DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dosya taşıyıp Schengen'e takılanlar kervanına katıldım. Şu an geçerli bir Schengen vizem olmasına rağmen Avusturya Mayıs ayı için vize vermedi. Schengen'i veya yeşil pasaportu olmayıp da dosya taşıyamadık diye üzülenler varsa, çok da üzülmesinler yani. 🙂
    edit: Yaptığım itiraz sonrası vizemin onaylandığı söylendi. Pasaportu tekrar gönderdim, bekliyorum. (19 Nisan)
    edit-2: 29 Nisan'da vize basılı pasaportumu teslim aldım. Redde itiraz seçeneğini herkesin değerlendirmesini tavsiye ederim.


  • Nisan ayı boş geçtiğini nasıl anladınız ? Bu ay mail gelmeyecek mi ?


  • @MMT Merhaba yazdığınızı defalarca okumama rağmen kişilerin neden üzülmemesi gerektiğini anlamadım.


  • @ugursway Birçok kişi "Viyana fırsatını kaçırdım" minvalinde gönderiler paylaşıyor haftalardır. Bu kişiler arasından yeşil pasaportu veya geçerli schengeni olmayanların çok üzülmemesi gerektiğini çünkü Schengen almanın çok zorlaştığını söyledim.


  • @MMT Sizin geçerli bir vizeniz olduğu halde size schengen vizesi vermediler diye diğer kişilerin almadığı için çokta üzülmemesi mi gerekiyor?
    Burada dişini tırnağına takmış stres dolu bir süreçte olan insanları motive ettiğinizi mi düşünüyorsunuz?


  • @ugursway Hayır öyle bir niyetim yok. Aynı süreçlerden geçen bir kişi olarak bir noktaya takılıp da kendilerini çok üzmemeleri açısından teselli içeriyor bu cümle. Caydırma anlamı içermiyor. Sizin gibi defalarca okuyup o anlamı çıkartanlar olduysa açıklık getireyim. Çabalamaya devam.


  • @deebee Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet işlemleri aynı mail adresi ile gerçekleştiriyorum. Dediğiniz şey benim de aklıma geldi ama herhangi bir sorun yaşamamak adına sorup emin olmak istedim. Cevap için biraz daha bekleyim öyleyse teşekkürler


  • @MMT öncelikle geçmiş olsun. İş amacıyla çevremde vize alan arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla yakın zamanda, Yunanistan veya Litvanya’dan tekrar başvuru denemeyi düşünür müsünüz? Kesin vereceklerdir diyemem, %100 emin olduğum bir tavsiye değil. Mutlaka biliyorsunuzdur ki Avusturya’dan alma şartınız yok, herhangi bir Schengen ülkesi olabilir. Sürecinizde bol şans 🍀


  • @ATS16 çok teşekkür ederim. Bir an önce itirazımı ileteceğim sonrasında duruma göre başka ülkelere yönelebilirim.

  • ⭐⭐⭐

    @sefasonmez maalesef defalarca bu durum için aynı şey yazıldı. Konsolosluğu ikna edene kadar nazik ve yalın bir dille konuşup ikna edeceksiniz. KCCden size gelen mailide onlara iletin


  • @ugursway kötü bisey demedi aslında biz süreci takip edenler olarak son zamanlarda fazla schengen vize reddi gördük sadece o belirtilmek istenmiş esprili bir dille..


  • @paslanmazmühendis gelir bence mülakatınız.üzülmeyin..


  • @MMT Kötü bir durum mülakatınızın iptalini viyanadan istediniz mi ?


  • @kukimoto Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Şuan için en mantıklı ve kendimi riske atmayacağım yöntem bahsettiğiniz gibi olacak sanırım. Her ne olursa olsun vize bitiminden önce ülkeye geri döneceğim. Bu olasılığı nedense pek düşünmediğim için geçmiş mülakatlarda çok dikkat etmemiştim ama vakit kaybetmeden tekrar okuyacağım. Mulakattan sonra eğer uzama durumu olursa güncel olarak süreçle ilgili tekrar bilgilendirme yaparım. Umarım başkalarına da faydam olur.


  • @MMT Yanlış anlamazsanız kafam karıştı, geçerli bir Schengen vizeniz olduğu halde Avusturyaya gidememe sebebiniz nedir?


  • @MMT sizin adınıza üzüldüm. Schengenim ve yeşil pasaportum yok. Dosya taşımak için çırpınıyorum ve bu herkes gibi beni çok üzüyor. Haritada yerini gösteremeyeceğim ülkelere transfer maili atmış olmama mı üzüleyim her seferinde "Unfortunately diye başlayıp bik bik bişiyler" diyen konsoloslukların mailine mi üzüleyim ve bunun gibi daha bir sürü şeyler karar veremiyorum. Genel olarak üzüldüğüm bir dönemdeyim sanırım ne diyelim 30 Eylül gelmeden yüzümüz güler umarım!


  • @eren34 ben de başvurduğum gün aynı cevabı almıştım, 3 gün sonra mülakat talep edip etmediğimi sordular ve sonrasında taşıdım. Geçmiş yıllarda da sıkça rastlanılan bir durum, o anki doluluk durumuna göre bu maili atıyorlar, zaten olası bir uygunluk durumunda geri dönüş yapacakları için (kendi sıralamaları dahilinde) mail kalabalığı olmasın diye bunu söylüyorlar bana kalırsa.


  • @ugursway, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @MMT Sizin geçerli bir vizeniz olduğu halde size schengen vizesi vermediler diye diğer kişilerin almadığı için çokta üzülmemesi mi gerekiyor?
    Burada dişini tırnağına takmış stres dolu bir süreçte olan insanları motive ettiğinizi mi düşünüyorsunuz?

    @MMT yazdıklarına bakılırsa herkes gibi oda stresli bir süreçte. Aslında burada olması gereken herkesin birbirine destek olması gerekir.
    Sayın MMT'nin üzüntülü birkaç mesajı var sadece.
    Üzmeyin birbirinizi.

    İnşallah mülakat bekleyen ve mücadele eden herkes vizesine kavuşur.


  • @Revolter Cok tesekkur ederim yanitiniz icin. Dediginiz gibi Visa Navigatorda Kingston/Jamaica cikti, Amsterdam sayfasindan degistirdim, uyariniz olmasa sasirip hata yapabilirdim, cok tesekkur ediyorum.

    1 hafta oldu mail yazali ama henuz geri donus olmadi. Sizce maili tekrar gondermek problem yaratir mi?


  • @holdovers Merhabalar, rica ederim. Atmış olduğunuz mail'e oturum belgenizi eklemediyseniz oturum belgenizi de ekleyip bir daha deneyebilirsiniz çünkü eklenilmesi talep ediliyor belirtilen yazıda. Eğer eklemenize rağmen cevap alamadıysanız navigator üzerinden son aşamada 'other question' seçeneğini seçip çıkan yeni format üzerinden de deneyebilirsiniz. Yaklaşık 2-3 ay kadar önce ben de Amsterdam'da bulunan Amerikan Konsolosluğu ile iletişim kurmaya çalıştığım her seferde herhangi bir geri dönüş alamamıştım lakin ben navigator üzerinde belirttikleri koşulları sağlayamıyordum, sizin durumunuz belirtilen koşullar dahilinde.

    Ek olarak ne sıklıkla mail atılacağı belirli bir kurala tabii olmadığı için ben dosya taşımak maksadıyla mail atarken 15 günde bir olacak şekilde mail atıyordum. Ne sıklıkla mail atacağınız sizin insiyatifinizde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum