Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ugurbocegi bütün mal varlığınızı şubesi olan bir bankaya aktarıp oranın dökümünü alabilirsiniz

• @Serapp viyanada gireceğim mülakata, sanırım yanlış bilmiyorsam viyana konsolosluğu e devletten alınma belgelere çeviri yapılmadan kabul ediyordu.

• @ugurbocegi merhaba. Ben o şubesiz bankayı kullanmıyorum fakat bildiğim kadarıyla ücret karşılığında ıslak imzalı belge gönderiyorlar. Islak imzalı olmasa da kabul edilebilir ama risk almamak adına kargolamalarını isteyebilirsiniz. Kolay gelsin.

• Merhabalar sevgili forum üyeleri
    Dosyamızı Viyana’ya taşımak için mail attık kaç gün içerisinde dönüş sağlıyorlar. Daha önce dosya taşıyanlara kaç günde döndüler.

• @zeynepebe KCC ye atılan Mail de iş yoğunluğuna göre değişebilir 1 gün içinde de gelebilir bir hafta içindede ama genelde 1-2 gün içinde gelir.

• @cebrailoz teşekkür ederim ☺

• @zeynepebe ben sabah 9 da mail atmıştım gece 12 gibi dönüş gelmişti, 2 hafta sonrasında da teyit etmek için dosyam nerede diye sormuştum akşam 10 da onun geri dönüşü de ertesi gün öğlen 3 te gelmişti ortalama 24 saat içerisinde dönüyorlar.

• @kelebek Haklısınız peki 2024 te neden mülakat almamış bunun sebebi nedir biraz anlatabilir misiniz bende Ummana taşıyacağım çünkü dediğiniz gibi hem turist vizesi alınabiliyor hem de yakın

• Arkadaşlar merhaba öncelikle ilk sorum CN numaram 3xxx dosya taşıma yapmalı mıyım
    İkinci sorum aralık ayında asker kaçağı durumuna düşüyorum diyelim ki şubat ya da mart ayında mülakat aldım. Asker kaçağı olmam ve belge alamamam bi sorun teşkil eder mi? Yardımcı olur musunuz lütfen.

• @rezanclz teşekkür ederim bilgilendirme için umarım olumlu dönüş olur

• Bu ileti silindi!

• DV mülakat değişikliği yaptıktan sonra dvprogram.state.gov üzerinde bir değişiklik oluyor mu? Onay maili geldi ama emin olmadım.

• @evrentnrkl nereye taşıdın hocam

• @brkkrmz27 Ne hallere düştük hocam vallahi ben de 4xxx CN ile taşıma yapacak mıyım acaba diye düşünüyorum. Umarım gerek kalmaz

• @dogukan-altn bir çok etkeni var aslında ama bence en onemlisi dosya taşıma current olmadan hemen önce kcc yolu ile taşıma istedi ise ki formda da geçen sene ummana taşıma yapan ama kabul edilmeyen arkadaş da durum bu şekildeydi. Taşıma olayi sonrası 3-4 gün sonra current olmuştu. Bu önemli bir etken
    O yüzden taşımanın erken yapilmasi onemli
    Case number ve ds260 formu gönderme zamani bile etken olabiliyor .Bu konuda detaylı araştırma yapmanızı ve tüm etkenleri değerlendirmenizi tavsiye ederim.

• @brkkrmz27 merhaba, bunu tamamen sizin arastirip kendinize göre karar vermeniz gerek dv2023 te 8k cnye sahip tanidigim ankarada mayis ayinda mülakatini aldi ve yanlis hatirlamiyorsam 11k cnye kadar mülakat verilmisti fakat dv2024 te mali yil bitmesine cok az süre kalmasina ragmen ankara 6k ya bile gelemedi dv2025 te ne olacagi belirsiz belki 2k ya bile gelemeyecek cn genele göre düsük oldugu icin kimse net bir bilgi veremez, benim sahsi düsüncem bütceniz sizi zorlamayacaksa tasiyin direkt ankaraya güven olmaz ben 5k cnye sahip olmama ragmen tasima yaptim.

• @rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@brkkrmz27 merhaba, bunu tamamen sizin arastirip kendinize göre karar vermeniz gerek dv2023 te 8k cnye sahip tanidigim ankarada mayis ayinda mülakatini aldi ve yanlis hatirlamiyorsam 11k cnye kadar mülakat verilmisti fakat dv2024 te mali yil bitmesine cok az süre kalmasina ragmen ankara 6k ya bile gelemedi dv2025 te ne olacagi belirsiz belki 2k ya bile gelemeyecek cn genele göre düsük oldugu icin kimse net bir bilgi veremez, benim sahsi düsüncem bütceniz sizi zorlamayacaksa tasiyin direkt ankaraya güven olmaz ben 5k cnye sahip olmama ragmen tasima yaptim.

Nereye taşıdınız hocam? Şu anda dosya kabul eden konsolosluk var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Türkiye'de faaliyet gösteren hepinizin bildiği bir dijital banka var, fiziki şubeleri yok bunların. Varlıklarımın bir kısmını burada bir kısmını da kırmızı temalı bir kamu bankasında tutuyorum. Bu dijital bankadan hesap dökümü/çift imza-kaşe/imza sirküsü vs. alırken sıkıntı yaşar mıyım? Telefonda sorduğumda yapıp size e-posta göndeririz demişlerdi ama ıslak imzalı mı olması gerekiyor? Daha önce bu konuyu tecrübe edeniniz oldu mu acaba?

Bir de kamu bankası dediğim kırmızı temalı bankada sorun yaşayanınız oldu mu? 🙂 Maalesef kamuda işler çokça baştan savılıyor, son dakika para transferi yaparsam konsolosluk şüpheli karşılayabilir. Sizler sürecinizi hangi bankadan yürüttünüz, deneyiminizi buradan veya özel mesaj yoluyla yazarsanız çok mutlu olurum.

Banka adı vermenizde sakınca yok. Hatta verirseniz daha iyi çünkü daha sonra arama çubuğunu kullananlar mesajlarınıza kolayca erişebilirler.

Enpara’dan bahsediyorsunuz diye düşünüyorum. Enpara için ben Finans Banka gidip dökümü ve imza sirkülerini almıştım. O zaman ıslak imzalı posta da gönderiyorlardı hatta pandemi sürecinde bunu ücretsiz yapmışlardı ama imza sirküleri göndermiyorlardı sanırım. O yüzden ben Finansa gitmiştim.

Ziraat bankasından mı bahsediyorsunuz? Nasıl bir sorun mesela? Döküm alamamak gibi mi?

Şu ana kadar her bankada ve hiçbir bankada sorun yaşayan olmadı. Bankanın kendisinden ziyade şubedeki bilinçsizlik veya yetkisizlik sebebiyle sorun yaşayanlar oldu. Daha büyük ve daha merkezi yerlerdeki banka şubelerine giderek sorunu çözdüler. Ankara’daki konsolosluğa yakın olan banka şubelerinin hiçbirinde hiçbir sorun yaşamazsınız mesela. Çünkü hepsi merkezi ve bu süreçlere hakim bankalar.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp viyanada gireceğim mülakata, sanırım yanlış bilmiyorsam viyana konsolosluğu e devletten alınma belgelere çeviri yapılmadan kabul ediyordu.

Eğer e-devletten aldığınız belge İngilizce ise evet çeviri yaptırmanıza gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@brkkrmz27, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba öncelikle ilk sorum CN numaram 3xxx dosya taşıma yapmalı mıyım
    İkinci sorum aralık ayında asker kaçağı durumuna düşüyorum diyelim ki şubat ya da mart ayında mülakat aldım. Asker kaçağı olmam ve belge alamamam bi sorun teşkil eder mi? Yardımcı olur musunuz lütfen.

Başka bir ülkeye vizeniz var mı? Yeşil pasaportunuz var mı? Maddi imkanınız var mı?

Hepsi sizin için tamamsa Aralıktan önce mülakat alıp askerlik durumuyla hiç uğraşmamak için taşımayı düşünebilirsiniz. Ama yoğun olmayan ve bültene yetişen bir konsolosluğa taşımanızı tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |