Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?
-
Selamlar!
Turkiye ve ABD Çifte vatandaş olan bireylerin ABD'den Türkiye'ye seyahatlerinde hangi pasaportu kullanmaları gerekir? İki pasaportu da taşımak zorunluluk mu?
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6172/i̇ki-pasaport-ile-seyahat-türk-abd?_=1716899025683
bu baslik size yardimci olacaktir.
-
@Edelweiss Merhaba benim cok yillardir Turk pasaportum yok. Yeni kimlik de yok. Girerken nufus huviyet ve American pasaportu gosterdim. Birdaha yeni kimlik al dedi. Turk pasaportu istemedi. Yeni kimlik hala almadim. Son 30 senede 3 kere gittigimden dolayi yenisini birdaha almak istemedim Turk pasaportu. Ama cok gidiyorsan US passport+ yeni Turk kimlik yeter.
-
@patriot Cok tesekkurler. Cok yardimci oldu.
-
@Edelweiss tc kimlik kartiyla trye girilir. 2. pasaporta gerek yok.
-
İşleyiş açısından ABD pasaportu ve Tc kimlik ile devam etmende fayda var. Ben yeni giriş yaptım hiç bir sıkıntı olmadı. E devlette Türk vatandaşı olarak ülke girişim işlenmiş. Giriş mührüm ABD pasaportunda
-
@redsat2000 Welcome to Turkiye 😊
-
@MySea çok teşekkürler kardeşim. Ülkeye alışmaya çalışıyorum.
-
@redsat2000 Tesekkurler! US Passport aldiktan sonra Turkiye'ye bunu bildirmemiz gerekiyor mu? Yoksa pasaportu aldiktan sonra direkt seyahat yapabilir miyiz?
-
@Edelweiss, içinde söyledi: Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?
@redsat2000 Tesekkurler! US Passport aldiktan sonra Turkiye'ye bunu bildirmemiz gerekiyor mu? Yoksa pasaportu aldiktan sonra direkt seyahat yapabilir miyiz?
@Edelweiss ABD Vatandaşı ve/veya isim değişikliğini Türk konsolosluğuna beyan ve kayıtını ABD de iken yaptırmanız yeterli . Ülkeye girerken çifte vatandaşlığa ait bu kayıt polisin önünde gözükmesi lazım.
-
@redsat2000 Cok tesekkurler!
-
@redsat2000 Selam dostum, 5 yil aradan sonra Turkiye'de durumlar nasil gidiyor merak ettim?
-
@MySea En son geçen sene 3 aylığına gelmiştim. Bu açıdan fazla süprizle karşılaşmadım. Ancak ülkede bildiğim bir kaos yapısı ve karışıklık var. Vergi paketi , emekli maaş politikaları , zamlar , kaçaklar ve iktidarın sevimsiz yapısı ülkeye tamamen hakim olmuş durumda. Kendini gölde nefes alamayan balıklar gibi hissediyorsun. Hala kendi üstüme alınmamış gibi olan biteni seyrediyorum. Sakin , huzurlu bir yaşamdan sonra garip geldi dersem yalan olmaz. Türkiyede saçma sapan kafaya göre yönetim yapısında alışmaya çalışıyorum. Çifte vatandaş olduğunu söylesen bile hala seni Türk kanunlarına tabi olduğunu iddia eden bir yapı ve de kanunlar var. Tam bir Game Over vaziyeti hakim. Demem o ki oturun oturduğunuz yerde
-
@redsat2000 Geriye gelecekmissin gibi bir izlenim edindim yazdiklarindan :)
-
@MySea, içinde söyledi: Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?
@redsat2000 Geriye gelecekmissin gibi bir izlenim edindim
Piri Reiste Üniversitesinde gelecek dönem ders vermeye başlama durumum var. Yabancı hoca statüsünden giremedim. Türk Kanunlarına göre Türk vatandaşı statüsünden girebileceğimi söylediler. İlk dönem Uzman statüsünden hocalık yapacağım. Ancak Ales ve Yds sınavlarına tekrar Kasım ayında girmem lazım. Emeklilerin durumu bayağı kötülemeye başlamış. Geçinme sıkıntıya düşerse geri dönmem gerekecek. Bu şekilde hayat burada bayağı zorlaşmış. Vergi yükü ve Kısıtlı maaş içinde yaşamak imkansız gibi
-
@redsat2000 Ilk defa 3 ay once gittim TC ye tamamen hislerime ve dusuncelerime tercuman olmussun..Durust olmak gerekirse ABD geri donmeyi iple cektim ama tabiki bir taraftan da halkimiz ve ozellikle aralarindan sevdiklerimi de o sartlar altinda geri de birakmanin uzuntusude malesef bir hayli zor geldi..
-
@NewyorkNewyork Benimde eşim olmasa Türkiyeye gelmeyi düşünmüyordum. ABD den memnunum-
-
@redsat2000 hayırlı olsun yenge hanımı ikna edip ona da vize vs ne gerekiyorsa alıp dönersiniz olmazsa :) Ben de ABD yolun başındayım, işler yeni yeni oturuyor. Burda bir süre kalınca Türkiye'yi unutmaya başlıyor insan ben de abimle vs konuşunca anlıyorum insanaların mutsuzluk seviyesinin daha da kötüye gittiğini
-
Tavsiyem bundan sonra tamamen ABD pasaportu kullanmanızdır. Eğer Goverment bağlantılı bir işte çalışacaksanız Clearence alırken bu sorun çıkarabiliyor.
Selamlar. -
@redsat2000, içinde söyledi: Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?
Çifte vatandaş olduğunu söylesen bile hala seni Türk kanunlarına tabi olduğunu iddia eden bir yapı ve de kanunlar var.
@redsat2000 selam dost, nasil yani TR'de ABD vatandasi oldugunu soylediginde insanlarin kalkip ceketlerinin onunu iliklemesini mi bekliyordun? Ne demek istedigini anlamadim valla. Her ulke cifte vatandas olanlardan kendi ulkesine giris cikislarda o ulkenin kanunlarina uymasini ister. Yani TC sizi Turk vatandasi, ABD ise ABD vatandasi kabul eder. Yabanci statusunde olmaz. Ingiltere'de de boyle, Abustralya'da da boyle. Turkiye'nin burada sagladigi bir kolaylik var o da Yurt'a giriste ille de Turk pasaportu istemiyor, ABD pasaportu ve TC kimlik ile giris cikis yapabiliyorsunuz. ABD'de de bunu yaptirmazlar.
Bu arada TR'ye donmussunuz sanirim. Insallah hayalinde ki gibi Miami'den yelkenli boat'la donmussundur. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum