Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Detroit2222 hayırlı olsun mülakat Türkçe miydi veya içeri tercüman alıyolar mı?

• @yazartugce selam, şu an Çin’Deyim yarın Malezya saatiyle akşam orada olacağım. Ama sanıyorum ki bu hafta içi cevap vermezler. 2 temmuzu 3 temmuza bağlayan gece mail göndereceğim. 4 ünde ise Amerikanın bağımsıxlık günü sanırım ve tatil. Olumlu olumsuz süreci yine buradan paylaşacağım.

• @Fatih-Kaymak Umarım en kısa zamanda emeklerinizin karşılığını alırsınız 🙏🏼

• @MomisCan çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz bu süreci olumlu sonuçlandırırız.

• @Fatih-Kaymak bol sans diliyorum 🙏🏼 Kuala Lumpur’ a cumartesi attigim maile hala bir donus alamadim.

• @cemal1153 yok hocam tercüman kabul etmediler ingilizce yaptik

• Asıl talihli benim ve benim EU numaram altında eşim için DS260 formu doldurduk. Ben kendi adıma randevu aldım ama eşim içinde almam gerekli mi? Kimseden de bilgi alamıyoruz ortada kaldık. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

• @Mervc forumu biraz araştırsanız aslında bilgiye ulaşırsınız. Eşinizde sizinle birlikte konsolosluktaki randevuya katılacak

• @Biks merhaba Hong Kong u neden tercih etmediniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş

@Mervc konsolosluğa hem Immigrant Visa Navigator'dan hem de [email protected] e-mail adresinden ulaşamamış formunu açtırarak evlendiği eşini formuna eklemek ve medeni statüsünü değiştirmek için daha önceki mesajlarından anladığım kadarıyla. Ankara konsolosluk ile bunlardan farklı bir yol ile nasıl iletişime geçebileceğini arıyor...

@Mervc eşiniz de sizin CN'inize dahil olduğu için birlikte katılacaksınız mülakata, ayrı bir randevu almayacaksınız kendisi için. Sağlık kontrolünde ayrı bir randevu kesinlikle alacaksınız eşiniz içinde

• Arkadaşlar selam. Şu anda dosya taşıma amacıyla Singapurdayım, buradan önce Malezyada ve Özbekistandaydım birazdan da Katar'a uçacağım, Ankaraya dönünce hemen deneyimlerimi aktarıp seyehat halindeki dostlarımızla bağlantıya geçip onlara yardımcı olmaya çalışacağım, ama şu an bir mucize gerçekleşmiş olabilir emin olmak için daha tecrübeli kişilere sormaya geldim hemen.

Şimdi ben Malezya seyahatine başlamadan önce forumda da anlattığım bir şekilde reddedilmiştim, ancak forumdaki bir arkadaşımızın tavsiyesine uyarak, diğer ülkeleri denerken Gürcistan ile mailleşmelerimi sürdürdüm, ve galiba tam da Malezya ve Özbekistana maillerimi attıktan hemen sonra Gürcistan konsolosluğu dosyamı taşımayı kabul etti, screenshot ı şöyle bırakıyorum:

tbilsi.png

Az önce CEAC sistemine baktığımda da "in transit" yazıyor. Sanıyorum şans yüzüme güldü? Doğru mu algılıyorum? Bu birdi, şimdi esas sizlere danışacağım önemli mevzuya geldi sıra. Eğer olduysa olay ve dosyamı Gürcistan a taşımayı başardıysam bu mucizeye ket vurmamak için Malezya ve Özbekistan konsolosluklarına ikinci bir mail atmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa sizce ne yazmalıyım? Çünkü Malezya yı pek bilmiyorum ama Özbekistan dosyamı baya sağlam inşa ettim hatta orada oturum gibi bir şey aldım (nasıl yapılacağını aktarırım hele şu benimkinden emin olayım), şimdi zaten taşınmış olan dosyamı onlar da taşımaya çalışırlarsa her şey alt üst olmasın? Ne diyorsunuz?

• @Jonni Merhaba , öncelikle tebrikler👏 Gürcistan oturum istedi mi sizden ? Ben de 2 kez mail attım Legal oturum veya Vatandaş olmak gerekir diye mail attı bana.

• @Jonni mailde dosyanızı taşıdık demiyor ama ravdevu talep edin inceleyip uygun bulursak onaylayacağız gibi bir anlam çıkıyor. İnceleme aşamasında ek oturum vs istemezler umarım ve yeni bir kapı daha açılmış olur herkes için. Forumda daha önce Gürcistanın oturumsuz mülakat verdiği birinin deneyimini okumadım. İnşallah ilk olursunuz ve devamı gelir🙏

• @fahriakc teşekkürler hocam. Evet istedi. Ben gidip legal olarak işe girdim orada tanıdığımın şirketinde, ona rağmen reddedilmiştim. Sonra günlerce hatta haftalarca konsolosluğu darlayıp iş sözleşmemin oturum izni gibi sayılması gerektiğine ikna etmeye çalıştım sonunda ikna oldular galiba. Şu anda legal olarak oturum var yani benim. Oturumsuz olunca kabul etmemeye devam ediyorlar bildiğim kadarıyla

• @fahriakc teşekkürler hocam inşallah. Evet net bir şekilde taşıdık dememeleri benim de kafamı karıştıran şey oldu, ama işte sistemde bakınca in transit yazıyor, KCC ye yazdım şimdi benim interview yerim neresi diye orası cevap verince daha netleşir kafam

• @Jonni
    Selamlar, tebrikler. Mülakatınızı nereden aldığınız birkaç saat içerisinde çekilişi kazandığınızı kontrol ettiğiniz sayfada görünecektir. Siz mülakatı nereden aldığınızı öğrenip diğer olası mülakat planlama ihtimali olan elçiliğe mail atarak durumuzu bildiriniz.
    Normal şartlarda sizin dosyanızı mülakatınızın planlandığı elçilikten talep edecekler, bu durumda kendileri transfer yapmadan önce size soracaklardır. Yine de her ihtimale karşı diğer konsolosluğu bilgilendirmenizde fayda var. Bol şanslar.

• Bu ileti silindi!

• @Jonni Özbekistan özelinde söylüyorum, hiç dönüş yapmanıza gerek yok.
    Benim Özbekistan'da oturumum, çalışma iznim, adıma kiralık ev vs olmasına rağmen kendilerinden 20 gün boyunca taleplerime cvp dahi alamadım. 20 gün sonrasında 3-5 günde bir KCC ile görüşün, biz transfer yapamıyoruz vs gibi dönüşler alıp, en sonunda dün,

Dear Madam,

Our apologies for all the back and forth. Due to the large volume of cases we receive, we do not have any available appointments. Our calendar from now until the end of the DV season is full. We encourage you to apply in Ankara, where they may have more available interviews.

Diye dönüş aldım maalesef.

• @MomisCan Hong Kong u deneseniz

• Arkadaslar bu entryi Hong Kong donusu Doha havalimanindan yaziyorum. Az once dosyamin Kuala Lumpur’ a tasidingi maili geldi. Mulakat garantisi olmadigini belirtiyorlar ama sicagi socagina sizinle paylasmak istedim. Deneyip, risk alip dosyasini tasimaya calisan herkese selam olsun ✌🏽

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • Sayılarla DV2024

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    450
    4
    23 Oy
    450 İleti
    55k Bakış
    srdrS
    @EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k