Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐⭐

    @canoo, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Kubra-me 16 sında Kuala Lumpura mesaj attım bana red geldi.

    Sadece mail mi attınız yoksa oraya gittiğinizi gösteren pasaport damganızı da eklemiş miydiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @obenli, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, 14 Ağustos'taki greencard mülakatım öncesi için doktor randevusu almaya çalışıyorum bir süredir ancak mülakat öncesi bir tarihte maalesef randevu yok. Bulabildiğim en uygunu 14 Ağustos'ta görüşme saatimden 3 saat sonra. En kötü ihtimalle bu randevuya gideceğim ve gitmeden önce elçiliği bununla ilgili bilgilendireceğim ancak bunun gecikmeye daha kötüsü ret ihtimaline sebebiyet verebileceğini düşünüyorum. Bununla ilgili benzer bir deneyim yaşamış olan var mıdır? Daha erkene almak için yapabileceğim bir şey var mı? Unganlara mail attım konuyla ilgili, telefon ile ulaşmak mümkün olmadı. Teşekkürler herkese bol şans.

    Unganlara maille ya da telefonla ulaşmaya çalışın. Telefona baktıkları belirli günler ve saatler var. O saatlerde arayın.

    Sizin durumunuzda çok kişi var, çok kişi oldu, çok kişi olacak. Biraz araştırma ile siz de bu kişileri bulabilirsiniz. Mesela sağlık muayenesi hakkında sorular başlığına bakmayı bir deneyin.

    Mülakattan sonra sağlık raporunu verirseniz mülakatta dosyanız AP durumunda kalır ve sağlık raporunu konsolokluğa ilettiğiniz zaman ancak vizeniz basılır. Sırf sağlık raporunuz yok diye red yemezsiniz. Bunlarla uğraşmamak için sağlık raporunu önceden almaya çalışın. Daha vakit de var üstelik. Sistemi sürekli kontrol ederek yeni randevu açılıp açılmadığını takipte olun.


  • @aykut119 Selamlar, asıl talihlinin gitmesi yeterli. Dosyanızı taşıyıp mülakat aldığınız takdirde hep beraber gitmeniz gerekir.


  • Sizce neden mülakat mailleri hala gönderilmiyor


  • @MomisCan cok teşekkür ederim. o halde bu akşam veya hafta sonu ilk fırsatta gideceğim.


  • @EzgiLera sadece mail attım oraya gitmedim.


  • @MomisCan yanıtınız için çok teşekkür ederim bir şey daha sormak isterim bu hafta sonu ayın 20’sine gidiş ve oradan da yine ayın 20’sinde dönüş olmak üzere biletimi aldım. fakat aklımda şöyle bir soru var ülkeden çıkış yapmadan evvel pasaportumun resmini cekip donus yapsam problem olurmu. yoksa onlarin cevap vermesini de yine orada mi beklemek gerekiyor. eger beklemek gerekiyorsa hafta sonu olmasi sebebiyle konsolosluk kapalı olacagindan dolayi gec mi cevap alirim. biletlerimi hafta ici olarak degistirmemi onerirmisiniz.


  • @obenli yapabileceğiniz en iyi şey forumu okumak


  • @aykut119 Sorumluluk tamamen size ait olmakla beraber aynı gün giriş çıkış yapan bir çok arkadaşımız oldu ve sorun yaşamadılar.


  • @canoo oraya gitmediğiniz için red gelmiştir doğal olarak


  • @ahmettaslan21, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sizce neden mülakat mailleri hala gönderilmiyor

    Umuyorum ki mülakat sayısını maksimize etmek içindir.


  • @EzgiLera Çok teşekkürler. Evet sürekli bakıyorum sisteme randevuyu aldığımdan beri. Az önce 2 gün öncesi için randevu saati açıldı aldım 🙏


  • Günaydın. 17si bangkok giriş yaptım ve ilk uçakla Kuala Lumpur’a geçtim. Bangkok’tan ertesi gün KCCye başvurmamı söyleyen bir mail aldım ve ben de KCCye aynı maili ileterek mesaj attım ama yer değişikliğini kabul etmediler. Kuala lumpurdan henüz bir yanıt gelmedi . Şu anda Malezya’dan Hongkonga geçiyorum son şans olarak. Bilginize.


  • @rektinpeace kcc ile bu işlemi yapamazsınız zaten bültende aktifsiniz konsolosluğun sizin dosyanızı istemesi lazım kccden


  • @Emre-Kurtulmuş sizce bu kadar dosya kabul eden Bangkok bunu bilmiyor olabilir mi?


  • @rektinpeace iş bilmeyen bir çalışana denk gelmiş olabilirsiniz bunu bilemeyiz. Geri mail attınız mı onlara dosya numaram cut off içinde olduğu için kcc dosyamda işlem yapmıyor sizin istemeniz gerekiyor tarzında


  • @Emre-Kurtulmuş pek umudum yok ancak yazdım teşekkür ederim


  • @rektinpeace genelde baştan savmak için yapıyorlar o kccye yazmanız gerekiyor davranışını bencede ama denemekten zarar gelmez doğru yolu siz sunun bakalım ne diyecekler


  • @rektinpeace işiniz rast gitsin inşallah🙏


  • @obenli Bence işi gücü bırakarak Ankaraya gidin ve yüzyüze görüşün derdinizi anlatın. Mülakattan sonra sağlık raporunuz konsolosluga gidecek ve hemen bakarlar mı muallak. Malum yılın son aylarına giriliyor riske atmamak gerek.


Benzer Başlıklar

  • Green card onay numara hatası

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum