Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bbsrn @warmgrey kişisel tecrübelerdense yazılı yönergelerin takip edilmesi talihlilerin sürecinin sağlığı için daha doğru olacaktır. ABD’nin Türkiye misyonu tarafından hazırlanan sık sorulan sorular kısmı en doğru yanıt olacaktır zira birebir tanıdığınız bir çok kişiye denk gelen CBP memurun yaklaşımı ılımlı olabilir ama unutmamak lazım ki konuya olumsuz yaklaşması muhtemel CBP memurları ile de karşılaşabilirler.

https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/faqs/faqs-lawful-permanent-residentsgreen-card-holders/

Vatandaşlık başvurusu öncesi saydığınız kriterler doğru, bir ilave de vatandaşlık başvurusu öncesindeki son 3 ayda başvuru yapacağınız eyalette ikamet etme şartı aranmakta 👍

• @warmgrey Merhabalar, detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim!
    Acikcasi eger soylediginiz mumkunse, Re-entry Permit ile ugrasmaktansa yilda bir kez girip 1-2 hafta kalip cikmayi tercih ederiz. 4 Mayis'ta ilk girisimizi yapiyoruz, ornegin ikinci giris Nisan 2025'de, son ve kalici giris de Mart 2026 gibi.

Sorulduğunda "isim sebebiyle yerlesemedim" vs diyerek sıkıntısız giriş yapabilecegimizi soylemissiniz ama "istifa edip gelseydin kardesim" gibi bir cevapla karsilasmaktan korkuyorum acikcasi. Tabii ki bu risk Re-entry Permit icin de var. Islerimizi sebep gosterdigimizde (kendi alanimizda is teklifleri alip oyle gelmek istiyoruz vs. seklinde) 14-15 ay sonra permit basvurumuza red de verebilirler.

Yilda bir kez giris cikis yapma yolunu secersek, bunun haricinde oraya bir baglanma belirtisi olarak bos vergi bildirimi vs. de yapmamiz gerekir sanirim. Aslinda ilk girisimizde kredi karti falan cikartabiliriz ama tabii ki ulkede yokken o kartta bir harcama da olmayacak. Faydasi olmayabilir.

• @ATS16 @warmgrey Tesekkurler hocam. Her sorunun cevabini okudum. Linkteki su cumle zaten her seyin biraz sansa bagli oldugun gosteriyor:
    "Abandonment may be found to occur on trips of less than a year where it is believed you did not intend to make the United States your permanent residence."

Belki elimizi guclendirmek icin bos da olsa vergi bildirimi yapip ilk gidisimizde U.S. ehliyeti cikartabilirim. Kredi karti cikartmak zaten kolay ama harcama sadece gidislerimizde olacak. Eger mumkunse arkadasimin adresine kendimizi de kayit ettirebiliriz, bu sekilde posta adresimiz de olmus olur (bu adres ayni zamanda ilk gittigimizde 1 ay kalacagimiz adres, ki USCIS'de de bu kayitli su anda).

• @bbsrn İşinizi bırakıp gelseydiniz diye sormazlar bu süre çok uzun olmadığı takdirde. Şöyle diyebilirsiniz mesela, şu anda çalıştığım projenin bana iki yıl daha ihtiyacı olduğu için'.

ABD Anayasası kapitalist olduğunu söylediği için sistemin, çalışıyor olmak geçerli bir mazeret. Yeter ki bir yılı aşmayın, ve mesela 6 - 7 yıl böyle idare etmeye çalışmayın.

• @warmgrey Is ile ilgili bu mazereti resmi bir kanit istemeden kabul ediyorlarsa cok iyi. Tabii ki bunu uzun sure yapmayiz, maksimum ikinci yilin sonunda yerlesecegiz zaten. Cok tesekkurler!

• ⭐⭐⭐⭐

@warmgrey @bbsrn takriben bu gibi kalışlarda makul süre 3-4 aydır. Örneğin 5,5 ay veya 6 aydan fazlası olması durumunda CBP ABD’ye gelişinizde pasaportunuza ülke dışında kaldığınız süreyi ŞERH koyar. Sistemindeki kayıt dosyasına kanaatini yazar ! Bu bilgiler daha sonra Vatandaşlık başvurusu sonrası incelenir. Siz bu konu ile ilgili N-400 formuna kanıtları göstermek üzere not eklersininiz. Bu durum bir defaya mahsus ise belki mazur görülebilir. Ancak mükerrer durumda Sİzin neden re entry permit almadığınız sorulabilir. Veya uzatmalı ilk girişte CBP size bir nutuk çekebilir bir daha yapmamanız konusunda uyarır ve kabul eder. Yada Takibe alınmanızı isteyebilir. Önce bu tip bir şey yapmadan önce sonuçlarına hazır olmanız gerektiğini defahaten hatırlatırım.

• @redsat2000 Uyarınıza kesinlikle katılıyorum. O sebeple, geçerli bir mazeret olması şartı (iş, eğitim, sağlık, vs) bulunuyor. Zaman zaman bunun için kanıt istediklerini de biliyorum. Örneğin, çalıştığım için bu süre zarfında gelemedim dediğinizde, sizden şirket kimliği, veya çalıştığınıza dair bir kağıt isteyebiliyorlar.

ABD'de green card çıktıktan sonra bilinmesi gereken en önemli kural, NKE-OKİ kuralı. Yani Ne kadar erken, o kadar iyi...

• @redsat2000 @warmgrey Uyariniz gayet makul, tesekkur ederim. Sanirim belli bir noktadan sonrasi sans faktoru tamamen. Su an 5.5 ayda bir gir cik yapma imkanimiz yok, o yuzden artik biraz risk alip once 1 sene sonunda girip 2. senenin sonunda yerlesmek icin son girisi yapacagiz.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar Abd dışında kalış süresi ile ilgili 5 Mayıs pazar akşamı tam 11 ay sonra ABD,ye giriş sürecimi anlatacağım bu benim bizzat yaşadığım bir durum herkese aynısı olacak diye birşey yok.
    Öncelikle ABD'ye 18 nisan 2023 ilk girişimizi yaptık green card ve ssn lerimizi aldıktan sonra 18 Mayıs 2023 te çıkış yaptık bizim küçük bebeğimiz rahatsız olduğu için tedavi süreci Türkiye'de devam ettiği için Türkiye'ye dönmek zorundaydık neyse hastalık ile ilgili detaya girmicem biz oğlumuzun hastalık ile ilgili raporlarını İngilizceye çevirttik iyikide çevirtmisiz 5 Mayıs 2024 pazar akşamı New Jersey newark liberty havalinina indik pasaport kontrolüne geldiğimizde görevli memur pasaport ve green card kontrolü sonrası başka bir memur çağırdı ve o memur beni takip edin dedi bizi bir odaya aldılar bu memur bize gayet sert bir şekilde neden bu kadar Türkiye'de uzun kaldınız green card in bize burada yaşamak için verildiğini Türkiye'de yaşamak için verilmediğini söyledi bizde oğlumuzun hasta olduğunu ve Türkiye'de tedavi sürecinin devam etmesinden kaynaklı gelemedik dedik bu esnada memur bilgisayara not alıyordu bende İngilizceye cevirttigimiz raporlari verdim memur satırı satırına bütün raporları inceledi ve az da olsa biraz yumuşadı daha sonra bize aynı durumun tekrarlanması halinde tutanak düzenlenip göçmen mahkemesine verileceğimizi green cartimizin iptal olma durumunun olduğunu söyledi bu seferlik işlem yapmıyorum dedi bir dahaki sefere 6 Aydan fazla kalmayın dedi ve sonra burda beklememizi başka memur bir arkadaşın geleceğini söyledi daha sonra siyahi bir memur geldi oda bize yanınızda kaç. Para var ve bu paranın kaynağı nereden olduğunu Türkiye de ne iş yaptığımı Amerika'da ne iş yapacağımi sordu Amerika'da hangi adreste kalacaksınız dedi her cevabımı kaydetti ve sonra bize tamam gidebilirsiniz dedi bu işlemlerle tam 3 saat sürdü çünkü size bir soru soruyorlar siz cevapliyorsunuz sonra kalkip odadan çıkıyor lar 15 dakka gelmiyorlar psikolojik olarak sizi test ediyorlar ne kadar stres yapacaksınız termal kamera ile gozlemliyorlar. Benim tecrübem böyle arkadaşlar.

• @sedat3459 hocam geçmiş olsun , süreç ile ilgili paylaşımınız için teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@sedat3459 Ocelikle gecmis olsun. Tecrubenizi aktardiginiz icin de ayrica tesekkur etmek isterim.

• @sedat3459 Geçmiş olsun. Umarım sınav ve mülakat zamanı bir sıkıntı olmadan halledersiniz.

• ⭐⭐

@sedat3459 Geçmiş olsun. Bebeğinizede sağlıklı ömürler dilerim.

• geçmiş olsun, stresli bir sorgu olsa da sonunda sorunsuz giriş yapabilmişsiniz. şansınız bol olsun.

• Arkaşlar merhaba, şuanda avustralyada öğrenciyim ve green card çekilişini kazandım. Okulumu bitirmek istiyorum ama 1 yıldan uzun bir süreye ihtiyacım var. her 6 ayda bir 2 kez olmak üzere giriş çıkış yaparsam amerikaya bu durum green cart için sıkıntı yaratır mı ? Teşekkür ederim.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Değerli dostlar, 2019 yılında kartımı aldım abd ye daha sonrasında covid sebebiyle giriş yapamadım yaklaşık olarak 4-5 yıldır. Şimdi durumları toplarladım taşınmak için hazırım. Giriş yapmamamın sağlık ve maddi olarak geçerli sebepleri vardı. Ülkeye giriş yapabilirmiyim ? Yada önereceğiniz neler var ? Benzer durumu yaşayan olup giriş yapan olduysa, bilgi verebilirse çok memnun olurum.

Teşekkürler

• @yapay-zeka merhaba bu konuda bizede yardımcı olur musunuz? Bizde green card talihlisiyiz fakat sürekli usa yaşamak şuanlık istemiyoruz Tr işimizden dolayı bu dedikleriniz hepsini eksiksiz olarak yapsak çok sıkıntı yaşarmıyız?

• @ozlem3434 selam önce numaranızı imza sürecine taşırmışsınız
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozlem3434

Sahip olduğunuz 2025EU005XXX CN ile sağlık kontrolü, background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem) vb nedenlerden dolayı bir gecikme olmaz ise sürecinizde, bahsi geçen DV2025 vizesinin yasal statüsünde bir değişiklik olmaz ise (Trump'un muhtemel seçilmesinden kaynaklı olası değişiklik dedikodular vb), DV24'deki mülakat dağıtım hızına göre 2025 yılının Temmuz ayından önce vizenizi alamayacaksınız gözüküyor. Tabi bunların hepsi benim varsayımım.

Öncelikli soru şu an sürekli ABD'de yaşamak istemiyoruz diye ifade etmişsiniz, bu sürenin ne kadar olacağı hususunda bir tahmininiz veya planlamanız var mı? Sahip olacağınız green card'ı ve haklarından yararlanmak için bu konu başlığını okuduğunuzu varsayıyorum, yasal olarak elinizde tutabilmeniz için de aşağıdaki konu başlığını okumanız sürecinize katkı sağlayacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

Bu konu başlığından yaptığım alıntıları aşağıda görebilirsiniz, sürecinizde bol şans...

• Eger Green Card sahibiyseniz ve 1 yildan daha uzun sure ABD disinda kalacaksaniz, re-entry permit almaniz gerekir. Re-entry permit size 2 yila kadar ABD disinda kalma imkani tanir.

• Re-entry permit genelde 2 yilligina verilir (son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz max. 1 yilligina verilir) son gunune kadar ABD'ye giris cikis icin kullanilabilir (1'den fazla kez kullanabilirsiniz)

• Re-entry permit'ler uzatilamaz ama birden fazla kez basvuru yapabilirsiniz. Halihazirda gecerli ve suresi dolmamis bir re-entry permitiniz varsa, yeni bir basvuru yapamazsiniz.

• Re-entry permit sizi %100 koruyan bir belge degil, yine kapida neden uzun sure disarda kaldiginizi sorgulayabilir CBP görevlisi. Ama gerekli cevaplari verirseniz hicbir sorunla karsilasmazsiniz.

• @ATS16 merhaba evet bu vize türünü biliyorum amacımız bi kaç sene gitmemek değil senede maksimum 3 sefer giriş yaparak hakkımı kaybetmemek isityorum çünkü eşimin şirketi uzaktan yönetilecek bir şirket değil, en azından 5 seneye ihtiyacımız var toparlanabilmemiz için bu süre zarfında green cardı canlı tutmak için neler yapılabilir diye bir cevap arıyorum. Banka hesabı eyalet ehliyeti kira kontratı yada küçük bir şirket vb.. yapabilirsek bu olumlu etkiler mi bizi belki ileri de konut sahibi olmak olumlu şeyler doğurur mu diye öğrenmek istiyorum.

Benzer Başlıklar

• ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 9 Oy
    608 İleti
    60k Bakış
    yigit mert celikY
    @EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k