Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @cemal1153 kendi mali yılınızın başlığını okursanız çok net analayacaksınız.
    lütfen forumdaki başlıkları detaylıca inceleyin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları


  • @Biks hocam benimde pasaport işlemleri cuma günü yapmıştım pazartesi sabahı 10 gibi evime gelmişti. Bu arada Ankara da yapmadım.


  • @canoo bu konu için kariyer.net'e bakabilirsiniz


  • @bdrhn83 Sonucu öğrenmek için bu numarayı girmiş olmalısınız. Hangi bilgisayardan kontrol ettiyseniz oradan şu linke girerseniz bir ihtimal kayıtlı kalmış olabilir.

    de1ec64d-dd58-4515-91c7-8c54832557e7-image.png


  • Hong kong a giden arkadaşlardan dosyayı taşıyabilen var mı ? Son durum nedir ?


  • @Vildan-0 Yani o confirmation number aklımın ucundan geçmiyordu gerçekten çok teşekkür ederim.


  • @Biks ben de en fazla birkaç gün kalabilecek bir durumdayım. Tüm surec boyunca orada olmamızı gerektiren bir durum varsa bunun kendi adıma mümkün olmadığını dusunuyorum. Fam de bu tarz bir madde gördüm o yüzden sordum. Tesekkurler.


  • @akaynak-3546 tekrar merhaba karadağ oturum iznim var hatta belgrada 2 kez (1 hafta ara ile) mail attım oturum kartım ile beraber fakat maalesef henüz dönüş yok 😕


  • Forumdaki arkadaşlara çok teşekkür ederim 🙏 Bugün mulakatimiz vardı. Kolaylıkla geçtik. Dediğiniz gibi evlilik cüzdanının çevirisine gerek kalmadı. Nüfus kayıt örnekleri yeterli oldu. Ben diplomamı kaybetmiştim. E devletten mezuniyet belgemin çıktısını aldım ilk başta sorun ettiler sonra kabul ettiler. Bana yada eşime ne iş yapacagimiz sorulmadı. Nereden mezunsunuz mesleğinizi yapiyormusunuz diye sordular. Nereye gideceğimiz soruldu. Birde çocuklar ingilizce biliyorlarmi diye sordular. Sadece 10 dk sürdü onunda 5 dksi parmak iziyle geçti çünkü benim ellerim çok terledigi için . Bizim için süreç kolay oldu umarım tüm bekleyenler içinde öyle olur . Böyle bir form oluşturduğunuz için çok ama çok teşekkürler 🙏


  • @gucarslan tamamdır teşekkürler, bu süreç bizim için yıl boyunca ayrı yaşamak gibi yollara sapacak mı sizce? birde ek olarak size mesaj olarak bir soru sormuştum ancak buradan da paylaşayım, belki benzeri durumda olan başkasına da yardımcı olur;

    Eşim ile Turkiye'de 1 Haziran 2024’de evlendik, Turkiye'de evlendigimiz icin kendisinin 2 soyadi oldu kendi ve benim soyadim. Ancak onun pasaportunda sadece kizlik soyadi var, evlilik cuzdaninda ise kizlik soyadi + benim soyadim var.
    savas dolayisi ile pasaport yenileme uzun suruyor, dosya tasima yaparsak yetismeme ihtimali var, sizce bu soyadi mevzusu mulakatta bir engel teskil eder mi?

    Birde numaramız current olduğu için beni sadece add applicant ile ekleyip submit ettik ancak eşimin formunu current olduğu için açamıyorlar, bunun için de mülakatı verecek olan konsolosluk ile konuşacağız ancak mevcut formumuzu asla güncelleyemeyecek miyiz?


  • @misha90 Viyana hep navigatora yönlendiriyordu. Ben iki aydır öyle mail atabildim en azından.


  • @cemal1153 henüz gelen e mailde gelen link açmadım firsatim olmadi. Bugün yarın bakicam


  • @Baris-Erdem Kulağa saçma gelebilir ama, bir de gerekli ekleri ekleyerek konsolosluğa fax çekmeyi deneyin. Belki işe yarayabilir.


  • @rasitcenngiz dogrudur hocam. Sehre gelmis fakat aranmadim, kargocunun isguzarligi olabilir 😐


  • @Fatih-Kaymak hiç aklıma gelmedi ama süreç tüm tuşlara basma süreci 😃 onu da deneyeceğimizden emin olabilirsiniz 🙂

  • ⭐⭐⭐


  • Hong Kong'dan herkese selamlar. Süreç maalesef beklediğimiz gibi ilerlemedi, ilerlemiyor. Havalimanına iner inmez Konsoloslukla iletişime geçip dosya taşıma talebinde bulundum. Havalimanından çıkmadan ''Dosya taşıma talebinizi kabul ediyoruz. Bundan sonraki süreci KCC ile sürdürün.'' şeklinde cevap aldım. KCC ile iletişime geçtiğim zaman ise ''Dosya numaranız aktif olduğu için bizim yapabileceğimiz bir şey yok'' cevabını aldım. Bugün konsolosluğa gittik, kapıda aramamız için bir numara verdiler fakat sonuç yine maildeki ile aynı oldu: ''KCC ile görüşmeye devam edin''. Bu mail işlemini her muhataba 2 şer kere tekrarladım. 4 kişi birer gün arayla buraya geldik ve hepimiz aynı süreci yaşıyoruz. Şuan HK ve KCC topu birbirine atıyorlar. Sanırım GC tarihinde böyle bir durum yaşanmamıştır.

  • ⭐⭐

    @Hanhun KCC'den dosyanizin nerede oldugu sorgusunu yaptiniz mi? Hong Kong dosyanizi kabul ediyorum , mulakati ve sonraki sureci kcc yonetecek demis olabilir. Dosyaniz FIFO ya gore siraya girmis olacaktir ve Hong Kong mulakat icin bana X kadar dosya bakabilirim dediginde bu sirayla kcc sizlere mulakat maili atacaktir. Bu arada cesaretiniz icin sizleri tebrik ederim umarim surecin sonunda vizenize kavusursunuz.

  • ⭐⭐⭐

    @Hanhun Maalesef bu durum ilk defa yasanmiyor, konsololuklar tuhaf davranip sorumluluguklarini yerine getirmekle ilgilenmeyebiliyorlar, buna mesai harcamak disinda care yok, uzgunum zorlastirdiklari icin. Israrla izah edin, ayni maili atmayin, tekrar arayin. KCC i de arayip onlarla gorustugunuzu soyleyebilirsiniz.


  • @achillesoag sordum fakat ona da otomatik cevap geliyor. https://dvprogram.state.gov/ESC/Default.aspx üzerinden bakınca hala Ankara görünüyor.


Benzer Başlıklar

  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum