Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@harunpursali, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@EzgiLera sigorta var ama registration plaka ile birlikte gelicekmis

Registration da soruyorlar ehliyet almak isterken. Ama zaten kayıtlı olduğu için sistemden görebiliyorlar mı bilemiyorum.

Eyaletten eyalete değişebilir hatta şubeden şubeye farklı işlem yapabilirler. O yüzden siz gidip bir kendiniz sorun isterseniz.

Sitelerinde de gerekli belgeler yazıyordur muhtemelen.

• @sadıkkurtoglu Tesekkurler link icin, ben de okumustum bu icerigi yalniz bu link benim durumumu yansitmiyor. Cok genel bir icerik, 3 gunlugune Boston'a kisa bir ziyarete gelen birinin arac kullanmasina yonelik bir duyuru gibi. Green card alip new resident olduktan sonra, bir sure sonra buraya ait bir surucu kimligi almak zorunluluk burasi aşikar. Bu surenin ne oldugu ve ne zaman basladigi ile ilgili net bir bilgi yok ne yazik ki. Yine de paylasim icin sagolun.

• @baran-bozdogan Teşekkürler, sanirim en dogrusu aramak olacak. Email yoluyla ulasmak da pek mumkun degil. Sagolun.

• @harunpursali Texas için söylüyorum; geçici plaka için de bir registration kağıt veriliyor. Arabayı alırken satıcı bize vermişti. Daha sonra asıl plakamız gelince, geçici plakayı aldılar. Ancak geçici plakanın registration belgesi/ kağıdı bizde kaldı, unutulmuş olabilir.
    Geçici plakanın registration kağıdında da arabanın şase numarası ve sahibi vb bilgiler yazıyordu, tek sayfalık bir belge. Asıl plakanın registration kağıdını okumadım açıkçası, o yüzden karşılaştırma yapamayacağım.
    Satıcı, polis sorduğunda bunu registration olarak gösterebilirsiniz, geçici plaka hırsızlığı çok oluyor, bu registration olduğunda sorun olmaz en azından" demişti.
    Yani, geçici plakanızın registration kağıdını satıcınızdan bir sorun isterseniz.

• Arkadaşlar merhaba 3 tane sorum olacak gerçekten burdaki resmi işlemler bir baş belası ülkeye gireli 1.5 ay oldu ve hala sadece ödeme alındığına dair bir bilgi var bu normal mi acaba. 3.5 hafta önce de dmv den ıd kart için başvuru yaptım ehliyet içinde aynı şekilde real ıd istemedim ayrı ayrı para ödedim ve ehliyet sınavından geçtim ama 3.5 haftadır kimlik gelmedi bu normal mi? Son olarak 18-25 yal erkeklerin sss e kayıt olması gerektiği yazıyordu internetten doldurduğumda ssn i kabul etmiyordu ve posta yoluyla göndermemi istediler gönderdim ancak ellerine ulaşalı 1,2 hafta oldu hala sistemden kontrol edince kayıt bulamıyor. Tekrar kayıt olmak istiyorum ssni kabul etmiyor her türlü konuda sıkıntım var yani eğer biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim

• ⭐⭐

@orkunktt abdde resmi islemler uzun surer ama 3.5 hafta da surmemesi gerek ID'nin.
    DMV tarafinda birseye takilmislardir. Arayin.

• @charon teşekkür ederim arayacağım

• ⭐⭐⭐⭐

@orkunktt greencardın 90 gün süresi var o süre içinde gelmesi gerekir daha zamanınız var.
    Id için dmvnin uygulamasından takip edin ne durumda olduğunu check status bölümü var

• ⭐⭐

@cansss cok sukur aldim ehliyeti sag ol hocam dedigin gibi yaptim indirdim ezberledim pa da girdim

• ⭐⭐

@UnluEmre aldim cok sukur sag ol reis

• Merhaba birçok yerde turist vizesiyle ehliyet alınabiliyor.Texas eyaletindede alınıyordu bunun değiştiği söyleniyor bilgisi olan var mı?

• @brcnl1822
    Guncelleme yapayim, RMV ile görüştüm, MA'da bu sure zarfinda Turk ehliyeti ile yasal bir sekilde araç satin alip register edip kullanabiliyormusuz.

• Selamlar,
    Arac alim satimi ile ilgili bir soru sormak istiyordum. Ikinci bir el araba aldik nakit diyelim, aracin fiyati 20k olsun bu arabanin sales tax, registiration fee, documantation fee gibi ekstralari oluyor sanırım %10 gibi asagi yukari. Arac 22k ya denk geliyor bu durumda. 1-2 yil kullanip sattiktan sonra, ciddi bir deger kaybi yasama durumu da var. Yani boyle bir durumda 22k ya aldigin araci 18k ya mi satiyorsun 1-2 yil sonra. Rakamlari rastgele verdim. Ama oranlar gercek disi ise belirtirseniz sevinirim. Boyle ise, bu durumda sifir arac lease etmek su anki yuksek faiz ortaminda bile daha mantikli bir secenek mi olur?

• @brcnl1822 selam, aynen 22k aldığın arabayı yarın git bir galeriye anında 15 -17 k olur araba, facebook marketten 5-6k bulduğun araba galeri birde carfax onaylı olan galeri vs 10-11k bandıda. Malesef arabalar burda bizdeki gibi değil

• Merhaba, dün elime geçen sürücü ehliyetimde (TX/ Houston) adımın bir harfi yanlış yazıyor.
    Gelen kartın yapıştırıldığı kağıtta: eğer kartınızda bir sorun varsa [email protected] 'a email atın ya da müşteri hizmetleri merkezini ...numarayı arayın diyor.
    Dün email attım, şu anda da telefonda müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışıyorum.
    Bu durumu yaşayan birileri var mı acaba? Ne kadar sürüyor düzelmesi veya nereye başvurmalı?
    Randevu alacağım (erken tarih arıyorum), direkt DPS'e gidip bilgi talep etmeyi de düşünüyorum ama varsa aydınlatacak biri çok sevinirim.

• @sebnem_ Merhaba benimde son 6 aydir arabanin sigorta (progressive) belgesinde adimi yanlis yazip duruyorlar henuz hic birsey yapmadim acikcasi pek umrumda da degil bu onlarin hatasi ,zaten yakinda sigorta sirketimi degistirmeyi dusunuyordum en son yagan dolu da arabamin biri hasar aldi ve ilgilerini pek begenmedim tamam 80 kisi daha varmis sirada ama bu benim sorunum degil sigortayi neden oduyorum yani?ihtiyacim oldugunda orada olmalari icin tabiki ozellikle de..Olurda cevirme vb gibi birsey olursa sigorta sirketine yonlendiririm herhalde polisi hic ugrasamayacagim bunca yildir hep dogru yaziyorlardi taki son 6 aya kadar .Ehliyetim vs hersey normal ama .Ehliyetimde diye belirtmissiniz bu daha cok onemli o nedenle yerinizde olsam DMW ye gider durumu gosterip bildirirdim telefon yada online uzun surer..Tabi direkt walk in yapabiliyorsaniz randevu ile mi calisiyorlar orada bilemiyorum.

• @NewyorkNewyork cevabınız için teşekkür ederim.
    Ben de henüz Türkiye ehliyetimi kullanma hakkım devam ettiği için canımı sıkmadan hemen halletmeye çalışacağım.
    Randevu aldım ancak yine de bir gidip konuşmakta yarar olacaktır.

• @sebnem_ Asla caninizi sikmayin eger greencard liysaniz gecse bile sure sikinti olmaz,siz zaten arayip duzelttirmeye calismissiniz zaten polis cevirse bile SSN dan sizin siz oldugunuzu gorecek sizi su durumda kimse suclayamaz rahat olun.Gidip konusmak daha hizli olur bence de.

Benzer Başlıklar

• 3248
  • 129
  • 3
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |