Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cttl Ben Aralık 2023'de başvurdum Canada'ya hala cevap bekliyorum. Vize 2-3ayda tamamlanmıyor şu sıralar

• @leylaa çok uzun sürmüş peki başka bir girişiminiz varmı baska ulkeye basvurmak gıbı yoksa kanadayı mı beklıceksınız

• @leylaa
    selamlar. evet siz daha önce de belirtmiştiniz, yazdım sanıyordum yazmamışım. sizin durumunuzda bir problem var kesin. normal süreç değil yani sizinkisi. sizin gibi sadece bir kaç kişiye denk geldim. ama %90 normal süreçte tamamlanıyor. sizin de sormanızı tavsiye ederim.
    owp döneminde baya kafa patlatmıştım bu konuya da.

dv konusunu baltalamayım. maliyet vs olarak bence iyi bir alternatif uzak doğuya göre.

• @metinbeci Ay başında başvurdum hocam, yok daha önce yurtdışı çıkışım var. Mevcutta schengen vizem de var Mayıs 2025 bitişik. Kazara Viyana olursa belki o tarihe yetişmez. Nisan gibi tekrar schengen e başvuracağım.

• @cttl TS2023 sürecinden dolayı Kanada vizelerinde geçtiğimiz yılbaşı döneminde büyük birikmeler vardı. 7-8 ay bekleyenler oldu. Belki halen backlog olduğu için süreç yavaş ilerliyor olabilir. Bizde Kasım 2023 de başvurduk vize Şubat 2024 de vize verildi. Yeni başvuracak arkadaşlara tavsiyem şu olabilir başvuru sırasında eğer aile olarak başvuruyorsanız daha önce Schengen veya Amerika vizesi olan kişi üzerinden başvurup ailenin geri kalan bireylerine asıl başvuru sahibi sponsor olarak başvurtabiliyor. Benim amerika vizem olduğu için kanada vizesi başvurusunda eşime sponsor oldum ve o şekilde ikimizde vizemizi aldık. Biz aracı kurumda kullanmıştık ordaki kişi Aile vizesi şeklinde başvuruyoruz siz eşinize sponsor görükeceksiniz diye bilgi verdi. Belki aile olarak başvuranlar bu durumuda değerlendirebilir.

• @ahmetgokaya Başvuruyu kendinizmi yaptınız vizeci ile mi. Maliyet nedir bilgi verirseniz sevinirim. İşyerinden evrak vs almak gerekiyormu

• @kinghaze35, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, case Number 14XXX olduğu için dosya taşımanın mantıklı olacağını düşünüyorum forumdan okuduklarım ve forumda ilham aldığım bazı hikayelerden dolayı. DV2025 te benzer durumda olan ve dosya taşıyan birisi var mı acaba? Hangi ülkelere mail atmalıyım? Forumda yeniyim direkt alakalı bir rehber göremedim henüz. Şimdiden teşekkürler. Herkese başarılar ve şans diliyorum.

Ben dosyamı taşıdım ve bi avukatla çalışıyorum mesela hocam, benim CN'ıma bile güvenemiyorum siz de biran önce harekete geçseniz çok iyi olur nacizane tavsiyem

• cn numaram 28k lerde, abd turist vizemiz var. dv2024 icin bizim siralarimiz agustosda current olmus. biz de 2025 augsotsda current olacagi varsamiyla amerikaya 1 ay oncesi gidip 2025 temmuz gibi turist vizesindeyken aos yapsak eylul 2025 sonununa islem yetismezse greencard hakkimiz yanar dogru mu anladim forumda okuduklarimi ? current olmadan gitsek zaten basvuru yapamiyoruz. aos surecine basvuru yaptiktan sonra bekleme suresi de mali yil bitimine dahil mi ?

• @erenotti oturum almak kolay olmasa gerek ayrıca 3 kişilik aile olunca sadece asıl talihli yeterlimi değilmi bunlar hakkında bilgim yok zaten oturum almanın kolay oldugunu sanmıyorum.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Daha önceki iletilerimde schengen vize red oranları ve kolay alınabilen ülkeler ile ilgili bir kaç paylaşımda bulunmuştum..Şahsi kanaatim çalışan, evli, çocuklu bir ailenin schengen alması eksik evraksız ve güzel hazırlanmış tatil planı ile zor olmayacaktır. Bana kalırsa bir ülkeden oturum almak schengen almaktan zor. Schengene tarafında zor olan randevu bulmak..Üç tane yetkilendirilmiş şirketin sitelerinde 1 ay geçirin illaki randevu yakalarsınız..Tek kişiyseniz randevu bulmanız 1 ay bile sürmez...Önümüzde hala uzun zaman var. Schengenim yok demeyin kendisi gelip kapınızı çalmaz, gidin başvurun 3 gün 5 gün demeyin alın, o ülkeye gidin harcamayı minimum tutun, schengen bölgesi kurallarına uygun seyahat edin geri gelin. Sonra bir daha başvurun devamlı elinizde schengen tutmaya çalışın..Okuduğum uzak doğu deneyimlerinde kişi başı maliyet, avrupaya dosya taşıyarak vize alan 3 kişilik ailenin maliyetine denk geldiğini gördüm...😉

• @Ben-Batur Hangi avukatla çalışıyorsunuz?

• @cttl Başka bir arkadaşımla aynı hafta başvurduk neredeyse, onun süreci iki hafta önce tamamlandı düşünün. O başka bir vize firmasıyla çalıştı ben başka bir firmayla çalışmıştım

• @erenotti
    Cevap vermiş olduğum gönderinizi buraya bırakıyorum, çok fazla revize ettiğiniz için benim vermiş olduğum cevabı havada bırakmışsınız.

f8793dd7-dfbf-40fd-a023-0961b2ee4acb-image.jpeg

Bu şekilde yazdığınızı okuyan birini yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz.

• @Flight101 Riskli ama en mantıklısı bu oldugunu düşünüyorum tabiki zamanı olanlar için geçerli

• @ugursway Uğur bey selam peki siz ne önerirsiniz oturum konusunda cok fazla saglam bılgıye ulasamadım bırısı sorun yok derken dıgerı uzak dur dıyor konsolosluga yazdım cevabı gelmedı henuz.

• @metinbeci
    Bu iletimde fikrimi belirtmiştim. Sizin sürecinizi ise bizler de sizlerle beraber göreceğiz, ilk bülteniniz her an açıklanabilir, biraz daha bekleyerek, deneyimler paylaşıldıkça gidişata göre yol haritanızı çizebilirsiniz.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Kendimiz yaptık hocam, 270 USD iki kişi. Buna parmak izi, fotoğraf dahil.

• @ugursway teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz işte o yüzden dedim forum bunun için ne kadar da güzel bir yer diye.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@leylaa süreciniz resmi olarak başlamadan bir şey söylemek zor ama DV2024 size açıkça bir şeyler anlatmıştır diye düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |