DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
@MomisCan Okurken çok duygulandım. Satır aralarında bu sefer başaracaksın hadi derken hayal kırıklığı, bir sonraki planında işte bu sefer olacak diyorum yine hüsran tam bir dizi gibi, üstelik cesaretin takdire şayan , dil, para ,yol yordam bilmek en önemlisi cesaret ve gerçekten istemek.
Greencard süreci gerçekten birçok belirsizlik ve stresle dolu. Bu süreçte gösterdiğiniz azim gerçekten ilham verici. Greencard sürecini baştan sona yaşayarak anlatmanız, başkalarına bu yolculukta rehberlik edebilir. Her adımda karşılaştığınız zorluklara rağmen pes etmeyip yeni stratejiler geliştirmeniz ve kararlar almanız gerçekten beni çok etkiledi. Süreçteki duygusal ve fiziksel zorlukları bu kadar açık bir şekilde paylaşmanız, benzer durumda olan birçok kişiye motivasyon olacaktır.
Artık gerisini amerika düşünsün sizden korksunlar azminiz cesaretiniz olduğu sürece her işin üstesinden gelebilirsiniz.
Hayırlı uğurlu olsun söke söke almak diye buna denir.
Yeşilkart forumdan size faydası olan herkestende Allah razı olsun bizde sizin tecrübelerinizden esinlenerek yeşilkart forum sayesinde inşallah kazasız belasız atlatacağız bu süreci. -
@Uzuzi Çok teşekkür ederim 🙏
-
@metinbeci Yazdıklarınız için çok çok teşekkür ederim.
Umarım sizler bunları yaşamak zorunda kalmazsınız ve iyi bir mali yıl geçirirsiniz.
Sağolun 🙏 -
@MomisCan İnşallah yaşamayız Amin :folded_hands: Eğer mecbur kalırsak sizin hikayenizi hatırlayacağım.
-
@MomisCan her satırını tek tek okudum. İnanın tüylerim diken diken oldu. O kadar güzel anlatmışsınız ki bu duyguyu(bilinemezlik, heyecan, korku, telaş...ve mutlulu son) sanki sizinle beraber yaşadım.
Azminizden ve kararlılığınızdan dolayı sizi kutlar, yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim. -
@siraç Çok teşekkür ederim.
Umarım sizler için de tecrübelerime ihtiyaç duymayacağınız bir yıl olur 🙏 -
@MomisCan Siz kutluyorum! Çok ağır ve başarıyla sonuçlanan mücadele vermişsiniz. Ama okurken sanki kısa filin izlemiş gibi hissettim👍. Sizin adınıza sevindim, @gucarslan dan isteğim @MomisCan arkadaşın yazısını gelecek senelere İlham kaynağı olması açısından, bu forumda okunması önerilen kısmında bir yer verseniz bence çok iyi olur , diye düşünüyorum, tabi takdir sizin.
-
@MomisCan surecinizi takip ediyordum ve adiniza gercekten cok sevindim. Ikizlerin sansi ile ileride baskalarina ornek olacak muhtesem bir basari oykusu :) size, esinize ve miniklere yeni hayatinizda saglik, huzur ve mutluluk diliyorum 🙏🏼
-
@MomisCan tebrikler Buket hanım. Hayranlıkla takip ettim sürecinizi. Bir çok kırılma anında pes etmeden devam ettiniz vee mutlu son.
Yeni hayatınız size ve ailenize sağlıklı huzur dolu daha az çaba ile gönlünüzden geçene ulaşabildiğiniz güneşli günler getirsin.Sevgiler 🌸 -
@Biks Çok çok teşekkür ederim 🙏🏼
-
@zge Sağolun Özge hanım. Çok sevindiğinize eminim. Çok teşekkür ederim 🙏🏼🌸
-
@MomisCan gözlerimde yaslarla ve azminize hayranlikla okudum 🌺 bebisler sizin gibi guclu bir ebeveyne sahip oldugu icin cok sansli 🍀 yolunuz acik olsun 🌟
-
@MomisCan
Tebrikler, müthiş bir mücadele. Film tadında okudum kahvemle, durdura durdura, araya bir şey girince maus imlecini kaldığım yerin üzerinde bırakarak :)Acı soruyu ben sorayım. Toplam maliyet ne kadar oldu acaba? Benzer bir durumda bizi ne bekliyor merak ediyorum.
Tekrardan, yeni yaşantınızda sevdiklerinizle mutluluklar.
Ekleme: 500bin sanırım. Cümleden Sinan bey 500bin harcadı da vize alamadı gibi anlamıştım:)
-
@gucarslan iletilerini görüyordum. Tabii ki kim olduğunu o zamanlar bilmesemde yetkili bir arkadaş olduğu anlaşılıyordu.
Bu kısımda kahkaha attım resmen 😅
5k olup soru soranlara bile “Ankara’ya güven olmaz. Dosya taşıyabilen hemen taşısın” diyordu.
Hiç unutmam, “Off amma abartıyor bu da yaa. İyi ki bir talihsizlik yaşamış, her sene aynısı olacak sanıyor.” Falan diyordum yazdıklarını gördükçe.Bu konuda yalnız değilsiniz, maalesef birçok kişi özellikle sürecin başında böyle düşünüyor ve birçoğu için iş işten geçmiş oluyor.
Azminize, kararlılığınıza hayran kaldım. Sizin yaptıklarınızı sadece yapmak değil, yeni doğmuş ikizleri de dahil olmak üzere 3 küçük çocuğunun bu gününü, onların geleceğini düşünerek bırakıp bunu yapmak her babayiğidin harcı değil. Sadece cesaretten değil, hormonlardan da bahsediyorum. Bu durumda bile mantıklı kararlar verebilmek gerçekten takdir edilesi.
Çok değil 5 sene sonra, sizin gibi bir insan tarafından yetiştirilen çocuklarınız okula başladığında, onların okuldaki başarılarını, kendilerini bulmalarını, mutluluklarını gördüğünüz her gün “Çok zorluklara katlandım ama bunun için değdi” diye düşüneceksiniz.
Umarım buradaki hayatınız bol bol ailenizle ve mutluluklarla dolu geçer.
Not: Muhtemelen bu bilgiye geldiğinizde ihtiyacınız olacak. Buradaki tüm hastanelerde Türkçe çevirmen talep edebilirsiniz. Hatta bazı hastaneler siz talep etmeseniz bile Türkçe çevirmen olmasını isteyecekler ki konuşulanları tam olarak anladığınıza emin olmak için. Ayrıca bankacılık görüşmelerinde, sigortacılık görüşmelerinde telefonla bir Türkçe çevirmen bağlanmasını talep edebilirsiniz. Ama siz yine de İngilizcenizi geliştirmeye çalışın. Eğer isterseniz bu azimle çok kısa sürede öğreneceğinize eminim.
-
@MomisCan Mücadelenizi ve sonucunu gönülden tebrik ediyorum...Bundan sonra DV sürecini yaşayacak her talihli için örnek alınması gereken bir süreç yaşamışsınız..
Yeni hayatınızda şans sizinle olsun..🍀 -
@MomisCan İletilerinizi Mayıs ayından beri zaten görüyordum takip ediyordum. Mücadelenizi okurken duygulanmamak elde değil. Çabanız ve azminizi takdir ediyorum yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum darısı bize.
-
@MomisCan
Sevgilim,Bu mesajı yazarken kalbimde senin için hissettiğim derin minnet ve aşkı anlatacak kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Green card mülakatı alabilmek için tam 7 ülke gezdin. Bu süreçte yeni doğan ikiz bebeklerimizle ve 2.5 yaşındaki oğlumuzla ilgilenmek için beni yalnız bırakmak zorunda kaldın. Her adımında, her yolculuğunda, bizlerin geleceği için verdiğin bu emekler beni derinden etkiledi ve sana olan sevgimi daha da güçlendirdi.
Senin gösterdiğin bu özveri ve kararlılık, sadece bir eş olarak değil, bir anne olarak da ne kadar muhteşem biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Her zorluğa rağmen, ailemizi daha iyi bir geleceğe taşıma çabanın ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Senin bu fedakarlıklarını asla unutmayacağım ve her zaman kalbimde taşıyacağım.
Seninle birlikte olmanın, senin yanında olmanın ve bu hayatta seninle el ele yürümenin ne kadar büyük bir şans olduğunu bir kez daha anladım. Aşkın, sadakatin ve azmin bizim için daima bir rehber olacak. Bebeklerimiz büyüdüklerinde, onlara annelerinin ne kadar güçlü ve fedakar olduğunu gururla anlatacağım.
Bu zorlu yolculukta bize gösterdiğin sevgi, destek ve bağlılık için sonsuz teşekkürler. Seni seviyorum ve her zaman senin yanındayım. Gelecekte daha güzel günlerde, birlikte daha da güçlü olacağız.
Sonsuz sevgi ve minnetle,
-
@MomisCan geçen yıl haziran ayında katıldığım bu forumda bütün deneyimleri okudum ve sizin verdiğiniz mücadele gibi bir mücadeleye şahit olmadım demir yüreklisiniz yaşım 60 çok mücadelelere tanık oldum saygi ile eğiliyorum ben burada kurada çıktığı için kibirlenen karşılaşacakları süreci anlayamayan talihlilere yaşadıklarınızı okumayı tavsiye ederim asla garanti değil emek vermek lazım gidildiğinde kimseyi kırmızı halı ile karşılamıyorlar çalışmak pes etmemek dik durmak lazım forumda kazandığı için kibirlenen sıra gelmeyince panikleyen vize alınca farklı karaktere bürünen birde bana amca :beaming_face_with_smiling_eyes: diyen kimi iyi niyetle kimi art niyetli zaatı muhteremler var ben önce size sonra her vizesini alana vize alamasada hayal kuranlara hayalleri gerçek olmasını dilerim saygılar
-
@EzgiLera @gucarslan önce herkes çok kızar zaman geçer haklı olduğunu görür sonrasında herkes teşekkür eder bende çok kızmıştım şimdi iyiki var diyorum
-
@obenli umarım vizenizi sorunsuz alırsınız. Dürüstlüğünüz ve her şeyi detaylı yazdığınız için teşekkürler forumda farklı bir deneyim okumak güzel :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum