Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba, benim Kanada’dan oturum iznim var, bu sebeple dosyamı Kanaya konsolosluğuna taşımak istedim. Konuyla ilgili KCC’ye mail attım fakat dosya numaramın current olduğunu söylediler ve bu sebeple kendilerinin ds260 formumu açamayacaklarını ilettiler. Dosya numaramız current olduktan sonra, dosya taşıma işlemimi nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler

• @celica Mevcut durumda evet ama bu durumun bu şekilde devam edeceği anlamına gelmiyor. Konsolosluk istediği zaman dosya transferi yapabilir. Mülakat planlamasını talihlinin cn’i cutoff olduğunda yapabilirler. Geçen seneki kota olayından sonra pek ihtimal vermesem de bülten bir sonraki ay için all current olabilir. Bu durumda transfer etmeyi başaran arkadaşlara mülakat planlama ihtimali daha yüksek olur. Konsolosluklar bazında dosya transferi talebinde bulunmak için talihlinin cutoff olmasını beklemesine gerek yok.

• @emaywhite https://tinyurl.com/FrankfurtVisas adresinden form doldurarak iletişim kurabilirsiniz.

• Arkadaşlar selam, dv2024 için dosyasını Türkmenistan'a taşıyabilen var mı? Şuan Avrupa'da taşıyabilecek yer olmadığı için diğer alternatifleri de kullanabilmek lazım. Yeşil pasaportum olduğu için de çoğu yer vizesiz zaten.

• @Yiğit-Konur forumdaki ap detaylarını okursanız aslında sorularınızın detayını görmüş olacaksınız. Neden belirtmiyorlar ap için, sistem güvenlik incelemesi gibi düşünebilirsiniz. Hızlıdan verdikleri formu doldurup mail atın beklemekten başka çare yok en kısa zamanda sonuçlanmasını ümit edip bekleyeceksiniz. Eşlerden birine çıkabilir, ikisinede çıkabilir bu hiç belli olmaz genelde isim benzerliği vs durumlarından kaynaklandığı için. Ap sonuçlandığında size mail ile haber verirler konsolosluğa gitmeniz gerekmeyebilir pasaportunuzu postalamanızı istiyorlar genelde

• @Gaye-Ürel-0 Merhabalar transfer etmek istediğiniz elçiliğe kanıtlarınız ile beraber oturum belgeniz, adres bilgileriniz vb. ile mail göndererek talep etmelisiniz.

• @celica merhaba dosya taşımayı düşünmüyorum. Case numaram 5bin de

• Hello,

Thank you for your inquiry.

Your case was refused under section 221(g) of the Immigration and Nationality Act, and is currently under administrative processing. As soon as the administrative processing is complete, the Visa Unit will advise of the next steps if anything else is needed to complete processing the case.

We realize that these extended time periods cause frustration to many individuals, and we are sensitive to the fact that the purpose of the immigrant visa program is to facilitate legitimate travel to the U.S. Nonetheless, the Consulate in Montreal, like all U.S. Embassies and Consulates, must adjudicate visas in accordance with the provisions of the law, and, in some cases, this involves extensive consular review and administrative processing.

While we cannot predict when the processing of your visa will be completed, please be assured that the Consulate and the State Department are aware of your concerns and will contact you as soon as the processing is complete.

We hope that this information is helpful in replying to your inquiry.

Please let us know if we can be of further assistance.

Regards,

merhaba arkadaşlar dosyamı taşımak için mail attım böyle bir cevap aldım. ne demek istemişler anlayan varsa yardımcı olabilir mi?

• @Yiğit-Konur bizde asıl talihli eşimdi. Son zamanlarda birçok apye kalan duydum. Bir arkadaşla tanışmıştım forumdan oda apye kalmıştı 3 hafta içinde pasaportunu isteyip vizeyi bastılar. Beklemekten başka birşey yapamıyoruz maalesef. Zamanda biraz şans işi diyelim

• @musa-k yanlış hazır cevapla mailinizi yanıtlamışlar yüksek ihtimalle. Tekrar mail iletmeyi deneyebilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@furkansn

"Avrupa'da taşıyabilecek yer olmadığı için"

peki bu kadar insan nasıl taşıdı dosyasını avrupda'daki ülkelere? bir sürü talihli avrupa'da mülakata girecek nisan ayın'da..
    yeşil pasaportu olup hala türkmenista'a taşıma çabanız nafile.
    bence forumu iyi okuyun, çok yanlış yoldasınız.

• @furkansn merhaba. Türkmenistan yeşil pasaporta da vize ister ama yeşil pasaportla Türkmenistan'a gitmek iyi olmaz, sizi Türkiye'nin ajanı gibi görür, konsolosluk çalışanı olnadığınız için, ülke içinde size nefes bile aldırmaz kolay kolay ama kırmızı pasaportunuz olsa ve tüm aile fertleri 18 yaşından büyük olsa 10 günlük ya da 1 aylık tek girişli vizeleri rüşvetle alma şansınız vardır. 18 yaşından küçük çocuklu aileler için vize rüşveti vok uçuk olur ve bekleme süresi de çok uzun olur, çünkü önce anne ya da baba 1 aylık vize alacak, sonra o kişi 6 aylık vize alacak, sonra ailesi vize alacak, bu şekilde (18 yaşından küçük ailelerin) vize rüşveti 20.000-50.000 USD arasında değişir. Herkes 18 yaşından büyükse o zaman herbir aile ferdi için ayrı ayrı rüşvet ödenerek ayrı ayrı vize alınır, bu çok daha ucuz olur ama burada da önemli olan sizlerin ve anne-babalarınızın Türkmenistan'a ya da eski SSCB'ne karşı suç işlememiş ve MİT'te çalışmamış olmalarıdır. Diyeceksiniz ki annemin ve babamın MİT'e çalışmış olduğunu Türkmenistan nereden bilecek, eski SSCB devlet kayıtlarına sahip olduklarından bilir. Çünkü onlar da bir zamanlar SSCB devletinin bir eyaletiydi.

• @dkagan55 , Yukarıda kısaca bahsettiğim durumu ve diğer aşı bilgilerini Dr.Molnar'ın ofisine yazdım, eşim ve benim antikor sonuçlarımızı, kızımın e devletten alınan aşı dökümlerini gönderdim, " Görebildiğim kadarıyla kızınızın covite ihtiyacı yok sadece meningokok size hepatit B ve tdapt gerekli ancak belgeleri ingilizceye çevirebilirseniz çok daha iyi olur" diye geri döndüler.

• @eren34 bankaların bazılarının anlaşmalı kuyumcuları var aynı gün hatta aynı saatler içinde fiziki altınları kaydi/banka hesap altınına çevirip hesabınıza aktarabilirler.

• @gucarslan Viyana dışında şuan oturum izni olmadan dosya taşıması yapan bir yer var mı? Şuan kontenjan olmadığı için diğer seçenekleri de değerlendirmek istedim, yine Türkmenistan olayını forumda gördüm ama tam bilgi sahibi olmadığım için sormuştum.

• @furkansn türkmenistan'a dosya taşımayı bırakın, normal şekilde bile giremezsiniz.
    tavsiyem avrupa'daki ve dünyadaki diğer ülkelere / konsolosluklara ısrarla devam etmeniz.

• @gucarslan başka bir seçenek yok gibi görünüyor teşekkür ederim.

• @asyamayakutubik Merhaba şu an Ankara’da sıralamalar ne durumda acaba bilginiz var mı?

• @merve26 hay allah, gerçekten çok üzüldüm, inşallah başka bir ülkeden randevu alabilirsiniz. İnşallah hepimiz bu süreci tamamlar ve vizelerimizi alırız🙏

• Merhaba dostlar, finasal bilgiler icin bireysel emeklilik fonlarini kullanabilirmiyiz, devlet katkisi alabilmek icin oraya yonlendirmistim. Ama fonlari satmak icin gecikmisim biraz umarim yetistiririm ☹

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k