Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MMT Denememiştim, şimdi deniyorum teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar, yerleşeceğim eyaleti henüz belirlemedim, iş vs durumlara bağlı. Mülakatta muhtemel eyaleti söylemem ya da belirli olmadığını söylemem de bir sakınca var mıdır? İkinci olarak ülkeye giriş yaparken formda ibraz ettiğim adresten farklı olarak başka eyalete gidersem problem yaşar mıyım? Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

• @kkaya mülakatta belirteceğiniz eyalet, sizin orayı karşılayıp karşılayamayacığınız dışında önem teşkil etmiyor. Hesabınızdan 5 bin dolar ile new yorka gideceğim demediğiniz sürece sorun olmaz. X eyalete gideceğim başlangıç olarak ama daha henüz karar vermedim, daha sonradan karar vereceğim diyebilirsiniz. Ayrıca vereceğiniz adres greencardınızın postalanacağı adres. İsterseniz hawaiye postalayıp alaskada yaşayabilirsiniz. Size kalmış. Bol şanslar

• @Hope-Breaker Yanıt için teşekkürler, son olarak her sey olumlugu ilerledigi takdirde ekim sonu giris yapmayı planlıyorum. seçim süreci, trump'ın basa gelmesi vs. problem yasama ihtimalim var mıdır? Ülkeye girişi daha erken çekip bir an önce kartı teslim almam daha mı iyi olur? Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim, teşekkürler..

• @kkaya Merhabalar, Hope Breaker'in ifade ettiklerine ek olarak şunu önermek isterim. Plan bence önemli, dolayısıyla Amerika'da bir akrabanız , bir arkadaşınız var ise başlangıç için orayı tercih edeceğim. (Bu arada bu kişiler umarım çok pahalı bir eyalet yada şehirde değildir. / o zaman maddi bir tutar ile söylediğiniz desteklemeniz gerektiğini düşünüyorum.) derseniz en azından "Oryantasyon" sürecini sıkıntısınız geçireceğiniz karşı tarafa hissettirmiş olacaksınız. Klasik olarak mülakatlar da insanlar "önce Hizmet Sektöründe başlayacağım daha sonra kendi işim olan ................... işini yapacağım diye kısa ve öz cümleler kuruyorlardı." dolayısıyla karşı tarafa hiç düşünmemiş? plan yapmamış? Araştırmamış? olarak giderseniz güvensizlik yaratırsınız. Hope Breaker aslında New York örneği tam da bunun için. New York başlangıç için pahalı bir şehir dolayısıyla siz pahalı bir şehre gideceğinizi ve cebimde yada bankamda 5.000 USD var derseniz bu riskli bir plan olur olası bir problem yaşarsınız. Bence mutlaka ve mutlaka bir şehir seçin ve bu şehri araştırıp ona göre beyan edin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Yaman-0 numaranız 6800lerdeyse kesin olarak bitti diyemeyiz ancak ankaranın eylül mülakatını dağıttığını düşünüyorum ikinci bir dağıtım yapacağını çok beklemiyorum

• Arkadaşlar merhaba, dosya taşımak için mail atarken konu kısmına case transfer yazsam yeterli mi? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa acil dönüş sağlayabilirse çok sevinirim.

• @ibrahimhalılll forumu okurken böyle yapmamız gerektiğini yazan bir kaç kişinin iletisini okudum bende o şekilde gönderdim. Daha tecrübeliler sizi bir yanlışlık varsa yönlendirecektir.

• @ibrahimhalılll Selamlar biz M77- NON-RESIDENT TRANSFER yazıyorduk.

• @ibrahimhalılll merhaba. Konu başlığına ve mail içeriğine ne yazacacağınız genellikle her konsolosluğun kendi visa navigatöründe belirtiliyor. Mail atmadan önce internet sitelerine girip navigatörü incelemelisiniz. Kolay gelsin.

• @EzgiLera amerika avrupayı 50binde tutmasına rağmen ankara 5binlerde bıraktı resmen mülakatı. Elimizde bir hak var ve kullanamıyoruz inanılır gibi değil. 2 aylık süreçte de 10bin kişilik bir mülakat dağılımı yapacaklarını düşünmüyorum. Bu saatten sonra dosya taşıyabilir miyim onu da bilmiyorum. Resmen ortada kaldım. Birçok kişi aynı dertten muzdarip

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozguraras var var özelden ulaşın bana.. 😉

• Merhaba. tekrar sorduğum için üzgünüm. Bilen arkadaşlar destek olabilir mi ?
    Dosya iki kez taşınabiliyor mu ?
    Dosyam KL’da. Fakat schengenim olduğu için vienayı denemeyi düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@onuracikyuz, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera amerika avrupayı 50binde tutmasına rağmen ankara 5binlerde bıraktı resmen mülakatı. Elimizde bir hak var ve kullanamıyoruz inanılır gibi değil. 2 aylık süreçte de 10bin kişilik bir mülakat dağılımı yapacaklarını düşünmüyorum. Bu saatten sonra dosya taşıyabilir miyim onu da bilmiyorum. Resmen ortada kaldım. Birçok kişi aynı dertten muzdarip

Forumu sıkı takip etmeniz gereken zamanda pek ilgilenmemişsiniz maalesef. Yine de son birkaç aya bakarak kim nereye taşımış, nasıl bir yol izlemiş fikir edinebilirsiniz. Her şey forumda apaçık olduğu gibi duruyor. İstediğiniz bilgiye araştırarak erişebilirsiniz. Dosyanızı kabul edecek ve mülakat verecek bir konsolosluk bulursanız son güne kadar dosya taşıma yapabilirsiniz tabi ki. Önemli olan konsolosluk.

Ayrıca herkesin düştüğü hataya siz de düşmüşsünüz. Maalesef bu çekilişi kazanmış olmak bir hak değil, bir şans. Kimisi için bu şans yeterli oluyor (bkz. ilk 5bin), kimisi için yetmiyor ve desteklemek gerekiyor (bkz. dosya taşıyanlar). Bir haktan bahsetmek için öncelikle vizeyi almanız, sonra ülkeye giriş yapmanız ve greencardı elinize almanız lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Bedirhan-Yetkin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese. Tayland'da mülakat tarihi verildi fakat zaman kısıtlı. Bütün belgeleri noterden onaylatacagim yarın ilk iş , apostil zorunlu mu Taylanddaki konsolosluk için ? Bilgi sahibi olan , daha önce Taylandda mülakata giren varsa yardımcı olursa çok makbule geçer. Zira apostil beklesem bu sefer sağlık muayenesi yetismeyecek. Telaştan allak bullak olduk. Ve birde banka dökülmelerim damgalı imzalı fakat imza sirkusu almadım , bu da sanırım sıkıntı yaratır ama net bir bilgi de bulamadım.

Arama çubuğuna tayland yazarak daha önce orada mülakata giren varsa tecrübesini okuyabilirsiniz. Yoksa konsolosluğun sitesine girin ve gerekli dokümanlara bakın. Yine bulamazsanız konsolosluğa sorabilirsiniz.

İmza sirküleri evet gerekiyor. Ayrıca yurt dışında mülakata gireceğiniz için hesabınızdaki paranın dolar cinsinden karşılığını belirten bir belge de almanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@BERAT-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

selamlar herkese. daha önceden sorulduysa kusura bakmayınız. greencard ile vizemi aldım eylül 22 expire tarihi olarak gözüküyor. bu tarih sadece ülkeden çıkmam için gereken son tarih mi yoksa oraya gidip belgelerimin gelmesini falan da hesaba katmalı mıyım?

Amerika’ya girip sarı zarfı teslim etmeniz için son tarih. Ama siz yine de son güne bırakmayın. En azından 1 hafta önce gidin. Belgenizi işlemeyi unuturlar, uçak rötar yapar vs. risk almayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@kkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Hope-Breaker Yanıt için teşekkürler, son olarak her sey olumlugu ilerledigi takdirde ekim sonu giris yapmayı planlıyorum. seçim süreci, trump'ın basa gelmesi vs. problem yasama ihtimalim var mıdır? Ülkeye girişi daha erken çekip bir an önce kartı teslim almam daha mı iyi olur? Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim, teşekkürler..

Seçimlerden falan bağımsız olarak, kartınızı ne kadar erken alırsanız o kadar iyi olur. Vatandaşlık süreci daha erken başlar. Ayrıca Eylül'den itibaren buranın en kazançlı, premium süreci başlıyor, onu da göz önüne alın derim.

Seçimler Kasımda ancak başkan Ocakta değişiyor. Sonrasındaki senaryoyu bilemeyiz.

• @Bedirhan-Yetkin halen Türkiye’de isen apostil bulunduğun ilçe kaymakamlığında 5dakika sürüyor en azından ben öyle yaptırdım. İmza sirküsü elindeki imzaların gerçek olduğunun kanıtıdır yani bunun olmasının zorunlu olduğunu düşünüyorum . Bol şans diliyorum mülakatta.

• @onuracikyuz yakın tarihte dosyasını 1 kişi viyanaya taşıdı schengen ya da yeşil pasaport sahibi iseniz konsolosluğa mail atabilirsiniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |