Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fatma-parlak unganlara gittiginizde devlet hastanesine gittiginizi ve aşi olmadigini soyletin varsa eski aşı kartinizi verin yoksa da sormuyor Ungan hanim.

• @Easychamp merhabalar. Üç başvurumuzu da detaylı anlatayım.
    İlk başvurumuzu gemi adamı cüzdanlarımızı kullanarak eşimin iş yeri üzerinden hollandada bir gemiye katılım yapılacak şeklinde gösterdik. Geçen yıl eşim şirkete ilk girdiğinde bu şekilde bir yıllık schengen vermişlerdi. Ona güvenerek bu yolu şeçtik ama olmadı.

İkinci başvurumuzda mülakata 25 gün kadar kalmıştı. Vfs'de hiç bir ülkede randevu bulamıyorduk. Hırvatistanın o dönem randevusuz vize başvurusu kabul ettiğini gördük. Eşimin daha önce orda 3 yıl çalıştığı ve pasaportta çok damga olduğu için olumlu dönüş alabiliriz diye düşündük. Maalesef o da ret verdi.

Son denememizde profesyonel bir vize ofisinden destek aldık. Vizeci arkadaş başvuru yapmamızı önermediğini, son 3 ay içerisinde 2 tane ret göründüğü için vize alma ihtimalimizin çok düşük olacağını söyledi. Biz %1 bile olsa denemek istiyoruz dedik. Avusturya üzerinden aile ziyareti olarak randevu aldık. Eşimin kuzeni oradaki belediyeden IST ile başlayan bir davetiye kodu aldı. Başvuru dosyamıza viyana konsolosluğu ve dr. molnar ile olan maillerimiz ile birlikte bir de iyi niyet mektubu yazdık. Bu mektupta ziyaretimizin ana amacının Amerikan konsolosluğundaki randevumuz olduğunu. Bunun hayatımız için büyük önem taşıdığını belirttik. Eşim iş yeri yazısında bile green card işlemleri sebebiyle diye belirtmelerini sağladı. Yani saklamadık hiç bişey. Başvurudan 3 gün sonra pasaportlarımız geldi. Tek girişli 8 gün vize olarak.

• @ozge90 hayırlı olsun işlemler bittikten sonra sağlık ve MÜLAKAT deneyiminizi de yazar mısınız biz de bekliyoruz yeni dönemde Viyanaya.teşekkür ederim.

• @ozge90 green card süreci son ana kadar mücadele istiyor. Tebrikler

• @Ercan-Şen teşekkür ederim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Arkadaşlar merhaba
    Bu soruyu daha önce sormuştum ama emin olamıyoruz. Eşimin pasaportu Nisan 2025’te doluyor. Mülakatımız 26 Agustosta eğer onay alırsak Ocak 2025’te ABD giriş yapmayı düşünüyoruz. Bu durumda pasaportunu değiştirmeden mülakata girip ABD girişi yaparak sonrasında ABD’de TR konsolosluğuna gidip değiştirebilir miyiz?
    Pasaportu mülakat öncesi bu kadar kısa sürede değiştirmek sorun yaratır mı?
    Deneyimleri olan arkadaşlardan yardım rica ederiz
    Teşekkürler

• @Mervc Aslında pasaportunuzun geçerlilik süresinin, giriş tarihinden itibaren en az altı ay olması iyi olur ama abd nin bazı ülkelerle anlaşmaları var türkiyede onlardan birisi yani giriş tarihinden itibaren 6 ay olmasına gerek olmayan ülkelerden birisiyiz.

Eşinizin mevcut pasaportuyla mülakata girip, ABDye giriş yaptıktan sonra pasaportunu ABDde yenileyebilir.

Ancak mülakat öncesi pasaportu değiştirmek isterseniz mülakata eski ve yeni pasaportuda götürmelisiniz.

Maddi olarak yormayacaksa kafanızı rahatlatmak için pasaport yenileme işlemide gitmeden yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mervc bize Ankara konsolosluktan mülakat öncesinde gönderilen, mülakat için hazırlanması gereken evraklar içerisindeki maddeyi e-mail'de aynen yazıldığı gibi İngilizcesini ve Türkçe tercümesini aşağıda iletiyorum, konu çok yoruma açık değil bence.

Passport (Original), Must be valid for six months beyond your intended date of entry into the United States.

Pasaport (Orijinal), Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş tarihinizden sonraki altı ay boyunca geçerli olmalıdır.

• @ATS16 evet @Mervc iletimde belirttiğim gibi 6 ay olması isteniyor @ATS16 Bunu aldığı maille tasdiklemiş oldu Fakat şunu bilmelisiniz

ABD'nin bazı ülkelerle yaptığı "Six-Month Club Agreement" adı verilen özel bir düzenleme var. Bu anlaşma, ABD'ye seyahat edecek olan belirli ülkelerin vatandaşlarının pasaportlarının, giriş tarihinden itibaren altı aydan daha kısa bir süre geçerlilik süresi kalmış olsa bile, ABD'ye girebilmelerine olanak tanır. Türkiye bu anlaşmaya dahil olan ülkelerden biridir.

Lakin her ne kadar Türk vatandaşlarına avantaj sağlansa da pasaportunuzun süresinin yeterli olması her zaman daha güvenlidir. Siz işinizi şansa bırakmadan pasaportunuzu yenileyin ve mülakat günü yanınızda bulunsun.

• @Mervc
    Merhabalar, size neredeyse 1 ay önce @ATS16 çok detaylı bir şekilde açıklama yapmış, ne yapmanız gerektiğinizi bu iletide belirtmiş. Neden emin olamadınız ki? Bu sureçte özellikle sizler gibi son aylarda mülakata giren talihlilerin, işini şansa bırakmamalı, bütün olası sorun oluşturabilecek ihtimalleri bir şekilde minimize etmesi gerekir. Yanısıra Turkiye’de halledebildiğiniz bütün işlerinizi halletmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır, inanın buraya geldiğinizde kurmaya çalıştığınız düzen telaşında bazı şeyler için vakit bulmanız çok zor oluyor.

• herkese merhaba, 27 Ağustos tarihinde Viyana randevumuz var. Antikor testi için kan verdik sonuçlarını bekliyoruz. Sonuca göre aşılarımızı yaptırıp öyle gitmeyi düşünüyoruz ama forumdaki bazı paylaşımlarda risk almayıp Viyanada aşı olduk/olucaz dendiğini gördüm. Buradaki risk nedir? Bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
    ek olarak ben pandemi zamanından 3 doz Biontech aşısı vurulmuştum, yinede özellikle sinovac aşısını olmak gerekiyor mu?

• @guroltr molnara test sonuçlarını mail atıp sorun hangi aşıları olalım d
    iye ben öyle yapacağım sıra gelince

• @guroltr merhaba. Molnar aşı konusunda kesinlikle çok rahat. Önceden olduğunuz aşıları belgelediğiniz sürece kabul ediyorlar. Unganlar gibi değil. Aşılarınızı Türkiye’de olmanız maddi olarak sizin yararınıza olur. Bazı kişiler orada olalım ne yaparlarsa yapsınlar diye düşünüyor, kabul edilebilir bir düşünce, ama herhangi bir risk yok. Covid aşısını son 12 ayda en az bir hatırlatma dozu olarak olmanız gerekli. Türkiye’de aşı tükendi ama Avusturya’da aşı varsa - büyük ihtimalle vardır - tekrar olmanızı isteyecekler. Onun da bazı aşı merkezlerinde ücretsiz yapıldığına dair deneyimler okumuştum ama hala devam ediyor mu bilmiyorum. Viyana’da bol şanslar.

• ⭐⭐

@ozge90 gemicilere cok rahat vize verirler genelde,lakin covid sonrasi degismis olabilir. Zibilyon tane belge istiyorlar artik.
    Eskiden 1 2 belgeyle 1 senelik alinirdi.

• @MMT @sevdemimi bilgileriniz için teşekkür ederim. Artık burada yapabildiklerimizi tamamlayıp gitmeden Molnar'a sorucaz öyleyse. bu vesileyle dosya taşıma, randevu bekleyen herkese bol bol sabır ve şans dilerim. umarım herkesin süreci arzu ettiği gibi devam eder. Mülakat deneyimleri başlığına yazan herkese ayrıca teşekkürler, çok faydasını gördük. umarım bizimde deneyimlerimizi paylaşacağımız günler gelicek 🙂

• Sağlık raporu için hiçbir tarihte uygun randevu yok yani alamıyorum. Sebebi nedir bilen var mıdır acaba ?

• Arkadaşlar merhabalar yarın mülakat günüm ve çok heyecanlıyım :)) Kafama takılan son soruları sizlerle paylaşıp bu süreçte son kez yardım almak istiyorum sizden.
    1- Tanıdık olarak gösterdiğim arkadaşım Maryland'de yaşıyor ama ben yaşamak istediğim yer olarak komşu eyalet olan Virgina diyeceğim. Yaşam koşulları Maryland'e göre daha uygun olduğu için. Bu bir sorun olur mu?
    2- sadece kendim için 11 bin dolar gösterdim. Öğrenciyim. Virgina'nın ucuzluğunu da hesaba katarsak bu miktar sorun yaratır mı? Ayrıca yazılım mühendisliği bölümü mezunu olmak uzereyim bunu da belirteceğim.
    3- Bunlara ek olarak eklemem gereken veya eklesem iyi olur dediğiniz bir şey var mı?

Başta her soruma özenle cevap vermiş değerli forum üyelerine teşekkür ederim. Süreci başarılı başarısız atlatmış kişiler cevap verirse çok sevinirim herkese teşekkürler. İyi forumlar.

• Asi belgelerini aliyorlar mi? Mulakatta ve saglik randevusunda hangi belgeleri aliyorlar, yoksa hepsini iade mi ediyorlar?

• @Ercan-Şen vize görüşmende başarılar aşı hakkında detayları iletirseniz seviniriz hiç bir yerde aşı bulamıyoruz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |