini alamaz. Unganların aşı talep etmemelerinin mahkeme ile ilgisi yok maalesef, size bunu düşündüren nedir? Ülkede aşı bittiği için aşı yapmıyorlar. Ama daha önce hiç aşı olmamış kişilerle nasıl bir yol izlediklerine hakim değilim açıkçası. Çünkü genelde birçok kişinin aşı kartı var ama son 1 yıl içerisinde yapılmış hatırlatma dozu yok. Ancak yönetmelik değişir ve aşı şartı kalkarsa yaptırmanıza gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar...Şuraya bir not olarak bırakalım...
    NL : Notification Letter
    İlki çekilişi kazandığınızı belirten mektup..Mayıs ayının başında pc ekranında görüyoruz "You have been randomly selected" diye başlıyor ya işte o...😉
    2NL ise mülakat planlamasının bize duyurulduğu mektup..Bu da DS 260 doldururken verdiğimiz maile geliyor...

Aslında size gelen mail değil 2NL. Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfanın mülakat bilgilerini içerecek şekilde değişmesi 2NL. Size mail gelse de gelmese de mülakat bilgilerinizi öğrenebiliyorsunuz.

• @EzgiLera çok teşekkürler bilgiler için 🙂 Sanırım yavaştan dosyaları hazırlamaya başlamam gerekiyor

• @ATS16 tamamdır teşekkür ederim sağolun 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |