Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@leylaa bu soruya forumda cevap alamazsınız.
    @Ben-Batur lütfen siz de çalıştığınız avukat / danışmanlık şirketi gibi konuları forumda dile getirmeyin.
    eğer çalıştığınız biri / firma varsa sürecinizi lütfen o kanaldan devam ettirmeye gayret gösterin.
    bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐

Forum yöneticileri DV2025 kapsamında yeni getirilen kural (FAM) nedeniyle tüm talihlilerin vize isteyen veya istemeyen ülkelere taşıma heyecanını ve bu başlıkta DV ile alakasız olan vize süreçlerini bu başlık altında tartışmasını anlayışla karşılıyor anladığım kadarıyla, yeni süreçte şansınız bol olsun.

CN’si büyük olan ve Schengen isteyen ülkelere şimdiye kadar Schengen vizesi hiç almamış ancak dosya taşımak isteyen arkadaşlara naçizane bir tavsiye daha yaz sezonu bitmeden iyi bir seyahat planı ile ülkeye döneceğinize dair kanıtlar (iş, okul, maddi ve gayrimenkul birikim kanıtları vb) ile kolay vize verdiğini araştırdığı bir ülkeye şimdiden vize başvurusu yapmanız ve vizeniz onaylanırsa o ülkeye masrafına çok takılmadan hızlı bir seyahat yapmanızdır zira DV2025 mali yılının başlayacağı 01.10.24 tarihine kadar zamanınız var.

Dosya taşıyanların masrafı ne yazık ki daha çok, mülakat tarihi aldıktan sonra ilk defa Schengen vizesine başvurmak ve olası red almak daha büyük üzüntü yaratabilir. Şimdiden bir Schengen vizesi (kısa veya uzun süreli / tek veya çok girişli) alarak mülakat tarihinizde tekrar vizeye ihtiyaç duyarak ilk Schengen’i referans göstermek ve adımlarınızı önceden planlamak sürecinize yardımcı olacaktır

• Arkadaşlar merhaba, umuyorum hepiniz iyisinizdir. İşin aslı ben çok iyi değilim. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama bugün üye oldum.

Lütfen şu an yazcaklarımdan ötürü beni yargılamayın, suçlamayın, zaten psikolojikmen çok kötü durumdayım, empati yapmanızı rica edeceğim.

Ben halihazırda kamuda çalışan bir öğretmenim, yani devlet memuruyum. 2025 lottery den greencard kazandım. Ama çok büyük bir sorunum var, ki bu nedenle ds260 doldurup, doldurmama arasında gidip gelmiştim, bu nedenle Haziran ayında doldurdum. Hukuki ciddi sorunum var, görev yaptığım yerde beni ihale komisyonuna dahil etmişlerdi, inanın imza atmak dışında asla bir bilgim yoktu. İhaleyi alamayan bir şirket yolsuzlukla ilgili kurumumuzu dava etmiş ve haklı olduğu da ispatlanmış. Bundan dolayı ben dahil 12 kişi yargılandık ve bizlere 1 yıl, 5 ay hapis cezası verildi. Bu ceza ertelendi ama sabıkamda görünüyor, ki mahkeme dosyasında da "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık" yazılı. Adli olarak ceza aldık ama idari soruşturmadan ceza almadım. Avukatın demesine göre hakim kimseye acımadan, dosya içeriğinde suçsuz olmamız anlaşılıyor olmasına rağmen herkese ceza vermiş. Üstte de belirttiğim üzere "halen devlet memuruyum" eğer suçumuz olsaydı görevden atılırdık, zaten banka hesaplarımız fln incelenmişti, hiçbir delil bulunamadı. Ama imza atmış olmamız, suça ortak yaptı bizleri. Bu geçen yıl oldu, geceleri uyuyamaz oldum, sırf bu yüzden istifa etmeyi ve ülkeden ayrılmak istiyordum, şansa green card çıktı diyordum ki sabıka kaydı sorunu tüm hayallerimi yıktı. Green card çıktıktan sonra bu durumu birkaç avukat ile de görüştüm, karar istinafta kesinleşmiş diyor. Yapılacak birşey yokmuş. En çok zoruma giden de suçsuz yere sicilimin bozulmuş olması. Buradan da okuduğuma göre 1 yıl üzerinde suçlarda ertelenmiş dahi olsa ret oluyormuş. Sorum şu; ben bu şi şansa bırakmak istemiyorum, yeşil pasaportluyum. Sabıka kaydı istemeyen ülke var mı ? Bir de yine burada okuduğum kadarı ile eğer Amerika'da isen greencard sürecini orada halledebiliyormuşsun. Daha önce Amerika vizesi almadım, ama başvurursam alabilirim diye düşünüyorum, AB ülkelerinde çok gezdim. Eğer Amerika vizesi alırsam, turist olarak oraya gidip bu işi orada sorunsuz halledebilir miyim ? Bu arada 2023 lottery den bir arkadaşım Amerika'ya gitti, bu durumu onunla da paylaştım. Bana diyor ki mülakata gittiğimde sadece götürdüğüm belgeleri ben oradayken gözüyle inceledi, birkaç soru sordu ve tebrik ederim dedi diyor. Yani götürdüğüm belgelerdeki bilgiler doğru da olmayadabilirdi, hiçbir teyit yapmadılar diyor. İnanın çıkmaz durumdayım, lütfen empati yapın. Mahkeme kararını da atabilirim buraya. Allah şahidim ki suçsuzum. Bu yüzden psikolojim çok bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum. Uzattığım için özür dilerim, hepinize mutlu bir hayat dilerim.

• @ATS16 bende buna yakın bir öneriyi bir arkadaşımıza yakın zaman da yapmıştım. Tekrar dan yazman bence önemli arada kaynamasın. Özellikle ilk defa Schengen vize alacaklar için Mali yıl başlamadan yada başlasa bile kısa bir tatil planı, 2. vizesi için önem arz edecek ve genelde ilk vizelerde multi giriş vermeseler bile 2. vize de multi veriliyor. (Multi için vize dilekçesinde yazacağız tatil planı önem arz edebilir. Bu kısmı bir araştırın derim.) Önemli olan gerçekçi ve doğru bir beyan ile yapılan tatil planı.. Biz Türkler severiz son dakikaya işlerimizi bırakmayı 🙂 o nedenle dosya taşıyacaklar için vize önemli ve son dakikalara bırakmayın schengen planlarınızı..

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway Uğur bey selam peki siz ne önerirsiniz oturum konusunda cok fazla saglam bılgıye ulasamadım bırısı sorun yok derken dıgerı uzak dur dıyor konsolosluga yazdım cevabı gelmedı henuz.

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan Okay teşekkürler

• @ahmetgokaya hocam bende, kendim eşim ve bebeğimiz için 3 kişilik bir başvuru yapmak istiyoruz. Vizeciler çok yüksek fiyatlar verdi. Bize onerebileceginiz bir kaynak varmıdır, bakarak başvuru yapalım, eksik ve yanlışlık olmasından korkuyoruz. Siz nasıl öldürdünüz hangi adımlari izlediniz. Eşim ve benim ABD vizemiz mevcut. Belki kolaylık olur Canada ya vize almada.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Fatih Kaymak Fatih Kaymak 

• @ugursway
    Haklısınız, kusura bakmayın. Revizyonlarımı genelde yazım/harf hataları sebebiyle ve bazı eklemeler için yapıyorum. Bu iletiyi bile revize etmişim mesela. Emin olmadığınız konuda yorum yapmayın demişsiniz, normalde bende öyleyimdir ancak nasıl denk geldiyse biraz emin konuşmuşum, genel olarak ifade edersem ordaki keskin ifadeleri -abilmek/-ebilmek çekim ekine çevirdim, arkadaşımızı da doğru yönlendirmek adına, meselenin özü bu aslında.

• @metinbeci
    Sadece asıl talihli oturum alırsa yeterli gelir diye düşünüyorum. Bir araştırın belki o kadar zor değildir. Sırbistan düşünüyorsanız, Sırbistan, Kuzey Makedonya veya Karadağ oturumu gerekir. Oturum araştıracaksanız buralarla sınırlı kalmayın, diğer komşu ve yakın ülkelere de göz atın derim.

• Bu ileti silindi!

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yalcin61 Dubai ,Doha oturum izni istiyor Tiran oturum izni istiyor Moldova ,Üsküp bunlardan cevap bekliyorum daha

Cevap geldi mi acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@ers evet başvurunuzun mali yıl sonuna kadar sonuçlanmış ve greencardınızı almış olmanız gerekiyor

• FAM kılavuzu diye bir yayından bahsediliyor gören bilen okuyan var mıdır hangi linkten bulabiliriz? Belki orada işimize yarayacak satır arası bilgiler bulabiliriz.

• ⭐⭐⭐

@gloria Bu linkten ulaşabilirsiniz.Bölüm 504.4-8

• @Flight101 teşekkürler ❤

• @EzgiLera Anladım hocam çok teşekkür ederim

• FAM kılavuzundaki şu bölüm önemli geldi. Konsoloslukların oturum sorma veya sormaması hakkında mühim olan düzenli dürüst evrak gibi bir şey anladım.

a. (U) Arka Plan: Departman yönetmelikleri, normal koşullar altında başvuru yerinin belirleyici faktörü olarak başvurucunun ikametgahını belirler. Bu, başvurucunun ikamet ettiği ülkeye atanan bir konsolosluk görevlisinin vize uygunluğuyla ilgili soruları çözmek için en iyi konumda olduğu görüşüne dayanmaktadır. Başvurucunun yaşadığı ülkenin kültürü, dili ve yasal ve politik çerçevesine aşina bir görevlinin yerel belgeleri yorumlaması ve başvurucunun yaptığı iddiaları değerlendirmesi daha kolaydır. Başvurucunun ikamet ettiği ülkede hızla fark edilebilecek sahte bir iddia veya belge, dünyanın başka bir yerindeki bir IV ünitesinde fark edilmeyebilir. Vize reddinden korkan bir başvurucu, uygunsuzluk nedenlerinin keşfedilmesini önlemek için evinden uzakta başvuruda bulunmak isteyebilir. Buna göre, görevliler, başvurucunun ikamet ettiği yerin dışında başvuru yapmak isteyen herhangi bir göçmenin durumuyla ilgilenirken aşağıdaki notlardaki yönergelere başvurmalıdır.

• @Hope-1 geçmiş olsun bir yıl üstü cezalarda memuriyetten çıkarma olmuyor mu.davaya zamanında itiraz etmediniz mi .Bu süreçte yapılacak şey dürüst davranıp durumu aktarmak.sonuçta ilgili personel kararı verecektir.

• Bunu da önemli buldum Belgrad çok kişiyi AP ye bıraktı yazılmıştı. Sebebi bu olabilir.

(U) Bölge Dışı Başvuruların İşlenmesinde Olası Gecikmeler: IV birimleri, bölge dışı başvurunun belgelerinin ve diğer unsurlarının düzenli olduğundan emin olmak için özel özen göstermelidir. Arka plan bilgisi veya belge doğrulaması için birincil yargı yetkisine sahip makamla görüşmek gerekebilir. Bu, muhtemelen resmi vize görüşmesi yapıldıktan sonra gecikmelere neden olabilir. Başvuru sahibi, dava işleme alınmak üzere kabul edildiğinde bu olasılık hakkında bilgilendirilmelidir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |