DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera peki dosyamızı EU bölgesi değilde afrika bölgesine veya asya bölgesindeki ülkelere dosyamızı taşısak yine aynımı bu mülakata çağrılma.

    Mülakatı ne zaman planlayacağı konsolosluğun kendi inisiyatifinde. Kendi bölgesine öncelik vermek ister veya istemez. Çok yoğundur, geç planlar. Boştur, current olduğunuz gibi mülakatınız planlanır.

    Yine de current olma durumu değişmeyecek. Siz başka bir bölgede mülakata girseniz bile en erken kendi numaranız current olunca mülakat alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @Baran-Soylu Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @pnarr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ugursway DV çekilişinde kullanılan e-mail adresi ile DS-260 formu için kullanılan e-mail adresinin farklı olması durumunda, KCC'yi bilgilendirmemiz gerektiğini duydum. Aksi takdirde, KCC'nin iletişime geçmek için kullanacağı tek e-mail adresi DV çekilişi için kullanılan e-mail adresi olacağına dair bir söylenti vardı . Bunu deneyimlemiş biri olarak sizin nasıl bir yol izlediğinizi öğrenmek istedim. Herhangi bir bilgilendirme yazılmasına gerek kalmadan, otomatik olarak DS-260 formundaki e-mail adresinden iletişime geçeceklerini sizden öğrenmiş oldum.Teşekkürler

    Sizin bu sorunuzu birkaç gün önce cevaplayıp açıklamıştım mailin ne için kullanıldığını. Siz de aaa çok açıklayıcı oldu deyip teşekkür etmiş, sonra yazdığınız mesajı silmiştiniz.

    Benim yazdıklarım yeterince açık değil miydi? Kafanızı karıştıran ne oldu?


  • @alikazl Merhabalar, geçen sene bu zamanlar ben de sizin de kapıldığınız bu yanlış düşünceye kapılmıştım. Bu sayılar zaman içerisinde artacaktır ve ayrıca maalesef forumdaki talihlilerin bir kısmı excele bilgilerini girmiyor. Buna ek olarak tüm talihlilerin de forumdan haberdar olmadığı da bir gerçek. Zaman içerisinde siz de farkedeceksinizdir. Örnek olması ve için geçen sene bu zamanlarda DV2024 exceli ile ilgili hangi tarihte kaç kişi excele kayıtlı olduğuyla alakalı aldığım notu paylaşmak istiyorum.

    11.06.2023-302
    01.07.2023-340
    01.08.2023-385

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Revolter Revolter 
  • ⭐⭐⭐

    @sevdemimi bunu söyleyen Mr Flake değilse doğru bir bilgi anlamına gelmez


  • @EzgiLera Cevabınız için teşekkürler. Tek isteğim mülakat alabilmek erken veya geç hiç farketmez 🙂


  • @serserotek Dediğiniz gibi bende çok okuduğum için ne doğru ne yanlış anlayamadım. Deneyelim bakalım şansımızı.


  • @EzgiLera Merhabalar, evet tabii ki yardımcı olmuştunuz. Teşekkür iletisini istemediğinizi profilinizde belirttiğiniz için silmiştim. Uğur Bey de aynı mail hatasını yaşamıştı. Sürecin nasıl devam ettiğini merak edip sordum. Çünkü çok spesifik bir sorun olduğu için deneyimleyen birileri pek yok. Aynı sorunu ileride yaşayacak olan arkadaşlar da direkt okuyabilmeleri için detaylı sordum.


  • @mymuyi
    Kanada için ben de mail atmıştım olumsuz dönmüşlerdi.
    Riyad’a taşıdım burda olduğum için.
    Emirhan önümüzdeki ay mülakata giriyor. Onun tecrübelerine göre tekrar zorlarım kanada’yı.

    Yeni yönetmelik dikkate alınıyor gibi duruyor. Şimdiden 5-6 kişi olduk kcc vasıtasıyla taşıyabilen


  • @berna-turali
    Berna hocam hayırlı olsun.
    Yol göstermesi açısından, orada bir dönem çalışacağınızı mı belirttiniz yoksa üstü kapalı şekilde sadece orada bulanacağınızı mı belirttiniz?


  • @cttl KCC vasıtasıyla oturumunuz olan veya bulunduğunuz ülkelere mi alıyorsunuz yoksa. dosyayı taşıdıktan sonra mı oturumunuz vs ne gerekliyse halletmeye çalışıyorsunuz ?


  • @ugursway anladım çok teşekkürler


  • @cttl
    Ben eşiyim. Sadece orda önümüzdeki yıl yaşama durumumuzun olduğunu dil okuluna kayıt yapacağımızı belirttik. Yani herhangi bir gün ay bilgisi vermedik öyle

  • ⭐⭐⭐

    @pnarr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Merhabalar, evet tabii ki yardımcı olmuştunuz. Teşekkür iletisini istemediğinizi profilinizde belirttiğiniz için silmiştim. Uğur Bey de aynı mail hatasını yaşamıştı. Sürecin nasıl devam ettiğini merak edip sordum. Çünkü çok spesifik bir sorun olduğu için deneyimleyen birileri pek yok. Aynı sorunu ileride yaşayacak olan arkadaşlar da direkt okuyabilmeleri için detaylı sordum.

    Ben verdiğim cevapla kafanızı karıştırdığımı düşündüm 😅 Sorun yok öyleyse 👌🏻

  • ⭐⭐⭐

    @fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cttl KCC vasıtasıyla oturumunuz olan veya bulunduğunuz ülkelere mi alıyorsunuz yoksa. dosyayı taşıdıktan sonra mı oturumunuz vs ne gerekliyse halletmeye çalışıyorsunuz ?

    Normalde oturum olursa taşıtabiliyordunuz kcc aracılığı ile. Ancak yeni yönetmeliğe göre gelecek tarihli orada olma planlarınıza göre de taşıyabiliyorlar artık.

    Mesela X ülkesiyle iş görüşmesi yapıyorsunuz, sonuç henüz belli değil ama olumlu gibi, elinizde çalışma/oturum evrakları henüz yok. Muhtemelen 6 ay sonra orada işe başlayacaksınız. KCC’ye yazıp 6 ay sonra orada işe başlayacağım/başlamayı planlıyorum dediğiniz zaman şimdiden dosyanızı taşıyorlar gibi görünüyor.

    Ama bu önceki senelerde var olan bir uygulama değil. Bu sene tam olarak nasıl uygulanacağını bilmiyoruz.


  • @fahriakc
    Oturumumuz olmayan ancak bir şekilde gidip mülakata katılabileceğimiz ülkelere taşımaya çalışıyoruz.
    Yani bizim numaralarımıza sıra gelmesi imkansız olduğu için, denemekte hiç bir zarar yok.
    Buradaki tecrübelere göre de şekillenecek bakalım.
    Öncelikle turist vizesiyle kanadada girecek bir arkadaş var, o ne yaşayacak göreceğiz.


  • merhaba, şu anda oturumsuz olarak kcc aracılığıyla dosya taşıyan arkadaşlar var fakat merak ettiğim mülakat aşamasında oturum görmek isteyebilirler mi? bu yöntemin bir riski olur mu sürece ?


  • @cttl Dosyayı taşıdığınız ülkedeki elçiliğin kabul edeceğine nasıl emin olabiliriz ? Oturum olacaksa daha garanti ama turist vizesiyle riskli değil mi ? Ben de bülten açıklanmadan önce ve açıklandıktan sonra taşımanın hangisinin daha garanti olacağını araştırmaya çalışıyorum . Bültenler açıklandıktan sonra elçiliklere mail atıp kabul aldıktan sonra dosya taşıması yapanlar var.


  • @EzgiLera Ankara nın yeni ofisinin DV ile ilgisi yok ama diğer göçmen hizmetlerini alırsa DV ye bakan kişilerin iş yükü azalabilir. biraz umut işte..


  • @fahriakc
    emin olamayız. kimse bir şey diyemez ve emin olamaz bu konuda.

    olay şu, ankara şuan dv2024 için 5binlerde. yani seneye benim 19binlere sıra gelme ihtimali yok. hatta 10binlere bile ihtimal gözükmüyor.
    forumu geriye dönük okursanız, ankara'dan sıra geleceğine inanan insanlar şu an ortada kalmış durumda.

    biz şimdiden aldırdık. olur da taşıdığımız yer kabul etmezse, buralardan başka yerlere taşıtırız, ankara'dan değil.
    taşıtınca kabul etmezlerse ortada kalmıyorsunuz yani.

    ama kcc aracılığıyla değil de ilerleyen süreçte konsolosluk üzerinden taşıtmaya çalışırsanız, konsolosluklar işi bizzat yapan birimler oldukları için, gerek fazla iş yükü gerekse o üülkenin vatandaşlarına öncelik verdiklerinden, sizin dosyanızı çok zor kabul ediyorlar.

    benim yaklaşık bir aylık forum serüvenimden öğrendiklerim bunlar. tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum