Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ozmell o farklı bir konu. İlk girişte pasaportunuza basılan mühür 1 sene green card yerine geçiyor.

• Özet olarak vatandaş olabilmeniz için 5 senede 30 ay ABD de yaşmanız gerekiyor. Bunun dışında bir seferde 6 aydan fazla sebepsiz ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Ben ilk 3 yaklaşık 6 ayda bir giriş yaptım. Sonra burada yaşamaya başladım.

• @suedo bence olmaz, sonuçta 1 seneden önce taşınmayı planlıyorsunuz
    sorulursa o şekilde, işlerinizi planladığınızı sürecin devam ettiğini etc. açıklarsınız ancak bu tip soruların kesin cevabı ve kesin kuralı yok
    her customs/border officer farklı soru sorup davranabilir. her havalimanı bile farklı olabilir
    newarkta hep bin türlü soru sorulurken , miami de hep elimi kolumu sallayarak geçtim mesela etc.

• ⭐⭐⭐⭐

Mülakat sonrası (10.01.24) ilk girişi 03.04.24 tarihinde Los Angeles’dan yapmıştık, 1 hafta kalmıştık ve 10.04.24 Türkiye’ye dönmüştük.

6 aydan fazla ABD dışında kalmama şartı & ekstra bir sorgulamaya maruz olmamak, vatandaşlık başvurusu sırasında önümüze bir engel çıkmaması adına ikinci girişi 01.08.24 (bugün) Chicago’dan yaptık.

Giriş esnasında pasaport kontrol CBP memuru sahip olduğunuz permanent resident ile düzenli olarak yaşamaya mi geldiniz diye sordu. Kesin göç öncesi yaşam ve iş ile ilgili ayarlamaları yapmak için geldiğimizi, Türkiye’ye geri döneceğimizi, bu giriş tarihinden (01.08.24) 6 ay geçmeden ve permanent resident kartın teslim edildiği 30.04.24 tarihi itibariyle 1 yıl geçmeden kesin göç edeceğimizi beyan ettim. Takip ettiğimiz tarihlerin doğru olduğunu ve bu sürenin aşılmamasını söyledi.

Bu bilgileri öğrendiğim foruma, geçmiş tecrübelerini yazan kullanıcılara ayrıca teşekkürler 🙏🏻

• @Yamtar ilk girişimde 1 ay kaldım. İkincisinde de yaklaşık 1 ay kadar kalmayı planlıyorum

• @ATS16 yani pasaportta yazan 1senelik permanent residency tarıhıne kadar mı yerlermek gerekıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@ozmell

Bunun kesin bir kaidesi yok, bu göçmen vize verilirken sizden beklenen size verilen bu hak doğrultusunda ABD’ye en yakın zamanda taşınmanız ve dönen çarka (sosyal-ekonomik-vergi-çeşitlilik) dahil olmanız.

Resmî otorite ve temsilcisi Custom Border Protection (CBP) memuru göç için bir yılın optimum bir süre olduğunu düşünüyor, bu süreden sonra sürece dahil olmak sizin takdiriniz ama geçen bu süreçte sizin göç etmemenize neden olan profiliniz özelindeki nedenleri (eğitim, sağlık, çocuk vb) sözlü ve yazılı kanıtlamanız talep edilebilir ülkeye girişleriniz esnasında.

Ayrıca size sunulan permanent resident’ı turistik amaç için kullanmanız mülakat esnasında verdiğiniz beyana aykırı olduğu için permanent resident hakkınızdan kişisel isteğiniz ile feragat etmeniz istenebilir veya bu hakkın elinizden alınması için sizi mahkemeye sevk edebilir CBP.

İmzanızdan gördüğüm kadarıyla sağlık raporu tarihiniz 17 Ocak 2024, hakkınızın yanmaması için ilk girişiniz 17 Temmuz 2024 tarihine kadar yapmış olmanız gerekirdi. Giriş yaptınız ABD’ye ve zarfınızı teslim ettiniz mi? Bol şans 🍀

• @arnblt merhaba yüreğinize sağlık çok kıymetli bilgiler benim sorum burada iş kurmasak iş yapmasak Türkiye gekiri ile sizinkisi gibi altı ay altı git gellerle beş yılı tamamladığınızda Amerika'da iş yapmadınız vergi vermediniz gibi sorular ile muhatap oluyormuyuz yaşımız emekli Türkiye'den burda Türkiye kazancimi harcıyoruz demek geçerli olur mu siz mülakatta ne tür sorular ile muhatap oldunuz teşekkürler hayırlı olsun vatandaşlık darısı bizlere inşallah efendim sağlıcakla kaliniz

• @hukukcu111 öncelikle vatandaş olabilmek için 30 ay burada bulunmanız gerekiyor. Bu olmazsa olmaz. Ben ilk 2.5 yıl giriş çıkış yaptım ama eşim ve oğlum buradaydı. Eşimde 5 yıl içinde toplam 622 gün ABD dışında benimle birlikte Türkiyedeydi. Ama bir seferde 6 aydan fazla hiç ABD dışında kalmadı ve sorunsuzca vatandaşlığını aldı. Ben gelecek hafta başvuracağım. Çünkü son 5 seneye bakıyorlar. Böylece ilk sene yaptığım 6 ayda bir 2 giriş çıkış hesaba alınmayacak.
    Vatandaş olabilmek için ABD de çalışmanız gerekmiyor ama vergi bildirimi yapmanız gerekiyor. Mülakatta her şeyi sorabilir ama Türkiye kazancımla geçiniyoruz demek bir sıkıntı olmaz. Burada çok örnek var o şekilde.
    Selamlar

• @hukukcu111 Mülakat soruları, youtube'da Civic test examples diye aratırsanız, son derece belirli sorular. Yurt dışına gidiş (burada yurt dışından kasıt ABD dışı) sebepleriniz mutlaka sorgulanacaktır. Bunu düzgün bir şekilde ifade ettiğiniz zaman sorun olmaz.

Diğer arkadaşımızın söylediği vergi konusu önemli...

• @warmgrey merhaba. Eşime yurtdışı seyahatleri ile ilgili hiç bir soru sormadı görevli. Ama sorma ihtimalleri yüksek diye hazırlamıştı cevaplarını. Tamamen görevliye bağlı. N400 formunda Have you ever ile başlayan ve genellikle No diye cevapladığınız sorulardan da soruyorlar. Bir önceki kişiye sormuşlar baya. Önemli olan o mülakata ilk girişte ki rahatlığınız ve ingilizce bilginiz. Eğer ingilizceniz yeterli olmadığını anlarsa o Have you ever sorularındaki kelimelerin anlamlarını soruyorlar. Bilerek mi cevapladınız diye. Bizden öncekine sormuşlar.
    Biz bir tanesine Yes dediğimiz için ona iyi hazırlanmıştı eşim ve onu sormuşlar sadece.
    Selamlar

• Arkadaşlar Amerika ya en son 2 sene önce giriş yapmıştık.kasim ayında terkar giymeyi düşünüyoruz.bostondan mi yoksa Nev York dan mi giriş yapmalıyız.hangi havalimanı daha anlayışlı 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@mia bu konuda üstad @gucarslan’ın daha önce benzer soruya cevabı JFK olmuştu ama yine de forumda arama butonu ile aramak veya kendisinden cevap beklemek doğru olabilir 👍 geçtiğimiz 2 yılda ABD dışında kalmanızı gerektiren mecburi sebepleri (hastalık, eğitim vb) kanıtlayan dokümanlarınızı ve çevirilerini yanınızda götürmeniz faydalı olabilir

• @mia JFK iyi bu konuda deniyor ama net bilgim yok. Fakat arkadaslardan bizzat duydugum tecrubelere gore Boston kesinlikle hayir. Sıkıntılı bir yer.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@mia JFK'den giriş yapın. bol şans..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• Merhabalar, daha önce eylül ayında ikinci girişimi yapmayı planladığımdan bahsetmiştim. Özet geçmek gerekirse ilk girişimi 2024 mart ayında yaptım ve yaklaşık 1 ay ABD'de kaldım. İkinci seyahatimi de 6 aylık süre dolmadan eylül ayı içersinde yapmayı planlıyordum. Ancak iş programım sebebiyle eylül ayındaki giriş durumum net değil. 2025 Ocak gibi eşimle beraber taşınmak üzere giriş yapsak herhangi bir problem ile karşılaşır mıyız, bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@suedo geçmiş deneyimlere bakıldığında ilk giriş tarihi ve permanent resident card issue tarihine müteakip 1 yıl içerisindeki girişlerde CBP memurlarının anlayışla karşıladığı gözüküyor, tabi durum memurdan memura da değişebilir. 2025 Ocak seyahatiniz kesin göç için olacaksa, alışkanlık haline gelmeyecekse ve 2025 Ocak ayı girişinizde kendinizi CBP memuruna iyi ifade ederseniz (iş süreci, taşınma işlemleri vb) sorun olmayacaktır. Sorun olacağına dair çekinceniz var ise bu konuda daha önce tavsiyede bulunan @gucarslan'ın dediği üzere daha esnek/hoşgörülü olan JFK'den giriş yapmanız tavsiyedir.

Buna ilave olarak ileride başvurmanız muhtemel ABD vatandasligi sürecinizde dikkate alınacak tarihin 2025 Ocak ayı girişi olacaktır.

• @ATS16 çok teşekkür ederim 🙏🏻

• @gucarslan çok teşekkür ederim.🙏🙏

• Arkadaşlar selamlar, herkese esenlikler dilerim. Ben ilk girişimi 2020 temmuz ayında yapmış, 3-4 gün kaldıktan sonra buradaki işlerimi halletmek adına geri dönmüştüm. Green cardımın basılması da yanlış hatırlamıyorsam kasım ayını buldu. İkinci ve nihai girişim ise 2021 nisan ayında oldu, yani ilk girişten 8 aydan az bir süre kadar sonra. Bu durumda benim 5 yıllık sürem 2021 nisan ayından itibaren mi işlemeye başlıyor? Çünkü konu ile ilgili kesin kararlar olmadığı, vatandaşlık başvurusu zamanı başvurunuzla ilgilenen memurun inisiyatifinede olduğuna dair iddialar var redditte.

1. sorum ise şu olacak; sağlık sebeplerinden ötürü bu sene nisan ayında Türkiye'ye temelli dönüş yaptım. O zamana kadar olan süreçte 30 ay süresince Abd'de bulundum, yani o konuda bir sorunum yok. 5 yılı doldurana kadar da her 5 buçuk ayda bir Abd'ye 10-15 günlük girişlerim olacak. Abd'de aktif banka hesabım, sağlık sigortam vs mevcut ve vergi beyanlarını yapacağım. Bu sürekli giriş çıkışlar, mazeretimi beyan ettiğim taktirde, vatandaşlığı olumsuz etkiler mi?
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |