Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Yaman-0 numaranız 6800lerdeyse kesin olarak bitti diyemeyiz ancak ankaranın eylül mülakatını dağıttığını düşünüyorum ikinci bir dağıtım yapacağını çok beklemiyorum


  • Arkadaşlar merhaba, dosya taşımak için mail atarken konu kısmına case transfer yazsam yeterli mi? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa acil dönüş sağlayabilirse çok sevinirim.


  • @ibrahimhalılll forumu okurken böyle yapmamız gerektiğini yazan bir kaç kişinin iletisini okudum bende o şekilde gönderdim. Daha tecrübeliler sizi bir yanlışlık varsa yönlendirecektir.


  • @ibrahimhalılll Selamlar biz M77- NON-RESIDENT TRANSFER yazıyorduk.


  • @ibrahimhalılll merhaba. Konu başlığına ve mail içeriğine ne yazacacağınız genellikle her konsolosluğun kendi visa navigatöründe belirtiliyor. Mail atmadan önce internet sitelerine girip navigatörü incelemelisiniz. Kolay gelsin.


  • @EzgiLera amerika avrupayı 50binde tutmasına rağmen ankara 5binlerde bıraktı resmen mülakatı. Elimizde bir hak var ve kullanamıyoruz inanılır gibi değil. 2 aylık süreçte de 10bin kişilik bir mülakat dağılımı yapacaklarını düşünmüyorum. Bu saatten sonra dosya taşıyabilir miyim onu da bilmiyorum. Resmen ortada kaldım. Birçok kişi aynı dertten muzdarip


  • @ozguraras var var özelden ulaşın bana.. ;)


  • Merhaba. tekrar sorduğum için üzgünüm. Bilen arkadaşlar destek olabilir mi ?
    Dosya iki kez taşınabiliyor mu ?
    Dosyam KL’da. Fakat schengenim olduğu için vienayı denemeyi düşünüyorum.


  • @onuracikyuz, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera amerika avrupayı 50binde tutmasına rağmen ankara 5binlerde bıraktı resmen mülakatı. Elimizde bir hak var ve kullanamıyoruz inanılır gibi değil. 2 aylık süreçte de 10bin kişilik bir mülakat dağılımı yapacaklarını düşünmüyorum. Bu saatten sonra dosya taşıyabilir miyim onu da bilmiyorum. Resmen ortada kaldım. Birçok kişi aynı dertten muzdarip

    Forumu sıkı takip etmeniz gereken zamanda pek ilgilenmemişsiniz maalesef. Yine de son birkaç aya bakarak kim nereye taşımış, nasıl bir yol izlemiş fikir edinebilirsiniz. Her şey forumda apaçık olduğu gibi duruyor. İstediğiniz bilgiye araştırarak erişebilirsiniz. Dosyanızı kabul edecek ve mülakat verecek bir konsolosluk bulursanız son güne kadar dosya taşıma yapabilirsiniz tabi ki. Önemli olan konsolosluk.

    Ayrıca herkesin düştüğü hataya siz de düşmüşsünüz. Maalesef bu çekilişi kazanmış olmak bir hak değil, bir şans. Kimisi için bu şans yeterli oluyor (bkz. ilk 5bin), kimisi için yetmiyor ve desteklemek gerekiyor (bkz. dosya taşıyanlar). Bir haktan bahsetmek için öncelikle vizeyi almanız, sonra ülkeye giriş yapmanız ve greencardı elinize almanız lazım.


  • @Bedirhan-Yetkin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba herkese. Tayland'da mülakat tarihi verildi fakat zaman kısıtlı. Bütün belgeleri noterden onaylatacagim yarın ilk iş , apostil zorunlu mu Taylanddaki konsolosluk için ? Bilgi sahibi olan , daha önce Taylandda mülakata giren varsa yardımcı olursa çok makbule geçer. Zira apostil beklesem bu sefer sağlık muayenesi yetismeyecek. Telaştan allak bullak olduk. Ve birde banka dökülmelerim damgalı imzalı fakat imza sirkusu almadım , bu da sanırım sıkıntı yaratır ama net bir bilgi de bulamadım.

    Arama çubuğuna tayland yazarak daha önce orada mülakata giren varsa tecrübesini okuyabilirsiniz. Yoksa konsolosluğun sitesine girin ve gerekli dokümanlara bakın. Yine bulamazsanız konsolosluğa sorabilirsiniz.

    İmza sirküleri evet gerekiyor. Ayrıca yurt dışında mülakata gireceğiniz için hesabınızdaki paranın dolar cinsinden karşılığını belirten bir belge de almanızı tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @BERAT-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    selamlar herkese. daha önceden sorulduysa kusura bakmayınız. greencard ile vizemi aldım eylül 22 expire tarihi olarak gözüküyor. bu tarih sadece ülkeden çıkmam için gereken son tarih mi yoksa oraya gidip belgelerimin gelmesini falan da hesaba katmalı mıyım?

    Amerika’ya girip sarı zarfı teslim etmeniz için son tarih. Ama siz yine de son güne bırakmayın. En azından 1 hafta önce gidin. Belgenizi işlemeyi unuturlar, uçak rötar yapar vs. risk almayın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Hope-Breaker Yanıt için teşekkürler, son olarak her sey olumlugu ilerledigi takdirde ekim sonu giris yapmayı planlıyorum. seçim süreci, trump'ın basa gelmesi vs. problem yasama ihtimalim var mıdır? Ülkeye girişi daha erken çekip bir an önce kartı teslim almam daha mı iyi olur? Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim, teşekkürler..

    Seçimlerden falan bağımsız olarak, kartınızı ne kadar erken alırsanız o kadar iyi olur. Vatandaşlık süreci daha erken başlar. Ayrıca Eylül'den itibaren buranın en kazançlı, premium süreci başlıyor, onu da göz önüne alın derim.

    Seçimler Kasımda ancak başkan Ocakta değişiyor. Sonrasındaki senaryoyu bilemeyiz.


  • @Bedirhan-Yetkin halen Türkiye’de isen apostil bulunduğun ilçe kaymakamlığında 5dakika sürüyor en azından ben öyle yaptırdım. İmza sirküsü elindeki imzaların gerçek olduğunun kanıtıdır yani bunun olmasının zorunlu olduğunu düşünüyorum . Bol şans diliyorum mülakatta.


  • @onuracikyuz yakın tarihte dosyasını 1 kişi viyanaya taşıdı schengen ya da yeşil pasaport sahibi iseniz konsolosluğa mail atabilirsiniz


  • @erentarhangil eğer taşıyacağınız konsolosluk kabul ederse elbette.
    dosya taşımanın bir sınırı bulunmuyor..


  • @erentarhangil evet taşınabiliyor fakat görevliler 2 kere taşıma işlemi yaptıgınızı görebiliyorlar şüphe uyandırıcı diye AP'ye bırakılabilirsiniz ve şu zamanlarda AP'ye kalmak çok riskli mülakat aldıysanız hiç ellemeyin bence


  • @gucarslan
    Sevgili gücarslan merhaba, daha öncesinde sorduğumuz cevapladığın bir konu hakkında ikilemde kaldığımız için tekrar sorma gereğini duyduğumuz bir durum var. Eşimle greencard kazandıktan sonra evlendik, dosya taşıma sürecim de tamamlandıktan sonra mülakat tarihi aldım ve dosyamı evlendiğim için açtırmak istediğimi güncellemek istediğimi belirttim, dosyamı açtılar ve ben medeni durumumu eşimin bilgilerini sisteme girip güncelledim. Sistemde eşim için ek bir ds260 formunu dolduracağım alan göremedim, aralık ayında eşim içinde ds260 formu doldurmam gerektiğini söylemiştin ancak öyle bir sayfa yoktu sistemde konsolosluğa mail attım ekstra yapmam gereken birşey varmı diye henüz cevap alamadım bize bu konuda yardımcı olabilirmisin eksik yaptığım birşey varmı ?

    Ayriyetten sorun olacağını zannetmiyoruz ama talihli benim mülakatta gösterecek olduğumuz para miktarı eşimin hesabında olsa sorun teşkil edermi?


  • @anyela selamlar ben de aynı süreçten geçtim ceac üzerinden add applicant yaptım ve orada ds260 doldurdum eşim için sonra da mail atıp kendi ds formumda evliliğimi ve güncelde ne değişiklik yaşadıysam hepsini güncelledim


  • @rezanclz 2 kere tasınınca suphe uyandırma ıle ılgılı daha once bır deneyım mı okudunuz yoksa kısısel dusuncenız mı?


  • Bangkok ile ilgili sorusu olanları bu enrty altında yanıtlayabilirim. Şu an Bangkok’tayım ve yarın sağlık muayenesine gireceğim. Normalde bugündü randevumuz ancak ufak bir aksilik yaşadık ve yarına ertelendi.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    15k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum