Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.7k 953
  • ⭐⭐

@MERVE-SARI Böyle bir aksiyona gerek yok, gerçekte yaşadığınız adresleri yazmanız yeterli.

• @fsdfsfd kısaca şöyle cevaplıyayım hakları yanıyor ve tekrar başvurmak zorunda kalıyorlar. Sıra numarası bu nedenle çok önemli. Sıra numaranız yüksekse forumda biraz göz atıp dosya taşımak hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

• @mustafa-samet-öztürk Bunu kimse bilemez, süreciniz henüz başlamadı. Süreciniz 1 Ekim 2024 itibariyle başlayacak o yüzden bu tarih öncesinde bir mülakat planlaması yapılamaz dosyanız için. Eğer mülakata gireceğiniz konsolosluk (eğer cut off sınırını 4000 açıklanırsa varsayımına dayanarak söylüyorum) Ekim ayında cut off sınırının altında olan bütün talihlilere mülakat planlayacak müsaitliği ve imkanı kendilerinde görmeleri halinde Ekim ayında mülakata girebileceğiniz gibi slotlarını büyük kısmını başka vize türlerine ayırıp DV klasmanına yeterli mülakat verecek bir karar göstermezlerse süreç boyunca mülakata giremeyebilirsiniz de. O yüzden bu konuda rasyonel bir çizelge izlenmediğini ve mülakat alamama ihtimalinizin de olduğunu bilmeniz gerekmekte. Örnek olması için bu başlığın ilk iletisindeki 2 numaralı alt kategoride bulunan son 3 yıla ait excel listelerini inceleyip daha açık fikir sahibi olabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse bunu kimse bilemez, yaşayıp tecrübe edeceğiz.

• @ATS16 Selam hocam, arkadaşa yanıtınız dikkatimi çekti; "arşiv kayıtlı adli sicil kaydınız yok ise" benim 2016 yılında alkollü araç kullanmaktan hakim karşısına çıktım, 30 gün hapis cezası ve o ceza da ertelendi ama sabıka kaydım boş iken, arşiv kaydımda bu ceza görünüyor. Sorun teşkil eder mi ?

• Bu ileti silindi!

• Ben lisede açık öğretimden mezun oldum ama buranın belli bir adresi falan yok ki ankaraya bağlı da telefon falan istiyor ne yazacağım bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐

@fsdfsfd Emniyet Mahallesi Milas Sokak No.21 06500 TEKNİKOKULLAR YENİMAHALLE / ANKARA 0312 213 01 75

• Merhabalar formu doldururken tam son sayfada bir your request cannot be processed tarzı bir uyarı cıktı doldurduğum butun alanları kaydetmistim biraz sonra tekrar denesem sorun olur mu yoğunluktan mıdır ?

• @hdemircanusa Teşekkür ederim. Aynı sayfada önceden çalıştığım yerdeki işverenin telefonunu da soruyor da sigortada falan yazmıyor. Ne yapmalıyım bilginiz var mı?

• ⭐⭐

@fsdfsfd Özelden firma bilgisini yazın bakayım bi

• Affınıza sığınarak bir sorum daha olacaktı; birkaç arkadaşıma green card çıktığını söyledim ve bir tanesi bana dedi ki kimseye söyleme. Neden dedim ? Şikayet ediyorlar, başkasına da çıkmışta onu konsolosluğa şikayet etmişler ve vize alamamış ? Ben yasadışı birşey yapmıyorum ki, böyle birşey olabilir mi ?

• ⭐⭐⭐

@nvrgbck Boyle bir şey olamaz.

• ⭐⭐⭐

@MERVE-SARI Lutfen yuksek sesle konusmak yani bagirmak anlamina gelecek sekilde buyuk harfler kullanmayiniz. Bu basligi da sorularinizi sormadan once arama yaparak ve bastan okuyarak inceleyiniz. Defaatle ayni sorular geliyor zira.

Fiziksel adresiniz > ikametgah kaydi ...

• ⭐⭐⭐

@sedaa Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

• @nvrgbck
    Söyleme kimseye ama nazar değmesin diye diğer her şey uydurma olur

• ⭐⭐⭐

@nvrgbck Arsivli kayitta oldugu icin formunuzda (DS-260) belirtmis oldugunuzu dusunuyorum. Karar tabii ki takdir her zaman Konsoloslugundur, size kesin olarak bir sey soylenmesi yaniltici olabilir. Bununla birlikte, sadece mulakat degil saglik kontrolunde de sizin icin sureci baskalastirabilir. Bagimlilik kapsaminda degerlendirilip fazladan pskiyatrik uzman gorusu isteyebilirler, sureci uzatir ve maddi bir yuku olur.
    Su basligi incelemenizde de fayda var. Baslik icin tiklayiniz.

• Merhaba 1-2 sorum olacak. Çalışılan yerler kısmına lisede yaptığım stajı girmeli miyim ? İşe giriş bildirgemde görünüyor çünkü.
    2. olarak şu anda önlisans (2 yıllık) üniversite okuyorum ve son sınıf öğrencisiyim okul kısmına High School Diploma mı seçmeliyim yoksa vocational school seçip sertifika için none yet mi seçmeliyim ?

• Oncelikle cekilisi kazananlari tebrik ediyorum,

DS-260 formunda Greencard ve SSN kartlarinin postalanacagi ABD adresi ihtiyaci olan kisilere, LOSEV'e (Losemili Cocuklar Vakfi) yapacaklari $250 bagis karsiliginda adres bilgilerimi kendileriyle paylasacagim.

Herkese mulakat sonrasi sevinc gozyaslari dokecegi bir mali yil diliyorum.

• @cinyor merhaba, yazmanizda hicbir sorun yok, yazmadiysaniz da bunun icin ekstra bir aksiyon almaniza gerek yok. Okula devam ettiginizi belirtmeniz gerekiyor, 2 yillik bolum mezunlari diploma secenegini kullanabilirler.

• @nvrgbck arkadaslar yazmis ama iciniz rahat etsin diye ben de eklemek istedim, bu kisilerin, boyle bir bilgi vermek icin konsolosluga ulasmasi bile imkansiz :)

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k