DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • DV2025 için konsolosluk veya elçiliklere dosya taşıma için mail atmanıza gerek yok çok büyük ihtimalle olumsuz dönüş yapacaklar zaten. DV2025 özelinde KCC çoğu dosya taşıma taleplerini kabul ediyor. Hazır böyle bir fırsat varken dosyayı taşıtıp, mali yıl başlayınca ve current olduğumuzda dosyayı taşıdığımız konsolosluk veya elçilikle iletişime geçmek daha mantıklı.


  • @VIRTUE Muscat- Hong Kong var forumdan okuduğum kadarı ile forumda da bahsedenler var.


  • @VIRTUE ben de atmıştım aynı şekilde ama cevap vermediler size kaç gün sonra cevap verdiler


  • @yck06
    geçmiş mülakatlardan görüldüğü üzere, en candan, türk dostu konsolosluk gözüküyor viyana. mutaka bir sınırı olacaktır, kcc'de hesap kitap yaparak kabul ediyordur umarım dosya taşıma isteklerini.
    her sene olduğu gibi 2025 süreci de çok farklı ve sürprizlere açık şekilde geçecek gibi gözüküyor.


  • @VIRTUE DV2025 kazananı olarak 01.10.24 tarihinden önce konsolosluklara göndereceğiniz olası dosya taşıma talepleriniz veya dosya taşıma kapsamındaki olası sorularınız dikkate alınmayacak ve/veya alakasız-yanıltıcı cevap verilecek sizlere. 01.10.24 tarihine kadar ve/veya cut off olacağınız tarihe kadar muhattabınız KCC. Bol şans


  • @rezanclz merhaba. Dediğiniz gibi Viyana'da önceden yapılan aşılar belgelenirse kabul ediliyor genellikle. Fakat süreç içerisinde bazı değişiklikler yaşanabilir. Örneğin, bu sene 26 Nisan tarihinden itibaren 3 doz Polio aşısı zorunlu hale getirildi. Antikor testleri aşıya ihtiyacınızın olup olmadığını ispatlamak için kullanılıyor. Hepatit B antikor testi yaptırırsanız ve yeteri miktarda antikorunuz çıkarsa Molnar size Hepatit B aşısı yapmaz. Hem antikor testi hem aşı yaptırmanıza gerek yok. Bahsettiğiniz evraklar bekar kişi için standart evraklar olarak isteniyor. En doğru evrak listesini Konsolosluk tarafından size gönderilen mailden alırsınız. Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, finansal kayıtlar için tercümeye gerek yok. Ama alabiliyorsanız bankadan İngilizce olarak alırsınız. Bu arada, heyecanınızı anlıyorum ama henüz bunları düşünmeniz için biraz erken. Mülakat alabilmek ve mülakat günü orada bulunabilmek en büyük mesele. Evraklar genellikle bir günde halloluyor. Kolay gelsin.


  • @Cansu-mer merhabalar,

    Aslinda cok birsey yazmadim. Onumuzde aylarda Hong kongda olacagimi ve dosyami tasimilarini istedigimi soyledim.


  • @cttl Benim anladığım kadarıyla. KCC şu anda dosyamızı taşıyor o tamam fakat current olduğumuzda elçilik mülakat planlamasını yapıyor ve KCC ye iletiyor. KCC de buna göre elçilik kimlere mülakat planladıysa onlara mailleri gönderiyor. Yani mülakat alamama durumu mevcut.


  • @yck06 sizin case no bin mi on bin mi

  • ⭐⭐⭐

    @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    arkadaslar selamlar 24 yilinin talihlilerine hong kong dan donus oluyormus .fiziksel olarak orada bulunursak dosya tasimayi kabul mailleri alanlar olmus.acaba c.off u beklemeden kcc ile simdiden mail ile hong kong a dosyami aldirmayi denemek ne kadar dogru bilemedim . kafada deli sorular ne kadar zorlu bir surectir bu neyin icine dustuk biz :))) onumuzde daha 1 yil var neredeyse ama sabah aksam forumdayim konulardan uzak kalmak istemiyorum .

    selamlar,

    Aynı soru benimde aklımda. Ben ekim gibi HK ya mail atıp dosya taşımak için neler gerekiyor vs. diye. Eğer burada olmanız gerekiyor vs diye bir dönüş alabilirsem Ekim ayında oraya gidip KCC ye mail atarak(current olmadan önce) dosya taşımayı yapmayı planlıyorum. Benim gibi gitmeyi planlayan arkadaşlar var ise, onlarla beraber gidebiliriz.

    Ekim ayında oraya giderseniz muhtemelen current olursunuz. Ekim ayında açıklanmış olan Kasım bülteninin içinde Aralık current sayıları yazıyor olacak. Yani ilk 3 bültende current olmamanız lazım sizin planınıza göre.

    Ama dosyayı KCC ile değil de konsoloslukla taşıyacaksınız zaten önce current olmanız gerekiyor.

    Selamlar,

    Aslinda bu yorumumu dv23 ve dv24 e bakarak yapmistim. Buyuk ihtimalle Aralik ayinda current olurum diye tahmin ediyordum. Sizce simdiden mail atip dosyami HK ya tasimak mi yoksa Ekim ayini bekleyip mi tasimak?

    Tesekkurler.

    Neden beklemek istiyorsunuz ki o kısmı anlamadım?

    Eğer mülakata girmek istediğiniz yer HK ise, hemen KCCye mail yazın. Bilgilerinizi ekleyin, önümüzdeki aylarda HongKong’da olacağım için mülakat yerimi orası yapmak istiyorum yazın.
    10 saat içinde dosyanız Hongkong’a taşınmıştır diye cevap alırsınız.

    Ben sizin Aralıktan önce current olacağınızı düşünüyorum. Ekim veya Kasım.

    Selamlar,

    Aslında beklemek istememin sebebi Ankaranın performansı görmekti ama anladığım kadarıyla Ankaranın performansının düzelmesini beklemek çokta sağlıklı değil. Az önce KCC dosya taşıma için mail gönderdim. Umarım olumlu dönüş alırım. Teşekkürler.

    Dosyanızı taşıdıktan sonra da Ankara’nın performansını görebilirsiniz. Ankara’ya taşımak başka yere taşımaktan kolay. Current olsanız da Ankara’ya rahatça taşıyabilirsiniz.

    Ayrıca Ankaranın performansını görmek için Ekimi beklemeye de gerek yok. Ağustos ayında yapacağı mülakat dağıtımı ile kendini belli eder.

    Not: Amerika’da başkan Kasımda seçilse de 20 Ocakta göreve geliyor. Yani yeni başkanı görmek için en azından Ocak aynı beklemeniz lazım.

  • ⭐⭐⭐

    @Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    suan cok ilginc bi detay gozume carpti .abi yillara gore bi bakim dedim ankara ne ne kadar aliyormus diye ,2021 den once 30 k 40 k lara bakiyormus ya .Abd basina biden gelmis bizim gorusmeler paket olmaya baslamis ne kadar uzucu …

    Bidenla değil, Pandemiyle başladı. Pandemi bahanesiyle Trumpın koyduğu yasaklar ve konsolosluklardan ve hatta KCC’den yaptığı eleman azaltma işlemleriyle kötüleşti.

    Sadece konsolosluklar kapalı da değildi, Trumpın koyduğu yasak yüzünden, hali hazırda vizesini almış olanlar için bile ülkeye girişleri yasakladı.

    KCC ye mail atınca 2 haftada cevap alıyorduk Trump varken 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Cansu-mer merhabalar,

    Aslinda cok birsey yazmadim. Onumuzde aylarda Hong kongda olacagimi ve dosyami tasimilarini istedigimi soyledim.

    Hızlıca olumlu cevap alırsınız 🙂


  • @MMT öncelikle cevabiniz icin cok tesekkür ederim🙏🏻 bekar universite mezunu 21 yasinda bir bireyim. Yanlis anlamadiysam saydigim evraklar yeterli ve herhangi yeminli tercüme apostil islemi yapmama gerek yok. Asi konusuna gelecek olursak söyle bir karar verdim; aile hekimimden randevu alip saydigim asilar icin antikor testi yaptirmak istedigimi söyleyecegim antikoru bulunmayan asilari yaptirip ingilizce kaseli bir sekilde asi kartini edinecegim. size göre böyle bir yol izlemem dogru olur mu ? Degerli yorumunuz benim icin cok önemli. Evet erken oldugunu biliyorum fakat yesil pasaporta sahip oldugum icin avrupa ülkelerine girme konusunda sorun yasamayacagim icin ankaraya hic bel baglamadan direkt kcc ile dosyami viyanaya tasimayi planliyorum. tavsiyelerinize acigim.


  • @Uzuzi Konsolosluk sitesinde mail navigatör ü var o formata uygun yazmanız gerekiyor. Bende kafama göre yazmıştım cevap gelmedi. Sonra navigatörün istediği formatta hazırladım. 6 gün sonra cevap geldi.


  • @VIRTUE evet ben de navigatordeki formata uygun şekilde gönderdim aslında ama cevap vermediler


  • selamlar tekrardan, az once kcc den dosyamin hk ya tasindigina dair mail geldi.

  • ⭐⭐⭐

    @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    selamlar tekrardan, az once kcc den dosyamin hk ya tasindigina dair mail geldi.

    😎


  • @EzgiLera hayırlı olsun


  • @yck06
    Viyana zaten az kişiye bakıyordu, 50-100 türk gelse çok zorlamaz diye düşünüyorum. Umarım herkese verirler bir problem olmadan. Çünkü ankara gibi bir konsolosluğun da sanırım başka örneği yok..

  • ⭐⭐⭐

    @Cansu-mer bahsettiğiniz analize katılmıyorum. Öncelikle kim seçilirse seçilsin seçimde ilk derdi umursamadıkları bir DV çekilişi olmayacak onun için dediğiniz şekilde Biden dönemi mülakatları azaltmış olsa ve seçimde Trump seçilse bile DV25 süreci bunun etkisini pek kolay görmez. Bir diğer noktada mülakatların aşağı yöne evrilme süreci pandemi kaynaklı oldu zaten pandemi sonrası siyasi nedenlerde işin içine girince ankara mülakatları düşük olarak tutmaya başladı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum