DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@10urdmn Sorununuz nedir anlayamadim ama bana yazdiginiz cevaba ithafen yaziyorum; DS-260 ile ilgili guncelleme taleplerinizi Ankara icin su linkten yapabilirsiniz.
-
@rumblefish85 Sofya Lise diplomasini istiyor, size gelen mailde ve web sayfasinda da belirtilir bu.
-
@lumos tesekurler cevap icin 🙏🏻
-
Universite son sinifim derslerim bitti stajim kaldi mezun olmak icin, ds260 doldururken highest education completed kismina university, no degree secmistim, high school diploma olarak degistirmeyi dusunuyorum simdi formu actirmisken, sizce degistirmelimiyim?
-
@Gokhan-Eke Degistimeniz gerek yok dogru yapmissiniz zaten. Tabii elinizde ne diploma varsa onunla gidersiniz mulakata, lisansiniz da mulakat tarihine kadar bitmediyse not dokumu ve ogrenci belgenizi de goturursunuz lise diplomanizin yaninda.
-
@yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Kimse size şöyle yapın diyemez. Doğru da olmaz. Benim yorumuma göre 7K ve üzeri mevcut ankara performansı ile zor görünüyor. Aynı düşünceyi Brit Simon aldı youtuber dayıda söylüyor. Sayın @gucarslan yöneticimizde (son mayıs dağıtımından önce demişti. Oda sayısını günceller belki) 8K ve üzerinin mülakat şansı çok zor demişti. Son 4 aylık mülakat dağıtım sayılarına baktığımızda aylık 50 kişilik bir mülakat kotası ile gidiyorlar. Bunların tamamı EU bölgesine değil AS ile paylaştırıyor. Ortalama her 1000CN içerisinde Ankara nın payına 60-65 dosya düşüyor genelde. Şuan 5370-7400 arasına bakarsak 2030 CN var. Her 1000 CN de 60 EU Ankara olsa size sıra gelmesi için 120 den fazla sadece EU ya mülakat dağıtması lazım. Önümüzde 2 dağıtım ayı kaldı. KALAN 2 ayda 50 li kota ile gideceğini varsayarsak ve tamamı EU olsa bile 7K ları geçmiyor.
Merhaba benim case numaramda sınırda mı acaba dosya taşımayı düşünmüyorum mülakata çağrılmama gibi bir durumum var gibi mi??
-
@lumos yok hocam green card açıklanmadan 4 ay önce evlendik formuda aciklandigi gibi doldurduk , ceacde bakınca iki dosya tek ready görünüyor . İkinci ismin olduğu kısmı submit etmedik
-
@Detroit2222 Siz tamamladiklarinizla gidersiniz mulkata, sorun yok, kolayliklar dilerim.
-
@EzgiLera En erken temmuz ayı itibarıyla mülakat alabileceğimi öğrendim. Yani mülakat tarihi gelirse temmuz ayından itibaren gelecek. Burada almam gereken bir aksiyon var mı beklemekten başka ?
-
@lumos universite ogrencilerinin hangisini secmesi gerektigini pek anlayamadim, transkriptimde 240/210 krediyi tamamlamis gozukuyorum geri kalan 30kredi de staj olarak geçiyor, lise diplomasi olarak degistirsem daha sorunsuz olur diye düşündüm ama gecen sene mayis ayinda university, no degree olarak doldurdum simdi degistirdigimde de mulakatta bu konuyla ilgili ekstra problem veya soru yoneltmelerinin olasiligi artiyor gibi hissettim.
-
@Gokhan-Eke Ortak alana yazildigi ve baskalarinin da kafasini karistirmasin diye yaziyorum bu cevabi, konuyu uzatmaya gerek yok esasinda. Lise mezunuysaniz ki baska sekilde lisas ogrenimi yapamazsiniz (ozel durumlar disinda) ve liseyi belirtmediyseniz (neden belirtmediniz o da belirsiz) 'University/ No Degree' yapmaniz da hatali degil. Daha dogru ya da yanlis diye parametreler de yok. Siz lise mezunusunuz yaniniza bu diplomayi almalisiniz, isterseniz simdiki ogrenci belgeniz ve traskriptinizi de goturebilirsiniz ek olarak. Neden dertlendiginizi hala anlamamakla birlikte, istediginizi de yapabilirsiniz, ama ayni soruyu tekrarlamak herkes icin zaman kaybi olmaktadir, ustelik defalarca konusulmus ve surecin basininda tartisilan konularda...
Bu arada mulakat tarihinizi ve yerinizi de imzanizda gunceller misiniz? -
Re: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var mı? oturumum var
Merhabalar,
Kanada'da oturumum var ancak malesef bilgi eksikliğim nedeniyle current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıma maili attım. Konsolosluk insiyatifinde olduğunu söylediler bende 16 Mayıs'ta Konsolosluğun Navigator'ünde yazan mail adresine talep gönderdim. 3haftaya yakın olmasına rağmen Montreal'den hiçbir cevap gelmedi. Oturum iznim olduğu için KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var ise bilgilendirebilirse çok sevinirim. Montreal dönecek mi dönerse geç mi kalmış olacağım hiç bilmiyorum. Oturumum olmasına rağmen dosya taşıma yapamıyor olmak çok acı gerçekten :( imza oluşturdum ama eklemeyi beceremedim CN:19XXX -
@Hi-Zakk, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera En erken temmuz ayı itibarıyla mülakat alabileceğimi öğrendim. Yani mülakat tarihi gelirse temmuz ayından itibaren gelecek. Burada almam gereken bir aksiyon var mı beklemekten başka ?
Eğer beklerseniz Ankara’dan mülakat alma şansınız yok. Size yazdığım özel mesajda da açıkladım, herkese görünür olması için tekrar yazayım:
En erken Temmuz’da mülakat almanız sıra numaranız itibariyle. Ama diğer bir kriter mülakat beklediğiniz konsolosluğun mülakat dağıtma performansı. Ankara şu an bırakın 25bini, 5binlerin bile hepsine mülakat vermiş değil. Ankara’da değil de sırası geldiğinde mülakat veren bir konsoloslukta mülakata girecek olsaydınız çoktan dağıtılmış olan Temmuz mülakatları için sizin de mülakatınız verilmiş olurdu. Mülakat dağıtılacak 2 ay kaldı, Ağustos ve Eylül. Ankara’nın sizin numaranıza mülakat vermesi için belki 1000 mülakat dağıtması gerekiyor bu sürede. Teoride bu mümkün ancak pratikte mümkün değil. Çünkü 1000 mülakat vermek için Ankara’nın diğer tüm vize tiplerinin mülakatlarını boşverip yalnızca DV için mülakat vermesi gerekiyor ki bu ihtimalin hiçbir gerçekçiliği yok.
Eğer vize almak istiyorsanız başka bir ülkeden vatandaşlığınız veya oturumunuz var ise oradaki konsolosluk ile iletişime geçerek dosyanızı oraya taşıtmanız gerekiyor. Başka bir vatandaşlığınız veya oturumunuz yoksa gidebileceğinizi düşündüğünüz ve Ankara’dan kötü performansı olmayan tüm konsolosluklara mail atarak dosyanızı oraya taşıyıp size mülakat vermelerini rica edebilirsiniz.
Süreci takip etmek için çok geç kalmışsınız maalesef. Aksiyon almak için koskoca 1 yılınız vardı. Şimdi ise yalnızca 2 dağıtım kaldı, Ağustos mülakatları için olacak dağıtımlar muhtemelen birkaç gün içerisinde olacak Eylül için ise yaklaşık 1 ay sonra.
Eğer bu 2 dağıtımda mülakat alamazsanız süreç sizin için vize alamadan sona erecek.
-
@Beyza-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Kimse size şöyle yapın diyemez. Doğru da olmaz. Benim yorumuma göre 7K ve üzeri mevcut ankara performansı ile zor görünüyor. Aynı düşünceyi Brit Simon aldı youtuber dayıda söylüyor. Sayın @gucarslan yöneticimizde (son mayıs dağıtımından önce demişti. Oda sayısını günceller belki) 8K ve üzerinin mülakat şansı çok zor demişti. Son 4 aylık mülakat dağıtım sayılarına baktığımızda aylık 50 kişilik bir mülakat kotası ile gidiyorlar. Bunların tamamı EU bölgesine değil AS ile paylaştırıyor. Ortalama her 1000CN içerisinde Ankara nın payına 60-65 dosya düşüyor genelde. Şuan 5370-7400 arasına bakarsak 2030 CN var. Her 1000 CN de 60 EU Ankara olsa size sıra gelmesi için 120 den fazla sadece EU ya mülakat dağıtması lazım. Önümüzde 2 dağıtım ayı kaldı. KALAN 2 ayda 50 li kota ile gideceğini varsayarsak ve tamamı EU olsa bile 7K ları geçmiyor.
Merhaba benim case numaramda sınırda mı acaba dosya taşımayı düşünmüyorum mülakata çağrılmama gibi bir durumum var gibi mi??
Eğer aynı sıra numarasında 2024 kazananı olsaydınız evet mülakata çağırılmama gibi bir durumunuz vardı. Çünkü o sıra numarasındaki 2024 kazananları 1 yıl geçmesine rağmen hala Ankara’dan mülakat alamadılar. Ankara’nın her geçen sene daha da kötü bir performans gösterdiğini düşünürsek 2025 kazananı olarak da Ankara’da mülakata çağırılmamanız gibi bir durum olası.
-
@bluey123, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Re: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var mı? oturumum var
Merhabalar,
Kanada'da oturumum var ancak malesef bilgi eksikliğim nedeniyle current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıma maili attım. Konsolosluk insiyatifinde olduğunu söylediler bende 16 Mayıs'ta Konsolosluğun Navigator'ünde yazan mail adresine talep gönderdim. 3haftaya yakın olmasına rağmen Montreal'den hiçbir cevap gelmedi. Oturum iznim olduğu için KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var ise bilgilendirebilirse çok sevinirim. Montreal dönecek mi dönerse geç mi kalmış olacağım hiç bilmiyorum. Oturumum olmasına rağmen dosya taşıma yapamıyor olmak çok acı gerçekten :( imza oluşturdum ama eklemeyi beceremedim CN:19XXXMontreal’e attığınız maile oturum evraklarınızı eklemiş miydiniz? Eklemediyseniz ekleyerek yeniden yazın.
-
@darkhidden Dosyaya eklemeleri mülakatı aldıktan sonra açtırıp yapacaksınız. Ya da ilgili konsolosluk sizi yönlendirir, evrakları isteyip kendileri düzeltebilir vs.
Eşinizin Ukraynalı ve savaş mağduru olması sebebiyle, Avrupa’da başka bir ülkeye de taşıyabilir. Vizesiz ülkeleri bi deneyin, dönüş olmazsa Polonya büyük ihtimalle dosyayı alır diye düşünüyorum.
Eşinizin ABD’ye gelip, sonradan sizi getirtmeye çalışması imkansız değil ama seneler alan bir süreç.
-
@lumos teşekkür ediyorum. Arkadaş gibi bende lise bilgimi girmemiştim, onu soruyordum. Mülakata Ankara da gireceğim için sorun olmuyormuş cevabımı aldım. Teşekkürler iyi çalışmalar
-
@EzgiLera evet, tabii ki ekledim. 3 defa mail attım ama hiç dönüş yok.
-
@pinbil evet sinovac yaptırabilirsiniz
-
Merhaba forumdan AP sürecine kaldıktan sonra haberim oldu 1 aya yakın bir zamandır AP sürecinde bekliyorum. Sormak istediğim soru şu şuan pasaportumun süresinin bitmesine 8 ay kaldı. Eğer AP surecim biter ve vizem basılırsa amerikaya girişte 6 ay gecerli pasaport şartı arandığı için sadece 2 ay içinde mi giriş yapabilirim demek oluyor acaba ? Teşekkür ederim şimdiden ☺️
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum