Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasanmakinaci Sanırım ticari ürün olarak gönderileceği için öyle bir şey demiştir, tecrübe etmediğim için size yardımcı olamayacağım.


  • @EasternStar bu şekilde gönderilerde ne tür gidalar serbest/yasak bir kaç ornek verirseniz sevinirim 😊


  • @jtcarlos Onu Serdar Bey ile görüşürseniz daha net yanıt alırsınız. Biz küçük paketlerde tarhana, erişte gibi kuru gıdalar koymuştuk.


  • @hasanmakinaci Benim de Houston'a taşınma planım var Mart ayında.
    Serdar Bey ile görüştüm, full cnt istediğimi belirttim. Ortalama olarak Bursa-Konya-Gemi-Houston 8.000 usd fiyat verdi.
    Ben genel olarak mobilya götüreceğim, kalan yere ise genel ev eşyaları.
    Hiç mobilya götürmeyip oradan almayı hesapladığımda, ne ucuz ne pahalı orta halli bir ev mobilyası cnt fiyatından her türlü daha fazlaya geliyor.


  • @CVera, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

    @hasanmakinaci Benim de Houston'a taşınma planım var Mart ayında.
    Serdar Bey ile görüştüm, full cnt istediğimi belirttim. Ortalama olarak Bursa-Konya-Gemi-Houston 8.000 usd fiyat verdi.
    Ben genel olarak mobilya götüreceğim, kalan yere ise genel ev eşyaları.
    Hiç mobilya götürmeyip oradan almayı hesapladığımda, ne ucuz ne pahalı orta halli bir ev mobilyası cnt fiyatından her türlü daha fazlaya geliyor.

    konteynerler 2 cesit oluyor 20 foot ve 40 foot, hangisi oldugundan emin olun, Bana 15 m3 icin $4500 fiyat verdi konya teslim, ben hic mobilya gondermiyorum. ayrica $6500 amerika tarafi masraftan bahsetti, gumruksuz ev esyasi ithalati yapilinca, urunlerin en az 1 yil once alindigini beyani araniyor, aksi halde gumruk talep edebiliyorlar. Amerika ayaginda, konteyner navlun bedeli gibi $1-2bin bir odeme cikar diye dusunuyorum, gumrukcuye yapilacak odeme ve tasimayi da hesaba katmaniz lazim diye dusunuyorum.
    size bahsettikleri $8000 konteynir sadece amerikaya kadar oldugunu dusunuyorum, amerikadaki kisminda gumruge odenecek bedelleride sorun bence, tasimayi kendiniz yapabiliyormusunuz? en buyuk uhaul kamyoneti kiralayip kendi mobilyalarinizi tasilabiliyormusunuz bunlarin hesabini yapin bence.

    sizin sadece mobilya ise, konyaya goturme, harciyacaginiz zaman vs $1-2bin nakliye bulur, 8 bin houston a gitmesi, $2bin konteyner a navlun, $1bin usa gumrukcu gitti desek, bu rakamlari tahmini soyluyorum $13bin yapti, o da kendiniz tasiyacaksaniz, baskasina tasitacaksaniz rahat $20bin i bulur.

    bu siteden fiyatlara bakarak asagi yukari mobilya fiyatlarini ne kadar harcanabilecegini ongorebilirsiniz.


  • @CVera Eğer kendi ev mobilyanızı göndermeyi planlıyorsanız hesabınız biraz yüksek görünüyor. Elbette zevkinize ve kalitenize göre mobilyayı çok daha fazlasına halledebilirsiniz; ama ben orta halli komple ev eşyasına o kadar para vermedim. Halı, kilim gibi şeyleri göndermek mantıklı; ama benim burada 1.100$ verdiğim koltuk takımının muadili Türkiye'de 40.000 TL idi. Sadece biraz fazla mağaza gezmek gerekiyor.


  • @crazycells olur da gidersek..büyük ekran televizyonumuzu ne uağacagız geri dönecek olsak burda enflasyon ucuyor bi daha alınmaz vallahi..


  • @hasanmakinaci ben özellikle sordum bana çıkacak maliyeti.
    her şey dahil 8.000 usd fiyat verdi. Bu fiyatın haricinde evin önüne gelen eşyaları evin içine taşıtmak var. Yani bunu özellikle sordum bana başka maliyet çıkacak mı diye, kendisi de 8.000 usd dedi. Tabii güncel değişien rakamlar bunlar, Mart'ta 10'da olabilir 6'da.

    Bana da size verilen fiyat çok geldi. Az çok lojistik konuları biliyorum.
    20'lik cnt 30 metreküpten fazla alır, sizin her türlü sığar zaten 20'liğe. 40'lık ise bunun 2 katı gibi düşünün, o gerçekten büyük bir alan kaplıyor, görürseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

    Bir de hesaplarınız da biraz fazla, yanlış anlamayın 🙂
    Bursa'dan Konya'ya 1.000-2.000 usd diyince 30.000-60.000 oluyor, bu çok fazla.
    6.500 usd konusunda net bir cevap veremesem de ticari bir cnt'nin gümrüğü bu civarlarda oluyor diye yapayım.
    Kullanılmış mobilya'da ticari mantık aranmayacağı için bu denli yüksek gümrük çıkması pek mümkün gözükmüyor. Belki size verilen fiyat sıfır ürünler için gereken gümrük bedeli olabilir.

    Ben yine de kendisi ile bu konuyu detaylı görüşeceğim, buradan da güncelleme yaparım.


  • @EasternStar aslında durum şu ki, mobilyalarım görece pahalı olduğu için burada bırakmaya kıyamıyorum. Satalım desek kimse o denli mobilyaları almak istemiyor veya verilecek fiyat amiyane tabirle ölü fiyat olacaktır.
    Oturdum hesapladım, 8.000 usd ile bu işi çözebiliyorsam her türlü +'ya geçiyorum.
    Elbet daha uyguna alınabilecek mobilya vardır fakat burada elimde olanları yok sayarak çok zarar etmiş oluyorum. Taşıtarak -2.000 usd yapsam bile totalde kendimi + sayacağım.


  • @CVera Aslında mobilyalarınız sizin için çok kıymetliyse buradakiler ile kıyaslayamazsınız diye yazmayı planlıyordum; ama gece geç saatte eklemeyi unutmuşum. Haklısınız, o zaman sizin için buraya göndermek mantıklı olacaktır. Yalnız bir de yolda ve taşıma esnasında gerçekleşebilecek kazalar için sigorta yaptırmanızda fayda vardır.


  • @EasternStar yani aslında durum şöyle. Örnek veriyorum bahçe mobilyası 100.000 tl diyelim. Şimdi ben bunun aynı ayarını gitsem Abd'den belki 2.000 usd vereceğim. Evet mantıklı olan buradan satıp gidip oradan, hatta sıfırını almak. Ama gelgelelim özellikle mobilyada belirli fiyatın üstüne çıkınca alıcı bulmak imkansız, çünkü adam aynısının sıfırını örnek veriyorum Koçtaş'tan 30'a alıyor. Ben 20'ye vereyim desem hem içim acır hem de hala alıcı bulamam belki. Diyelim oldu da 20'ye sattım, etti bana 700 usd. 700 ile orada değil aynı kaliteyi belki en ucuz seti bile alamayacağım. Ki net olarak alamaycağım yani ikea'ya baktım 2.000-2.500'e bulabiliyorum yaklaşık.
    O yüzden totalde 2.000 usd zarar etsem bile tüm evi taşıtmak bana uyan sonuç.
    Ben de isterdim buradan elimi kolumu sallayıp geleyim rahat rahat ama bazı durumlar bağlayıcı oluyor maalesef.


  • @CVera wayfair.com en uygun fiyatı bulabileceğiniz yer. IKEA cidden pahalı, diğer mobilyacılar da mağazalarından daha yüksek fiyat yazıyorlar internet sitelerinde. Gezmeden uygun fiyat bulmak imkansız. Sizin yaptığınız aşina olduğunuz eşyaları getirmeniz açısından makul, mağaza mağaza gezmek zorunda kalmayacaksınız.


  • @EasternStar evet şimdi bakınca verdiğiniz site ikea'nın yanında uygun kalıyor, teşekkürler bilgi için. Ama gelgelelim benim eşyalar burada para etmiyor. Oradan alsam min 1.000'e gördüm, benim burada 30.000'e satma ihtimalim sıfıra yakın. Neyse hayırlısı olsun, varsa buradan getirilmesini istediğiniz bir şey hazır cnt yaparken içine atabilirim.


  • @CVera Ben koltuk takımlarımı depremzede bir aileye vermiştim, bir de Ankara'ya yeni taşınan bir genç kadına yatak odası takımı, mutfak masasını yok pahasına satmıştım. Geri kalan eşyalarımı da akrabalarımın ihtiyaçlarına göre vermiştim. Ufak tefek elektronik eşyalarla beraber toplasan 10.000 TL kazanamadım 🙂


  • @EasternStar malum Türkiye şartları temizlikten tutun tüm evin ihtiyaçlarını stoklu giderim. Gördüm mü toplu alırım, en son marketten tek ürün aldığımı hatırlamam bile o derece.
    Sonuç olarak 15 paket wc kağıt (540 adet) 10 paket havlu, 10-15 deterjan, onlarca yumuşatıcı, bulaşık tabletleri vb vb. Hepsini tek kalemde belediye aracılığıyla depremzede ailelere dağıttım. Çamaşır, buzdolabı, fırın, küçük aletler hepsi gitti.
    Ama gelgelelim mobilyaya kıyamadım nedense 🙂


  • @CVera Costco sizi bekliyor 🙂 Dediğiniz gibiyse sizin için taşıtmak makul, hepimizin bir zevki var, o zevkten de mahrum olmamak lazım.


  • @denizci10 merhaba. Serdar Bey hangi firma için çalışıyor? Numarasını ben de alabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @duzmuhendis Nil Görkem Ticaret. Numarası +90 534 923 76 23


  • @CVera sizin gibi mobilyalarına kıyamayan biriydim ancak yukarıda bir katılımcının dedği gibi fiyat analışzlarini çok iyi yapın geçen yıl BOFA ile görüşmüştüm taşımak için temmuz ayında 8500 dolar fiyat vermişlerdi en küçük konteyner için ama en güvenilirde onlar geldiler ki o kadar çok firmaya sordum fiyat aldım nacizane tavsiyem tek tek kalem kalem fiyat almanız çünkü buraya gelene kadar değil amerika içi nakliyat pahalı tutuyor mümkünse önce BOFA dan fiyat alıp ondan sonra diğerleriyle kalem kalem kıyaslayın taahhüt ettiklerine bakın ki sonrasında muhatap bulabilin . Yine burada farkli bir sorunda eviniz kendinizemi ait olacak eğer öyle değilse ve genel geçer yerleşiyorsanız ilk etapta sonra onları buradan taşımakta dünyanın parası çünkü burada nakliyecilik denen olay çok az ve herşeyi kendiniz taşoıyorsunuz yine tüm evler soyunma odalı ve dolaplı olduğu için gardrop falan getirsenizde yerleştirecek yer problem hayıtlı olsun kolaylıklar


  • merhaba arkadaslar turkiyeden amerikaya esya getirmek isteyen +1 518 727 29 20 numarali telefondan veya [email protected] adresinden bana ulasabilir. esyalariniz bulunudugunuz adresten alinarak amerikada yasadiginiz yere kapi teslim olarak nakil edilir. fiyat almak icin esya bilgisi (3+1 , 2+1 ,vb) adres bilgisini paylasmaniz yeterlidir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum