Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması
-
@CVera wayfair.com en uygun fiyatı bulabileceğiniz yer. IKEA cidden pahalı, diğer mobilyacılar da mağazalarından daha yüksek fiyat yazıyorlar internet sitelerinde. Gezmeden uygun fiyat bulmak imkansız. Sizin yaptığınız aşina olduğunuz eşyaları getirmeniz açısından makul, mağaza mağaza gezmek zorunda kalmayacaksınız.
-
@EasternStar evet şimdi bakınca verdiğiniz site ikea'nın yanında uygun kalıyor, teşekkürler bilgi için. Ama gelgelelim benim eşyalar burada para etmiyor. Oradan alsam min 1.000'e gördüm, benim burada 30.000'e satma ihtimalim sıfıra yakın. Neyse hayırlısı olsun, varsa buradan getirilmesini istediğiniz bir şey hazır cnt yaparken içine atabilirim.
-
@CVera Ben koltuk takımlarımı depremzede bir aileye vermiştim, bir de Ankara'ya yeni taşınan bir genç kadına yatak odası takımı, mutfak masasını yok pahasına satmıştım. Geri kalan eşyalarımı da akrabalarımın ihtiyaçlarına göre vermiştim. Ufak tefek elektronik eşyalarla beraber toplasan 10.000 TL kazanamadım :)
-
@EasternStar malum Türkiye şartları temizlikten tutun tüm evin ihtiyaçlarını stoklu giderim. Gördüm mü toplu alırım, en son marketten tek ürün aldığımı hatırlamam bile o derece.
Sonuç olarak 15 paket wc kağıt (540 adet) 10 paket havlu, 10-15 deterjan, onlarca yumuşatıcı, bulaşık tabletleri vb vb. Hepsini tek kalemde belediye aracılığıyla depremzede ailelere dağıttım. Çamaşır, buzdolabı, fırın, küçük aletler hepsi gitti.
Ama gelgelelim mobilyaya kıyamadım nedense :) -
@CVera Costco sizi bekliyor :) Dediğiniz gibiyse sizin için taşıtmak makul, hepimizin bir zevki var, o zevkten de mahrum olmamak lazım.
-
@denizci10 merhaba. Serdar Bey hangi firma için çalışıyor? Numarasını ben de alabilir miyim?
-
@duzmuhendis Nil Görkem Ticaret. Numarası +90 534 923 76 23
-
@CVera sizin gibi mobilyalarına kıyamayan biriydim ancak yukarıda bir katılımcının dedği gibi fiyat analışzlarini çok iyi yapın geçen yıl BOFA ile görüşmüştüm taşımak için temmuz ayında 8500 dolar fiyat vermişlerdi en küçük konteyner için ama en güvenilirde onlar geldiler ki o kadar çok firmaya sordum fiyat aldım nacizane tavsiyem tek tek kalem kalem fiyat almanız çünkü buraya gelene kadar değil amerika içi nakliyat pahalı tutuyor mümkünse önce BOFA dan fiyat alıp ondan sonra diğerleriyle kalem kalem kıyaslayın taahhüt ettiklerine bakın ki sonrasında muhatap bulabilin . Yine burada farkli bir sorunda eviniz kendinizemi ait olacak eğer öyle değilse ve genel geçer yerleşiyorsanız ilk etapta sonra onları buradan taşımakta dünyanın parası çünkü burada nakliyecilik denen olay çok az ve herşeyi kendiniz taşoıyorsunuz yine tüm evler soyunma odalı ve dolaplı olduğu için gardrop falan getirsenizde yerleştirecek yer problem hayıtlı olsun kolaylıklar
-
merhaba arkadaslar turkiyeden amerikaya esya getirmek isteyen +1 518 727 29 20 numarali telefondan veya [email protected] adresinden bana ulasabilir. esyalariniz bulunudugunuz adresten alinarak amerikada yasadiginiz yere kapi teslim olarak nakil edilir. fiyat almak icin esya bilgisi (3+1 , 2+1 ,vb) adres bilgisini paylasmaniz yeterlidir.
-
Merhabalar, Amerika'ya kargo için Kargopass adlı firmayı bulduk kg başına 6.5 dolar ile kapıdan kapıya bir hafta içerisinde gönderim yapıyor. Uygun gözüktü fakat referans çokluğu istediğimiz seviyede değil, daha önceden bu firmayı kullanmış olan var mıdır, önerilerinize açığız.
-
@TheEcot
Merhaba, bu firma ile ayni sehirde yasadigim icin birebir yerlerine kadar giderek gorustum.
6.5 USD/ kilo olarak calisiyorlar. Kendilerine ait bir depolari mevcut. Sizden kendileri teslim alip veya kargo ile gondermenizi isteyerek bir sureligine depo hizmeti de veriyorlar. Sonra istediginiz tarihte vereceginiz adrese gonderim sagliyorlar.
Bu firmayi kullanacagim, esyalari ben paketleyip istedigim tarihte gelip alacaklar.
1 hafta sonrada ABD’ye gidecegim ve henuz net bir adresim olmadigindan dolayi ortalama 1 ay kadar sonra evden teslim alip benim verecegim adrese gonderim saglayacaklar.
Akliniza takilan bir soru olursa sizin icin gorusup geri donus yapabilirim. -
merhaba, burada mutfak ve tekstil ile çok zaman kaybetmemek için daha önce @denizci10 dan bilgisini aldığımız Serdar Bey/ Nil Görkem ile eşyalarımızı taşıttık. Bu süreçte Serdar bey gayet ilgiliydi ve sorun yaşamadık. İstanbul'dan Konya'ya giderken (Aras Kargo) kendimiz kargo şubesine götürmemize ragmen bardak vb bazı cam eşyalarımızı Nil Görkem teslim aldığında kırılmıştı, Konya'dan US'e gelen esylarımızda bir sorun yoktu. Öneri için teşekkür ederiz.
-
@Ozzyy memnun olmanız sevindim. Serdar Bey zaten hep aynı şeyi söylüyor. Bana sağlam ulaşsın yeter gerisi bende der. Ne yazık ki Türkiye'deki kargo firmalarının durumu böyle. Biz utanmasak elden götürüp bırakacaktık kendisine ama sağolsun eşim çok iyi paketlemişti. Bu konuda herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Ne kadar dikkat ederseniz edin bazen olmayınca olmuyor. Hayırlı olsun sizin için.
-
Merhaba,Abd'den Turkiye'ye kesin donus yapacagim.Televizyon monitor soundbar gibi birkac elektronik esyami gondermek istiyorum.Bunun icin prosedur nedir?
-
Biz de Ankara’dan 4 kisilik 2 cocuklu bir aile olarak haziran ayinda Boston’a tasindik. Bu surecte mutfak esyalarimiz, cocuklarin oyuncaklari ve kisisel bazi kiyafet ve ayakkabilarimizi buradan referans alarak ulastigimiz Nil Görkem ticaret Serdar bey araciligiyla tasidik. Ne yazikki zaten daha Ankara dan Konya’ya giderken esyalarimizda hasar olustu. Bunun bilgisi bize verildi ve kirilanlar haric diger esyalar Konya’dan Boston’a 1 hafta icersinde ulasti. Ne yazikki buraya esyalarin bir cogu bizim paketledigimiz sekilde gonderildigi icin(koliler degismisti ancak icerisindeki bircok tabak bardak benim paketledigim sekildeydi) onlarda da bircok hasar olustu. Serdar bey hatalarini kabul ederek bize odedigimiz ucretin yaninda cok az kalacak bir miktar geri ödeme yapti (Yaklasik olarak 330 kg kargomuz vardi). Ancak en buyuk magduriyet cybex sirona oto koltugumuzun isofix girislerini yamultmalari ve bunun nereden kaynakli oldugunu ispatlayamamalari sebebiyle yasandi. Buraya oto koltugumuzu tasimak isin yoktan yere para odemis olduk ve su an kullanilamaz duruma gelmesiyle sifirdan oto koltugu almak zorunda kaldik. Serdar bey bunun icin ups kargo sirketine basvurdugunu ve donus bekledigini bize iletti. Ancak ara ara bilgi almak istemize ragmen 3 ay icerisinde olumlu ya da olumsuz bir donus alamadik. Buradaki sorunun Nil Gorkem ticaret kaynakli mi Ups kaynakli mi oldugunu ispatlayacak goruntu kayitlarina ne yazikki Serdar bey ulasamadigi icin olay ortada kaldi. Bu sebeplere dayanarak Nil Gorkem Ticaret ile cok da olumlu bir tasinma sureci yasamadigimizi bilmenizi isterim. Belki bizim sanssizligimiz oldu bilemem ama 330 kg esya tasirken girdigimiz mali yük karsiliginda en azindan bizim icin önemli esyalari saglam almak gibi bir beklentimiz vardi.
-
Selamlar, TR Izmir den US Chicago ya iki buyuk koli gondermek istiyorum. Icerisinde cocugun oyuncaklari ve tencere-tava var. Amerika ya evimizi tasiyoruz fakat valize sigmayacak. Gumrukte problem cikar mi? DHL ile gondermek dogru olur mu acaba cok tutar mi?
-
@umtkyck kusura bakmayın ama manevi değeri yoksa neden tencere tava götürüyorsunuz Türkiye’den Chicago’ya?
-
@repatita sonuç alabildiniz mi veya bir firma bulabildiniz mi?
-
@CVera Merhaba. eşyalarınızı taşıdınız mı? memnun kaldınız mı? önereceğiniz bir fima mı?
-
Bu taşınma konusu sürekli gündeme geliyor. Evin tümünü mü götürsek? Sadece mutfak eşyalarını mı götürsek? vs. vs. Eğer bunca anıyı, arkadaşı, akrabayı geride bırakmak göze alındıysa eşyaları da geri de bırakmak göze alınmalı. Ben şu ana kadar eşya taşımanın mali açıdan mantıklı bir yöntemini görmedim. O sebeple, bir şeyleri götürme arayışının duygusal bir çaba olduğunu düşünüyorum. Önerim bu duygusal yük bir an önce kabullenilmeli. Aksi halde hem para vereceksiniz, hem de eşyalarınız elinize eksik gedik ulaşacak. Bunu eşyasını taşıtmış, bunu denemiş bir kişi olarak söylüyorum. Taşıttığınız firmadaki insanlar çok iyi niyetli, işlerini iyi yapmaya çalışan kişiler olabilir. Ama onlar taşınma sürecinin sadece bir kısmında yer alıyorlar. Sonra eşyalarınız farklı bir firmaya veriliyor. Gümrükte eşyalarınız açılıyor, kapatılıyor, paketlemeleri bozuluyor. Binlerce mil yol gidiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum