Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@lumos, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaslar, tarafima gelen bir takim sorular uzerine bu mesaji yazmaktayim. Dosya tasima konusunu bir hortlatmak istiyorum izninizle; hepinizin kaygisini maalesef derinliklerine kadar hatta belki daha cok anliyorum. Veni, vidi, vici!

@lumos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

..... Herkes daha surec baslamadan sadcece 'konusuyor', oturum veya ikinci vatandaslik olasiliklariniz yoksa dosya tasima tamamen sans eseri oluyor, her sene degisiyor ve aslinda her sene de olmadi... kosulsuz (yani resmi ikamet yoksa baska ulkede) dosya tasimak bir DV rutini degildir. Turistik vize almak da oldukca guc, bu konulara ilginiz varsa bizzat arastirmaniz en dogrusu olacaktir, cunku bir cok kisi bu konuda da yaniliyor. Bu surecin en guzel avantaji ABD vizesidir, o varsa iciniz biraz daha rahat edebilir.
    ...

GUNCELLEME!
    Mayis 2024 itibariyle guncellenen 9 FAM 504.4 (Foreign Affairs Manual)'a gore yasadigi yer disinda baska bir ABD temsilciligine dosyasini tasayamayanlar icin dosya tasima surecinde oldukca olumlu maddeler eklenmistir, bakiniz 9 FAM 504.4-8(C)a. Bu belgelere gore ilgili tablo ozetle soyledir:

FAM MAY 24.png

Hepinize bol sans dilerim.

• Merhabalar

DS-260 formunu doldurduğum zaman hatalı giriş yaptım Asıl Başvuru sahibi Aşkabat Konsolosluğa mülakata seçtim çocuğum Ankara konsolosluğuna seçilmiş sonra KCC mail yoluyla başvuruyu açtırdım bu seferde çocuğumun Location bilgilerini düzeltemiyorum bu durumda ne yapabilirim yardamcı olursanız sevinirim.

• Hepinize teker teker tesekkur ederim bugun aydinlatici fikirler ve haberler ogrendim sizlerden.en yakin zamanda kisa oz ve net bir mail yazip kcc ye ileticem umarim sansim artik doner:/ mail nasil olmali nasil yazmaliyim onu çözümlemem lazim simdi :)))

• @ugursway Merhabalar, daha öncede bahsettiğim gibi ben de bakayayım(asker kaçağı).Benim durumumu ilgilendiren madde de bu galiba.Dediklerinizden ve okuduğumdan şunu anlıyorum.Green Card vizemi aldığım taktirde askerlik şubeme giderek bu vize ile ABDde oturma ve çalışma iznimin olduğunu söyleyerek üç ay geçici tecil talebinde bulanabiliyorum yani doğru mu anlamışım? Yalnız aklıma bir şey takıldı Türk konsoloslukları aracılığı ile kanıtlanmasına müteakip diyor yurt içinde Türk konsolosluğu ne alaka tam anlayamadım.

• @Kamil-0 öncelikle sürecinizi şu linkteki yönergeler doğrultusunda imzanıza taşıyın lütfen.

• @Cansu-mer kişisel bilgilerinizi ve talebinizi yazmanız yeterli, sade ve öz olmasını tavsiye ederim

• Yasaklı

@Cansu-mer mailinizde dosyasını açtıracağınız kişilerin adını soyadını belirtmelisiniz. ve ne için açtırmak istediğinizin nedenini

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar bu konuda aydınlattığınız için tekrar KCC ye mail gönderdim location bilgilerimin güncellenmesini istedim çünkü kendimiz değiştiremiyoruz sadece kendileri değiştiriyorlarmış.

• @EzgiLera gerçekten parası önemli değil ama sağlık açısından endişelerim var, aşı karşıtı değilim 🙂 öyle olsam zaten öncekileri de yaptırmazdım ama aynı gün o kadar aşının yapılması sağlıksız değil midir acaba?

• Arkadaşlar, dosyayı viyana kcc aracılığı ile taşımış olmamız onlardan randevu tarihi alacağımızın garantisi mi yoksa ansızın bir mail alıp oturumunuzu veya vizenizi yollayın diyebilirler mi?

• @asolanben
    Selamlar, önceki maddelerde ki gereksinimleri karşılayamadığınız durumda, ya da diye ayırarak Türk konsoloslukları aracılığıyla kanıtlanması halinde de kabul edilebileceği belirtilmiş.
    Mülakata Ankara’da girecekseniz eğer sizin askerlik belgesi sunmanız gerekiyor, bakaya olan kişiler askerlik belgesi sunma konusunda nasıl bir yol izlediğini bilmiyorum.
    Sayın @gucarslan Ankara’da mülakata girecek bakaya durumunda olan DV kazananları nasıl bir yol izliyorlar?

• Elçiliğe dosyamı size taşıyabilir miyim diye e mail gönderdim. Pasaport numarası veya fotokopisini gönderin yazmışler ve alttaki dosyanız güncellendi başlığı ile cevap geldi.
    Dosya taşınmış olabilir mi ?

Your case has been updated, please log back into your account to view the details.

• @fahriakc KCC ye mi attınız maili

• @fahriakc Merhaba,hangi elçiliğe gönderdiniz acaba?

• ⭐⭐

@fahriakc Merhabalar, sanırım email adresi ustaraveldocs.com ile biten bir konsolosluk ile iletişim sağlamak istediniz. Gelen email'in alt kısmında yazmış olduğunuz talebin örneğini görüyor olmalısınız. Eğer bir cevap verildiyse sizin yazmış olduğunuz talebin altında kendi vermiş oldukları cevap gözüküyor olması lazım.

• Bu ileti silindi!

• @Revolter Bu konuşmaların en başına da ( Your case has been updated, please log back into your account to view the details. )
    Evet usatraveldocs.com mail adresinden geldi. Benim onlara ilettiğim yazımın altına kendileri de talebinizi daha açık anlatın ve pasaport fotokopinizi bize gönderin yazmışlar.
    Mailin başına neden dosya güncellendi yazdılar onu anladım. hesabıma giriş yaptım hala Ankara gözüküyor.

• ⭐⭐

@fahriakc Merhabalar, yaşadığınız durumla alakalı geçmiş dönemde attığım birkaç iletiyi paylaşmak istiyorum, okumanızda fayda olacağı düşüncesindeyim. Buyrunuz ;
    1: İleti-1
    2: İleti-2

Velhasılı bu durum dosyanızın taşındığı anlamına gelmiyor maalesef. Ayrıca hangi sayfa üzerinde Ankara yazıldığını gördünüz ?

• @Revolter DS260 formunda Mülakat yeri Ankara seçili ondan bahsettim.

• @Revolter Tam olarak iletide yazdığı gibi oldu. mailde elçilik ismi uzantısı olmadığı için güvenli mi değil mi anlamaya çalışıyordum.
    kapandı olarak da mail konu başlığına yazılmış. Bu ne anlama geliyor acaba ?
    Çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |