Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaslar selamlar 24 yilinin talihlilerine hong kong dan donus oluyormus .fiziksel olarak orada bulunursak dosya tasimayi kabul mailleri alanlar olmus.acaba c.off u beklemeden kcc ile simdiden mail ile hong kong a dosyami aldirmayi denemek ne kadar dogru bilemedim . kafada deli sorular ne kadar zorlu bir surectir bu neyin icine dustuk biz :))) onumuzde daha 1 yil var neredeyse ama sabah aksam forumdayim konulardan uzak kalmak istemiyorum .

selamlar,

Aynı soru benimde aklımda. Ben ekim gibi HK ya mail atıp dosya taşımak için neler gerekiyor vs. diye. Eğer burada olmanız gerekiyor vs diye bir dönüş alabilirsem Ekim ayında oraya gidip KCC ye mail atarak(current olmadan önce) dosya taşımayı yapmayı planlıyorum. Benim gibi gitmeyi planlayan arkadaşlar var ise, onlarla beraber gidebiliriz.

Ekim ayında oraya giderseniz muhtemelen current olursunuz. Ekim ayında açıklanmış olan Kasım bülteninin içinde Aralık current sayıları yazıyor olacak. Yani ilk 3 bültende current olmamanız lazım sizin planınıza göre.

Ama dosyayı KCC ile değil de konsoloslukla taşıyacaksınız zaten önce current olmanız gerekiyor.

Selamlar,

Aslinda bu yorumumu dv23 ve dv24 e bakarak yapmistim. Buyuk ihtimalle Aralik ayinda current olurum diye tahmin ediyordum. Sizce simdiden mail atip dosyami HK ya tasimak mi yoksa Ekim ayini bekleyip mi tasimak?

Tesekkurler.

Neden beklemek istiyorsunuz ki o kısmı anlamadım?

Eğer mülakata girmek istediğiniz yer HK ise, hemen KCCye mail yazın. Bilgilerinizi ekleyin, önümüzdeki aylarda HongKong’da olacağım için mülakat yerimi orası yapmak istiyorum yazın.
    10 saat içinde dosyanız Hongkong’a taşınmıştır diye cevap alırsınız.

Ben sizin Aralıktan önce current olacağınızı düşünüyorum. Ekim veya Kasım.

Selamlar,

Aslında beklemek istememin sebebi Ankaranın performansı görmekti ama anladığım kadarıyla Ankaranın performansının düzelmesini beklemek çokta sağlıklı değil. Az önce KCC dosya taşıma için mail gönderdim. Umarım olumlu dönüş alırım. Teşekkürler.

Dosyanızı taşıdıktan sonra da Ankara’nın performansını görebilirsiniz. Ankara’ya taşımak başka yere taşımaktan kolay. Current olsanız da Ankara’ya rahatça taşıyabilirsiniz.

Ayrıca Ankaranın performansını görmek için Ekimi beklemeye de gerek yok. Ağustos ayında yapacağı mülakat dağıtımı ile kendini belli eder.

Not: Amerika’da başkan Kasımda seçilse de 20 Ocakta göreve geliyor. Yani yeni başkanı görmek için en azından Ocak aynı beklemeniz lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

suan cok ilginc bi detay gozume carpti .abi yillara gore bi bakim dedim ankara ne ne kadar aliyormus diye ,2021 den once 30 k 40 k lara bakiyormus ya .Abd basina biden gelmis bizim gorusmeler paket olmaya baslamis ne kadar uzucu …

Bidenla değil, Pandemiyle başladı. Pandemi bahanesiyle Trumpın koyduğu yasaklar ve konsolosluklardan ve hatta KCC’den yaptığı eleman azaltma işlemleriyle kötüleşti.

Sadece konsolosluklar kapalı da değildi, Trumpın koyduğu yasak yüzünden, hali hazırda vizesini almış olanlar için bile ülkeye girişleri yasakladı.

KCC ye mail atınca 2 haftada cevap alıyorduk Trump varken 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer merhabalar,

Aslinda cok birsey yazmadim. Onumuzde aylarda Hong kongda olacagimi ve dosyami tasimilarini istedigimi soyledim.

Hızlıca olumlu cevap alırsınız 🙂

• @MMT öncelikle cevabiniz icin cok tesekkür ederim🙏🏻 bekar universite mezunu 21 yasinda bir bireyim. Yanlis anlamadiysam saydigim evraklar yeterli ve herhangi yeminli tercüme apostil islemi yapmama gerek yok. Asi konusuna gelecek olursak söyle bir karar verdim; aile hekimimden randevu alip saydigim asilar icin antikor testi yaptirmak istedigimi söyleyecegim antikoru bulunmayan asilari yaptirip ingilizce kaseli bir sekilde asi kartini edinecegim. size göre böyle bir yol izlemem dogru olur mu ? Degerli yorumunuz benim icin cok önemli. Evet erken oldugunu biliyorum fakat yesil pasaporta sahip oldugum icin avrupa ülkelerine girme konusunda sorun yasamayacagim icin ankaraya hic bel baglamadan direkt kcc ile dosyami viyanaya tasimayi planliyorum. tavsiyelerinize acigim.

• @Uzuzi Konsolosluk sitesinde mail navigatör ü var o formata uygun yazmanız gerekiyor. Bende kafama göre yazmıştım cevap gelmedi. Sonra navigatörün istediği formatta hazırladım. 6 gün sonra cevap geldi.

• @VIRTUE evet ben de navigatordeki formata uygun şekilde gönderdim aslında ama cevap vermediler

• ⭐⭐

selamlar tekrardan, az once kcc den dosyamin hk ya tasindigina dair mail geldi.

• ⭐⭐⭐⭐

selamlar tekrardan, az once kcc den dosyamin hk ya tasindigina dair mail geldi.

😎

• @EzgiLera hayırlı olsun

• @yck06
    Viyana zaten az kişiye bakıyordu, 50-100 türk gelse çok zorlamaz diye düşünüyorum. Umarım herkese verirler bir problem olmadan. Çünkü ankara gibi bir konsolosluğun da sanırım başka örneği yok..

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer bahsettiğiniz analize katılmıyorum. Öncelikle kim seçilirse seçilsin seçimde ilk derdi umursamadıkları bir DV çekilişi olmayacak onun için dediğiniz şekilde Biden dönemi mülakatları azaltmış olsa ve seçimde Trump seçilse bile DV25 süreci bunun etkisini pek kolay görmez. Bir diğer noktada mülakatların aşağı yöne evrilme süreci pandemi kaynaklı oldu zaten pandemi sonrası siyasi nedenlerde işin içine girince ankara mülakatları düşük olarak tutmaya başladı.

• ⭐⭐⭐⭐

@yck06 elbette mevcut. Hatta herkesin aynı konsolosluğa yığılma yaptığını düşünürseniz mülakat almada gecikme olayıda olası olabilir. Konsoloslukların ne şekilde davranış sergileyeceğini süreç içinde göreceğiz

• @mnamiz Şu anda en sonra 5400'ler mülakat aldı. Ankara'dan bahsediyorsak, dönem bitene kadar 7000'lere gelir mi bilemiyoruz. Sizin döneminizde nasıl olur onu görecek herkes tabii. Ocak'a kadar süreç ve sayılar belli olur.

Konsoloslukların performansı ve süreçte aldıkları inisiyatif değişkenlik gösteriyor elbette. Yine de takip etmenizde fayda var

• Bu ileti silindi!

• Dosyamı kcc aracılığıyla current olmadan viyanaya taşımayı planlıyorum ankaranın performansına güvenmediğim için, olur da mucize olursa ankara dv2025 te iyi bir performans sergilerse dosyamı geri ankaraya taşıyabilir miyim? Ayrica kcc araciligi ile viyanaya tasimak icin oturum izni gerekiyor mu? Yoksa legal olarak ülkeye girebilmemiz yeterli mi? Forumda simdiden kcc ile viyanaya tasiyanlari gördüm ben de kcc ye mail atip simdiden tasimayi planliyorum. Oturumumun olmamasi sorun yasatir mi?

• @Vildan-0
    Dedik ve green card alarak amerikada yaşamak için canla başla çabalamaya devam ettik…
    bu da paradoks oldu:)

Bu konular derin mevzular. Ancak, defalarca kuşatmamıza rağmen alamadığımız, osmanlının yıkılmasının başlangıcına neden olan viyana aynı zamanda.
    Övünmelerine diyecek lafım yok maalesef. Bu heykeli de ilk defa gördüm bu arada.

O zaman sizin için şöyle düzelteyim, viyana abd konsolosluğu Türk dostudur:)

• @onuru Baya hizli olmus ben bir mesai atlattim sizin is cozulmus hayirlisi olsun 🙂 sureci paylasalim

• 2025 yılı için hangi konsoloslukların oturma izni istediğine bakabilirim? Ayrıca dosya tasidiktan sonra vize mulakatinda memurun asıl muhatabbi olan kisi cekilisteki asil talihli mi? (3 kisiyiz) Asil talihli ingilizce bilmiyorsa diger kisiler onun yerine cevaplayabilir mi? Aksi takdirde galiba çevirmen kiralamamız gerekecek.

• Bu arada kcc ye mail atarken dikkat ememis gereken birsey varmidir.mail nasil olmali vs bilgisi olan 🙏🙏🙏

• Arkadaşlar benim sorum, şu anda KCC aracılığıyla mülakat yerini herhangi bir yere taşıttıktan sonra, o mülakat yerine gittiğimizde sorunsuz bir şekilde o mülakata girebilecek miyim? Geri çevirirler mi senin oturumun yok şu yok bu yok diye?

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 153
  • 316
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |