Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@Tugce-0 ne yazik ki oyle. Dunyanin her neresinde yasarsaniz yasayin geliriniz oldugu surece onun vergisini abd ye vermekle mukellefsiniz ( illegal is yapmiyorsaniz tabi 🙂 )
-
Merhaba arkadaslar, ilk girisimizi eylul ayinda yapip 1 hafta kalip TR ye donmeyi dusunuyoruz. TR de biraz daha kalip birikim yapmak icin . Sizce sorun yasar miyiz donusumuzde?
-
@eray26 Ayni gün bile dönebilirsiniz. Vizenize basılacak damgaya göre maksimum bir yılınız olacaktır ama bence 6 ayı geçirmemeye çalışın.
-
@lumos max 5 ay daha durucam TR de dondukten sonra
-
Merhaba ,
Ben 2015 yilinda green card imi aldiktan sonra amerika ya 2015 ve 2016 yillari olmak uzere 2 defa 1 er aylik giris yaptim ve 3 sene aradan sonra 2019 da esimle beraber yerlesmeye karar verdik ve 1 seneden fazla devamlilik suresini bozdugum icin 2019 da vatandaslik surecim tekrar basladi . 2020 ve 2021 yillarinda 6 aylik devamlilik suresini 6.5 ay olarak bozdum. (pandemi ve riskli gebelik ama ikameti bozmadim ve remote olarak amerika merkezli sirketimde calismaya devam ettim ve buna dair yazili belgede aldim ayni sekilde tax beyanlarimda mevcut ) . Bu Eylul ayinda 2019 yilindan itibaren sayilan 5 yili ve 36 ay sartini dolduruyorum. Sizce vatandasliga basvurmali miyim yoksa beklemeli miyim ? Aslinda normal sartlar altinda acelem olmazdi fakat green card im 2025 ekim itibariyle expire olacak ve yenilemektense vatandasliga basvurmak daha mantikli geliyor .
-
@ipeke neden bekleyesiniz ki ? Basvurup isinizi garantiye alin bence. Green card belirli bir noktaya kadar garanti, fakat vatandaslik sorgusuz sualsiz garanti olacak
-
@emreb17 şans sizden yana olmuş
-
@ipeke 6 aylik devamlilik suresini 2021 de bozdugunuz icin 2021deki son giristen saymaniz gerek maalesef. 6 ay ABD disi kalinca, vatandaslik sureci sifirlaniyor. Arzu ederseniz muslu hukuk da sorun birde.
-
Merhaba arkadaslar, ABD giris cikis yaptiktan somra, ikinci giriste fiziksel green card yanimizda olmak zorunda mi yoksa 1 yillik vize bize dogrudan giris saglar mi ?
-
@eray26 ilk giriş tarihi itibariyle üzerine vurulacak mühür ile göçmen vizeniz 1 yıl boyunca doğrudan giriş imkanı sağlıyor, fiziki olarak green card'ın yanınızda bulunmasına gerek yok bu sürede 😉
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
DV23 talihlisiyim ilk girişimi geçtiğimiz ocak ayında yaptım ve yaklaşık 1 ay kalıp Türkiyeye döndüm. Türkiyede üniversite öğrencisiyim ve okulum uzadı, şimdiki durumuma göre 2025 Haziranında mezun olacağım. ABD'deyken durumum net olmadığı için ve süre yetmeyeceği için re-entry permit işlemi yapmadım. Önümüzdeki yaz aylarında da hem Türkiyede işlerim olduğu için, hem de masrafları minimumda tutmak istediğim için ABD'ye gitmek istemiyorum. Türkiyeden yapabileceğim re-entry permit benzeri bir işlem var mı? Benzer durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı?
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar merhaba, 4 Mayıs’da giriş yapacağız ancak 1 Haziran’da dönmek zorundayız. Eşim asıl talihli ve hamile. 3 Haziran’da doktor kontrolü var. Hollanda’da yaşıyoruz ve evimizi hemen satmamız da mümkün değil. Amacımız re-entry başvurusu yapıp Hollanda’ya dönmek ve 2 sene sonunda USA’e temelli yerleşmek.
Forumda Re-entry Permit başvurusu yapılsa dahi 6 ayda bir giriş-çıkış yapılması gerektiğini söyleyenler var ancak bazı sayfalarda da kartı korumak icin yılın en az yarisinin USA’de geçirilmesi gerektiği yazıyor. Hangisi doğru olursa olsun, bizim amacımız iki yıl boyunca USA’e hiç girmemek, çünkü o sürede temelli yerleşme şansımız yok. Sizce bu mümkün mü, bu şekilde bir tecrübesi olan var mı?
-
@bbsrn Eğer 2 yıl boyunca hiçbir şekilde Amerika'ya girmek istemiyorsanız veya herhangi bir şekilde yerleşme amacınız yok ise neden Greencard'a 2 sene sonra başvurmadınız?
-
@bbsrn, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Arkadaşlar merhaba, 4 Mayıs’da giriş yapacağız ancak 1 Haziran’da dönmek zorundayız. Eşim asıl talihli ve hamile. 3 Haziran’da doktor kontrolü var. Hollanda’da yaşıyoruz ve evimizi hemen satmamız da mümkün değil. Amacımız re-entry başvurusu yapıp Hollanda’ya dönmek ve 2 sene sonunda USA’e temelli yerleşmek.
Forumda Re-entry Permit başvurusu yapılsa dahi 6 ayda bir giriş-çıkış yapılması gerektiğini söyleyenler var ancak bazı sayfalarda da kartı korumak icin yılın en az yarisinin USA’de geçirilmesi gerektiği yazıyor. Hangisi doğru olursa olsun, bizim amacımız iki yıl boyunca USA’e hiç girmemek, çünkü o sürede temelli yerleşme şansımız yok. Sizce bu mümkün mü, bu şekilde bir tecrübesi olan var mı?
Sn @bbsrn
Re-entry Permit icin su konu basligini inceleyebilirsiniz; sorularinizi da ilgili konu basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
Ozetle; Green Card sahibi (LPR-Lawful Permanent Resident) olarak bir yildan uzun bir sure icin ABD disina seyahat edecekseniz Re-entry Permit alarak LPR statunuzu terk etmediginizi beyan ediyorsunuz ve iki yila kadar ABD disinda kalip geri donuste bu belgeyi kullaniyorsunuz. Re-entry Permit aldiysaniz 180 gunluk sureyi gozetmeniz gerekmiyor.
Bir yildan uzun seyahatiniz bitip de ABD'ye Re-entry Permit kullanarak giris yaptiginizda vatandaslik basvurunuz icin sayacaginiz 5 (bes) senelik sureyi baslatiyorsunuz. Bu belgeyi almis olsaniz bile ABD girisinde, CBP memurlari ABD'deki LPR statunuzu korudugunuza dair suphe duyarlarsa konuya dair sorgulanabilirsiniz ve kanit sunmaniz gerekebilir.
-
@korki Başvururken çıktığında direkt yerleşebileceğimizi düşünüyorduk ama hayat bazen planlandığı gibi ilerlemiyor. Eğer Re-entry Permit ile legal olarak girişimizi erteleyemeyeceksek bir yıl içinde gideceğiz. Bizim de amacımız oturumu alıp da kullanmamak değil.
-
@Sharm Cevabınız için teşekkür ederim.
Re-entry Permit aldiysaniz 180 gunluk sureyi gozetmeniz gerekmiyor.
Açıkçası vatandaşlık için sürenin sıfırlanması vs. bizim için pek önemli değil. Önemli olan nokta; iki sene boyunca sürekli git-gel yapmak zorunda kalmadan (ki yapsaydık bile orada hiçbir düzenimiz olmadan CBP memurları için ikna edici olur muydu bilemiyorum) Re-entry Permit ile zamanı dolmadan giriş yapabilmek. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi, konunun ucu çok açık. Belirteceğimiz sebepler permit için kabul edilir mi, veya kabul edilse bile ülkeye dönüş yaparken kapıdaki memur permiti geçerli sayar mı hiç belli değil.
-
@Sharm Cevabınız için teşekkür ederim.
Re-entry Permit aldiysaniz 180 gunluk sureyi gozetmeniz gerekmiyor.
Açıkçası vatandaşlık için sürenin sıfırlanması vs. bizim için pek önemli değil. Önemli olan nokta; iki sene boyunca sürekli git-gel yapmak zorunda kalmadan (ki yapsaydık bile orada hiçbir düzenimiz olmadan CBP memurları için ikna edici olur muydu bilemiyorum) Re-entry Permit ile zamanı dolmadan giriş yapabilmek. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi, konunun ucu çok açık. Belirteceğimiz sebepler permit için kabul edilir mi, veya kabul edilse bile ülkeye dönüş yaparken kapıdaki memur permiti geçerli sayar mı hiç belli değil.
Re-entry Permit ve vatandaslik basvurunuzda dikkate alinacak olan Continuous Residence ie ilgili bir ornegi asagida paylasiyorum:
*What if I was outside the United States for 1 year or longer?
In almost all cases, if you leave the United States for 1 year or more, you have disrupted your continuous residence. This is true even if you have a Re-entry Permit.If you leave the country for 1 year or longer, you may be eligible to re-enter as a Permanent Resident if you have a Re-entry Permit. But none of the time you were in the United States before you left the country counts toward your time in continuous residence.
If you return within 2 years, some of your time out of the country does count. In fact, the last 364 days of your time out of the country (1 year minus 1 day) counts toward meeting your continuous residence requirement.*

Ayrica Naturalization surecini detaylariyla anlatan ekteki kilavuzu detayli olarak incelemenizi oneririm.
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/M-476.pdf
-
@Sharm Sanırım bir önceki mesajımda yanlış ifade ettim. Aslında "Continuous Residence" bozulması ile ilgili bir sorunumuz yok. Yani 5 yıllık sayaç şimdi başlamış, veya permiti alıp iki sene sonra girdiğimizde başlamış bizim için çok bir farkı yok. Yeter ki iki senenin sonunda permit ile sıkıntısız girebilelim :) Yine de Naturalization süreci ile ilgili paylaştığınız kılavuzu incelemek faydalı olacak. İnceleyeceğim, çok teşekkür ederim.
-
@Sharm Sanırım bir önceki mesajımda yanlış ifade ettim. Aslında "Continuous Residence" bozulması ile ilgili bir sorunumuz yok. Yani 5 yıllık sayaç şimdi başlamış, veya permiti alıp iki sene sonra girdiğimizde başlamış bizim için çok bir farkı yok. Yeter ki iki senenin sonunda permit ile sıkıntısız girebilelim :) Yine de Naturalization süreci ile ilgili paylaştığınız kılavuzu incelemek faydalı olacak. İnceleyeceğim, çok teşekkür ederim.
Continuous Residence ile ilgili onceliginiz olmadigini anladim, sadece Re-entry Permit almanin bu anlamda bir avantaji oldugunu belirtmek istemistim. Bir de bu konudaki detaylara ne kadar cok hakim olursaniz gunu geldiginde haklarinizi o kadar iyi koruyabilirsiniz. Simdiden kolay gelsin ve hayirli olsun.
-
@bbsrn Hollanda'dan ABD'ye goc etme sebebini sorabilirmiyim?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum