Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Jonni mailde dosyanızı taşıdık demiyor ama ravdevu talep edin inceleyip uygun bulursak onaylayacağız gibi bir anlam çıkıyor. İnceleme aşamasında ek oturum vs istemezler umarım ve yeni bir kapı daha açılmış olur herkes için. Forumda daha önce Gürcistanın oturumsuz mülakat verdiği birinin deneyimini okumadım. İnşallah ilk olursunuz ve devamı gelir🙏


  • @fahriakc teşekkürler hocam. Evet istedi. Ben gidip legal olarak işe girdim orada tanıdığımın şirketinde, ona rağmen reddedilmiştim. Sonra günlerce hatta haftalarca konsolosluğu darlayıp iş sözleşmemin oturum izni gibi sayılması gerektiğine ikna etmeye çalıştım sonunda ikna oldular galiba. Şu anda legal olarak oturum var yani benim. Oturumsuz olunca kabul etmemeye devam ediyorlar bildiğim kadarıyla


  • @fahriakc teşekkürler hocam inşallah. Evet net bir şekilde taşıdık dememeleri benim de kafamı karıştıran şey oldu, ama işte sistemde bakınca in transit yazıyor, KCC ye yazdım şimdi benim interview yerim neresi diye orası cevap verince daha netleşir kafam


  • @Jonni
    Selamlar, tebrikler. Mülakatınızı nereden aldığınız birkaç saat içerisinde çekilişi kazandığınızı kontrol ettiğiniz sayfada görünecektir. Siz mülakatı nereden aldığınızı öğrenip diğer olası mülakat planlama ihtimali olan elçiliğe mail atarak durumuzu bildiriniz.
    Normal şartlarda sizin dosyanızı mülakatınızın planlandığı elçilikten talep edecekler, bu durumda kendileri transfer yapmadan önce size soracaklardır. Yine de her ihtimale karşı diğer konsolosluğu bilgilendirmenizde fayda var. Bol şanslar.


  • Bu ileti silindi!

  • @Jonni Özbekistan özelinde söylüyorum, hiç dönüş yapmanıza gerek yok.
    Benim Özbekistan'da oturumum, çalışma iznim, adıma kiralık ev vs olmasına rağmen kendilerinden 20 gün boyunca taleplerime cvp dahi alamadım. 20 gün sonrasında 3-5 günde bir KCC ile görüşün, biz transfer yapamıyoruz vs gibi dönüşler alıp, en sonunda dün,

    Dear Madam,

    Our apologies for all the back and forth. Due to the large volume of cases we receive, we do not have any available appointments. Our calendar from now until the end of the DV season is full. We encourage you to apply in Ankara, where they may have more available interviews.

    Diye dönüş aldım maalesef.


  • @MomisCan Hong Kong u deneseniz


  • Arkadaslar bu entryi Hong Kong donusu Doha havalimanindan yaziyorum. Az once dosyamin Kuala Lumpur’ a tasidingi maili geldi. Mulakat garantisi olmadigini belirtiyorlar ama sicagi socagina sizinle paylasmak istedim. Deneyip, risk alip dosyasini tasimaya calisan herkese selam olsun ✌🏽


  • @MomisCan Ben Özbekistanda durumun böyle olduğunu bilmiyordum korkunçmuş öyleyse mailleri bile zaten günlerce sonra cevap veriyorlardı eğer durum dediğiniz gibi ise insanlar hiç orayla uğraşıp kendini daha fazla yormamayı seçebilir


  • @Biks Tebrikler. Ne zaman mailleşmeye başlamıştınız?


  • @misha90 ilk mailim 5 Subat’ taydi hocam. 29 Haziran’ da ulkeye girip mail attim, bugun donus yaptilar


  • Merhaba, daha önce Botota da mülakat alan var mı acaba aranızda? Dosya taşıma talebime böyle bir cevap aldım, acaba gitsem şansım olur mu? Bu durumu deneyimleyen var mı aranızda?
    Screenshot_1.jpg


  • Onaylanan vizenin ceac sayfasındaki ap durumu kaç gün sonra issued olarak güncelleniyor acaba


  • Merhaba arkadaşlar, 2025 talihlisi olarak aranızdayız. Bu süreçte sormam gereken bir kaç soru var, forumu okudum fakat net anlamadım. DS-260 formunu 2025 case number ile doldurduk, Vize mülakatı bir sonraki sene için mi olacak yoksa bu sene 2024-2025 case numaralı talihliler vize mülakatına mı girecek?


  • ben de 29unda Kuala Lumpura taşıma maili atmıştım, fiziksel olarak bulunduğumun kanıtlarıyla beraber. Bugün bana da KCC ye taşıma maili attıklarını belirten bir cevap yazmışlar ama mülakat alacağınızın garantisi yok diye not düşmüşler


  • Nacizane bir soru sormak istiyorum; ‘dosyanizi KCC’ den talep ettik ama mulakat garantisi yok’ ile baska bir konsoloslugun ‘dosyanizi tasiyoruz, onay veriyor musunuz ? ‘ demesi arasinda mulakat planlamasi acisin bir fark var midir ? Tasima onayi bekleyen post bos slota direkt mulakat ayarliyor anlamina gelmiyor mu ? Simdiden tesekkur ediyorum. @lumos @gucarslan


  • @Biks merhaba, adınıza çok sevindim. Tebrik ederim. Diğer sorunuza şahsi cevabım ise, dosya transferini yapan her konsolosluk e-postanın bir bölümünde muhakkak, dosyayı transfer etmemiz mülakat almanız ya da size öncelik vereceğiz anlamına gelmiyor tarzı bir kaç cümle ekliyor. Bence mülakat almanız muhtemel. Ama dediğim gibi bu benim şahsi cevabım, her hangi bir bilgiye dayanmıyor. Daha iyi fikri olan birileri daha aydınlatıcı olacaktır.


  • @Biks ben de Malezya’dan dönüş yolundayım. Mükemmel bir haber bu. Sizin adınıza çok sevindim. Umarım yakında biz de böyle bir haber alırız.


  • @Fatih-Kaymak tesekkur ediyorum, umarim bu yola cikan herkes olumlu haber alir. Son duzlukte kaybedecek bir seyi olmayanlarin imkani dahilinde her yolu denemesi gerekiyor; bence hayat pes etmemek uzerine kurulu.


  • @Biks
    Merhabalar, dosyanızı KCC’den istemeleri ile dosyanızı taşıyoruz, onaylıyor musunuz? demeleri arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Sizin durumunuz için yorum yapmak gerekirse, Kuala Lumpur o kalıbı kullanıyor çünkü dosyanıza olası bir mülakat planlanmaması durumda, sorumluluğun KCC’de olduğunu size hatırlatmak istiyorlar. Ancak KL özelinde kendileri mülakat için slot ayırmadıkları dosyayı KCC’den talep etmiyorlar, müsaitlik durumları yoksa eğer transfer taleplerine olumsuz dönüş yapıyorlar. Kota vb. gibi durumlar oluşmadıkça yüksek ihtimalle dosyanıza mülakat planlayacaklardır ancak yine de kesinlik olmadığını aklınızda bulundurmanız gerekmektedir. Zamanınız kısıtlı olduğu için ve olası mülakatınızı Eylül ayına planlayacakları için (Umarım Ağustos için ekstra bir mülakat planlaması yaparlar) sizin sağlık raporunuzu, sürecinizin gidişatına göre mümkün olan en kısa sürede halletmenizi tavsiye ederim. Şimdiden bol şanslar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    15k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum