Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ehliyet ve Araba
262 94 41.2k 72
  • ⭐⭐⭐⭐

Sonunda bu sancılı araba alma sürecine bizde girmiş bulunuyoruz kafamızdaki araç belli Toyota Corolla Cross alacağız sıfır araç olacak bugün dealerda görüşme gerçekleştirdik öncelikle ellerindeki araçlar çok hızlı gittiği için şu an ellerinde bizim istediğimiz model ve paket mevcut değil gelmesini bekliyoruz etraftaki diğer dealerlarada baktım hepsinde aynı durum var anlaşılan çok seri bir şekilde satıyorlar bu yüzdende fazla indirim yaptırabilme şansımız yok ki kozlar satıcının elinde gibi görünüyor biraz fakat benim asıl sorum şu aracı lease etmek mi yoksa finance etmek mi daha mantıklı bu noktada arada kaldık. Aracı alma amacımız delivery veya rideshare olarak kullanmak değil eşimde bende zaten sabit olarak başka bir işte çalışıyoruz günde ortalam arabanın yapacağı mil 6-7mil olacak yani verilen yıllık mil aralığını aşmış olmayacağız. Araç zaten almak istediğimiz bir araç olduğu için lease sonunda aracı almayı düşünüyoruz bu noktada satıcınında bize aktardığı bilgiler doğrultusunda lease yapmak daha mantıklı gibi duruyor fakat sizlerdende fikir almak istiyorum daha önce lease yapıp sonrasında aracı almış olanlar vs varsa aramızda. Şu anda ellerinde bu araç olmadığı için in transit kategorisinde araç o yüzden leasede şu kadar ödersiniz, financede bu kadar gibi bir somut veri yok henüz ama genel hatlarıyla leasein bu yanı kötü veya bu yanı iyi olur sizin için diyebileceğiniz noktalar varsa bu noktaları öğrenmek istiyorum

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş hocam lease yaparsaniz arabayi cizdirdiginizde veya baska birsey oldugunda nasil halledeceksiniz?

• @charon başka bir şeyden kastınız kaza vs ise zaten normal financede nasılsa leasedede insuranceınızla iletişime geçiyorsunuz diye biliyorum. Evet lease araçta lease sonunda aldığınız gibi hasarsız teslim etmeniz gerekiyor Çizik konusunda küçük çiziklerde ödeme çıkartılmıyor diye biliyorum lease sonunda arabayı alacağımız içinde zaten bu konuda sorun olmayacaktır diye düşünüyorum ama bilmediğim nokta varsa bunların aydınlatılması içindi zaten sorum

• ⭐⭐⭐⭐

Zorlu bir araç alma serüvenini tamamlamış bulunuyoruz başımızdan geçenleri fazla sıkmadan detaylarıda atlamadan sizlere aktarmaya çalışacağım. Öncelikle almak istediğimiz araca karar verdik kafamızın çok karışmaması için masaya oturmadan önce eşimle araştırıp Toyota Corolla Cross almaya karar verdik. İkinci el işine girmek istemedik çünkü ikimizde araçlarla pek içli dışlı değiliz bu yüzden bize sorun çıkartacak bir ikinci el araç yerine sıfır olarak almaya ayarladık planımızı. Daha sonra etrafımızdaki toyota bayilerinin sitesinden biraz fiyat araştırmasına girdik bu esnada TrueCar uygulamasını keşfettim forumdaki başlıktan ve oradan istediğimiz araç için talep oluşturup etraftaki dealerlardan teklif almaya başladık. Siz talebi oluşturduktan sonra size otomatik mail atıp ellerindeki araçlarla ilgili bilgileri ve sundukları indirimleride belirtiyorlar. Bu esnada facebooktaki amerikadaki yaşayan türkler grubunda buradaki dealerların birinde bir Türk çalışanın olduğunu gördüm ve ilk önce onun yanına gittik fakat inventoryde istediğimiz araç yoktu ay sonunda gelecekti onun için fiyat konuşamadık bize lease ile finance farkından vs bahsetti leasein daha iyi bir seçenek olabildiğini anlattı ve araç geldikten sonra fiyat konusunda konuşabileceğimizi söyledi. Aynı akşam truecar uygulamasından gelen tekliflere bakınca daha yakınımızdaki bir dealerda inventory olduğunu gördük ve teklifte dealer markup fiyatının uygulanmayacağı ve msrp üstünden ekstra 1500$ indirim teklifi vardı. Sabah bu dealera gittik araçları gördük bize teklifi sunduğu araç ellerinde yoktu gelecekti ama aynı teklifi ellerinde bulunan araca uygulayacaklarını söylediler kağıt üstünde 35bin küsürde gözüken aracı 29bin küsürlerde bize sundular. Öncelikle lease için konuştuk ve fiyat aldık. 5bin down payment vereceğimizi söyledik lease için bize çıkarttıkları fiyat 36ay boyunca 450$ civarı birşeydi 36 ay sonunda 16bin küsür ödeme yapmış olacaktık ve bu süreç sonunda aracı almak istersek 19bin daha ödememiz gerekecekti. Bu noktada lease konusu çok aklımıza yatmadı finance ile daha mantıklıya gelecekmiş gibi hissettik ve birde finance için teklif almak istedik. Bu aşamada satıcı bize kredi geçmişi durumumuzu sordu 1 senedir burdayız kredi puanımız experianda eşimin 740, benim ise 708 seviyesindeydi ama eşimin hiç kredi kullanımı yok kartlar dışında, benimde sadece 1-2 adet affirm üzerinden ufak personal loanım mevcut ikimizde düzenli bir işte çalışıyoruz bir senedir. Çok umudu olmadığını ama yinede deneyebileceklerini ve şansı arttırmak için ikimizden ortak başvuru yapacağını söyledi ve kabul ettik. Bize aklımızdaki faiz oranını sordu bu kısımda hata yapıp çok düşük beklemediğimi 7-8 civarında olabileceğini tahmin ettiğimi söyledi. İçeri gidip 5dakika sonra beklediğim iyi bir oran çıktı diyerek 7.99 faiz oranıyla sonuç alabildiklerini söyledi beklediğim faiz oranı olduğu için bu noktada koz onların elindeydi daha aşağı çekme pazarlığını kaptırmış oldum. Bize iki seçenek sundu biri normal 3yıl warranty ile aylık 600$ civarı bir ödemeye geliyordu 60 ay için, diğeri ise uzatılmış 7 yol warranty ile 660-670$ civarına geliyordu biz 3 yıllık warrantynin yeteceğini söyledik, sigortamızı sordu aracı dealerdan çıkartabilmek için sigorta olması gerektiğini söylediler bizde aracı alsak ama 1-2 gün burda tutsak olur mu diye sorduk fakat bunu yapamadıklarını ve dışarıdan sigorta işlemlerinin tamamlanmasının bir kaç haftayı bulabildiğini söylediönümüze çözüm olarak kendilerinin 1 aylık bir sigortasının mevcut olduğunu dilersek bunu kullanabileceğimizi söylediler fiyatı 400$ zaman sorunumuzda olduğu için o an bunu araştırmaya çok vaktim olmadı kabul ettik ve satış işlemine geçtik. Satış birimine yönlendirince buradaki çalışan bize tekrar 7 yıl warrantyi satmaya çalıştı bizde bu noktada zaten aylık bütçemizin biraz üstünde olduğumuzu belirttik bu yüzden almayacağımızı söyledik böyle olunca bize tekrar bir teklif sundu bu warrantyi 10yıla çıkarıp aylık ödeme farkını 30$ seviyesine çekti miktar düşünce kabul etmeye karar verdik ve işlemi tamamladık. Evrak işlemlerini tamamladık bu esnada araç aynı gün sabah onlara transfer olduğu için inspection ve temizlik işlerini yaptılar ve deposunu doldurup bize teslim ettiler. Şu anda dışarıdan insurance firmalarını araştırıyorum geico, mercury vs gibi şirketlerde genelde bizim için 600$ civarında aylık ödeme çıkıyor şu an bulduğum en uygun olanı Teslanın insurance şirketi. Eğer evrak işlemleride uzun sürmüyorsa erkenden başlatıp dealerın bize sattığı sigortayı iade etmeyi düşünüyorum çünkü dealerın yaptığı 400$ insurance için kapsam miktarları düşük geldi.

Bu bölümde gözüme çarpan, dikkat edilmesi gereken noktalar;
    -birden fazla dealerla görüşün teklif alın
    -ellerinde inventory çok olmadığı için tok satıcı gibi davranmaya çalışıyorlar ama yinede alıcı taraf olarak sizde pazarlık yapmaktan çekinmeyin
    -truecar uygulamasından kesinlikle teklif alın orada sözle yapabileceğiniz pazarlığı direk uygulama üstünden size sunuyorlar siz artık orada konuşarak biraz daha fazlasını elde edebilirsiniz
    -mümkünse aracı almaya kararlıysanız dealera onun için gidiyorsanız dışarıdan sigortanızı yaptırın onların sigortasına mecbur kalmayın
    -sizden beklentiniz olan faiz oranını sorarlarsa aklınızdakinden bir kaç puan düşüğünü söyleyin verdikleri puan üzerinden belki pazarlık etme şansınız olabilir bu noktada

• @Emre-Kurtulmuş Iyi gunlerde kullanin. Bu paylasim icin de tesekkur ederim, cunku ben de aractan, ikici el alacak kadar, anlamiyorum. Gerci geldigimizde hemen aldik ilk aracimizi mecburiyetten (galeriden ve muhtemelen olmasi gerektiginden yuksek fiyata) ama ikincisi icin sizin taze bilgiler cok yol gosterici oldu.
    Sigortayi ilk firsatta degistirirsiniz ama ayni sigortayi bir sure kullanmak (6 ayliksa) ve uccuncu ya da dorduncu ay degistirmek daha olumlu oluyor. Nedense, sirketler bu zamanlarda daha uygun kota teklif ediyor, tecrubeyle sabit.
    Saglikli ve keyifli kullanimlar.

• @ATS16 @lumos @yusufalak Taksitli araç 300 dolar öderken yanında yaptırmamız gereken şeyler nelerdir. Sadece sigorta mı yapılıyor yoksa kasko da zorunlu mu

• Bunlar tamamen kişisel görüşümdür:
    Çok ve çabuk değer kaybettiği için amerikada sıfır araba almak finansal bir hatadır. Hele hele sıfır arabayı kredi (finance) ile almak finansal intihara gidilen yolda atılan büyük bir adımdır.
    Bütçeye uygun araba ne ise onu peşin almak en iyi yol olmakla birlikte, yanında bir çok riskleri de beraberinde getirir. İnce eleyip sık dokuyarak riskleri minimuma indirmek mümkün.

• @Irmak-Deli Sigorta full coverage yaptirmak her zaman icin iyidir. Liability sigortaya gore dogal olarak daha pahalidir ama bir kaza sonrasi isinize en cok o yarayacaktir.

Taksit ve sigorta odemeleriniz olacak. Birde eyaletine gore inspection ve registration yenileme. Bazi eyaletlerde yillik, bazilarinda 2 yillik olabiliyor.

• @MySea Merhabalar aracı taksitle alacağım için yüksek sigorta olur mu orneğin 13k araba için 5k down payment ile ne kadar sigorta çıkar

• @Irmak-Deli sigorta ücretlerini etkileyen bir çok etken var. Yaşadığınız yer, arabanın değeri, ehliyet geçmişiniz vs gibi. Onun için tahmin yürütmek zor. Ancak şunu unutmayın bazı eyaletlerde arabayı alabilmeniz için önce sigortayı almanız lazım Sigorta olmadan dealer aracı çıkartmanıza izin vermiyebilir eğer öyle bir kural varsa

• Merhabalar, San Francisco da yaşıyorum, araba bakmaya gittim ve orda aylık ödeme olarak kağıtta 320 dolar yazıyordu en düşük kredi skoruna göre. Fakat arabayı taksitle almak istediğimde ödeme kalemlerini Örnek olarak yazabilirmisiniz. Mesla Araç taksit, Sigorta, ve başka ödeyeceğim aylık ücret var mı kasko iye duydum taksitli alınca mecburen kasko yapıyorlarmış ve aylık kasko sigorta hariç 650 dolara kadar çıkabiliyormuş

• ⭐⭐⭐⭐

@Irmak-Deli profilimden girip bakarsanız bir kaç ay önce aldığımız araba deneyimini ve sigorta deneyimini paylaştım san francisco için. Bence sorularınızın cevabını bulacaksınızdır deneyimimde

Bulamadıysanız diye linklerini bırakıyorum San Franciscoda araç alma

San Franciscoda araç sigortası

• Merhaba Arkadaslar, Abd de daha cok yeniyim 6 aylik full covarage sigorta yaptirdim. Birden fazla yerden teklif aldim 162 ile 103 dolar arasi degisiyordu. Bende tabii ki 103 dolarligi sectim. sigorta sirketi progresivve.

• @Not_Born_Yesterday 2000 yilinda geldigimde 400 dolar taksitle 60 ay odemeli bir pick up`u 0 faiz ile 24000 dolara almistim hala biniyorum....

• @ismailayaz Hocam o guzel yillar ve kalite bir daha geriye gelmeyecek. Arabalara elektronik, chip chop chup geldi, mertlik ve kalite bozuldu 😁😁

Almanya'dayken 4 yil boyunca 1989 model BMW kullandim. Camlar manueldi, cevirmeli. Sunroof manueldi, cevirmeli. AC yoktu ama ACS vardi, yani Ac Cami Serinle 🤣🤣 Hic sorunsuz kullandim, yag degisimi haric tamirci gormedik. Simdiki BMW lerde yilda en az bir kere tamircidesiniz. Ozellikle araba 5. yilini gectikten sonra...

BMW-1989.jpg

• @MySea araba harikaymis , 3.20 miydi? Bende E30 - 36 ve 46 kasaya bayiliyorum Amerikada temizini bulursam almak istiyorum. Almanyada nerdeydiniz?

• @dkagan55 103 dolar aylık herhalde ?

• @AE123 320i idi. Mannheim'daydik.

• @ismailayaz, bugun ayni kalitedeki arabalari 0 down payment ile 0 faizle verseler tabi de...
    Ne oyle araba kaldi ne de oyle alisveris. Almanlar da akillandi eskitme muhendisligi ile araclari/makineleri yillara sari eskitiyorlar ve artik bu araclar oyle yagini suyunu koy gider mantigi ile gitmiyor. Parcadan da kazanmak istiyorlar, servisten de, opsiyonal garantiden de...

• Selamlar,

Bir aksilik olmazsa Amerikaya gider gitmez iş konularını oturtana kadar delivery yapmayı düşünüyorum. Hangi aracı tercih etmeliyim? Credit Score'um olmadığından dolayı taksit ile araç alabilir miyim? Ortalama ne kadar down payment öderim? bu konularda bilgisi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler :)

Benzer Başlıklar

• Ödenmemiş Trafik Cezasını ABD Dışındayken Ödemek

Taşındı Ehliyet ve Araba
    4
    1 Oy
    4 İleti
    920 Bakış
    Y
    Merhaba, daha önce benzer başlık buldum ama sorumun cevabını orda alamadım özür dilerim. Work And Travel ile bu sene Amerikaya geldim ve NJ ID’isi çıkartmıştım, NJ ID’m ile New Yorkta speeding ticket yedim. Ben Türkiyeye döneceğim ve ceza +200$ bu yüzden ödemek istemiyorum. Bu ceza Türkiyede bana sorun çıkartır mı ? Veya bir gün geri gelmek istersem ne olur ? Court planlamak istediğimde 2023 Ağustosa tarih veriyor, o tarihte zaten burda olamam. Ne gibi bir şey önerirsiniz ? Teşekkür ederim ilginiz için.
  • ABD'de farklı olan trafik kuralları

Ehliyet ve Araba
    71
    0 Oy
    71 İleti
    10k Bakış
    RedbeardR
    @ayvalik10 abi çok teşekkürler...
  • ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
    351
    9 Oy
    351 İleti
    39k Bakış
    MySeaM
    Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k