Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @moonlight benim bildiğim 12 ay ve üstü olursa isteniyor ama deneyimlere bakarsak 6 aydan fazla kalan genelde götürüyordu. Bir şeyler mi değişti neye gore 6 ay neye gore 12 ay bilmiyorum. Fakat sizin durumunuzda bence yetisirse evrak ne ala yetişmezse ve konsolosluk memuru sorarsa 12 aydan az kaldığınız için getirmediginizi açıklarsanız. Oradaki memurun karari isterse alıp yuklemekten başka çare yok.
    Her halükarda siz biran önce evragi talep edin,istemesi durumunda vakit kazanmış olursunuz. Görüşme günü eksik evrak ile pasaportunuzu geri verseler bile belgeyi yükleyip pasaportu gonderdiginizde vizenizi alırsınız. Bir kaç hafta kayıp olur malesef. Ben bu evrak yüzünden hızlıca elden alabilmek adına iki günlük gidip gelen insanlari okudum.
    Çok beklediniz sizde umarım takılmadan alırsınız vizenizi.


  • @moonlight evet 12 ayı geçiyordu. Avukatım 6 ayı geçen her ikamette isteniyor demişti. Eğer gidip gelme durumunuz var ise oranın resmi tatillerine dikkat ederek gidip almanız en mantıklısı hizli bir sekilde.


  • @ecom ben mail de göremedim Türkçe belgelerin kabulü ile ilgili sadece except for the documents in English and Turkish diyor yani çift dilde olan belgelerin tercümesi istenmez gibi anlıyorum.


  • @patron3535 size mülakat mı geldi? Hangi ay


  • @patron3535 evet @ecom un dediği gibi mahkemelik bir durumunuz varsa boşanma vs gibi onun yeminli tercümesini isterler.


  • @yasmin982 evet geldi haziran ayı için randevumuz var haftaya da sağlık muayenesini halledeceğiz inşallah


  • @moonlight oncelikle gecmis olsun.

    En altta "police cert" yazan yere tikladiginizda bir tablo aciliyor.
    12 ay baska ulkede yasadiysaniz polis sertifikasi kesinlikle gerekiyor ama 6 ay konusu biraz celiskili. Sizin "current residence" Turkiye oldugu icin gecmiste 12 aydan az kalmaniz polis raporu gerektirmeyecektir diye yorumluyorum.


  • @baris peki 12 aydan uzun süre ABD de yaşadıysak dil eğitimi için yine polis sertifikası almama gerek var mı ?


  • @baris avukatimla bu konuyu uzun uzun konusmustuk, 6 ayı geçerse zorunlu demişti üstüne basarak.


  • @ftkaya1 doğrudur


  • @memol1994 bahsettiğim tablonun en altında bir not var: “Present and former residents of the United States do NOT need to submit any U.S. police certificates.”


  • @baris teşekkürler


  • Bende görüşme öncesi birkaç dosya CEAC a yükledim case şuan konsoloslukta olduğu için dosyalar onların önüne düşüyor submit edince konsolosluğa iletilmiştir gelirken yanınızda getirin şeklinde bir uyarı çıkıyor.


  • Herkese merhaba , mülakat tarihi alıp ceac’ta eksik evrak gösterenler varmı aranızda ? Bu durum süreci uzatır mı bilgisi olan varmı ?


  • @gizemaö
    Uzatmaz


  • Merhabalar arkadaşlar benim eșim green kartlı dosyam nvc den DQ olmuș.Mülakatım yaklașık olarak ne zaman verilebilir f2a veya c21 vizesi için Ankara konsolosluğu


  • @AB-BEG bize DQ dan 1.5 sene sonra vize mülakatı geldi kesin bir tarih vermek zor PD tarihiniz ve vize bülteninin durumuna göre DQ sonrası 1-2 sene arası desek yanlış olmaz.


  • @patron3535 O dönem vize bülteni ilerlemedi Amerika nın önceliği filipinler ve meksikaya vermesinden dolayı, artık bülten ilerliyor ve bu sebepten tekrar 1-2 sene bekleme durumu olmaz bence


  • @gizemaö hangi evraginiz eksik gozukuyor? Yada var mı eksik yada güncel olmayan bir evraginiz?


  • @ecom

    I-864EZ formunu istemişlerdi.Ancak eşimin geliri yeterli olduğu için ek sponsor göstermedik. Avukatımız tamamladı. Sisteme yüklediğimiz ilk belgelerin hem orjinallerini hemde güncel tarihli olanları temin ettim. Hepsini mülakat günü yanımda götüreceğim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum