Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @siraç bana da atar mısın mesajla

• @ibrahimhalılll bu süreci ben de yaşadım ve bu soruyu daha önce yanıtlamıştım ama bulamamışsınız, tekrar bağlantı vermeye çalışayım.

@demireser, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ozkan-akbulut Benim de DS-260 formlarımızı doldurduktan çocuğum oldu. Mail formatını sorun etmeyin, maile de gerek yok. Immigrant Visa Navigator'de bunun için bir form var. https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/ Bu linke tıklayıp forma bilgileri girin.

Subject kısmında "I Want to Add a Family Member to My Case" işeretleyin,

Question kısmına "I filled out DS-260 form for myself and my family members on DD/MM/YYYY. I would like to request that the lock be unlocked to add our baby born on DD/MM/YYYY to our own forms and to fill out the DS-260 form for the baby." yazın. Ertesi gün size şöyle bir mail gelir.

Sayın başvuru sahibi,
    Lütfen yeni doğan bebeğinizin pasaport bilgilerini dosyanıza ekleyebilmemiz için bize bildirin. Henüz geçerli bir pasaportunuz yoksa lütfen adını ve doğum tarihini mümkün olan en kısa sürede bize gönderin. Daha sonra güncellemeleri yapabilmeniz için formlarınızı açacağız.
    Samimi olarak,
    Göçmen Vize Bölümü

Bebeğin doğum belgesi ve pasaportunu gönderdiğinizde yine şöyle bir mail alırsınız.

Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
    Çocuğunuzu dosyanıza ekledik, artık onun için CEAC web sitesi üzerinden DS-260 formunu doldurabilirsiniz.
    Sizin ve eşinizin DS-260 formları da yeniden açıldı. Lütfen formları en kısa zamanda güncelleyin ve yeniden gönderin.
    Samimi olarak,
    Göçmen Vize Birimi
    ABD Büyükelçiliği, Ankara

Formda eksik veya hatalı başka birşey varsa onları da düzeltirsiniz.

Sürecinizde başarılar dilerim.

• ⭐⭐

@İlker-Bulak ben epikriz raporunu verdim önemli operasyon değildi sorun olmadı ama ciddi ve sağlığı etkileyen ameliyatsa dr ungan karar verir derim benim düşüncem

• ⭐⭐

@mehmetizmirli ben o cümleyi arkadaş olarak değiştirdim bu tarz oluşumlar forum kurallarına ters gerekte yok her derdin devası forumda var yanlış anlaşılmasını istemem

• Merhaba Herkese,
    Hong Kong’a dosya taşıyıp vizemizi aldık biz de. Eşim ve ben 23 Temmuz’da Nicholson’da sağlık muayenesi olduk. Daha önce Türkiye’de aşılarımızın çoğunu olmuştuk. Olduğumuz aşılarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yazı alıp tercüme ettirerek aşı kartlarımız ve antikor testlerimizle beraber teslim ettik. Eşime hiç aşı yapılmadı. Bana da sadece Hepatit B ve Tetanoz aşısı yapıldı. Eşime de aşı dozları arasında belli bir zaman olması gerektiğinden Türkiye’de 2. Dozları olabileceğimizi söyledi. Sırasıyla kan testi göz muayenesi röntgen ve doktor kontrolünden geçtikten sonra 4200 HKD ödeyip merkezden çıktık. Raporumuz 1 haftada çıkar diye beklerken 25 Temmuzda whatsapp üzerinden Nicholsondan akciğer grafimin tekrar çekilmesi gerektiğine dair bir mesaj aldım. Hemen gittik ve 410 HKD ödedim ve tekrar röntgen çektiler. Endişelenecek bir şey olmadığını ve raporun mülakat tarihine yetişeceğini belirttiler. 30 Temmuzda da raporumuzu teslim aldık. 6 Ağustos’ta mülakat için konsolosluktaydık. Girişte güvenlik kontrolünden geçtikten sonra evrak teslim kısmına geçtik. Biz mülakatta tercümanımız Aslı Hanımdan destek aldık. (Kendisine ulaşmamızı sağlayan Mehmet Bey’e @mehmetizmirli süreç boyunca desteği için teşekkür ederiz. ) Tüm türkçe belgelerimize çeviri yapmıştık. Adli sicil belgesi e devletten alınmış, diploma (orjinalini ve tercümesini), sağlık raporu, askerlik belgesi, fotoğraf, evlilik cüzdanı ve tercümesi, Formül A e devletten alınmış,Sgk hizmet dökümü tercümeli ve banka dökümü ing üst yazı olarak teslim ettik. Kişi başı 330 HKD’dan 660 HKD ödedik ve onu da evrakları teslim ettiğimiz beyefendiye verdik. Daha sonra mülakat için beklememizi söylediler. Hemen yan tarafındaki bankodan ismimiz anons edildi. Önce verdiğimiz bilgilerin doğruluğu için yemin ettik. Mülakatta sorulacak sorulardan korkuyorduk ancak en kolay kısmı bu kısımdı. Nerede yaşadığımız, kaç yıldır evli olduğumuz, Amerikada nerede yaşayacağımız, Green Card adresimizle ilgili sorular sorduktan sonra vizemizin onaylandığını söyledi. 2-4 iş günü içerisinde mail atacaklarını söylediler pasaportu teslim almak için. İkinci gün pasaportumuzun hazır olduğunu öğrendik. Güvenlik kapıda ismimiz olmadığı için yukarıdan teyit aldı ve pasaportlarımızla beraber Amerikaya girerken vereceğimiz asla açılmaması gereken sarı zarfımızı aldık.
    Süreç hepimiz için çok zor ve emek isteyen bir süreçti. Başta dosya taşıma sürecine bizi adımlarıyla cesaretlendiren @Demayfo ve @Hanhun her daim bize destek oldukları için çok teşekkür ederiz. Süreç sonuçlanana kadar herkes birbirine çok yardımcı oldu. Böyle bir platform sayesinde bilgi alabildik o yüzden yeşil kart foruma çok teşekkür ederiz. Cesaretinizin ve emeğinizin karşılıksız kalmamasını ve Amerikada şahane hayatlar yaşamamızı diliyoruz.

• Hayırlı olsun tebrikler, Toplam gidiş dönüş konaklama masraflarınız kaç gün konakladınız uçuş masraflar vs için bir rakam aralığı yazabilirmisiniz, Herkesin konakladığı ve gittiği tarihe göre değişecektir illaki ama fikir edinmiş oluruz.

• Bunun için net bir rakam veremem herkesin harcaması farklı olabiliyor. İki kişi için 20 günlük konaklama 40k yol masrafı ucuz bilet bulamazsanız gidiş dönüş 70k kadar çıkmaktadır. Tabi ordaki harcamalarınız size bağlı olarak değişir.

• ⭐⭐

@Deniz-1 merhabalar, vizeniz hayirli olsun. Covid asisi olmusmuydunuz?

• Evet Türkiye’de ocak ayında.

• ⭐⭐

Suanda Turkiyede covid asisi bulunmuyorda, o yuzden sormustum. Tesekkurler

• @demireser çok teşekkür ederim evet bulamamıştım bunu. bu sabah konsolosluk sizin dediğiniz gibi mail atarak çocuğumun pasaport ve doğum belgesini istedi. Kendilerine ilettim. Sizin bahsettiğiniz diğer maili bekliyorum ds260 formunu düzenlemek için. Yardımınız için çok teşekkür ederim

• @Deniz-1 hayatın her alanında çabalarınızın karşılığını almak dileği ile. Yeni hayatınızda başarılar. Hayırlı olsun. 😊

• Merhabalar,
    @gucarslan rica etsem sorumu yanıtlar mısınız..?
    Dv24 eşim talihli, Ankara dan son dağıtımla mülakat aldık. Ds-260 formunu şu aşamada açtırıp; pasaportları işletmek ve formu doldururken sehven hatalı seçim yaptığımız uyruk bilgimi(aslında, Tr doğumlu TC vatandaşıyım) düzelttirmek istiyoruz.. Yada şöyle sorayım bu konu yüzünden AP kalma vb bir durum olur diye korkuyoruz.. Nasıl bir yol izlemeliyiz..?

• Hangi başlığa yazacağımı bilemedim. Abd'ye gelmeden önce mutlaka ssn icin randevu alın. Ben gelip randevu almak istedim. Ama 2 hafta sonraya verdi.

• @semihistanbul selamlar, sen için Virginia Fairfax için söylüyorum SNN için direk SS office gittim ordan direk numara alıp görüşme yapabiliyorsun, ama öğrenme konusunda hiç yardımcı olmadı, herkes gibi sizde bekliceksiniz dedi. Tabi bu memura göre değişe biliyor, bizim snn 9 üncü gün geldi. Aradağınız konu ile ilgli çok bilgiyi Amerika’da ilk aylardaki deneyimler ilgili başlıkta çok deneyim var

• @Deniz-1 Zorlu bir süreçi tamamladınız tebrikler👏👍🏻🤚 Yeni hayatınızda güzellikler sizinle olsun Yolunuz açık olsun🤚🙏

• @Deniz-1 Hayırlı uğurlu olsun.Bizde Allah izin verirse 2025 yılında Hong Kong da mülakata girmek için dosyamızı taşıdık.Forumdakileri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.Yolunuz açık olsun

• @salih-atilla Salih bey ben bir şey demedim bu konu üzerine bu kadar durmayın ben sizin samimiyetinize inandım 🤚👍🏻 aeolun Amerika hayatına hazırlanın yolunuz açık olsun saygılar

• Merhabalar,
    Rica etsem sorumu yanıtlar mısınız..?
    Dv24 eşim talihli, Ankara dan son dağıtımla mülakat aldık. Ds-260 formunu şu aşamada açtırıp; pasaportları işletmek ve formu doldururken sehven hatalı seçim yaptığımız uyruk bilgimi(aslında, Tr doğumlu TC vatandaşıyım) düzelttirmek istiyoruz.. Yada şöyle sorayım bu konu yüzünden AP kalma vb bir durum olur diye korkuyoruz.. Nasıl bir yol izlemeliyiz..?
    Lütfeeeeen site adminleri cevaplayabilecek mi..?

• Neden ap ye kaldınız acaba..? @HüseyinBurcu

Benzer Başlıklar

• 316
  • 1360
  • 153
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |