2 adet gecerli pasaport'a sahip olmak
-
Merhabalar, benim de bir sorum var. Üniversite öğrencisiyim, öğrenci değişim programı ile gideceğim ülke bordo pasaport istediği için yeşil pasaportum olduğu halde bordo pasaport da çıkarttım. Giderken aktarmalı uçuş yapacağım ve aktarma yapacağım ülke yeşil pasaport için vize istemiyor. Türkiyeden bordo pasaport ile çıkış yapıp aktarma yaptığım ülkeyi gezebilmek için yeşil pasaportumu kullanabilir miyim, bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler
-
@snc, içinde söyledi: 2 adet gecerli pasaport'a sahip olmak
Merhabalar, benim de bir sorum var. Üniversite öğrencisiyim, öğrenci değişim programı ile gideceğim ülke bordo pasaport istediği için yeşil pasaportum olduğu halde bordo pasaport da çıkarttım. Giderken aktarmalı uçuş yapacağım ve aktarma yapacağım ülke yeşil pasaport için vize istemiyor. Türkiyeden bordo pasaport ile çıkış yapıp aktarma yaptığım ülkeyi gezebilmek için yeşil pasaportumu kullanabilir miyim, bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler
Normalde sorun yasamamaniz lazim, ama ayni anda 2 gecerli pasaporta sahip olmak pek cok ulkenin sahip olmadigi bir konsept, o nedenle sizin durumunuzu anlayamayabilirler ve gorevlilerin uzun sorularina maruz kalabilirsiniz. Hangi ulkede aktarma yapiyorsunuz?
-
@crazycells Birleşik Arap Emirlikleri-Sharjah tan aktarma yapacağım
-
@snc Aynı şekilde bendede çift pasaport var aynı sebepten dolayı.Bordoyla çıkıp yeşille girebilirsin bir arkadaşım yapmıştı.Veya yeşille çıkıp yeşillede girebilirsin sadece vizeyi göstermende yetebilir türkiye çıkışta.
-
@Richmond Teşekkür ederim:)
-
K knnrn bu başlıktan bahsetti
-
Konuyu yıllar sonra uyandırıyorum ama benimde bir sorum olacak. Ben ikinci pasaportumu aldım. Hali hazırda vize olan pasaportum şubat 2024de bitiyor. Eylül sonu yani süresi bitmeden 15 gün önce gidiş planımız var bu durumda yeni gelen pasaport ile giriş yapmayı denesem sıkıntı olur mu diğerinin tam süresi bitmeden ?
-
@Gökalp-Uzdiyen yeni pasaporta giderken neden eski pasaportu yanında götürmediniz. Çünkü yeni pasaportun süresine eski pasaportun süresi dahil oluyor. Ayrıca içinde ki vizeleri de geçiriyorlar.
-
@ayvalik10 esasen yeni pasaport değil, ikinci pasaport aldım. İkiside aktif ve ayrı ayrı kullanılabiliyor süreleri bitene kadar. Problem şuydu ABD ye gitmeyi planladığım dönemde vize olan pasaportun 6 aydan az süresi kalmış olacak. Yeni pasaport ile giriş yapıp eski pasaporttaki vizeyi göstereceğim bununla ilgili idi sorum acaba sorun olur mu vs diye.
-
Merhaba arkadaşlar. Benim bordo pasaportumda 2yıllık schengen ve 10 yıllık Amerikan vizem mevcut, ancak eşimden kaynaklı yeşil pasaporta hak kazandım. Bordo olanı da aynı anda kullanabiliyor muyum bilgisi olan var mıdır? NAsıl bir dilekçe yazmalıyım? yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@Uçan-Amerikalı burada önemli olan pasaporttan ziyade vizeleriniz.
yeşil pasaport sahibi olduğunuz için zaten schengen vizesine ihityacınız kalmıyor.
bordo pasaporttaki abd vizenizi, yeşil pasaport ile seyahat ederken yanınıza aldığınızda oradaki vizeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
herhangi bir dilekçe yazmanıza gerek yok kısaca. -
@gucarslan O halde pasaportun delik olmasının bir önemi kalmayacak değil mi? Vize olan sayfanın sağlam olması yeterli sanırım. Bilgi için çok teşekkür ederim.
-
@Uçan-Amerikalı evet, vize sayfalarının sağlam olması yeterlidir.
-
S Serapp bu başlıktan bahsetti
-
Selamlar, bir soru sormak istiyorum.
Benim de halihazırda 2 adet bordo pasaportum bulunmakta. Arnavutluk’a girerken 10 yıllık pasaportumla giriş yaptım fakat şimdi bu pasaportu vize başvurusu için konsolosluğa vereceğim. Ülkeden çıkarken aynı pasaportla çıkmak zorundayım sanırım. Bunu sormak istedim. Farklı bir pasaportla çıkmak istediğimde sorun yaratılar mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum