Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @Ryback Teşekkür ederim. 2 yıl 6 aylık giriş çıkışlarla deneyip daha sonra kalıcı olarak yerleşme ya da kartı iade ediş olabilir gibi düşündüm ama tabi ki belli olmuyor onlar da daha sıkı kontrol ediyor bu konuları. Şansımı deneyeceğim, sağolun. Burada çalışıyor olmam ve burada kart süreci vs bekliyor olmam sizce kötü bir izlenim mi bırakır?

• @miraycav merhava. Re-entry permit'i araştırmış mıydınız?

• @Vildan-0 merhabalar, şuan araştırma sürecindeyim ikinci girişimde başvuru yapabilirim. nasıl ilerlemem gerektiğine bakıyorum genelde avukatla yapılması vb bahsedilmiş.

• ⭐⭐

@miraycav, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Ryback Teşekkür ederim. 2 yıl 6 aylık giriş çıkışlarla deneyip daha sonra kalıcı olarak yerleşme ya da kartı iade ediş olabilir gibi düşündüm ama tabi ki belli olmuyor onlar da daha sıkı kontrol ediyor bu konuları. Şansımı deneyeceğim, sağolun. Burada çalışıyor olmam ve burada kart süreci vs bekliyor olmam sizce kötü bir izlenim mi bırakır?

Orada oturum surecinde olmanız problem yaratır bildigim kadar ile. Re-entry permit alıp, hangi ulkede yasayacaginiza karar vermek icin sure kazanmanız en mantiklisi gibi gözüküyor.

• @Ryback re-entry permiti daha detayli arastiracagim ikinci girisimde basvurup cikis yapabilirim o halde. peki ikinci giriste ne kadar kaldigimizin bir onemi var mi acaba? mesela sadece giris yapmak icin 4-5 gun kalsam? cok sordum size, tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@miraycav "Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)" konu başlığını incelediniz mi?

• @Serapp serap hanım yani ilk girişimi yaptıktan sonra daha 1sene daha surem oluyor değilmi? Cunku benım en az 8-9ay kadar dahaturkıyede işim olabılır ilk girişten sonra. Mesela 20 hazıranda ilk girişimi gerceklestırecegım,bana 1 senelık damga basılcak, yani amerikadaya ıkıncı gırısımı yapmak ıcın 1senem daha olacak degıl mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@ozmell Evet 1 yıl süreniz oluyor. 1 yıl dolmadan ikinci girişinizi yaparsanız sorun olmaz, sadece ilk girişte başlayan vatandaşlık süreci sıfırlanmış olur.

• @Serapp O 1 yıl içinde mi girersem vatandaslık surecı sıfırlanmıs oluyor? Egerki o 1 yıl sonrasında da turkıyedekı ıslerımı halledemezsem re entry permite basvuruyorum degılmı? Peki verilen 1sene izin vatandas olmam ıcın yasamam gereken 5 senn 1 senesine gıdıyor degılmı?

• ⭐⭐⭐⭐

@ozmell, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Serapp O 1 yıl içinde mi girersem vatandaslık surecı sıfırlanmıs oluyor? Egerki o 1 yıl sonrasında da turkıyedekı ıslerımı halledemezsem re entry permite basvuruyorum degılmı? Peki verilen 1sene izin vatandas olmam ıcın yasamam gereken 5 senn 1 senesine gıdıyor degılmı?

Vatandaşlık süreci ilk giriş tarihinizde başlıyor. 6 ay dolmadan (hatta 5 ay olursa daha garanti) gidip yerleştiğiniz takdirde vatandaşlık süreci bozulmamış oluyor. Ama ilk girişinizden sonra 1 yıl dolmadan, örneğin 10 ay sonra gittiniz, vatandaşlık süreci tekrar başlamış oluyor. İlk 10 ay vatandaşlık açısından boşa gitmiş oluyor.
    10 ay sonra gittiğinizde tekrar uzun süreli ABD dışında kalmanız gerekiyorsa o zaman re-entry permit almanız gerekiyor.

• Merhabalar,
    2023 talihlisi olarak ilk girişimi iki haftalığına 2023 Temmuz ayında yapmıştım. Sonrasında temelli olarak gelişim, sonuçlanmasını beklediğim bir mahkemeye bağlı olması sebebiyle 2024 Mayıs ayına kaldı. 21 Mayıs 2024 tarihinde ilk girişimin üzerinden 10 ay geçmiş olmasına rağmen ciddi bir sorgulamaya gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde giriş yapabildim. Henüz ilk yılın içerisinde olmamın ve bu girişimi fiziksel olarak green card'ı kullanarak yapmamın faydası olduğunu düşünüyorum. Gelebilecek sorulara hazırlıklı olmak adına mahkeme karar kağıdını yeminli tercüman aracılığıyla İngilizce'ye çevirterek yanıma almıştım ancak gelen sorular kısaca en son ne zaman gelmiştin, neden bu kadar zaman oldu gibi temel sorular oldu ve iş/aile olarak konularında toparlamam gereken bazı durumlar vardı bu sebeple beklediğimden biraz daha uzun sürmüş oldu gibi basit bir cevap vermem yeterli oldu, mahkeme kağıtlarını kullanmama gerek kalmadı.
    Benzer durumda olabilecek arkadaşlar için bilgilendirme anlamında paylaşmak isterim, herkese kolaylıklar dilerim.

• ⭐⭐

@miraycav, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Ryback re-entry permiti daha detayli arastiracagim ikinci girisimde basvurup cikis yapabilirim o halde. peki ikinci giriste ne kadar kaldigimizin bir onemi var mi acaba? mesela sadece giris yapmak icin 4-5 gun kalsam? cok sordum size, tesekkurler

Re-entry permit alana kadar kalmanız lazım. Yaklaşık 3 aylık bir süre. Eğer kalamıyorsanız sadece giriş çıkış yaparak devam etmeniz gerekiyor.

• @ATS16 bu bır sene ıcınde 6ayda bır gırmek zorundamıyız pekı

• ⭐⭐⭐⭐

@ozmell, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@ATS16 bu bır sene ıcınde 6ayda bır gırmek zorundamıyız pekı

Aslında hiçbir zaman “zorunda” değilsiniz. Ama girmezseniz vatandaş olma süreniz uzar ya da vizeyi amacına uygun kullanmadığınız düşünülüp vizenizi elinizden alabilirler. Biraz da şans işi.

Bu vizeye vurulan 1 yıllık uzatma kaşesi sadece o vizeyi sizin 1 yıl daha kullanabileceğinizi gösteriyor. Fiziksel greencard, sizden kaynaklı olmayan sebeplerle elinize ulaşmadığı durumlarda tercih edin bunu sadece. Çünkü özellikle Amerika dışından bir aktarma yapıyorsanız vizeniz yüzünden sorun yaşama ihtimaliniz muhtemel.

• Hepinize merhaba, biz ailecek gc sahibiyiz 4 sene us dışında kalmıştık.
    Gc süremizin bu ay dolduğu için hızlıca ı-90a başvurduk. Biometc randevu tarihimiz geldi ve onun için amerikaya gelmeye çalıştık. Ülkeye girişte dikkat ettiklerimi size aktarmaya geldim.
    -öncelikle doldurumuz formları gürmükteki polisler göremiyor. Biz söyleyince elimizdeki kağıtları çıkartıp okumaya başladılar

• bize iyi/kötü polis gibi bir şey yapmaya çalıştılar. Önce birimizi bir polis çağırıp azarladı bağırdı. Sonra dördümüzün yanına başka bir polis gelip neden us a 10 senedir yerleşmediğimizi ve 4 senedie girmediğimizi tek tek sorgulamaya başladı. Biz de anlattık. Sonra üstleri gelip ya sizi mahkemeye yollayacağız siz ama mahkemeyr çıkmadan usa i terk ederseniz bir daha giremezsiniz falan dediler ya da isteyerek şu an gc nizi terk edin sonra turist vizesi ya da geri dönen gc ye başvurursunuz. Biz istemedik başka yolu yok mu falan dedik 1 saat konuşmaların ardından final warning diyerek bizi saldılar. Gc lerimiz hala bizde, re entry permit bakacağız ya da artık bir sonraki girişte kesin yerleşmemiz için bizi uyardılar

• @Türkü-PIRNAR hangi havalimanından giriş yaptınız?

• @ATS16 biz ülkeye philadelphia int dan giriş yaptık. 3 saat sonra da aktarma uçağına bindik eğer aktarma gidecekseniz ilk gümrük kapısında mutlaka 4 saate yakın ara alın

• @Türkü-PIRNAR bu tür uzun aradan sonra girişlerde JFK’de daha çok esneklik gösterildiğini iletmişti @gucarslan bir başka post’da, o yüzden hangi havalimanından giriş yaptığınızı sormuştum. PHL bilgisi için teşekkürler 🙏🏻

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @Türkü-PIRNAR benım anlamadıgım nokta 6 ayda bır gırıs yaparak korumak degıl mı? Sız nasıl 4senedır yerlesemedınız de greencardınız yanmıyor?

• @ozmell evet biz covide kadar öyle yapıyorduk ancak covid sonrası hastalık vs derken giremedik. O yüzden de bizi ülkeye giriş sırasında kenara çekip uzun bir konuşma yaptılar. Sorun yaşamamak için giriş çıkış yapmak imkan ve zamanınız varsa en doğrusu. Biz 6 ayı 1 gün geçtiğimiz zamanda bile kenara çekmişlerdi. Aynı zamanda 6 ayı geçirdiğiniz her giriş-çıkışınızda sizi kenara çektiklerini sisteme işliyorlar. Biz 4 sene sonra giriş yaptığımızda (bu girişimizde) bize “sizi zaten 2020de uyarmışız. Neden zamanı geçirdiniz ve yerleşmediniz?” Dediler. Yani sisteme her geç girişinizi işliyorlar demek.
    Kısacası zorunda degilseniz bizim yaptıgımız gibi yapmayın :) riskli bir durum biz şansımızı denedik ve şanslı çıktık sanırım çünkü yeni kartlarımız da basım aşamasındaymış şu an

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k