Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @adaderyaela Herkes daha surec baslamadan sadcece 'konusuyor', oturum veya ikinci vatandaslik olasiliklariniz yoksa dosya tasima tamamen sans eseri oluyor, her sene degisiyor ve aslinda her sene de olmadi... kosulsuz (yani resmi ikamet yoksa baska ulkede) dosya tasimak bir DV rutini degildir. Turistik vize almak da oldukca guc, bu konulara ilginiz varsa bizzat arastirmaniz en dogrusu olacaktir, cunku bir cok kisi bu konuda da yaniliyor. Bu surecin en guzel avantaji ABD vizesidir, o varsa iciniz biraz daha rahat edebilir.

    Sorunuza cevaben; mulakata konsoloslugun bulundugu ulkenin dillerinde, oncelik Ingilizce olmak uzere, girebilirsiniz. Turkiye disinda Turkce giremezsiniz ama eger konsolosluk musaade ediyor ve imkani varsa, resmi bir tercuman ile ancak girebilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Y yigitsagun 

  • @lumos teşekkür ederim


  • Arkadaşlar, konsolosluğun mülakat verip vermeyeceği belli olmadığı için Schengen vizesi almak istiyorum fakat süreç şuan benim için başlamadı. Schengen vizesi almak için şimdi başvurup alsam Avrupa ya girip çıksam. Benim sürecim tekrar başladığında Schengen vizesi almam kolaylaşır mı? Bilen varsa yazarsa sevinirim.


  • @crazycells cok tesekkur ederim 👍


  • Arkadaşlar merhaba. Biliyorum bunları düşünmek için erken ancak herkes gibi ben de özellikle seçimden sonra gelecek senenin Ankara performansından kaygılıyım. Geçen sene 7 Ağustosta amerikada ameliyat oldum ve üst bacağıma platin takıldı. Ameliyatım tedavi sürecim hep orada gerçekleşti. Greencard talihlisi olarak bir vize de alamayacağımın farkındayım ancak konsolosluğa (randevu bulabilirsem tabii ki) turist vizesi için başvurup ameliyat tarihimin üstünde bir yıl geçtiği için bir kontrol sebepli aynı doktoruma gitmek istediği söylesem, ameliyat ve dava ile ilgili tüm dökümanları da götürsem vize alma şansı olur mu diye sormak istedim. Sadece fikirlerinizi almak istiyorum. Geçmiş yıllarda çok çok zor olsa da greencard talihlilerinin de turist vizesi aldığı durumlar olmuş diye okumuştum. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.


  • @Hope-Breaker erken konuşmak istemem veya ümit vermek ama sana garanti gelir seçim bizi etkilemez bankaya koymamız gereken parayı etkiler kasım da gelmez belki ama mart'ta sıra gelir bir sayılar açıklansın önüne bir bak önce bende heyecanliyim ama sabret ağustos a kadar


  • @Serap-2 Çok teşekkür ederim cevabınız için dv2024 süreci göstericek kısaca her şeyi öyleyse beklemek çok zor çok


  • @karaloyunlar1 @lumos merhaba imza sürecimi yaptım soruma cevap verebilir misimiz rica etsem şimdiden teşekkürler


  • @gucarslan cevap için teşekkürler
    Peki bu aile bireyleri için açılan formlar asıl talihli için doldurulan formun aynısı mı olacak? Birini tamamlayıp diğerine mi geçilecek yoksa bir akış halinde mi ilerliyor? Adres ve pasaport işlerini halledip sonradan uğramamak adına biraz geciktirdik, böyle bir yol izledik bakalım hayırlısı diyelim.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar herhangi bir Avrupa birliği ülkesinde oturumumuz varsa ; oturumumuzun olmadığı diğer avrupa Birliği ülkesine dosyayı taşıyabilir miyiz?


  • Vize danışmanlığı için çalıştığım şirket, bir önceki adresimi forma eklememiş. Üstelik bu adres, greencard'a başvururken girdiğim adres ve formumda hiç yer almıyor. Toplamda 3 hata var:

    • Greencard'a başvururken belirttiğim adres eksik, hiç eklenmemiş,
    • Şu an oturduğum yerde sanki 1 yıl önce taşındım gibi yazılmış,
    • Bir önceki oturduğum yere, olması gerekenden 2 yıl öncesi yazılmış,

    Sizce Kentucky'e mail atmamı gerektirecek kadar ciddi bir sorun var mı? Çok üzgünüm gerçekten, son kontrolü yapmak için çok ısrarcı olmama rağmen maalesef bensiz göndermişler. Burada okuduğuma göre randevuyu aldıktan sonra dosyayı açıp düzelttreiblirim gibi yorumladım ancak başvururken yazdığım adresin eksik olması beni çok tedirgin etti. Deneyimli üstadlardan bir görüş alabilirsem minettar olacağım.

    Her zamanki desteğinize çok teşekkür ederim!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @blackmamba24, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar Merhaba, Ben 2024 talihlisiyim. Fakat konsolosluk vize vermezse ne olur ne olmaz diye Avrupa'da mülakata girmek istiyorum. Schengen vizem yok ama maddi durumum iyi. Dil okulu ile Avrupa'da beni kabul eden bir ülkeye gitme şansım sizce nedir? (19 yaşındayım ve bekar bir erkeğim sizce bu vize verilme ihtimalini etkiler mi? Banka hesabında para gösterebilirim.) Bir de Schengen vizesini konsolosluk durumuna göre almak istiyorum acaba tahmini ne kadar sürüyor vize verilmesi?

    Sorulariniz icin su bolumu kullanabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/122/avrupa

    Schengen vizesini aldiktan sonra DV2024 sureci icin olan sorularinizi yine bu baslikta sorabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Biks, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,

    Askerlik tecil tarihim 02.2024' e kadar ve malumunuz DV2024 süreci Ekim ayında başlıyor. Askerlik şubesinden edindiğim bilgiye göre 2024' ün son gününe(31 Aralık, tecil tarihi değil) kadar askerlik için teslim olmam gerekiyor. Fakat aklıma takılan bir sorun var : farz edelim ki sahip olduğum CN ile 02.2024' ten sonra mülakat alabildim fakat konsolosluğa ibraz edeceğim askerlik belgesinde tecil tarihim geçmiş olacak. Bu bana DV süreciyle alakalı bir problem yaşatır mı ?

    P.s : ABD' de dövizli askerlik yapmayı düşünüyorum.

    Teşekkürler.

    Hayir, askerlik durumunuz DV surecinde problem yaratmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atalardankalanbirben, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Merhaba https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/dv2023-mülakat-deneyimleri/2341 bu konuda dosya taşımak için schengen vizesi alan kişiler görmüştüm ama ?

    Bu amacla Schengen vizesi alamazsiniz maalesef. Schengen vizesi aldiktan sonra dosya tasimak ile dosya tasimak icin Schengen vizesi almak farkli seyler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anlycell, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. DS-260 formunu doldururken anne kızlık soyadı yerine evlilik soyadını girdiğimi yeni fark ettim. Formu açtırıp düzeltmem gerekir mi yoksa mülakat tarihi aldıktan sonra mı düzeltmeliyim?

    Gerek yok, bu sekilde kalabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar @gucarslan ve @crazycells cevap verene göre bugün Amerika'da ki bir arkadaşım ile konuştum kendisi greencard almış 2 sene evvel bana kendisi sponsor da olabilircegini ve iş te saglayabilcegini söyledi yani sponsorluk için ve iş kabulü almak için yapmam gereken yönergeleri bana anlatabilir misiniz veya bunun olduğu konulara yönlendirebilirseniz çok sevinirim

    Sponsor mu olacak? Yoksa is mi teklif edecek?

    Sponsorluk konusu surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @blackmamba24, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar, konsolosluğun mülakat verip vermeyeceği belli olmadığı için Schengen vizesi almak istiyorum fakat süreç şuan benim için başlamadı. Schengen vizesi almak için şimdi başvurup alsam Avrupa ya girip çıksam. Benim sürecim tekrar başladığında Schengen vizesi almam kolaylaşır mı? Bilen varsa yazarsa sevinirim.

    Schengen vizesi sorulariniz icin su bolumu kullanmalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/122/avrupa

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hope-Breaker, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba. Biliyorum bunları düşünmek için erken ancak herkes gibi ben de özellikle seçimden sonra gelecek senenin Ankara performansından kaygılıyım. Geçen sene 7 Ağustosta amerikada ameliyat oldum ve üst bacağıma platin takıldı. Ameliyatım tedavi sürecim hep orada gerçekleşti. Greencard talihlisi olarak bir vize de alamayacağımın farkındayım ancak konsolosluğa (randevu bulabilirsem tabii ki) turist vizesi için başvurup ameliyat tarihimin üstünde bir yıl geçtiği için bir kontrol sebepli aynı doktoruma gitmek istediği söylesem, ameliyat ve dava ile ilgili tüm dökümanları da götürsem vize alma şansı olur mu diye sormak istedim. Sadece fikirlerinizi almak istiyorum. Geçmiş yıllarda çok çok zor olsa da greencard talihlilerinin de turist vizesi aldığı durumlar olmuş diye okumuştum. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

    Gecmis olsun, gecen sefer kac aylik vize vermislerdi?

    eger doktordan bu kontrole dair rapor veya yazi alabilirseniz turist vizesi alma ihtimaliniz var. Ama 1 sene yaklasiyor, o nedenle hizlica basvuru yapmaniz gerekir.

    Turist vizesi almaktaki kilit nokta Turkiye'ye geri donup donmeyeceginiz, eger bu kontrol sonrasi Turkiye'ye doneceginizi gosterebilirseniz vize almaniz kolaylasacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat1205, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan cevap için teşekkürler
    Peki bu aile bireyleri için açılan formlar asıl talihli için doldurulan formun aynısı mı olacak? Birini tamamlayıp diğerine mi geçilecek yoksa bir akış halinde mi ilerliyor? Adres ve pasaport işlerini halledip sonradan uğramamak adına biraz geciktirdik, böyle bir yol izledik bakalım hayırlısı diyelim.

    CEAC sayfaniza girince zaten bu sorularin cevabini hizlica goreceksiniz, giris yapmakta problem mi yasiyorsunuz?

    Forumdaki imzanizi guncellemelisiniz! ayrica excel'de de bilgileriniz yok: https://bit.ly/428RByc


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum