DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ümit-Karabayır
    mülakat deneyimleri balıklarında ilgili kişiler süreci ayrıntısı ile anlatırken değiniyor o konuya ordan bakabilirsiniz.


  • @sznpln

    Öncelikle geçmiş olsun, kızınız ile sağlıklı güzel bir ömür diliyorum.

    Göçmen vize mülakatı öncesi yapılan sağlık kontrolünde dikkat edilen husus, göç ettiğinizde ABD toplum sağlığını tehdit eden bir bulaşıcı hastalığınız olup olmadığı ve sahip olduğunuz kişisel kimliğinizle göç ettiğinizde ABD’de bulunan kişilere psikolojik durumunuz nedeniyle olası bir zarar verip vermeyeceğiniz kontrol ediliyor. Yaşadığınız onkolojik durum sağlık muayenesini geçmeniz için sorun olmayacaktır. Sadece olası muayeneye giderken sizin tedavinizi takip eden onkoloğunuzdan sürecinize dair bir bilgilendirme mektubu almanız ve kullandığınız düzenli ilaçların bu mektupta yer verilmesi sürecinize olumlu katkısı olacaktır. Not: Kemoterapi süreciniz devam ederken sorduğunuz soruya da ben cevap vermiştim 🙂

    Sağlık muayenesinde olacağınız aşılara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Bu aşılara ilave son 12 ayda 1 doz covid aşısı hatırlatma dozu olmanız gerekiyor CDC kuralı gereği, bu sürecin olmazsa olmazı. Bu aşıların sizin güncel sağlık durumunuza etkisini muayene öncesi onkoloğunuza danışmanız iyi olacaktır.

    Hem çekiliş başvurusunda hem de DS260’da ABD vatandaşı evladınıza yer verip/vermemeniz diskalifiye sebebi değil, resmi yönergede (5.sayfa, son paragraf) çok net ifade ediliyor. Bu konuda da takılacak bir durum yok, bizim de aynı durumumuz vardı ve sorun olmadı. Hatta çocuğunuz var mı yok mu sorusu dahi sorulmadı.

    Buna ilave olarak olası mülakat almanız halinde boşanmaya ait evrakları da temin etmeniz gerekecek, forumda arama bölümünden veya DV2024 mülakat deneyimleri konu başlığı ilk post’unda detaylarını bulabilirsiniz istenilen evrakların.

    Yine mülakat tarihi alırsanız, kızınız ABD vatandaşlığını ABD’de doğarak elde ettiyse, mülakata giderken doğum masraflarının sizin tarafınızdan ödendiğine dair fatura ve borcu yoktur vb kanıtları da yanınızda götürmenizde fayda olacaktır, doğum kapsamında olası bir sosyal yardımdan (Medicaid vb) yararlandıysanız konu sorgulanıyor. Biz masrafları kendimizin ödediğine dair kanıtları götürmüştük önlem amaçlı, sorulmadı dahi.

    Hali hazırda geçerli ABD turistik vizeniz var ise ABD’ye giderek AOS süreci ile göçmen vizenize kavuşabilirsiniz ama zaman çok daraldı. Bu konu ile ilgili AOS başlığını okumanız, DV2024 kapsamında hali hazırda AOS yapan @Redbeard, @erenotti deneyimlerini okumanız veya forumda konu ile ilgili danışmanlık veren @Figen ile irtibata geçmeniz yararlı olacaktır.

    Sahip olduğunuz CN 7XXX ile umarım Ankara’dan veya çabanız var ise diğer konsolosluklardan mülakat tarihi almanız dileğiyle, siz ve kızınız için hayırlısı olsun. Bol şans 🍀


  • @qwe19 bahsettigim telegram kanali DV2024 ile alakali ozel bir kanal degil; US Visa News - #SaveDiversityVisa adli genel bilgilendirme kanali.


  • @serserotek uyarınız icin teşekkür ederim. Forum dışından destek almıyorum ve bir danışmanım yok. Sadece forumu takip ediyor ve bilgi ediniyorum


  • @serserotek çok teşekkür ediyorum, keşke hiç hastalıklar olmasa 🙏🏻 herkes sağlıkla yaşasa..


  • @ATS16 çok teşekkür ediyorum, emek verip bu kadar detaylı yazmışsınız, dediklerinizi en kısa sürede yapacağım. Bilginizi paylaştığınız ve emeğiniz için teşekkür ediyorum, inşallah Ankara da hallolur sürecim🙏🏻 tüm bekleyenlerin de..


  • Selamlar Kosova'dan oturum aldım. Dosya taşımak ile uğraşıyorum. KCC ye mail gönderdim, numaram yandığı için talebimi reddettiler ve konsoloslukla iletişime gecmemi belirttiler. Konsolosluğa mail gönderdim ancak otomatik mail dışında bir geri dönüş olmuyor. Kosova'yı deneyen var mıydı? Bu konuda bilgisi olan var mı? Nasıl ilerlemeliyim?


  • @yusufalak Cidden artık umut kırıcı durumlar oluyor mail atmaktan adamlar benden bıktı 😃 kimseden olumlu bir şey alamadım avrupa ülkelerinin %80'i zaten ya vatandaşlık yada oturum izni istiyor. Bu gün artık umudum kırıldı ya nedense bi çöktüm 😞


  • @ferhatdemirhan
    Dostum son düzlüktesin, şu an umudunun kırılma lüksü yok. Son çıkan bu yönergeyi refere ederek tekrar maillere asıl. Umuyorum olacak.

    Hatta son yönergeden benim anladığım, mülakat için o ülkede yasal olarak hazır bulunabilmek. Belgrad, tiflis vb şehirlerden birine uygunluğun varsa atla git, ülkeye giriş kaydı al, maile ekle gönder ben burdayım diye.


  • Merhaba, [email protected] adresine attığımız maillerde otomatik yanıt dışında yanıt alamıyoruz. Sırbistan için konsoloslukla görüşenler [email protected] adresi ile mi iletişim kurdular? Bu mail adreslerinden olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüş alan oldu mu? Çok teşekkürler.


  • Selam arkadaşlar, yeni FAM yasasından da bahsederek Tiflis'e mail attım fakat normalde verdikleri cevabın aynısı verdiler.

    Dear Applicant:

    Thank you for writing to the U.S. Visa Services Desk.

    We understand that you would like to know if you can transfer your case to Georgia.

    Please be informed that due to the rippling effects of the global COVID pandemic, the Consular Section of the U.S. Embassy has very limited appointment availability.

    While Tbilisi has resumed routine immigrant visa services, we can only accommodate transfer requests from citizens and legal residents of Georgia and Azerbaijan. Please provide proof of legal residence in Georgia or Azerbaijan or a copy of your passport. Otherwise, we cannot accommodate your transfer request at this time.

    If you meet the requirements and your case has already been transferred from the NVC of the KCC to a U.S embassy or consulate, please follow the instructions below.

    Non-Diversity visa cases – In addition to a copy of your citizenship or resident status, please reply with your case number (three letters followed by a series of numbers), the petitioner’s name, the beneficiary’s (visa applicant’s) name, and the beneficiary’s date of birth,

    Diversity visa case – In addition to a copy of your citizenship or resident status the case number (three letters followed by a series of numbers) and the principal applicant’s name and date of birth.

    We will then request that the U.S. embassy or consulate that currently has the case transfer it to Tbilisi, and we will schedule your interview in priority order as capacity allows.

    Please visit https://www.surveymonkey.com/s/gss_georgia to share feedback on the services we provide.

    Sincerely,

    U.S. Visa Service Desk


  • Selamlar gürcistandan böyle bir mail aldım ne olmuş olabilir

    Dear Applicant:

    Thank you for writing to the US Visa Service Desk.

    We understand that you want support regarding your query.

    We inform you that your email of concern has reached the United States Visa Service Office - Dominican Republic.

    So that we can assist you further, please check the Country / Embassy requesting your visa.

    We hope this information is helpful to you.

  • ⭐⭐⭐

    @tuba0607, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar bir sorum olucaktı. DS 260 formunu evlenmeden önce doldurmuştum şimdi dosya taşıma işlemlerinde mail atarken eşimin soyadını da eklemeli miyim şimdiye kadar eklemeden mail attım bir sıkıntı olur mu ?

    Kazandığınız soyadınızı kullanın. Ekleme yapmanıza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐

    @qwe19, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Biks telegram sayfasını nasıl takip edebiliyoruz


  • @EzgiLera teşekkür ederim ilginiz için 🙏🏻


  • @ReC-0 Otomatik cevapta göçmen vizeleri başlığı altında 5 iş günü içinde cevap alacaksınız yazıyor sanırım. Bir kontrol etmenizde fayda var.


  • @Fatih-Kaymak evet cevap olarak öyle yazıyor otomatik mailde. Ancak sonrasında bir dönüş olmuyor.


  • Bridgetown/Barbados elçiliğine yeni yönetmelik gereği orada bulunursam dosyamın taşınıp taşınmayacağını sordum. Yardımcı olamayacağımız için üzgünüz dediler. Yeni yönetmeliği yok sayıyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    @GOKAY-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bridgetown/Barbados elçiliğine yeni yönetmelik gereği orada bulunursam dosyamın taşınıp taşınmayacağını sordum. Yardımcı olamayacağımız için üzgünüz dediler. Yeni yönetmeliği yok sayıyorlar.

    Yok saymak demeyelim de, ekstra iş yükü istemiyorlar diyelim. Çünkü son karar konsoloslukta yine. Konsolosluğa kararı diretmiyorlar. Diretiyor olsalar Ankara gibi dosyanızı alıp mülakat vermezler.

    Başka konsoloslukları denemeye devam edin. Özellikle çok yoğun olmayan yerleri deneyin.


  • Selamlar herkese, 3 temmuzda mülakatımız var fakat unganlarda sağlık randevusu bulamıyorum çözüm nasıl olmalı ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum