Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Geçmişteki yıllarda Ankara hangi aylarda toplu alım yaptı bilgisi olan var mı?

• Arkadaşlar merhaba. Dün gece principal applicant olan eşime ""mevcut güncellemelerinizin olduğunu bildirmek için" şeklinde mail gelmiş. Ama 16 haneli confirmation numarasını bulamıyorum. Elimde case numarası 2024EU000054xx ve ds260 ı gönderdiğimizde "Your Immigrant Visa and Alien Registration Application (DS-260) was sent to the Kentucky Consular Center (KCC) forreview." ifadesini içerin bir confirmation numarası var fakat 10 haneli. "Forgot confirmation number" olan kısma da girip bilgilerimizi yazıyorum ama " Information:Information entered is not valid." uarısını alıyorum. Ben bişeyi mi atlıyorum anlamadım , istenilen 16 haneli confirmation numarası tam olarak nerede aldık acaba??

• @Ercan-Şen hayırlı olsun

• @rarewonder AIS ne demek arkadaşlar

• @Ercan-Şen evrak talebinde bulundular mı

• Arkadaşlar Viyana sanırım artık dosya taşıma maillerinden bıkıp navigatore geçmiş. Böyle bir şey yoktu diye biliyorum

image.png

• @misha90 Yazılana göre yeni başlatmışlar ve bunun dışında gönderilen e mailler dikkatte alınmayacakmış.

• @İsmet-Kılınç evet Snovac olabilirsin bunu kabul ediyorlar. Ankara Şehir Hastanesinden. Genel hastane polk. alt katta randevu almadan vurulabiliyorsun. Senin 1 tane hatırlatma yapman yeterli çünkü daha önce 2 doz aşı vuruldun.

• @cemal1153 Sayılarla dv2024 başlığının ilk iletisi yardımcı olacaktır. Ben de tamamen hakim değilim.

• @cemal1153 kendi mali yılınızın başlığını okursanız çok net analayacaksınız.
    lütfen forumdaki başlıkları detaylıca inceleyin.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları

• @Biks hocam benimde pasaport işlemleri cuma günü yapmıştım pazartesi sabahı 10 gibi evime gelmişti. Bu arada Ankara da yapmadım.

• @canoo bu konu için kariyer.net'e bakabilirsiniz

• @bdrhn83 Sonucu öğrenmek için bu numarayı girmiş olmalısınız. Hangi bilgisayardan kontrol ettiyseniz oradan şu linke girerseniz bir ihtimal kayıtlı kalmış olabilir.

de1ec64d-dd58-4515-91c7-8c54832557e7-image.png

• Hong kong a giden arkadaşlardan dosyayı taşıyabilen var mı ? Son durum nedir ?

• @Vildan-0 Yani o confirmation number aklımın ucundan geçmiyordu gerçekten çok teşekkür ederim.

• @Biks ben de en fazla birkaç gün kalabilecek bir durumdayım. Tüm surec boyunca orada olmamızı gerektiren bir durum varsa bunun kendi adıma mümkün olmadığını dusunuyorum. Fam de bu tarz bir madde gördüm o yüzden sordum. Tesekkurler.

• @akaynak-3546 tekrar merhaba karadağ oturum iznim var hatta belgrada 2 kez (1 hafta ara ile) mail attım oturum kartım ile beraber fakat maalesef henüz dönüş yok :/

• Forumdaki arkadaşlara çok teşekkür ederim 🙏 Bugün mulakatimiz vardı. Kolaylıkla geçtik. Dediğiniz gibi evlilik cüzdanının çevirisine gerek kalmadı. Nüfus kayıt örnekleri yeterli oldu. Ben diplomamı kaybetmiştim. E devletten mezuniyet belgemin çıktısını aldım ilk başta sorun ettiler sonra kabul ettiler. Bana yada eşime ne iş yapacagimiz sorulmadı. Nereden mezunsunuz mesleğinizi yapiyormusunuz diye sordular. Nereye gideceğimiz soruldu. Birde çocuklar ingilizce biliyorlarmi diye sordular. Sadece 10 dk sürdü onunda 5 dksi parmak iziyle geçti çünkü benim ellerim çok terledigi için . Bizim için süreç kolay oldu umarım tüm bekleyenler içinde öyle olur . Böyle bir form oluşturduğunuz için çok ama çok teşekkürler 🙏

• @gucarslan tamamdır teşekkürler, bu süreç bizim için yıl boyunca ayrı yaşamak gibi yollara sapacak mı sizce? birde ek olarak size mesaj olarak bir soru sormuştum ancak buradan da paylaşayım, belki benzeri durumda olan başkasına da yardımcı olur;

Eşim ile Turkiye'de 1 Haziran 2024’de evlendik, Turkiye'de evlendigimiz icin kendisinin 2 soyadi oldu kendi ve benim soyadim. Ancak onun pasaportunda sadece kizlik soyadi var, evlilik cuzdaninda ise kizlik soyadi + benim soyadim var.
    savas dolayisi ile pasaport yenileme uzun suruyor, dosya tasima yaparsak yetismeme ihtimali var, sizce bu soyadi mevzusu mulakatta bir engel teskil eder mi?

Birde numaramız current olduğu için beni sadece add applicant ile ekleyip submit ettik ancak eşimin formunu current olduğu için açamıyorlar, bunun için de mülakatı verecek olan konsolosluk ile konuşacağız ancak mevcut formumuzu asla güncelleyemeyecek miyiz?

• @misha90 Viyana hep navigatora yönlendiriyordu. Ben iki aydır öyle mail atabildim en azından.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k