Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 20240804_182507.jpg

20240804_182451.jpg

20240804_182437.jpg

20240804_182052.jpg

20240804_182019.jpg

• ⭐⭐⭐⭐

@JUSTWATCH-JW, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Peki ABD'de ne iş yapıyorsunuz . Bende gelmeyi düşünüyorum fakat mesleğim yok oraya gelenler ne meslek yapıyor acaba.

Eğer mesleğiniz yoksa gitmeyi düşündüğünüz eyalete göre bir meslek seçmenizi tavsiye ederim. Örneğin Florida’ya gidecekseniz turizm sektörüne yönelin.

Ohio’da gördüğüm kadarıyla en çok aranan meslekler registered nurse ve üretimde çalışacak kişiler. Ohio’nun Amerika’nın en büyük 3. endüstrisi olması buna etken ve üretimde çalışacaksanız sıfırdan başlayabilirsiniz burada, lise mezunu olmak yetiyor genelde. Tecrübeye göre saatlik ücretleri $20-35 bandında gördüğüm kadarıyla.

Ama hem mesleğim olsun hem de iyi para kazanayım istiyorsanız buraya geldiğinizde hemşirelik eğitimi almak çok mantıklı. İlanlardan gördüğüm kadarıyla haftalık $1500-4000 aralığında kazançları. Buraya geldiğinizde bir kurs, sertifika almak gerekiyor. YouTube’da sürekli pazarlanan, eğitimle tırcı olma hayali yerine bence hemşire olmak daha mantıklı gibi.

Ama genel olarak Amerika’da en çok kazandıran meslek bence avukatlık ve emlakçılık çünkü üst sınırı yok. Her şey müşteri portföyünüze bağlı. 1 davadan -davayı kazanamamasına rağmen- milyon dolarlar kazanan avukatlar biliyoruz 🙂

• ⭐⭐

Sizin bölgelerinizde de son zamanlarda Avokado fiyatları arttı mı? Tanesine 0.5$ öderken şu an 1$ altında bulmakta zorlanıyorum.

• @MySea Hangi manyak, salatalıkları tek tek sretch filime sardır dı?
    Hijyen içinse diğer meyveler ve sebzelerde de niye bu uygulama yok?
    Buradaki amaç,Hijyen değilse manyağın salatalıklarla özel bir bağımı var?😁 😁

d6b3a09b-9052-4a99-9cc9-d984bfdf377d-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@kartalveat, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea Hangi manyak, salatalıkları tek tek sretch filime sardır dı?
    Hijyen içinse diğer meyveler ve sebzelerde de niye bu uygulama yok?
    Buradaki amaç,Hijyen değilse manyağın salatalıklarla özel bir bağımı var?😁 😁

d6b3a09b-9052-4a99-9cc9-d984bfdf377d-image.png

English Cucumber onlar, sıradan çinko karbon cucumber değiller. Kraliyet soyundan. Onlar tek tek streçe sarılı olmasın da pırasayı mı tek tek sarsınlar? 😬

Bu arada cidden market fark etmeksizin English cucumber hep streçe sarılı oluyor. Henüz hiç açık satılanına denk gelmedim galiba.

• ⭐⭐⭐⭐

@kartalveat
    @EzgiLera sayenizde bilgilendim, teşekkürler.
    Kullanımı müthiş kolay. İstediğiniz kadarını kesip kalanı streç içinde bırakıyorsunuz. Ben çok beğeniyorum.

• @kartalveat Bu turlerin dis kabuklari daha ince ve darbelere daha acik. O nedenle strech filmle sararak hem bunu azaltiyorlar hemde nem oranini dengeliyorlar. Bir cesit raf omrunu uzatma taktigi de diyebiliriz.

• @EasternStar Lidl ve Aldi gibi storelarda tanesi $0.85-0.95 civarinda. Farmers markette $0.79 idi.

• ⭐⭐

@MySea Çok işte, olgunlaşanların 6 tanesine 1$ verdiğim günleri biliyorum 🙂

• @EasternStar Sanirim sizin orada Florida'da avacado bahcelerinde calisacak insan bulamiyorlar. Asgari ucret artinca, maliyet artti. Ustelik, kacaklari eskisi gibi rahat calistiramiyorlar bahce ve tarlalarda.

• ⭐⭐

@MySea Valla bilemedim hocam, çoğu Latin Amerika ülkelerinden ithal zaten, yerli avokadoya çok az rastlıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea Valla bilemedim hocam, çoğu Latin Amerika ülkelerinden ithal zaten, yerli avokadoya çok az rastlıyorum.

Benim eve yakin bir Arap market var, zeytinleri burdan aliyorum. Degisik Akdeniz ulkelerinin zeytinlerini denedin buradan, Lubnan ve Fas zeytinleri cok kaliteli ve lezzetli.

• ⭐⭐⭐⭐

Bizim erisebildigimiz ve alisveris yaptigimiz marketleri degerlendirirsem:

Walmart: Cesit cok, akliniza gelecek her seyi bulabilirsiniz, fiyatlar cok dusuk ama kalite cok iyi degil. 5M BIM gibi dusunebilirsiniz

ALDI: En ucuz olmasina ragmen kalitesi gayet iyi. Hizli ve pratik gida alisverisi icin en uygunu. Cesit sinirli olmasina ragmen mutfaginizda ihtiyac duyabileceginiz her seyi bulacaginiz yer.

Tops: Orta seviye kalite ve daha bol cesit. Fiyatlar ALDI'nin ustunde. Daha fazla secenek isteyenler icin.

Wegmans: En ust kalite, buyuk magaza ve cok fazla cesit. Cok buyuk Macrocenter magazasi gibi dusunebilirsiniz. En pahalli oldugunu soylemeye gerek yok sanirim.

Price Chopper: Bunu bir kac ay once kesfettik, evimize yakin bir tane varmis. Kalite ve cesit olarak Wegmans ayarinda ama fiyatlar ALDI'nin bir tik ustu. Tam bir kalite/fiyat performans magazasi. Adini hakkeden bir magaza zinciri.

CostCo: Bize biraz uzak oldugu icin cok sik gidemiyoruz. Toplu alisverislerde cok uygun. Yillik uyelik bedelini bir alisveriste bile cikarabilirsiniz, sonraki alisverislerinizde cok karli cikarsiniz.

• Bu haftasonu Texas’ta back to school etkinlikleri kapsamında, çogunluğu okul ve çocuk malzemesi olan kategorilerde tax free weekend (9-11 Agu) var.

Alışveriş yapmak isteyenler istisna tutarları ve kategoriler; https://comptroller.texas.gov/taxes/publications/98-490/

• @deebee Welcome to Delaware! No sales tax at all 😉

• ⭐⭐

@MySea her şekilde ödüyorsunuz sales tax türevlerini.
    ya property tax yüksektir yada başka birşey 🙂

• @charon Biz sales tax odemiyoruz, property tax da cevre eyaletlere gore en dusuk olan Delaware'de. O yuzden, komsu eyaletlerde calisip, Delaware'de yasayan cok insan var. Ayni sekilde komsu eyaletlerde yasayip, Delaware'e alisverise gelen de cok.

• arabamın camı çizildi boydan boya car wash standına sokmustum orada oldu buyuk ıhtımal sıcak soguk dengesinden catladı, sigortaya gittim 100 dolar benden gerisi artık ne tutarsa sigortadan. Adamlar gelip alıp kapının onunden sonra geri getiriyor.

• @baran-bozdogan Car wash zarari odemiyor mu?

• @MySea aslında şöyle oldu tam arabamın camı çizilmişti yaklaşık 10 cm nasıl ve nerede oldu bende bılmıyorum bu ilk çiziğin ben pek önemsemedim altda gözle bile görülmesi zor üst katmanda bir çizikti car wash a soktugumda çizik boydan boya tam ortadan geçti, car wash bu durumda diyebilir zaten çizikti ki günde 100 tane araba giriyor oraya o detayı ben vermedim size ilk iletie benim hatam yoksa car wash a musallat olurdum 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |